Svijet bez religija
-
Invincible
#2076 Re: Svijet bez religija
Ko si ti da određuješ autentičnost predstavnika islamskog učenja?
-Nekoliko godina poslije agresije, 2000. godine, odlazi na studije u Saudijsku Arabiju, u Medinu, gdje 2005. godine diplomira na Islamskom univerzitetu u Medini, na Fakultetu islamskog prava – fikha.Nakon diplomiranja, nastavlja svoje akademsko obrazovanje i 2011. godine upisuje postdiplomski studij na Kasimskom univerzitetu u Burejdi, u Saudijskoj Arabiji.Odbranio je magistrat iz oblasti hanefijskog mezheba, na temu “Naučna valorizacija djela Durarul-hukkam fi šerhi gurari-elahkam – od poglavlja hadža do kraja poglavlja o drumskom razbojništvu”.-
Elvedin Pezić je magistar ,,islamskih nauka'' (Monty Python style), i kao takav je akademski predstavnik te oblasti, licencirani prodavač magle.
-Nekoliko godina poslije agresije, 2000. godine, odlazi na studije u Saudijsku Arabiju, u Medinu, gdje 2005. godine diplomira na Islamskom univerzitetu u Medini, na Fakultetu islamskog prava – fikha.Nakon diplomiranja, nastavlja svoje akademsko obrazovanje i 2011. godine upisuje postdiplomski studij na Kasimskom univerzitetu u Burejdi, u Saudijskoj Arabiji.Odbranio je magistrat iz oblasti hanefijskog mezheba, na temu “Naučna valorizacija djela Durarul-hukkam fi šerhi gurari-elahkam – od poglavlja hadža do kraja poglavlja o drumskom razbojništvu”.-
Elvedin Pezić je magistar ,,islamskih nauka'' (Monty Python style), i kao takav je akademski predstavnik te oblasti, licencirani prodavač magle.
- Smrcak15
#2077 Re: Svijet bez religija
stani malo kakvi dokazi, dokazi za sta?r_faruk wrote:smrcak!, ovo sto ti postavljas ovdje kao dokazi, nisu dokazi...
zar se nemoze reci nije dokaz zbog toga i toga, zato nije dokaz, a ovako na suho, da se pitam sta hoces da kazes
a ako nisu dokazi za to nesto sto ni ja sam neznam sta , zasto nisu dokazi????
-
Invincible
#2078 Re: Svijet bez religija
Smrčak, zamolio bih te da izneseš svoje viđenje lika i djela magistra Elvedina Pezića, da li ga ti doživljavaš kao autentičnog tumača islama, što je u ovoj oblasti jedini kriterij, pošto oblast ne spada u domen egzaktnih nauka.
-
slavonskilola
#2079 Re: Svijet bez religija
Znaci da muhammed spozna tek onako, de mi samo reci kako spoznade da pcela ima 16 pari kromozoma?Smrcak15 wrote:...neznam,moguće je da su neki ljudi imali a neki i danas imaju posebne darove i spoznaje.Općenito kada govorimo o knjizi Postanka koja je ista ili slična u sve tri monoteističke religije prisutna je simbolika stvaranja,kako ja razumijem konkretni Adam kao tada jedini živući čovjek mislim da nije postojao.Biblija govori o njegovim potomcima bez da navodi na koji način se širilo obiteljsko stablo što je dokaz ovoga što govorim.slavonskilola wrote:Pa Bog kaze u Kuranu da je on pokrenuo Big bang
Evo jedno pitanje za tebe posto evolucionisti tvrde da su nasi preci imali 24 para kromozoma , a u Kur'anu muskarac u jednini spomenut 24 puta zena u jednini 24 puta. Jeli muhammed mogao znati ove stvari ili je autor sveznajuci Bog? Sta ti mislis momce?
sura pcela je 16sta sura u Kuranu i jedini ajet u toj suri gdje se spominje pcela je napisan od 16 razlicitih slova koji se ponavljaju.[/quote]
ugursuz
Uglavnom nesposoban i često nepotreban društveni kameleon koji se politički vrlo jasno određuje političkom garniturom koja drži vlast. Ugursuz se zabavlja ili uvlačenjem u guzicu ili zabadanjem nosa gdje mu nije mjesto. Zbog ovih karakteristika omiljeni su zaposlenici tajnih službi sigurnosti i odbora jačih političkih stranaka.
Iako se uglavnom koriste kao alati u provedbi političkih planova, nažalost postoje primjeri ugursuza koji su u trenucima društvenih vakuuma dogurali i do viših položaja društvenih institucija i tamo se dosta dobro učvrstili.
Jesi li ti ovo?
Kd ćeš razumijet da je tema viša od naših privatnih percebcija Apsolutnog?
- Optimus Prime
#2080 Re: Svijet bez religija
Da, radi se samo o vrlo dugom nizu slucajnih mutacija. Proces koji je trajao milionima godina.Smrcak15 wrote:
jeli to slucajna mutacija opskrbi ribu da koristi lampu dok trazi hranu?
Vjerovatno su nekom dalekom predaku te ribe prvo pocele rasti neke izrasline, koje su kroz dalje mutacije pocele da emitiraju svijetlost. To je potomcima dalo mogucnost da lakse love, sto im je omogucilo da potisnu jedinke svoje vrste koje nisu imale tu mutaciju. U sljedecim generacijama je prirodna selekcija vjerovatno favorizovala one jedinke sa mutacijama koje su dovodile do povecanja lampe i intenziteta emitiranja svijetlosti. U krajnjem stadijumu su bile favorizovane jedinke koje su kroz daljne mutacije uspjeli da emitiraju "za ostale ribe nevidljivo svijetlo". Svi ostali su kroz prirodnu selekciju zavrsili u corsokaku evolucije, izumrli i kao takvi bili potisnuti od jedinki cije mutacije su omogucile velike lampe sa jakom "nevidljivom" svijetloscu.
I meni nije logicno vjerovati da kad covjek krene u jednom pravcu da ce nuzno nakon odredjenog vremena doci na isto mjesto iz suprotnog pravca.Smrcak15 wrote: Logicnije mi je vjerovati da Bog stvara i opskrbljuje sa stvarima da mogu prezivjeti.
Ali da se vratim na tvoju logiku. Meni je puno nelogicnije vjerovati da je u pocetku postojao kompleksni bog (koje je valjda mnogo komleksniji od onih tvojih robota) i da je taj bog onda stvarao manje kompleksne strukture.
Puno je logicnije da je proces upravo obrnut, to jest da pod utjecajem odredjenih zakona i slucaja iz jednostavnih struktura nastaju kompleksnije strukture.
Last edited by Optimus Prime on 06/04/2016 15:44, edited 2 times in total.
-
slavonskilola
#2081 Re: Svijet bez religija
smrčak
Ne želim te obraćat na ono u što ja vjerujem niti ćeš ti mene niti bilo koga drugoga,
Cilj je teme da razmislimo o nekim drugim stvarima.Dakle sasvim konkretno Bih bi bila puno lošiji prostor da se ljudi ne mole u crkvama ili klanjaju u džamijama.
To je tema!
Ne želim te obraćat na ono u što ja vjerujem niti ćeš ti mene niti bilo koga drugoga,
Cilj je teme da razmislimo o nekim drugim stvarima.Dakle sasvim konkretno Bih bi bila puno lošiji prostor da se ljudi ne mole u crkvama ili klanjaju u džamijama.
To je tema!
- Plavo-bijeli
#2082 Re: Svijet bez religija
Ne znam ja od koga si ti učio, ali očigledno ti je loš izvor. Koliko se sjećam, tek kad si se pojavio na ovom forumu sa tim username-om si rekao da mi mislimo da smo nastali od majmuna. Izgleda da si ko malkice napredovao od tad.Smrcak15 wrote:nikad ama bas nikad nisam ucio od zakira o evoluciji, tako da ti ta teorija pada u voduPlavo-bijeli wrote:Ne zamjerite Smrcku, nije ni čudo da mu se raja smije po forumu kad je svu pamet pokupio od :
Kad se u nesto vjeruje moras imati dokaze za to, moras imati argumenete i dokaze u magacinu pa kad zatreba opalis paljbua Ovako na suho doci ovdje da me ubijedis u evoluciju koju sam studirao godinama na svoju ruku, slusao sta ovi kazu onda slusao sta oni drugi kazu, pa onda vagao cije je logicnije i ispravnije.
pricati o evoluciji bez da poznajes mikro i nanosvijet, gdje su motori bez premca koje ljudski rod nemoze uopste priblizno da uradi, ili masine, ili roboti , ili fabrike kao sto je celija gdje imas postrojenje za napajanje energije (ATP sinteza)
a da nepricam o vidljvim stvarima koji obaraju evoluciju jer kako jedna evolucija kroz slusajna mutiranja moze da stvori 4 komponente na Vucija zamka ribi (wolftrap anglerfish) koja ima stap, silk, mamac i udicu(kukac) sa koima hvata ribe
i mnogo stosta jos.
Savjetujem ti da sakupiš sve te dokaze oko "motora", riba sa štapom za pecanje i sličnim dokazima koji kao negiraju evolucije, da ih sve predstaviš i pojasniš naučnicima u svijetu. Kada bi uspio negirati evoluciju, istog momenta bi dobio Nobelovu nagradu. S obzirom da se na prste jedne ruke mogu nabrojati muslimani koji su dobili istu, siguran sam da bi ostao upamćen u Islamskim krugovima i šire od ovog foruma. Da ne govorim kakvu bi nagradu dobio na ovom i na onom svijetu. Javi nam dokle si sa tim i gdje misliš iznijeti i prezentirati dokaze i šta bi na kraju. Pozz.
- ABH017
#2083 Re: Svijet bez religija
Učestvuješ ti, učestvuješ..harač wrote:već duže vrijeme ne učestvujem u ovim raspravama, ali s vremena na vrijeme svratim i vidim ove balkanske muslimane kako se sramote u svom neznanju, i shvatim da islam u suštini, sa takvim predstavnicima, i zaslužuje da bude tamo gdje jesteABH017 wrote:
Opterećenost tuđim vjerovanjem je kao opčinjenost domaćice sapunskim serijama. Mnogo je gadno kad nemaš svoj život, nego se baviš tuđim, pa još, na sebi svojstven način, omalovažavaš drugog i drugačijeg, djetinjasto, mu pripisujući razna svojstva, a sve u svrhu samoljubne samopromocije.
Karakteristike mlađeg adolescenta, sam si se opisao.
Samo ti svrati. Nije bolest sve što boli. Valja doći na terapiju.
P.S.
Balkanski katolici, pravoslavci, jevreji, romi, mađari... su toliko uznapredovali i žive u takvom intelektualnom blagostanju, da samo čekaju priliku da zbrišu odavde.
Last edited by ABH017 on 06/04/2016 17:53, edited 1 time in total.
- ABH017
#2084 Re: Svijet bez religija
Nemoj Him zamjerat. Autentičan je onima koji ne znaju ni za šta drugo.Towelie wrote:Jes, Pezo je autenticni islamski ucenjak. How yes no!Invincible wrote:Vrhunski stručnjak za evoluciju, Mr. Elvedin Pezić, talibanizirana verzija Ramiza Zmaja:
-Nema nešto što se zove priroda, ima nešto što se zove priroda, ovo je priroda
-Haso je sin gorile iz Afrike,
-Komunističke poštapalice,
-Idi po Africi traži amidžiće među gorilama..
- ABH017
#2085 Re: Svijet bez religija
Jeko ova???L u c i f e r wrote:
Š'o se nije "umotala"?
-
L u c i f e r
#2086 Re: Svijet bez religija
ABH017 wrote:Jeko ova???L u c i f e r wrote:
Š'o se nije "umotala"?
-
kerima1
#2087 Re: Svijet bez religija
Ne kontam zasto Pezic dok prica malo,malo zazmiri?!
Jel misli da tako ostavlja bolji dojam il se kofrci ko je to on..
- ABH017
#2088 Re: Svijet bez religija
Ima on puno više nedostataka za ismijavanje od fizičkih. Ne podržavam to.kerima1 wrote:Ne kontam zasto Pezic dok prica malo,malo zazmiri?!
-
kerima1
#2089 Re: Svijet bez religija
I to sto kazes..ne ismijavam ga, nego se cudim..ABH017 wrote:Ima on puno više nedostataka za ismijavanje od fizičkih. Ne podržavam to.kerima1 wrote:Ne kontam zasto Pezic dok prica malo,malo zazmiri?!
-
Lopov-eliminator
#2090 Re: Svijet bez religija
Autentican je onima poput Smrcka koji slusaju Elvedina i onda dodju na forum da misionare smatrajuci sve neistomisljenike zabludjelim kretenima. Zabrinjavajuce je sto je Elvedin uopste ovoliko zastranio u bolesnu ideologiju ali je jos vise zabrinjavajuce da postoje oni koji njega slijede i smatraju nekakvom institucijom a najvise zabrinjavajuce je ovakvog lika smatrati svojim najdrazim predavacem kao Smrcak, koji je to cak i izjavio.ABH017 wrote:Nemoj Him zamjerat. Autentičan je onima koji ne znaju ni za šta drugo.Towelie wrote:Jes, Pezo je autenticni islamski ucenjak. How yes no!Invincible wrote:Vrhunski stručnjak za evoluciju, Mr. Elvedin Pezić, talibanizirana verzija Ramiza Zmaja:
-Nema nešto što se zove priroda, ima nešto što se zove priroda, ovo je priroda
-Haso je sin gorile iz Afrike,
-Komunističke poštapalice,
-Idi po Africi traži amidžiće među gorilama..
-
kerima1
#2091 Re: Svijet bez religija
Koja koprena na ocima treba biti da nekome Pezic bude vrh za slusati! 
-
Invincible
#2092 Re: Svijet bez religija
Legitimitet religijskim liderima daju sljedbenici, nije to egzaktna nauka da koncizno možeš dokazati određenu tvrdnju, to uopšte i nije nauka, nego polje šuplje priče i onda natezanje čija je iracionalnost racionalnija, a ovo ograđivanje od bradatog Ramiza Zmaja me podsjeti na ovaj video.
- ABH017
#2093 Re: Svijet bez religija
To stoji, ali ja nisam mislio na njih.Lopov-eliminator wrote:Autentican je onima poput Smrcka koji slusaju Elvedina i onda dodju na forum da misionare smatrajuci sve neistomisljenike zabludjelim kretenima. Zabrinjavajuce je sto je Elvedin uopste ovoliko zastranio u bolesnu ideologiju ali je jos vise zabrinjavajuce da postoje oni koji njega slijede i smatraju nekakvom institucijom a najvise zabrinjavajuce je ovakvog lika smatrati svojim najdrazim predavacem kao Smrcak, koji je to cak i izjavio.ABH017 wrote:Nemoj Him zamjerat. Autentičan je onima koji ne znaju ni za šta drugo.Towelie wrote: Jes, Pezo je autenticni islamski ucenjak. How yes no!
Ne mogu reći da mi je zabrinjavajuće, već mi je smiješno i jadno, što pojedinci, koji sebe hrabro nazivaju ateistima, želeći učestvovati u diskusiji, uvijek kao primjer uzimaju likove poput Elvedina Peze. Brate dragi, ako ne poznajem dovoljno neku materiju neću ni učestvovati u diskusiji i provaljivat se. Ali šta da se radi. Očigledno je stasala generacija, koja svo svoje znanje kupi sa Youtube-a, facebook-a, wikipedie itd.
@Kerima
Koji zid treba da bude na očima da neko religijsku grupu ocjenjuje na osnovu njega.
Bolje reći, koji bezobraz treba biti.
- Smrcak15
#2094 Re: Svijet bez religija
sta je to pogresno sto Pezic govori?kerima1 wrote:Koja koprena na ocima treba biti da nekome Pezic bude vrh za slusati!
mozes dati primjer
- Smrcak15
#2095 Re: Svijet bez religija
kad sam ja koga nazvao kretenom, ne ubacivaj stvari sto nisam nikad nikome rekao.Lopov-eliminator wrote: Autentican je onima poput Smrcka koji slusaju Elvedina i onda dodju na forum da misionare smatrajuci sve neistomisljenike zabludjelim kretenima. Zabrinjavajuce je sto je Elvedin uopste ovoliko zastranio u bolesnu ideologiju ali je jos vise zabrinjavajuce da postoje oni koji njega slijede i smatraju nekakvom institucijom a najvise zabrinjavajuce je ovakvog lika smatrati svojim najdrazim predavacem kao Smrcak, koji je to cak i izjavio.
sta je to bolesna ideologija kod pezica?
-
Invincible
#2096 Re: Svijet bez religija
Smrle ne daj se ti zbuniti, otpadnici od Allahove vjere, munafici i nevjernici te gađaju strijelama neistine, ti si istinski primjer kako se islam dosljedno tumači, u skladu s vremenom i mjestom nastanka, prihvatio si tehnološke inovacije, ali srž Allahove vjere ti ne mogu uzeti i to ih boli.
- Towelie
#2097 Re: Svijet bez religija
Nazalost, ne samo njima. Ima ateista koji su od Islama u svoj njegovoj punini i sirini interpretacije predstavili sebi vehabijsku verziju zvanicnom i jedinom "ispravnom", ne uzevsi u obzir sve ostale pravce i skole misljenja, pa su shodno tome postali ateisti jer ko biva ako je Islam ono sto vehabije naucavaju to sigurno ne moze biti od Boga. "Izgovor" za sopstveni ateizam im je vehabizam.Autentican je onima poput Smrcka koji slusaju Elvedina i onda dodju na forum da misionare smatrajuci sve neistomisljenike zabludjelim kretenima. Zabrinjavajuce je sto je Elvedin uopste ovoliko zastranio u bolesnu ideologiju ali je jos vise zabrinjavajuce da postoje oni koji njega slijede i smatraju nekakvom institucijom a najvise zabrinjavajuce je ovakvog lika smatrati svojim najdrazim predavacem kao Smrcak, koji je to cak i izjavio.
EDIT:
Lupus in fabula.
Smrle ne daj se ti zbuniti, otpadnici od Allahove vjere, munafici i nevjernici te gađaju strijelama neistine, ti si istinski primjer kako se islam dosljedno tumači, u skladu s vremenom i mjestom nastanka, prihvatio si tehnološke inovacije, ali srž Allahove vjere ti ne mogu uzeti i to ih boli
-
Invincible
#2098 Re: Svijet bez religija
Zašto osporavaš Smrčkovu autentičnost tumačenja islama, čovjek se dosljedno drži Kur'ana i sunneta, ne pokušava da okrene vodu na svoj mlin, Allah rekao, Smrle slijedi, on je kao Vojo zagrizao i ne pušta, nije Vule da je jedan dan europejac, pa sutra početnik i tako u krug, naravno da ne negiram pravo ni ostalih grupacija; šija, sunija, sufija, sa svim podjelama i potpodjelama, svako može da tumači kako mu volja, ali nemojte Smrčka osporavati zato što iskreno vjeruje u svoje ubjeđenje.
A vidim ekavicu, pretpostavljam da si žitelj Srbije, vjerovatno Sandžaka, da ne kažem Raške oblasti, de mi reci je li ex muftija Zuko na pravom putu, on je baš divan čovjek, vizionar, takvih nam što više treba.
A vidim ekavicu, pretpostavljam da si žitelj Srbije, vjerovatno Sandžaka, da ne kažem Raške oblasti, de mi reci je li ex muftija Zuko na pravom putu, on je baš divan čovjek, vizionar, takvih nam što više treba.
- Towelie
#2099 Re: Svijet bez religija
Slika govori vise od hiljadu reci.

-
Invincible
#2100 Re: Svijet bez religija
Muamer al Ajubi, s kim će se boriti, s Tomom Mrtvog srca?
Pravi duhovnjak, vjeruje u Boga, al' marka je marka, skupa auta, velelepna zdanja..
Pravi duhovnjak, vjeruje u Boga, al' marka je marka, skupa auta, velelepna zdanja..