Novi rat

Locked
Ali Kemal

#2076 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

Gojeni H wrote:I u proslom ratu si imao masu ljudi koji su se uhvatili noge prije nego sto je i metak ispaljen. Niej ih uopste bilo briga sta ce biti s tebe, tvojih roditelja, nepokretnog djecaka iz doma za nezbrinutu djecu ...
Šta će biti sa nepokretnim dječakom iz doma za nezbrinutu djecu i svih ostalih nabrojanih, prije svega nije bilo briga onih koji su brže bolje uhvatili puške i ratovanja, kao i tadašnjih huškača, koji su palili ove prve, a sve pod dirigentskom palicom tadašnje vlasti.
Njih sigurno nije bilo ništa briga, a mogli su pregovarati sigurno, kao što su pregovarali i 95+te u Dejtonu, samo bez mrtvih, iybjeglica, uništavanja.

Svako ko je za rat unutar svoje države i propagira ga na bilo koji način, je u suštini veleizdajnik jer ga nije briga ni za koga, a najmanje za svoj narod. Suština je da takvi u stvari žele da unište one "druge", bez obzira šta će biti sa "njihovim". To je pravi motiv, a ne odbrana i ostali prdež. :oops:
colt

#2077 Re: Novi rat

Post by colt »

Neka neko još napravi anketu, ko je za rat ???
Ali Kemal

#2078 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

bach wrote:Zašto im se ne diviti. Srbima na mangupski način maznuli Kosovo. Svetinju njihovu.

Uvalili im do balčaka...
Kao što sam već pomenuo, krajnji cilj je uvaliti "njima", bez obzira šta će biti sa "nama".
Dakle briga za svoje je čista obmana.
madner

#2079 Re: Novi rat

Post by madner »

Bijela kuga je nuspojava obrazovanosti i poboljsanje primarne zdravstvene zastite. Tako da tu nema pomoci, osim SDA koja se uspjesno bori protiv obrazovanja i zdravstva.
:D

Inace, pregovarati se naravno moze, no nasilje uvijek predstavlja opciju cak i u pregovorima. Bez prisile, nema stapa za pregovore.
radostan dan

#2080 Re: Novi rat

Post by radostan dan »

General_Jackson wrote:
radostan dan wrote:
radostan dan wrote:meni nije problem rat, nego šta ćemo ako ne bude interneta, kako ćemo na forum?

ne vidim svrhu osvajanja nekog brda ili čuke, ako naveče neću nekog na forumu drkaT zbog toga...
A zamisli tek selfije sa prve linije :D

ja lično ne mogu na liniju, bojim se jebaće mi neko ženu... inače bi im ja pokazO...
Gojeni H

#2081 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

bach wrote:
Ali Kemal wrote:
kolegione wrote:Ja se divim jevrejima koji znaju kako se bori za svoju stvar svoj prvobitno akumulirani kapital su podijelili i podržavali se maksimalno, pri tom njihova iseljenička populacija je platila ogromne pare za likvidacije nacitičkih krvnika, i zato je ideja o državi etnosu i svemu kod njih uspjela nešto slično rade i Albanci, aaaa miii Vreća za mog Bakira hahahahahaha ESCOBAR JE SPREMAN :) hahahahah
Nešto stvarno nije u redu sa mentalnim sklopom kada se Bosanci dive Albancima. :-)
Na čemu im se bolan diviš kada su na evropskom dnu po svakom mjerilu :oops:
Valjda bi se prije svega trebao diviti narodima koji su na vrhu evropske i svjetske ljestvice, a ne onim koji su na dnu.

Zašto im se ne diviti. Srbima na mangupski način maznuli Kosovo. Svetinju njihovu.

Uvalili im do balčaka...
Ne volim da se slazem s ovim srpskim Alijem, ali covjek je u pravu.
Covjece k'o zadnji misevi su pobjegli iz svoje zemlje kad ih je kada su ih cetnici potjerali. Zemlja im je sinonim narko-mafije i trgovine ljudima.
Rastu samo moteli i bazeni.

Albanci ce jednoga dana mozda porasti i dostici nivo civilizovanog drustva. Do tada neka se Bogu zahvaljuju da su ih napali u pravom trenutku. kada je vise svima koji nesto znace na globalnom planu bilo dosta Milosevica i srbovanja.

Apsolutno nista protiv Albanaca nemam, cak sta vise, imam par dobrih prijatelja dole.
Bodkin

#2082 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:
Gojeni H wrote:Ja bih najradije da pricamo o prevenciji, nego o ratu. Ni meni se vise ne ide u hladnu zemlju.

Najbolja prevencija protiv velikosrpskih snaga je jaka vojska i namjenska industrija.
A koja je najbolja prevencija protiv velikosrpske bijele kuge i velikosrpske neobrazovanosti?
Najbolja prevencija protiv bijele kuge i neobrazovanosti u Bosni su vidi sad: obrazovanost i jacanje ekonomije.
Znam da to nisi znao. ;-)
Ja mislim da je to zadnji problem koji imamo. Svaka porodica po 3 djece i prosjecna plata 2500. U pravu si ti. Stancaj oruzje
Gojeni H

#2083 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

Ali Kemal wrote:
Gojeni H wrote:I u proslom ratu si imao masu ljudi koji su se uhvatili noge prije nego sto je i metak ispaljen. Niej ih uopste bilo briga sta ce biti s tebe, tvojih roditelja, nepokretnog djecaka iz doma za nezbrinutu djecu ...

Šta će biti sa nepokretnim dječakom iz doma za nezbrinutu djecu i svih ostalih nabrojanih, prije svega nije bilo briga onih koji su brže bolje uhvatili puške i ratovanja, kao i tadašnjih huškača, koji su palili ove prve, a sve pod dirigentskom palicom tadašnje vlasti.
Njih sigurno nije bilo ništa briga, a mogli su pregovarati sigurno, kao što su pregovarali i 95+te u Dejtonu, samo bez mrtvih, iybjeglica, uništavanja.

Svako ko je za rat unutar svoje države i propagira ga na bilo koji način, je u suštini veleizdajnik jer ga nije briga ni za koga, a najmanje za svoj narod. Suština je da takvi u stvari žele da unište one "druge", bez obzira šta će biti sa "njihovim". To je pravi motiv, a ne odbrana i ostali prdež. :oops:
Te budalastine mozes na srpskom kafeu, ovde si davno procitan.
Da se patrioti nisu borili, niti bi bilo mene, ni ovog foruma, ni bosnjacke djece ... doduse tvoj Radovan je rekao da mu je 2% razuman procenat prisutnosti neSrba na "srpskoj" zemlji.

Svako ko zeli rat je budala, naravno.
Svako ko ne zeli da se pripremi za rat je ludjak. Kao sto bi reklo bozanstvo Titoizma: "Radite kao da rata nece nikada biti, a pripremajte se kao da ce rat sutra poceti." - ili tako nesto, malo sam ofalio sa ONO i DSZ. :D
Last edited by Gojeni H on 15/07/2015 20:26, edited 1 time in total.
Ali Kemal

#2084 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

madner wrote:Bijela kuga je nuspojava obrazovanosti i poboljsanje primarne zdravstvene zastite. Tako da tu nema pomoci, osim SDA koja se uspjesno bori protiv obrazovanja i zdravstva.
:D
To je tako u normalnim okolnostima, kod nas je pak nesto drugacije.
Bijela kuga je iskljucivo zbgo siromastva i ogromne nezaposlenosti, i koncentracije zivota u gradovima bez dovoljno prostora, zivota vise generacija u istom malo stanu, tako da jednostavno nema mjesta i raja ipak jos uvijek nije toliko zatucana, da ne razumije da se familija ne moze podizat bez nekog minimuma hrane i prostora.
Kako da se mladi po gradovima zene, udaju i da imaju djecu ako nemaju posao. :oops:
It_is_a_Leclerc

#2085 Re: Novi rat

Post by It_is_a_Leclerc »

Nema mozga onaj ko ne shvata da od 1996. nikad nismo bili bliži oružanom sukobu.
Bodkin

#2086 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

Pa jedno je reci budi spreman za rat, a drugo rat je jedino rjesenje. Vecini na temi nema zivota i napretka sa srbima. Znaci rjesenje je jedino oluja 35% drzave. Hrvati su se jebali 4 godine sa 11%. Hrvati u bh valjda nisu prijetnja jer ih je malo. Ili ce oni iduci na redu biti.

A u sarajevu 3% srba i hrvata pa je opet leglo papanluka, kriminala i korupcije
Gojeni H

#2087 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:
Ja mislim da je to zadnji problem koji imamo. Svaka porodica po 3 djece i prosjecna plata 2500. U pravu si ti. Stancaj oruzje
Naravno. Stancaj oruzje, jacaj namjensku industriju. Prodaji, ulazi jos vise, zaposljavaj ljude, stvaraj oruzje kojem srbadija ne moze opepeliti ...
Em, jacas sigurnost, em jacas ekonomiju.

TI si ekonomski strucnjak ... reci da nije tako.
Drinski

#2088 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Bodkin wrote:Pa jedno je reci budi spreman za rat, a drugo rat je jedino rjesenje. Vecini na temi nema zivota i napretka sa srbima. Znaci rjesenje je jedino oluja 35% drzave. Hrvati su se jebali 4 godine sa 11%. Hrvati u bh valjda nisu prijetnja jer ih je malo. Ili ce oni iduci na redu biti.

O cemu ti?
Gojeni H

#2089 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:Pa jedno je reci budi spreman za rat, a drugo rat je jedino rjesenje. Vecini na temi nema zivota i napretka sa srbima. Znaci rjesenje je jedino oluja 35% drzave. Hrvati su se jebali 4 godine sa 11%. Hrvati u bh valjda nisu prijetnja jer ih je malo. Ili ce oni iduci na redu biti.

Da ponovim ... najbolja prevencija rata je kada protivniku stavis do znanja da bi jedna suluda ekskurzija previse kostala.
Drinski

#2090 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Ma do ovoga je moralo doci. Dodik i njegova klika srlja ili u raj ili u pakao.
Bodkin

#2091 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:

Da ponovim ... najbolja prevencija rata je kada protivniku stavis do znanja da bi jedna suluda ekskurzija previse kostala.
Dobro. Ali da ponovim, vecina postova na ovoj temi nema veze sa tim sto ti pises nego prizivaju novi rat. To je jedino rjesenje. Taktike se razbacile. Valjda ih internet ubijedio da ce 35% stwnovnistva pobjeci za 6 sedmica. Biciklom do banjaluke
Ali Kemal

#2092 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

Gojeni H wrote:Te budalastine mozes na srpskom kafeu, ovde si davno procitan.
Da se patrioti nisu borili, niti bi bilo mene, ni ovog foruma, ni bosnjacke djece ... doduse tvoj Radovan je rekao da mu je 2% razuman procenat prisutnosti neSrba na "srpskoj" zemlji.
Kad neko pomene patriote, treba se odmah za novcanik uhvatit, da ti ga ne klepe, sto se na kraju i desilo.
Da su te patriote bili prave patriote i da ih je bilo zaista briga za narod, sada ne bi bilo republike srpske, izbjeglica, Bosna bi imala milion vise stanovnika, ne bi se radovali Arapima da za sicu kupuju zemlju, bilo bi se clan EU itd itd.
Sve suprotno od onoga sto tvrde patriJote, jer sta oni imaju drugo da kazu, nego da opet propagiraju rat, da sakriju svoju krivicu i kriminal koji je ostao iza njih i opustusio sve redom.
Dakle patriota - prva asocijacija novcanik.
A sta je rekao Radovan zaboli me dzonson :oops:
Gojeni H wrote:Svako ko zeli rat je budala, naravno.
Svako ko ne zeli da se pripremi za rat je ludjak. Kao sto bi reklo bozanstvo Titoizma: "Radite kao da rata nece nikada biti, a pripremajte se kao da ce rat sutra poceti." - ili tako nesto, malo sam ofalio sa ONO i DSZ. :D
Pa jesi ofalio si :oops:
Drinski

#2093 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Da budeno objektivni cilj vojne intervencije iz FBIH ako do toga dodje nije progon miliona Srba. To su ipak nasi gradjani. Cilj je hapsenje pobunjenika i presijecanje RS na vise dijelova kako bi se odvratili od daljeg protivustavnog i oruzanog djelovanja.
Last edited by Drinski on 15/07/2015 20:39, edited 1 time in total.
Ali Kemal

#2094 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:
Naravno. Stancaj oruzje, jacaj namjensku industriju. Prodaji, ulazi jos vise, zaposljavaj ljude, stvaraj oruzje kojem srbadija ne moze opepeliti ...

A odakle ti novac za to, kao i kako to da ostvaris, kada postoje zajednicki organi, kao i visoki predstavnik i MZ?
Jel vidis kako je glupa i neostvariva ta teorija?
Gojeni H

#2095 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:
Gojeni H wrote:

Dobro. Ali da ponovim, vecina postova na ovoj temi nema veze sa tim sto ti pises nego prizivaju novi rat. To je jedino rjesenje. Taktike se razbacile. Valjda ih internet ubijedio da ce 35% stwnovnistva pobjeci za 6 sedmica. Biciklom do banjaluke
Vjerujem da ima takvih. U par postova sam iz licnog iskustva pokusao da predocim izgled bitke, poginulog ili ranjenog covjeka, hladnoce rova, ljepote uzarene bubnjarice, itd.

Ali, davati za pravo vlastitim strahovima, gdje covjek nije spreman da prihvati relanost je definicja LUDOSTI.
Ne biti spreman braniti ono sto ti je najsvetije je nemoralno, kukavicki, bescasno.

A, da bi spojili ugodno s korisnim, najbolje je izvrsiti svaki oblik prevencije, biti spreman za rat, a moliti Boga da ga nikada ne bude.
Gojeni H

#2096 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

Ali Kemal wrote:
Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:

A odakle ti novac za to, kao i kako to da ostvaris, kada postoje zajednicki organi, kao i visoki predstavnik i MZ?
Jel vidis kako je glupa i neostvariva ta teorija?
Ja vidim da Gorazde radi ko Doxa. Ne vidim nijednog razloga da bilo koje preduzece namjenske industrije ne radi 5 puta bolje.
Ali, protivnici ove zemlje i ljubitelji teorija zavjere navedu potencijalnog americkog investitora kao "levata i kokuza".

Znaci, moze uz sasvim malo dobre volje ... to sto se vama ne bi svidjelo ... pa koga zaboli rinaka za vama?
vade_mecum

#2097 Re: Novi rat

Post by vade_mecum »

nisam neki ljubitelj autora ali pojedinici bi ovo trebali gledati na repeatu dok ne skontaju neke stvari.
L u c i f e r

#2098 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

It_is_a_Leclerc wrote:Nema mozga onaj ko ne shvata da od 1996. nikad nismo bili bliži oružanom sukobu.
Upravo tako.

Mene nojevi napadaju što sam otvorio temu, a ista za deset dana ima preko 2100 postova i 46100 pregleda.

ps: Klixovci, jel ono rekosmo marka po postu... :oops:
General_Jackson

#2099 Re: Novi rat

Post by General_Jackson »

Drinski wrote:Da budeno objektivni cilj vojne intervencije iz FBIH ako do toga dodje nije progon miliona Srba. To su ipak nasi gradjani. Cilj je hapsenje pobunjenika i presijecanje RS na vise dijelova kako bi se odvratili od daljeg protivustavnog i oruzanog djelovanja.
:shock: je l´ se ti zajebavaš?
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: čuj mu priče, vojna intervencija iz federacije :lol: :lol: :lol:
Čiji si ti bot ovdje? Dodikov? Vučićev? Bakirov?
Drinski

#2100 Re: Novi rat

Post by Drinski »

General_Jackson wrote:
Drinski wrote:Da budeno objektivni cilj vojne intervencije iz FBIH ako do toga dodje nije progon miliona Srba. To su ipak nasi gradjani. Cilj je hapsenje pobunjenika i presijecanje RS na vise dijelova kako bi se odvratili od daljeg protivustavnog i oruzanog djelovanja.
:shock: je l´ se ti zajebavaš?
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: čuj mu priče, vojna intervencija iz federacije :lol: :lol: :lol:
Čiji si ti bot ovdje? Dodikov? Vučićev? Bakirov?
A zar nije realan rat u slucaju nastavka rusenja ustavnog poretka? Moguce je i da se to ne desi, naravno.
Locked