Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
- tututuuuu
#2076 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Meni je sve jasno kad kupim sir Gorica, ne treba mi niko nista vise za reci. Da ne ispadnem kakav nacionalist Hrvat sam a tu firmu drze i rade u njoj Hrvati. U siru se vec neko vrijeme osjeti plijesan, sa Smarskim mi se to nikad nije dogodilo tako da se vracam Smarskom. Vrbaski jogurt smrdi po stali, doslovno se u mlijeku osjeti.
-
kox
#2077 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
U prilogu je i Milanovićeva izjava u kojoj lijepo kaže zašto su blokirali izvoz:AmADin_gospo wrote:ma ko to kaže ? mediji ?kox wrote:Po čemu god da smo poznati BH mljekari su ispunili uslove EU i prošli sve potrebne kontrole. Hrvatske opstrukcije sa tim nisu imale veze, što oni uopšte i nisu krili.de bogati. informiši se s relavantnim informacijama.
BH mljekari NISU ISPUNILI uslove za uvoz u EU, nego je BiH sadake radi dobila PRIVREMENU dozvolu za izvoz 4 firme na tržište EU, koja vrijedi do 4mj. ove godine.
dobili su PRIVREMENU dozvolu prvenstveno radi hrvatske, tj. izvoza na hrvatsko tržište gdije se jedino mogu i pojaviti. BH mlječni proizvodi nisu niti će ikada moći na tržište DE, AT, FR, UK itd itd, jer nisu kvalitetom ni cijenom konkurentni.
hrvati su se pobunili (s razlogom) jer ih je EU naguzila, ispala fina, a znajuči da BH mljeko i mlječni proizvodi neče nikada doći dalje od HR.
ovo ti je prava informacija. a ti biraj kome ćeš vjerovati.
https://www.youtube.com/watch?v=FoBT6l7vqus
-
strucnjak_kofol
#2078 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Smrdi po stali i ono mlijeko iz k.dubice, rade ga i za Bingo, ti su bili jedni od onih sto su na listi za izvoz u EU, ono ne moze proci tamo kad se cuje na stalu, pa kad kazu kupuj domace...tututuuuu wrote:Meni je sve jasno kad kupim sir Gorica, ne treba mi niko nista vise za reci. Da ne ispadnem kakav nacionalist Hrvat sam a tu firmu drze i rade u njoj Hrvati. U siru se vec neko vrijeme osjeti plijesan, sa Smarskim mi se to nikad nije dogodilo tako da se vracam Smarskom. Vrbaski jogurt smrdi po stali, doslovno se u mlijeku osjeti.
- Co0l
#2079 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Hajd ti malo bolje procitaj tu vijest prije nego das komentar.AmADin_gospo wrote:upravo zato su i hrvati stavili restrikcije na BH proizvode, jer smo svjetski poznati ko kvalitetu i higijeni.Co0l wrote:Pa da,Turci su krivi sto su otkrili da ih nasi debili varaju.Bravo za komentar
al hrvate treba bojkotovati, al turke ne treba
- Drvosjeca iz Dejcica
#2080 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ne znam da li je neko objavio već ovu informaciju ali evo mislim da je bitna za ovu temu. Oni koji su govorili da su ove akcije uzaldune neka se sada puše.
http://www.capital.ba/pozitivno-poslova ... ao-prihod/Najveće iznenađenje među ovih deset vodećih bh. firmi u kategoriji „BiH top prihod u 2015.“ svakako je „Bingo“ Tuzla, koji je ostvario nevjerovatno povećanje prihoda u odnosu na 2014. godinu od čak 42,69 odsto, potom „Konzum“ Sarajevo sa 22,14 odsto.![]()
![]()
Najveće povećanje prihoda u kategoriji top kompanija, ostvarila je takođe kompanija „Bingo“ Tuzla (Poslovna jedinica Prijedor) u iznosu 120.257.957 KM (70, 41 odsto).
- tututuuuu
#2081 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Jesi ti dobro?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne znam da li je neko objavio već ovu informaciju ali evo mislim da je bitna za ovu temu. Oni koji su govorili da su ove akcije uzaldune neka se sada puše.![]()
http://www.capital.ba/pozitivno-poslova ... ao-prihod/Najveće iznenađenje među ovih deset vodećih bh. firmi u kategoriji „BiH top prihod u 2015.“ svakako je „Bingo“ Tuzla, koji je ostvario nevjerovatno povećanje prihoda u odnosu na 2014. godinu od čak 42,69 odsto, potom „Konzum“ Sarajevo sa 22,14 odsto.![]()
![]()
Najveće povećanje prihoda u kategoriji top kompanija, ostvarila je takođe kompanija „Bingo“ Tuzla (Poslovna jedinica Prijedor) u iznosu 120.257.957 KM (70, 41 odsto).
Rast Binga sta znaci? Znaci da se bojkotira hrvatska roba? Ti znas sta ko kupuje u Bingu? Pa kese su im hrvatske proizvodnje, dok su Konzumove (koliko je bar meni poznato) made in BiH.
-
prof.
#2082 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
http://www.vecernji.hr/hrvatska/oprez-u ... la-1018086
http://--- no links ---/vijesti/hrvatska/t ... do-vrecice
http://alternativa-za-vas.com/index.php ... flatoksini
Prema hrvatskim dužnosnicima, zaraženo mlijeko nije došlo u Hrvatsku iz inozemstva, već s domaćih farmi, označivši kao uzrok vjerojatno zaraženi hrvatski kukuruz, od kojeg se pravi stočna hrana.
i kaže smrdi mu naše mlijeko
http://--- no links ---/vijesti/hrvatska/t ... do-vrecice
Prema hrvatskim dužnosnicima, zaraženo mlijeko nije došlo u Hrvatsku iz inozemstva, već s domaćih farmi, označivši kao uzrok vjerojatno zaraženi hrvatski kukuruz, od kojeg se pravi stočna hrana.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2083 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa podaci govore sve, Bingo rast od nevjerovatnih 42,69%.tututuuuu wrote:Jesi ti dobro?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne znam da li je neko objavio već ovu informaciju ali evo mislim da je bitna za ovu temu. Oni koji su govorili da su ove akcije uzaldune neka se sada puše.![]()
![]()
Rast Binga sta znaci? Znaci da se bojkotira hrvatska roba? Ti znas sta ko kupuje u Bingu? Pa kese su im hrvatske proizvodnje, dok su Konzumove (koliko je bar meni poznato) made in BiH.
- tututuuuu
#2084 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
daj molim te. Bingo i domaci proizvodi najveca ubleha na ovom forumu. Imas na temi Bingo vs Konzum sta se sve u Bingu prodaje po "domace". Vidili u Bingu priliku pa rekose ajmo sisati budale pa nalijepe na kinesku stvar onaj logo k'o fol proizvedeno u BiH a sitnim slovima pise uvezeno iz Kine.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa podaci govore sve, Bingo rast od nevjerovatnih 42,69%.Dolazi i Konzum tobe pa uvodi više domaće robe, kako god domaći proizvođači su na dobitku kao i cjelokupno društvo a to je cilj ovakvih kampanja zar ne?
Bingo skora da nema nista niti je ikad imao iz BiH a da se to ne nalazi u Konzumu. Naprotiv, veliki dio silnih Kplus proizvoda su iz BiH. Sto nije iz BiH je iz Srbije. Iz Hrvatske ih ima daleko najmanje.
Ja se slazem samo nek je konkurencije i nizih cijena sto konkurencija nosi. I kvalitet naravno.
- vješalica
#2085 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Mnoga se mlijeka osjete na stalustrucnjak_kofol wrote:Smrdi po stali i ono mlijeko iz k.dubice, rade ga i za Bingo, ti su bili jedni od onih sto su na listi za izvoz u EU, ono ne moze proci tamo kad se cuje na stalu, pa kad kazu kupuj domace...tututuuuu wrote:Meni je sve jasno kad kupim sir Gorica, ne treba mi niko nista vise za reci. Da ne ispadnem kakav nacionalist Hrvat sam a tu firmu drze i rade u njoj Hrvati. U siru se vec neko vrijeme osjeti plijesan, sa Smarskim mi se to nikad nije dogodilo tako da se vracam Smarskom. Vrbaski jogurt smrdi po stali, doslovno se u mlijeku osjeti.
meni je to na pocetku bio milkos pa onda se zaredalno nekoliko pa cak i uvozna
isto ko da sijeno smrdljivo iz stale jedes
zasad koristim Mila mlijeko ne cuje se
- vješalica
#2086 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Aflatoksin i okus mlijeka na stalu su dvije razlicite stvari i nemaju veze jedna sa drugomprof. wrote:http://www.vecernji.hr/hrvatska/oprez-u ... la-1018086
http://--- no links ---/vijesti/hrvatska/todoricu-je-li-moguce-povrce-koje-talijani-bacaju-u-smece-pakira-se-u-ledo-vrecice
-
prof.
#2087 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
eto nek' sam saznaovješalica wrote:Aflatoksin i okus mlijeka na stalu su dvije razlicite stvari i nemaju veze jedna sa drugomprof. wrote:http://www.vecernji.hr/hrvatska/oprez-u ... la-1018086
http://--- no links ---/vijesti/hrvatska/todoricu-je-li-moguce-povrce-koje-talijani-bacaju-u-smece-pakira-se-u-ledo-vrecice
- arzuhal
#2088 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Od hrvatskih proizvoda sam jedino majonezu Zvijezda prisiljen kupit, ostalo ništa haman
Čak sam poslao mail Bimalu iz Brčkog i pitao ih imal šanse da oni pokrenu proizvodnju majoneze, da ne moram ni to uzimat, i dobio odgovor iz Bimala da nisu na to orijentisani...Šteta...
- tututuuuu
#2089 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
S Megle mlijekom i Vindijom nikad nisam imao takvih problema.vješalica wrote:Mnoga se mlijeka osjete na stalustrucnjak_kofol wrote:Smrdi po stali i ono mlijeko iz k.dubice, rade ga i za Bingo, ti su bili jedni od onih sto su na listi za izvoz u EU, ono ne moze proci tamo kad se cuje na stalu, pa kad kazu kupuj domace...tututuuuu wrote:Meni je sve jasno kad kupim sir Gorica, ne treba mi niko nista vise za reci. Da ne ispadnem kakav nacionalist Hrvat sam a tu firmu drze i rade u njoj Hrvati. U siru se vec neko vrijeme osjeti plijesan, sa Smarskim mi se to nikad nije dogodilo tako da se vracam Smarskom. Vrbaski jogurt smrdi po stali, doslovno se u mlijeku osjeti.
meni je to na pocetku bio milkos pa onda se zaredalno nekoliko pa cak i uvozna
isto ko da sijeno smrdljivo iz stale jedes
zasad koristim Mila mlijeko ne cuje se
Medjutim domaca ne samo da imaju taj problem vec ocito postoji problem nadzora kvalitete, bar prije dok sam ih kupovao. Jugurt od npr, Milkosa nekad bude odlican nekad neprepoznatljiv.
- Co0l
#2090 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
I mlijeko i jogurti zeničke mljekare nit su se kad 'osjetili na štalu' nit im je kvalitet varirao.
- bach
#2091 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
FructaTrade iz Dervente ima domacu proizvodnji majoneze...arzuhal wrote:Od hrvatskih proizvoda sam jedino majonezu Zvijezda prisiljen kupit, ostalo ništa hamanČak sam poslao mail Bimalu iz Brčkog i pitao ih imal šanse da oni pokrenu proizvodnju majoneze, da ne moram ni to uzimat, i dobio odgovor iz Bimala da nisu na to orijentisani...Šteta...
-
bumerangss
#2092 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja majonezu ne kupujem jer je kalorijska bombaarzuhal wrote:Od hrvatskih proizvoda sam jedino majonezu Zvijezda prisiljen kupit, ostalo ništa hamanČak sam poslao mail Bimalu iz Brčkog i pitao ih imal šanse da oni pokrenu proizvodnju majoneze, da ne moram ni to uzimat, i dobio odgovor iz Bimala da nisu na to orijentisani...Šteta...
- arzuhal
#2093 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Znam da su imali, i stavljam kurziv jer toliko dugo nisam vidio njihovu majonezu, barem tamo gdje ja zalazim (Bingo, Konzum...), da sam mislio da su prestali s proizvodnjom, da nije išlo. I jesam se obradovao tada kada sam vidio, ali se više ne sjećam kakvog je bila ukusa, jel mogla parirat Zvijezdinojbach wrote:FructaTrade iz Dervente ima domacu proizvodnji majoneze...arzuhal wrote:Od hrvatskih proizvoda sam jedino majonezu Zvijezda prisiljen kupit, ostalo ništa hamanČak sam poslao mail Bimalu iz Brčkog i pitao ih imal šanse da oni pokrenu proizvodnju majoneze, da ne moram ni to uzimat, i dobio odgovor iz Bimala da nisu na to orijentisani...Šteta...
- arzuhal
#2094 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
I meni tegla bude dugo, pomalo ja to, najviše mi legne uz ribu i krompir i nešto slično, baš ono zafalibumerangss wrote:Ja majonezu ne kupujem jer je kalorijska bombaarzuhal wrote:Od hrvatskih proizvoda sam jedino majonezu Zvijezda prisiljen kupit, ostalo ništa hamanČak sam poslao mail Bimalu iz Brčkog i pitao ih imal šanse da oni pokrenu proizvodnju majoneze, da ne moram ni to uzimat, i dobio odgovor iz Bimala da nisu na to orijentisani...Šteta...
ali od rvata kupujem samo puretinu
- KB9
#2095 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
pravi domacu majonezu po uzoru na tuzlanski bosburger rahmet mu dusi kad potrova pola tuzle 
-
NeenaSa
#2096 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Daj ba, arzo, nabavi si shtapmixer i spravljaj si sam.arzuhal wrote:Od hrvatskih proizvoda sam jedino majonezu Zvijezda prisiljen kupit, ostalo ništa hamanČak sam poslao mail Bimalu iz Brčkog i pitao ih imal šanse da oni pokrenu proizvodnju majoneze, da ne moram ni to uzimat, i dobio odgovor iz Bimala da nisu na to orijentisani...Šteta...
Ako ti treba recept, oglasi se.
Neg' fakat, tema je diskutabilna. Gledam kvalitet proizvoda i svejedno mi je odakle se isti plasira.
P.s.
Samo kad se sjetim "Travnichki sir", muka mi je ... i koje su tu manipulacije bile.
Isto tako sa paprikama punjenim sirom/kajmakom.
I nastaviti .... o (k'o fol) domachim.
- tututuuuu
#2097 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
nema bolje stvari od domace majoneze. a jednostavno i jeftino za napraviti. dva do tri jaja, ulje, limun i so. neko stavlja sirce umjesto limuna, ja ne. malo krastavaca za tartar, vlasac... Ma razne kombinacije. Jos ako su jaja domaca eh
- arzuhal
#2098 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
KB9 wrote:pravi domacu majonezu po uzoru na tuzlanski bosburger rahmet mu dusi kad potrova pola tuzle

Vjeruj, to mi je želja bila još od djetinjstva, kada sam prvi put pročitao u materinoj kuharici od Steve Karapandže (na prvoj stranici unutra nije bio Tito nego fotka hotela "Esplanade" u Zagrebu đe je Stevo binaš radioNeenaSa wrote:Daj ba, arzo, nabavi si shtapmixer i spravljaj si sam.arzuhal wrote:Od hrvatskih proizvoda sam jedino majonezu Zvijezda prisiljen kupit, ostalo ništa hamanČak sam poslao mail Bimalu iz Brčkog i pitao ih imal šanse da oni pokrenu proizvodnju majoneze, da ne moram ni to uzimat, i dobio odgovor iz Bimala da nisu na to orijentisani...Šteta...
U vrh glave 5min. posla.
![]()
Ako ti treba recept, oglasi se.![]()
I nisam nikad, et...
-
NeenaSa
#2099 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
A nek' si i Tita spomenuo
Usputbudirecheno
postoji pored crnog i bijeli papar/biber, kao i crveni, ... guglaj arzo, guglaj. Zamisli si smajli koji bi postavila.
Neg' ako ti shmeka i ako ti je zaHmet napravit' ,
kupuj i dalje.
I dalje mi je : "Vragu brige!" , dok se ne kosi sa osobnim svjetonazorom.
Usputbudirecheno
Neg' ako ti shmeka i ako ti je zaHmet napravit' ,
- arzuhal
#2100 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Znam da ima, danas koristim sve te vrste papra, put začina, mistični Orijent, ovo-ono...NeenaSa wrote:A nek' si i Tita spomenuo![]()
Usputbudirechenopostoji pored crnog i bijeli papar/biber, kao i crveni, ... guglaj arzo, guglaj. Zamisli si smajli koji bi postavila.
![]()
Neg' ako ti shmeka i ako ti je zaHmet napravit' ,kupuj i dalje.
![]()