Do sljedeće teravije u Al AksiUdbas wrote:do godine u Konstantinopolu
Republika Turska
-
breuer
#2076 Re: Republika Turska
-
Udbas
#2077 Re: Republika Turska
Kosovo je srce srbijebreuer wrote:Do sljedeće teravije u Al AksiUdbas wrote:do godine u Konstantinopolu
![]()
Do godine u Kninu, Prizrenu, nastavi niz
-
breuer
#2078 Re: Republika Turska
Pa i Al Aksa je srce islamskog svijetaUdbas wrote:Kosovo je srce srbije![]()
Do godine u Kninu, Prizrenu, nastavi niz
Tu se poslanik uzdigao u više sfere, no ga je Benjo N. povukao za pantalone
- LBVIEW
#2079 Re: Republika Turska
Po vasem ne postoje ni ostali juznoslovenski narodi,samo sto to vase vise niko ne hebe.breuer wrote:ne postoje crnogorska niti makedonska pravoslavna crkva, uozbilji se maloUdbas wrote:ja sam zato da se ona vrati crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Ili makedonskoj.
Ne može rusima i Meka i Jerusalem i Aja Sofija.
Je li to sad službeni pozdrav do godine u Konstantinopolu?
nek ste vala s Knina sjahali, bilo je i vrijeme.
Meka pripada Saudima, Jeruzalem američim saveznicima, a Carigrad, vidjet ćemo nakon svih ovih zbivanja
sve u svemu, vraćaju se polako tuđe svetinje davno okupirane pod plaštom islama...
A svasta je moguce,da nece mozda bacuske napraviti kakav desant na Istanbul?
-
Udbas
#2080 Re: Republika Turska
jest jest, ali što je Kosovo srce Srbije, nema jačebreuer wrote:Pa i Al Aksa je srce islamskog svijetaUdbas wrote:Kosovo je srce srbije![]()
Do godine u Kninu, Prizrenu, nastavi niz![]()
Tu se poslanik uzdigao u više sfere, no ga je Benjo N. povukao za pantalone
Do godine....
-
breuer
#2081 Re: Republika Turska
Šuti, kako je bilo nakon prvog svj. rata zamalo, Turce se primirili u drugom, nisu smjeli ni pisnut - pametno, no ponovo se kao bude, plašim se da bi se moglo pregovarati o "Distrikt Carigradu" nakon svegaLBVIEW wrote:Po vasem ne postoje ni ostali juznoslovenski narodi,samo sto to vase vise niko ne hebe.![]()
- LBVIEW
#2082 Re: Republika Turska
Sto je babi milo...Inace,nakon Prvog, Istanbul jeste bio okupiran od strane grcko-britanske koalicije par godina,no onda ih jebreuer wrote:Šuti, kako je bilo nakon prvog svj. rata zamalo, Turce se primirili u drugom, nisu smjeli ni pisnut - pametno, no ponovo se kao bude, plašim se da bi se moglo pregovarati o "Distrikt Carigradu" nakon svegaLBVIEW wrote:Po vasem ne postoje ni ostali juznoslovenski narodi,samo sto to vase vise niko ne hebe.![]()
Kemo nabio nogom u more
- AleksoMKD
#2083 Re: Republika Turska
Makedonska postoji.breuer wrote:
ne postoje crnogorska niti makedonska pravoslavna crkva, uozbilji se malo![]()
-
breuer
#2084 Re: Republika Turska
To ti želim reći, vi Turci ste se bezobrazno udaljili od Keme, vrijeme je za Dejton 2 glede TurskeLBVIEW wrote:Sto je babi milo...Inace,nakon Prvog, Istanbul jeste bio okupiran od strane grcko-britanske koalicije par godina,no onda ih je
Kemo nabio nogom u moreA ne plasis se ti vec se nadas k'o i "dogodine u Kninu",ako Rusi ojacaju.
Kakav Knin, selendra u dalmatinskom zaleđu, zanimljiv podjednako hrv. i srp. nacionalistima, ali ovdje je tema jedna malo veća država koja ima realne izglede da se smanji.
-
breuer
#2085 Re: Republika Turska
AleksoMKD wrote:Makedonska postoji.
- ultima_palabra
#2086 Re: Republika Turska
Koja se to članica NATO ikad smanjila?
-
breuer
#2087 Re: Republika Turska
Kipar
nije niti jedna vidiš, vrijeme je...
- Tabhana
#2088 Re: Republika Turska
Pa kopaj dvije hiljade godina unazad, svako je imao svoje, svako je na neki način okupiran.Arteta wrote:Kakve veze ima Granada s temom.Tabhana wrote:Imaju i muslimani osnova pitati za Granadu, ali ne pitaju![]()
Koja licemjerna politika ortodoksnih Rusa, dajte Aja Sofiju, dajte vi Krim![]()
Čekamo da se naše trojno predsjedništvo obrati u vezi Kraljevine BiH, da se vrati sve u granicama za vrijeme kralja Tvrtka, ima osnova
Činjenice su da je Aja Sofija bila crkva dok je nisu ovi okupirali i pretvorili u Dzamiju.
Kopaj ispod neke kuće, naći ćeš drugu kući, kopaj još dublje, naći ćeš treću itd, eto najjednostavnije objašnjenje.
Ako neko nema pravo da pametuje oko nečega onda je to Rusija koja u 21. stoljeća vrši okupacije tuđih teritorija i prisvaja ih sebi kao da je igrica. Ono, tu živi naš narod, većinski, dajte nam taj komad zemlje.
Uskoro očekujem od Turaka u Njemačkoj da otkinu dio Njemačke jer su većina
- AleksoMKD
#2089 Re: Republika Turska
MPC postoji.breuer wrote:AleksoMKD wrote:Makedonska postoji.autokefalna?
Meni svejedno jer sam ateist a plus je MPC kriminalna organizacija (ko i IVZ Makedonije a mislim i SPC) ali ipak postoji.
- ultima_palabra
#2090 Re: Republika Turska
E'o samo što nije.breuer wrote:Kiparnije niti jedna vidiš, vrijeme je...
- Opetja033
#2091 Re: Republika Turska
Samo ga jebe jedan mali detalj: Kipar nije clan NATO pakta. Cak naprotiv, jedina je clanica EU koja nije cak ni pristupila Partnerstvu za mir.ultima_palabra wrote:E'o samo što nije.breuer wrote:Kiparnije niti jedna vidiš, vrijeme je...
Pusti salonca, neka valja gluposti i nebuloze.
Last edited by Opetja033 on 27/11/2015 13:21, edited 1 time in total.
-
breuer
#2092 Re: Republika Turska
Kriminalna je po samom postankuAleksoMKD wrote:MPC postoji.
Meni svejedno jer sam ateist a plus je MPC kriminalna organizacija (ko i IVZ Makedonije a mislim i SPC) ali ipak postoji.
-
breuer
#2093 Re: Republika Turska
Glupane, pročitaj nakon smajlija, tipičan primjer intelektualnog razvoja NATO zanesenjakaOpetja033 wrote:Samo ga jebe jedan mali detalj: Kipar nije clan NATO pakta. Cak naprotiv, jedina je clanica EU koja nije cak ni pristupila Partnerstvu za mir.
Još se i napisa živ i editova post, pa ponovo
- AleksoMKD
#2094 Re: Republika Turska
Al opet postoji.breuer wrote:Kriminalna je po samom postankuAleksoMKD wrote:MPC postoji.
Inace Ohridska arhiepiskopija je ukinuta (ako se ne varam) ukazom Sultana.
Mozda bi Erdogan trebao da posreduje izmedju SPC i MPC? Mislim ako je vladar Turske (Islamske veroispovesti) vec nadlezan te Srpska pravoslavna crkva postuje njihove odluke
- Tabhana
#2095 Re: Republika Turska
Makedonija je Turska, Srbija je Turska, mi smo Turska, svi smo Turska
Lijeno mi guglati, koliki je ono postotak dna Turaka kod Srba
Isto jezik im, turcizmi na sve strane, ironija je što nas oni zovu Turčinima, veći su oni Turci od nas.
#TrueStory
Lijeno mi guglati, koliki je ono postotak dna Turaka kod Srba
#TrueStory
-
breuer
#2096 Re: Republika Turska
Ne ne, tim pitanjima se bavi DavutogluAleksoMKD wrote:Al opet postoji.
Inace Ohridska arhiepiskopija je ukinuta (ako se ne varam) ukazom Sultana.
Mozda bi Erdogan trebao da posreduje izmedju SPC i MPC? Mislim ako je vladar Turske (Islamske veroispovesti) vec nadlezan te Srpska pravoslavna crkva postuje njihove odluke
- Kikibombona
#2097 Re: Republika Turska
Postoji, ali je SPC nije priznala.AleksoMKD wrote:MPC postoji.breuer wrote:AleksoMKD wrote:Makedonska postoji.autokefalna?
Al kao sto kazes, svakako se radi o kriminalnim kartelima.
Rusi seru u vezi Aja Sofije. Politika, nista drugo. Kemal Ataturk, iako zlocinac, u vezi Aja Sofije je ispravno postupio. Gdje se god vjernici svadjaju ciji je neki objekat, isti treba pretvoriti u muzej i tako zavrsiti svadju. Najbolje za sve.
- AleksoMKD
#2098 Re: Republika Turska
breuer wrote: Ne ne, tim pitanjima se bavi Davutoglu
Pravo resenje.Kikibombona wrote: Rusi seru u vezi Aja Sofije. Politika, nista drugo. Kemal Ataturk, iako zlocinac, u vezi Aja Sofije je ispravno postupio. Gdje se god vjernici svadjaju ciji je neki objekat, isti treba pretvoriti u muzej i tako zavrsiti svadju. Najbolje za sve.
- Opetja033
#2099 Re: Republika Turska
OBzirom da ti se svaki komentar sastoji od umobolnih smileya, to nista ne znaci. Mozes se vaditi koliko god zelis salonac. Pokazao si svima da si ogranicen k'o balkon.breuer wrote:Glupane, pročitaj nakon smajlija, tipičan primjer intelektualnog razvoja NATO zanesenjakaOpetja033 wrote:Samo ga jebe jedan mali detalj: Kipar nije clan NATO pakta. Cak naprotiv, jedina je clanica EU koja nije cak ni pristupila Partnerstvu za mir.
Još se i napisa živ i editova post, pa ponovo
-
breuer
#2100 Re: Republika Turska
Znaš li ti razlikovati balkon i lođu?Opetja033 wrote:OBzirom da ti se svaki komentar sastoji od umobolnih smileya, to nista ne znaci. Mozes se vaditi koliko god zelis salonac. Pokazao si svima da si ogranicen k'o balkon.