Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
GeeTnT

#2076 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by GeeTnT »

tututuuuu wrote:
Je u ratu je, kao i SAD itd. Ne osudjujem ih ni ja. Ali, ja ne znam, po meni je ludo djecu nagurati u neki camac iz zemlje koja je ipak relativno sigurna. Mislim da je svakom jasno da je to ziva kocka i da su izgledi daleko bolji u Turskoj.
Ne znam da li se sjecas kako su roditelji iz Sarajeva isto tako "naguravali" svoju djecu u autobuse sa grcem na licu i suzama, samo da izadju iz pakla...Iako su znali da taj autobus na svom putu moze svakog momenta biti pogodjen...

Ko to nije zapamtio nemoze ni shvatit ove ljude...
tututuuuu

#2077 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

GeeTnT wrote:
tututuuuu wrote:
Je u ratu je, kao i SAD itd. Ne osudjujem ih ni ja. Ali, ja ne znam, po meni je ludo djecu nagurati u neki camac iz zemlje koja je ipak relativno sigurna. Mislim da je svakom jasno da je to ziva kocka i da su izgledi daleko bolji u Turskoj.
Ne znam da li se sjecas kako su roditelji iz Sarajeva isto tako "naguravali" svoju djecu u autobuse sa grcem na licu i suzama, samo da izadju iz pakla...Iako su znali da taj autobus na svom putu moze svakog momenta biti pogodjen...

Sjecam, ja sam bio u jednom od tih buseva. I bas zato ovo ne razumijem, jer paralela se ne moze povuci. Ovi guraju djecu na camce iz jedne dosta sigurne i velike zemlje, na more, a ja sam se gurao u bus da idem bilo gdje van Sa. dok su po meni pucali. Bilo nam je potpuno svejedno gdje cemo, samo da je sigurno. A otisli smo u RH koja je i sama bila u ratu do guse ( i ne sjecam se u tom busu niti jednog muskarca), Samo djeca i zene. Vojnici su ulazili u buseve par puta i trazili ima li muskaraca, odnosno vojno sposobnih.
Last edited by tututuuuu on 03/09/2015 19:53, edited 2 times in total.
Drinski

#2078 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

omar little wrote:
Viktor Orban, Hungarian prime minister, attacks European 'invitations' to migrants as he insists he is defending Christian culture against Muslim immigrants

“Those arriving have been raised in another religion, and represent a radically different culture. Most of them are not Christians, but Muslims,” he said. “This is an important question, because Europe and European identity is rooted in Christianity. Is it not worrying in itself that European Christianity is now barely able to keep Europe Christian? There is no alternative, and we have no option but to defend our borders.”
Eto cega se oni boje... to je cijela prica... zbog toga su nas zavalili u ratu... zbog toga nam poslije rata salju Lajcaka... zbog toga sada hoce da nas ubijede da je otac kriv za smrt one djece... sto ne napade Obamu sto je osnovao ISIL...
Freamon Lester

#2079 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Freamon Lester »

http://ba.n1info.com/a58703/Svijet/Svij ... glice.html

Ah ta zla Evropa... Javljal se firaunska Fahd famElija da koji sator donira?
GeeTnT

#2080 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by GeeTnT »

tututuuuu wrote:
GeeTnT wrote:
tututuuuu wrote:

Sjecam, ja sam bio u jednom od tih buseva. I bas zato ovo ne razumijem, jer paralela se ne moze povuci. Ovi guraju djecu na camce iz jedne dosta sigurne i velike zemlje, na more, a ja sam se gurao u bus da idem bilo gdje van Sa. dok su po meni pucali. Bilo nam je potpuno svejedno gdje cemo, samo da je sigurno. A otisli smo u RH koja je i sama bila u ratu do guse.
Ova djeca o kojoj ja pisem su zavrsili u Italiji preko humanitarne organizacije...elem, niko ne osporava shokove koje djeca prozivljavaju, mada roditeljima je mnogo vise teze...

...nisam za poredjenja, ali zamolio bih svakoga ko nije bio u takvoj situaciji da ne trci pred rudu sa osudama...
Drvosjeca iz Dejcica

#2081 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

omar little wrote:
Viktor Orban, Hungarian prime minister, attacks European 'invitations' to migrants as he insists he is defending Christian culture against Muslim immigrants

“Those arriving have been raised in another religion, and represent a radically different culture. Most of them are not Christians, but Muslims,” he said. “This is an important question, because Europe and European identity is rooted in Christianity. Is it not worrying in itself that European Christianity is now barely able to keep Europe Christian? There is no alternative, and we have no option but to defend our borders.”

Ja sam pisao o ovome prije mjesec dana na ovoj temi, Evropa ima problem sa svojim ekstemizmom a Obran pod plaštom odbrane granica radi sasvim drugo, rekao bih novi oblik vjerskog institucionalnog radikalizma. Mađarska je profitirala od EU, uzela ogroman novac iz fondova ali sada kada treba pokazati solidarnost okreće se i protiv te EU. Sada se vidi da tako plemenita vizija i ideja ujednjene Evrope se rasplinjuje na prvoj stepenici i iskušenju. Obran je danas jedinica mejre jedne nazadne i retriogradne Evrope, rekao bih one koja nosi licencu dva svjetska rata, holokausta i protjerivanja drugog i drugačijeg. Biće interesantno vidjeti šta će Srbija uraditi kada Mađarska izvede vojsku na granicu.
Drinski

#2082 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

Frimon, pa nisu stvari bas tako crno-bijele. Znamo ko je oborio diktatore, znamo da je to uradjeno zbog nafte, znamo da jednog gospodara zamijenio drugi, taj drugi je osnovao i iISIL, znamo da je ovo i ratna i ekonom.migracija, znamo da to nekome u Evropi odgovara, stize "svjeza krv", naravno ovim madjarima to ne odgovara al ko njih pita, sta su bitni madjari ili estonci, a ima i onih koji bi da pomognu al nemaju napravljenih dzamija...
Drvosjeca iz Dejcica

#2083 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

GeeTnT wrote:
Ova djeca o kojoj ja pisem su zavrsili u Italiji preko humanitarne organizacije...elem, niko ne osporava shokove koje djeca prozivljavaju, mada roditeljima je mnogo vise teze...

...nisam za poredjenja, ali zamolio bih svakoga ko nije bio u takvoj situaciji da ne trci pred rudu sa osudama...
Da, da, išli su preko onog Tomića pa se nekoj djeci izgubio svaki trag...kasnije su ih pronašli kao odrasle ljude a njima su govorili da su im roditelji poginuli u Bosni. :oops: Ima dobar dokumentarac o tim slučajevima.
tututuuuu

#2084 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

GeeTnT wrote: Ova djeca o kojoj ja pisem su zavrsili u Italiji preko humanitarne organizacije...elem, niko ne osporava shokove koje djeca prozivljavaju, mada roditeljima je mnogo vise teze...

To je jedno i to je uredu. Ja govorim za ove nesretnike sto ih je nedavno more izbacilo, sto su poslani iz Turske za Grcku na camcu, sami. To je neodgovorno od roditelja i u normalno zemlji bi za to vjerovatno i odgovarali kazneno.
animals

#2085 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by animals »

GeeTnT wrote:
Teema Kurdi, sestra oca porodice koji je jedini preživio tragediju, rekla je da je mjesecima zajedno s prijateljima i komšijama nastojala skupiti novac kako bi sponzorirali njihov dolazak u Kanadu. Tragične vijesti čula je od supruge drugog brata, Mohammada.
"Abdullah ju je nazvao i samo joj rekao da su njegova žena i dječaci mrtvi. Sve što on sada želi je vratiti se kući, pokopati svoju porodicu i leći u grob pored njih", rekla je Teema, frizerka koja već 20 godina živi u Vancouveru.
Prema njenim riječima, porodica se prijavila za "G5" izbjegličku vizu, a nakon što su dobili odbijenicu, u očaju su pokušali od rata pobjeći ilegalnim putem.
Gdje ona zivotinja (nick animals) sto proziva oca ovog djeteta od kako se pojavila slika...
Vidim da ovdje mundjosi mogu da vrijedjaju kako zele, bez prijetnji od bana..
ti uopce nisi za diskusije, mozes li se mene okaniti, ne pisem sa brdjanima..
idi u sumu i trazi sebi rivala..
GeeTnT

#2086 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by GeeTnT »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
omar little wrote:

Ja sam pisao o ovome prije mjesec dana na ovoj temi, Evropa ima problem sa svojim ekstemizmom a Obran pod plaštom odbrane granica radi sasvim drugo, rekao bih novi oblik vjerskog institucionalnog radikalizma. Mađarska je profitirala od EU, uzela ogroman novac iz fondova ali sada kada treba pokazati solidarnost okreće se i protiv te EU. Sada se vidi da tako plemenita vizija i ideja ujednjene Evrope se rasplinjuje na prvoj stepenici i iskušenju. Obran je danas jedinica mejre jedne nazadne i retriogradne Evrope, rekao bih one koja nosi licencu dva svjetska rata, holokausta i protjerivanja drugog i drugačijeg. Biće interesantno vidjeti šta će Srbija uraditi kada Mađarska izvede vojsku na granicu.
Tom politikom se vodi i Grcka, a Makedonija i Srbija je prate...jer ministri tih drzava ili su u Briselu ili su na telefonu, a sve zbog para iz EU fonda...
Drvosjeca iz Dejcica

#2087 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Zviz wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tnnt wrote: to nisu izbjeglice nego ekonomski emigranti, hebeš EU a ne zapitaš se kako su već bili u EU tj u Grčkoj, pa izašli iz te EU
valjda je rat Grčkoj pa žure u Njemačku :-)
Ekonomski emigranti koji bjeze od rata. :oops:

Bitno je da imaju onaj selfijstick da se uslikaju... ja izbjeglica i p.m. nego citali gdje ko sta nudi - u NL. nema para vec imas 1x na dan tusiranje, dva obroka i krevet tokom noci i sve u jednoj hali - 700 - 800 glava na velicine rukometnog igralista. Tamo nece. Nego haj temo gdje ima penzije (ratne) valjda.

Pa eto treba izvesti tenkove na ulice, bojevu muniiju i natjerati te ljude da idu tamo gdje neće. :oops: Za njih ne važi sloboda kretanja jer su valjda stoka, untermenschen...kako kaže stara germanska "poslovica". :oops:
tututuuuu

#2088 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Drinski wrote:Frimon, pa nisu stvari bas tako crno-bijele. Znamo ko je oborio diktatore, znamo da je to uradjeno zbog nafte, znamo da jednog gospodara zamijenio drugi, taj drugi je osnovao i iISIL, znamo da je ovo i ratna i ekonom.migracija, znamo da to nekome u Evropi odgovara, stize "svjeza krv", naravno ovim madjarima to ne odgovara al ko njih pita, sta su bitni madjari ili estonci, a ima i onih koji bi da pomognu al nemaju napravljenih dzamija...
Ko je oborio Assada? De nam reci. A masa je ovdje navijala da bude uklonjen taj zli Assad, a sad potpuni zaokret. Sad je problem sto su ga kao htjeli skinuti. Kako god okrenes, CIA, Mossad, cionisti i zli zapad.
Freamon Lester

#2089 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Freamon Lester »

Drinski wrote:Frimon, pa nisu stvari bas tako crno-bijele. Znamo ko je oborio diktatore, znamo da je to uradjeno zbog nafte, znamo da jednog gospodara zamijenio drugi, taj drugi je osnovao i iISIL, znamo da je ovo i ratna i ekonom.migracija, znamo da to nekome u Evropi odgovara, stize "svjeza krv", naravno ovim madjarima to ne odgovara al ko njih pita, sta su bitni madjari ili estonci, a ima i onih koji bi da pomognu al nemaju napravljenih dzamija...
A znamo i da firaunskoj famEliji Fahd odgovara i kad cijena nafte raste jer jelte rasla je kad su ruseni. Kao i ostale supak naftaske monarhije iz zaljeva. I kako kazes nije sve crno bijelo. Naravno da nije ali stavljati slike Angele Merkel ispred mrtvog djetea je maloumno. Jbg propaganda iz eksteritorijalnog centra u Sarajevu ali covjek ako suti to onda prodje.

Edit: A katarsko propagandno smece klicalo ljudima koji su ucestvovali u Arapskom proljecu kao oslobodiocima. Pa vodali onu Libijku sto je kao silovana od Gadafijeve vojske i pravili od nje spektatkl da bi ta ista dok se SAD-a docepala zavrsila u zatvoru zbog nanosenja teskih tjelesnih povreda nekim zenama. Btw i alkoholicarka je. :izet:

A sad mi Mirjana Hrga napravi zalosnu facu i tuguje za izbjeglicama dok njeni poslodavci su ujedno i direktni uzrocnici cijele situacije. Kako nalogodavci, tako i finansijeri rata u Siriji. Pa eto zla Evropa... :-)
Last edited by Freamon Lester on 03/09/2015 20:09, edited 1 time in total.
celava_dlaka

#2090 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by celava_dlaka »

baci zenu smradu
GeeTnT

#2091 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by GeeTnT »

animals wrote:
GeeTnT wrote:
Teema Kurdi, sestra oca porodice koji je jedini preživio tragediju, rekla je da je mjesecima zajedno s prijateljima i komšijama nastojala skupiti novac kako bi sponzorirali njihov dolazak u Kanadu. Tragične vijesti čula je od supruge drugog brata, Mohammada.
"Abdullah ju je nazvao i samo joj rekao da su njegova žena i dječaci mrtvi. Sve što on sada želi je vratiti se kući, pokopati svoju porodicu i leći u grob pored njih", rekla je Teema, frizerka koja već 20 godina živi u Vancouveru.
Prema njenim riječima, porodica se prijavila za "G5" izbjegličku vizu, a nakon što su dobili odbijenicu, u očaju su pokušali od rata pobjeći ilegalnim putem.
Gdje ona zivotinja (nick animals) sto proziva oca ovog djeteta od kako se pojavila slika...
Vidim da ovdje mundjosi mogu da vrijedjaju kako zele, bez prijetnji od bana..
ti uopce nisi za diskusije, mozes li se mene okaniti, ne pisem sa brdjanima..
idi u sumu i trazi sebi rivala..
Pa ja sam te nazvao po niku, a za mundjos si prijavljen....od prvog momenta sam znao da ti postovi idu u smjeru protiv ljudi samo zato sto su muslimani....
Drinski

#2092 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

tututuuuu wrote:
Ko je oborio Assada? De nam reci. A masa je ovdje navijala da bude uklonjen taj zli Assad, a sad potpuni zaokret. Sad je problem sto su ga kao htjeli skinuti. Kako god okrenes, CIA, Mossad, cionisti i zli zapad.
Assad nije oboren. On je diktator koga pomazu Rusi a zele da obore Ameri preko ISILa.
tututuuuu

#2093 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Sta BiH radi da pomogne ovim ljudima? Pa koliko BiH drzavljana se tamo bori za ISIL i ove ljude protjeruje? BiH drzavljani dole te ljude ubijaju! I odakle vam rekavsi to moralno pravo u nekog drugog prstom upirati, kao recimo A. Merkel a nista se ne radi da se suzbije taj radikalizam koji i ovdje itekako postoji.
Drinski

#2094 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

Freamon Lester wrote:
A znamo i da firaunskoj famEliji Fahd odgovara i kad cijena nafte raste jer jelte rasla je kad su ruseni. Kao i ostale supak naftaske monarhije iz zaljeva. I kako kazes nije sve crno bijelo. Naravno da nije ali stavljati slike Angele Merkel ispred mrtvog djetea je maloumno. Jbg propaganda iz eksteritorijalnog centra u Sarajevu ali covjek ako suti to onda prodje.

Edit: A katarsko propagandno smece klicalo ljudima koji su ucestvovali u Arapskom proljecu kao oslobodiocima. Pa vodali onu Libijku sto je kao silovana od Gadafijeve vojske i pravili od nje spektatkl da bi ta ista dok se SAD-a docepala zavrsila u zatvoru zbog nanosenja teskih tjelesnih povreda nekim zenama. Btw i alkoholicarka je. :izet:

A sad mi Mirjana Hrga napravi zalosnu facu i tuguje za izbjeglicama dok njeni poslodavci su ujedno i direktni uzrocnici cijele situacije. Kako nalogodavci, tako i finansijeri rata u Siriji. Pa eto zla Evropa... :-)
Nema danas nevinih. To ja hocu kazati. BI je postao poligon gdje se igraju vise igre.
tututuuuu

#2095 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Drinski wrote:
tututuuuu wrote:
Assad nije oboren. On je diktator koga pomazu Rusi a zele da obore Ameri preko ISILa.
Znam da nije oboren. Bilo je retoricko pitanje. Dakle, Assad se jos uvijek bori, napali ga nisu, a muslimanski svijet je, pa tako i ovdje mnogi, prizeljkivali americke udare na Assada. I sta sad, prica se mijenja. Sad je problem kad su intervenirali. Kao sto rekoh, ispranom mozgu uvijek je problem zli zapad, kako god da postupi. Uradis ne valja, ne uradis opet ne valja.

Dakle, zele Ameri da ga obore preko ISIL-a, i zato potpomazu Kurde. Interesantno.
Drinski

#2096 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

Pa zapad je tu radi svojih interesa, sirijci su mislili da su oni tu radi demokratije, bili su naivni kao i mi.
Edit: pa zar ameri nisu osnovali ISIL?
Last edited by Drinski on 03/09/2015 20:15, edited 1 time in total.
animals

#2097 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by animals »

GeeTnT wrote:
Pa ja sam te nazvao po niku, a za mundjos si prijavljen....od prvog momenta sam znao da ti postovi idu u smjeru protiv ljudi samo zato sto su muslimani....
Molim te nemoj mi se vise nikad obracati..nivo inteligencije ti je na nivou malog dijeteta..
prijavljuj koga hoces..podsjecas me na one cinkarose, koje na kraju zavrse znas i sam kako..
i bespredmetno je uopce pisati, jer sve se svodi na nacionalizam..
ako nesto kazes protiv arapa, odmah mrzis sve muslimane..kako ste jadni..
da su ove izbjeglice slucajno Ukrajinci, ni jedan se ne bi ni osvrnuo od vas koji ih zdusno branite..
sinuhe

#2098 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sinuhe »

Zapad je ovdje kriv sto nije uspostavio neki kontakt izmedju zaracenih strana i pokrenuo neke mirovne pregovore.
To su morali radi ovih izbjeglica.
Drvosjeca iz Dejcica

#2099 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

sinuhe wrote:Zapad je ovdje kriv sto nije uspostavio neki kontakt izmedju zaracenih strana i pokrenuo neke mirovne pregovore.
To su morali radi ovih izbjeglica.
Bio je dva puta mislim ali bez nekog uspjeha.
tututuuuu

#2100 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

celava_dlaka wrote:

baci zenu smradu
Ma pendrekom mu zube izbij. Pobjegao umjesto da se bori i sad baca zenu s malim djetetom.
Locked