BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Benq

#2076 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

kloniran wrote:opet dvije kartice

sto ne daju gigu sa trajanjem mjesec na ultri da bude konkurentna iziju i haloo, nece jer ode profit
:thumbup: :thumbup: ovo bi bilo odlicno , ali jok , daj potpis na dvije godine :roll:
purgatorio

#2077 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

mirza_15 wrote:
purgatorio wrote:
kloniran wrote:Sto se mene tice nek im duplo skoci dobit, odmah redovnije penzije, ali nek malo i zrtvuju te dobiti i daju korisnicima malo bolje usluge, a ne da moram nositi dvije kartice u telefonu
Tako je. Moram uvijek gledati da je dual SIM kad kupujem mobitel. 500MB na pretplati naplacuju 7KM, a haloo 8KM 2 GB. Nekad je to moglo proći, ali sada ne, ne potrošim ni 15KM na pozive mjesecno, sve Viber/whatsapp uvijek dostupno.
Pa dao je i telecom preko happy-ja 2GB za 10 KM. Dao je bh telecom i mnet mflat pretplatu gdje za 11,70 dobijes 4 GB sa potpisom na 2 godine, plus mozes kupovati terminalnu opremu i na taj prikljucak, a cini mi se dobijes i 3G-wi-fi router.
Opet dvije kartice, hocu da imam jednu karticu i da sam biram hocu vise gigabyte-a, poziva ili poruka. Jel to toliko tesko napraviti?
mirza_15

#2078 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

kloniran wrote:opet dvije kartice

sto ne daju gigu sa trajanjem mjesec na ultri da bude konkurentna iziju i haloo, nece jer ode profit
Pa happy je telecom-ov i on je u tom rangu sa jednom karticom. Govorimo o dvije razlicite stvari. S jedne strane imas te virtuelne operatere poput izija, haloo i happy. S druge strane imas dominantne operatere koji nose nesto drugo sa sobom. Primjera radi, u narednom periodu ce integracija 4 usluge biti u fokusu. Tu je bh telecom vec napravio ozbiljan korak sa mojatv moj izbor. Nije svima mobilni internet prioritet.

Sto se tice puno minuta, poruka i interneta za male pare ponavljam, bh telecom je profitabilna firma. Nju zanima profit. Sta bi bilo da bh telecom da paket: 1.000 minuta, neogranicen sma i 4 GB mobilnog interneta za 10 KM? Kome bi bh telecom prodavao pakete od 100 KM? Sta bi trebao da ponudi u tim paketima da bi ih prodao kada je sve vec dao za 10 KM? Svaki operater mora da se ponaza trzisno i svaki igra za dobit. To je valjda jasno. Nece se bh telecom odreci dobiti zarad nizih cijena. To bi vodilo u propast firme.
pepeljara

#2079 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Mirzon, tu grijesis ja mislim :)

KAd mogu svi telekomi na svijetu moze se i ovdje, samo da ima ozbiljne konkurencije.

Primjer ti je hteronet koji za iste pare daje 2x vishe interneta u okviru preplate.

Na stranu minternet kartica koja je najjaca kod telecoma, al onda ti treba ds :)
mirza_15

#2080 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

pepeljara wrote:Mirzon, tu grijesis ja mislim :)

KAd mogu svi telekomi na svijetu moze se i ovdje, samo da ima ozbiljne konkurencije.

Primjer ti je hteronet koji za iste pare daje 2x vishe interneta u okviru preplate.

Na stranu minternet kartica koja je najjaca kod telecoma, al onda ti treba ds :)
Sto se tice pretplate i interneta mislim da ce i BH Telecom tu nesto mijenjati. Tacnije, vjerovatno ce uskoro ici povecanje interneta u paketima sa pretplatom. To je u domenu ponuda koje se mijenjaju s vremena na vrijeme. Treba napomenuti i to da je u prosloj godini prihod eroneta, procentualno, vise pao nego prihod BH Telecoma bez obzira na te ponude. Ali pogledaj quad play ponudu BH Telecoma. To je ono zbog cega kazem da ce quad play paketi imati sve vise znacaja u buducnosti.

BH Telecom ima prednost i u prenosu neutrosenog iznosa (ne govorim sada o internetu) u naredni obracunski period koji moze itekako da se isplati. O tome se malo govori kada se prica o pretplati. Recimo na pretplati od 30 KM, ovaj mjesec nisi u BiH i potrosis svega 10 KM. Preneses to u naredni obracunski period i sljedeci mjesec potrosis 50 KM. U BH Telecomu ovo platis 60 KM (plus PDV) (2 x 30), a kod drugih ovo platis 80 KM (plus PDV). Sa PDV-om razlika je 23,40 KM. I tako mozes nekoliko puta u godini.

Ne trebati tu dual sim. Ako potpises na dvije godine, ako me sjecanje dobro sluzi, dobijes mini 3G-WiFi router. Stavis karticu u njega i imas mrezu sa sobom gdje god krenes, a on stane u dzep ili torbicu.
hakazvaka

#2081 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by hakazvaka »

Ako mogu ja onako nevezano uletiti i pitati: kako profit firme utice na korisnike usluga firme?
mirza_15

#2082 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

hakazvaka wrote:Ako mogu ja onako nevezano uletiti i pitati: kako profit firme utice na korisnike usluga firme?
Nikako, ako iskljucimo pricu o tome ko je vlasnik firme i gdje ta dobit zavrsi. Cijela prica oko dobiti i poslovanja je da bi se sagledala jedna sira slika poslovanja telekomunikacionih kompanija i zasto se vuku neki potezi.

Na stranu to sto se prema BH Telecomu konstantno izrazava neki animozitet i prica kako se gube korisnici, kako ce propasti, "dabogda propali", uhljebi itd., pa mi je drago cinjenicama pobiti te tvrdnje.

Ako mi dozvolis napravio bih jedno zanimljivo poredjenje.
DITA Tuzla je u teskoj situaciji. DITA Tuzla je drzavna firma. Da li u DITA Tuzli rade uhljebi? Da li bi o DITA Tuzli pricali isto da posluje kao BH Telecom i da se svi otimaju za radno mjesto tamo? Nevjerovatno je da neko moze toliko mrznje da prosipa prema necemu sto je domace i sto nam donosi svima, na neki nacin, neku korist. Znam, ima svega. Ima nepravilnosti, gresaka, grubih previda, ali da li ih je bilo u DITA Tuzli? Naravno! I sada nam je zao sto je u ovakvom stanju, solidarisemo se i kupujemo Ditine proizvode i spasavamo domacu firmu ne bi li bila uspjesna dok drugu, uspjesnu, pljujemo? Gdje je tu logika? Ne govorim ovdje o kritici. Neka kritike. Govorim o ovim nekontrolisanim izljevima zuci. Prosto neshvatljivo. Ne govorim ni o koristenju usluga drugih operatera. Neka korisnik uzme uslugu koja mu vise odgovara. Nisam protiv toga. Neka konkurencije iako je, realno ima samo u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihacu. Ona je velika pokretacka sila u svim oblastima koja konkurente gura da daju vise. I moja zena kupi persil ili fax iako kupi i arix. Ali ako mi se ne svidja neki proizvod Dite ili smatram da nije konkurentan, necu po njemu pljuvati jer je to nase, jer se ljudi bore sa strasnom konkurencijom za egzistenciju.
avaks

#2083 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

mirza_15 wrote:
pepeljara wrote:Mirzon, tu grijesis ja mislim :)

Sto se tice pretplate i interneta mislim da ce i BH Telecom tu nesto mijenjati. Tacnije, vjerovatno ce uskoro ici povecanje interneta u paketima sa pretplatom. To je u domenu ponuda koje se mijenjaju s vremena na vrijeme. Treba napomenuti i to da je u prosloj godini prihod eroneta, procentualno, vise pao nego prihod BH Telecoma bez obzira na te ponude. Ali pogledaj quad play ponudu BH Telecoma. To je ono zbog cega kazem da ce quad play paketi imati sve vise znacaja u buducnosti.

BH Telecom ima prednost i u prenosu neutrosenog iznosa (ne govorim sada o internetu) u naredni obracunski period koji moze itekako da se isplati. O tome se malo govori kada se prica o pretplati. Recimo na pretplati od 30 KM, ovaj mjesec nisi u BiH i potrosis svega 10 KM. Preneses to u naredni obracunski period i sljedeci mjesec potrosis 50 KM. U BH Telecomu ovo platis 60 KM (plus PDV) (2 x 30), a kod drugih ovo platis 80 KM (plus PDV). Sa PDV-om razlika je 23,40 KM. I tako mozes nekoliko puta u godini.

Ne trebati tu dual sim. Ako potpises na dvije godine, ako me sjecanje dobro sluzi, dobijes mini 3G-WiFi router. Stavis karticu u njega i imas mrezu sa sobom gdje god krenes, a on stane u dzep ili torbicu.
Krajnje korisnike najviše interesuje što bolja ponuda za manje para, znači cijena je ta najbitnija. Na BHT pretplati za 30KM imaš koliko poziva prema svima?! i uključeno 1GB interneta, na Eronetu za 25KM imaš 300 minuta prema svima, 1000 poruka prema svima i 4GB brzog interneta. Znači nema peglanja sa dvije kartice, interneta sasvim dovoljno kao i minuta prema svima a cijena u odnosu na BHT i više nego povoljna (nije bajna, daleko od ponude u regiji u EU), znači za manje para dobiješ puuuuno više.

p.s. Eronet je isto domaća firma. Ako se ne varam većinski vlasnik je Vlada Federacije BiH (ispravi me ako griješim).

p.s.s. Ditini proizvodi nisu duplo skuplji od konkurentnih (misliš da bi se raja solidarisala da je jedan 3De od 250ml 5KM a Fairy od 500ml 3KM :lol: ). Druga stvar je da uposlenici Dite nemaju ni petinu plata koje imaš ti i kolege ti iz Telekoma a za razliku od velike većine rade nešto i zato ti je poređenje promašaj. Zašto vas zovu uhljebi je sasvim druga stvar i nije tema za toga.
mirza_15

#2084 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

1. To na eronetu kosta 35 KM, a ne 25 KM. (ako se kacis za akcijsku ponudu vec sam napisao da vise dobije kupovinom telefona i vezivanjem na dvije godine nego vezivanjem na ovaj nacin).
2. Na eronetu nema kratkih razgovora jer je sve ispod minute = minuta.
3. Na eronetu ne mozes trositi iznos kako ti odgovara (sta ce mi 1.000 SMS poruka pogotovo pored interneta? Mogu li to pretvoriti u minute?)
3. Na eronetu ne mozes prenijeti neutroseni iznos u naredni obracunski period.
4. 2 najbroja iz bilo koje mreze
5. MojaTV moj izbor i pogodnosti koje nosi sa sobom.

Sve ovo na kraju moze dovesti do toga da je midi 30 bolji izbor od super25 tarife. Zavisi sve kako ko trosi. Evo primjer:

Midi 30 u mojaTV moj izbor sa jos 4 mobilna broja i jednim fiksnim iz mojaTV poude:

1. 0,18 KM minuta
2. 1.000 minuta prema 5 brojeva
3. 0,09 KM minuta prema 2 broja
4. duplo manja obracunska jedinica za kratke razgovore
(1+2+3 puno vise od 200 minuta koje nudi super25. Cak i sama opcija 3 moze biti vise od toga pogotovo ako se uzme opcija 4 u obzir)
5. 1,5 GB interneta.
6. prenos neutrosenog iznosa u naredni obracunski period (vec objasnjeno u jednom od prethodnih komentara kako se moze odraziti na potrosnju).

Jedva preko 50% eroneta je u vlasnistvu vlade FBiH. Svi znamo ciji je eronet. Kod eroneta je dobit uvijek jedva u plusu. Nije to slucajno. Ocigledno neko izvlaci dobit iz eroneta preko rashoda.
mirzaaa33

#2085 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirzaaa33 »

Možda je profit BH telekoma zbog toga što za manje uzimaju više :cry:
avaks

#2086 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

A svi mi znamo čiji je BHT i čiji si ti radnik, samo se brukate po forumima bez veze :lol:
Kakve akcije spominješ bolan, ko je spomenuo ikakve akcije? Pogledaj oficijelni cjenovnik na Eronet stranici, Super tarife.
Ne kriju cjenovnike kao neki i ne zipuju 30 dokumenata i 1000 stranica da nađeš išta, sve transparentno. :run:

I sada u po' frke na temi Mobilni operateri uvodimo MojaTV :thumbup: :lol: Hvatamo se za slamku malo?!
Može li se na BHT potpisati ugovor a da se ne vezuješ na 12/24, lupaš ko Maxim po diviziji hahahah
Ispade da je bolje plaćati 30KM za 150 minuta poziva prema svima i 1GB interneta nego 25KM za 300 minuta prema svima, 1000 poruka prema svima i 4GB interneta :lol: :lol: :lol: :lol: Poklopi se ba ušima i bjež u rupu...
Još mi došao tu s nekim MojaTV na temu Mobilni operateri i opet neke obračunske jedinice koja je 30 sekundi vs 60+10 sekundi. Nikakve razlike u realnom korištenju haman još ovamo duplo više svega :lol:
Ko to uzima pretplatu od 30KM da priča 10 sekundi? Ja otkako sam na Savršenoj tarifi ne razgovaram ispod minut, ako imam potrebu za veoma kratkim pozivom (to što ti aludiraš) radije pošaljem sms.
mirza_15

#2087 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

avaks wrote: Može li se na BHT potpisati ugovor a da se ne vezuješ na 12/24, lupaš ko Maxim po diviziji hahahah
:lol:
De ne provaljuj se. Naravno da moze.
avaks wrote: Ispade da je bolje plaćati 30KM za 150 minuta poziva prema svima i 1GB interneta nego 25KM za 300 minuta prema svima, 1000 poruka prema svima i 4GB interneta :lol: :lol: :lol: :lol: Poklopi se ba ušima i bjež u rupu...
Lazi, lazi, lazi me :lol:

http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... er-tarife/

200 minuta i 2GB.

(Sada ce lik postaviti onu akciju sa potpisom na 24 mjeseca :lol: )
avaks

#2088 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Kakvu bolan akciju?!
Pogledaj fino SIMOnly24 cijenu i šta nudi :lol:
Je li to u BHT nemate ljekarske preglede?! Vakat je da malo oftalmologa posjetiš a možda i psihijatra, očigledno ti se neke akcije priviđaju...
Ti u raspravu uvodiš najbrojeve i mojuTV ba koja veze nema sa mobilnim operaterima i Super tarifama.
To za ugovor bez obaveznog trajanja istog ti ne vjerujem pošto samo šupljiraš ili ima neka caka znajući BHT.
mirza_15

#2089 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

avaks wrote:Kakvu bolan akciju?!
Je li to u BHT nemate ljekarske preglede?! Vakat je da malo oftalmologa posjetiš a možda i psihijatra, očigledno ti se neke akcije priviđaju...
Ti u raspravu uvodiš najbrojeve i mojuTV ba koja veze nema sa mobilnim operaterima i Super tarifama.
To za ugovor bez obaveznog trajanja istog ti ne vjerujem pošto samo šupljiraš ili ima neka caka znajući BHT.
Necemo se sada vrijedjati. Ako ne mozes normalno da komuniciras necemo ni komunicirati. Samo objasni sta znaci taj broj 24 koji si napisao gore :oops: I opet se vracamo na sve sto sam napisao i sto sam imao u vidu od samog pocetka. Ta opcija recimo na pretplati od 15 KM da popust od 3 KM na 24 mjeseca. To je 72 KM popusta u konacnici. Ako uzmes telefon na rate na toj pretplati dobije popust od preko 100 KM. 100+ KM > 72 KM.

MojaTV moj izbor je integrisana usluga koja nudi pogodnosti i u mobilnoj (1.000 minuta u grupi, dodatni internet itd.), a cak ne mora ni sadrzavati mojaTV kao komponentu. Dakle, ne govorim o mojoj TV kao ponudi (internet, fiksni telefon, IPTV) nego o onom dijelu koji pojacava ponudu mobilne u kombinaciji sa njom. Ovo sam napisao jer moze biti tas na vagi koji ce donijeti prevagu. Napisah ja prije par postova da ce quad play ponuda sve vise imati uticaja na trziste.

Naravno da se svaki Moj M paket kod mojaTV uzima bez obaveznog trajanja ugovornog odnosa. Vezes se jedino kod kupovine terminalne opreme sa popustom.
friskyoreo

#2090 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

Kad kazete smanjen broj zaposlenih u BHT, nije valjda srce od papira dobilo otkaz? :?

getriba

#2091 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

mirza_15 wrote:
avaks wrote:Kakvu bolan akciju?!
Necemo se sada vrijedjati. Ako ne mozes normalno da komuniciras necemo ni komunicirati. Samo objasni sta znaci taj broj 24 koji si napisao gore :oops: I opet se vracamo na sve sto sam napisao i sto sam imao u vidu od samog pocetka. Ta opcija recimo na pretplati od 15 KM da popust od 3 KM na 24 mjeseca. To je 72 KM popusta u konacnici. Ako uzmes telefon na rate na toj pretplati dobije popust od preko 100 KM. 100+ KM > 72 KM.

MojaTV moj izbor je integrisana usluga koja nudi pogodnosti i u mobilnoj (1.000 minuta u grupi, dodatni internet itd.), a cak ne mora ni sadrzavati mojaTV kao komponentu. Dakle, ne govorim o mojoj TV kao ponudi (internet, fiksni telefon, IPTV) nego o onom dijelu koji pojacava ponudu mobilne u kombinaciji sa njom. Ovo sam napisao jer moze biti tas na vagi koji ce donijeti prevagu. Napisah ja prije par postova da ce quad play ponuda sve vise imati uticaja na trziste.

Naravno da se svaki Moj M paket kod mojaTV uzima bez obaveznog trajanja ugovornog odnosa. Vezes se jedino kod kupovine terminalne opreme sa popustom.
avaks govori o ponudi koja se odnosi na CIJELU Bosnu i Hercegovinu, a ti ubacuješ u priču MojuTV koja je dostupna samo na području na kojem BHT ima fiksnu. Do sada si bio zastupnik da se porede jabuke i jabuke, a ne jabuke i kruške, ne akcija sa stalnom ponudom i sl. Pa nemoj sada da izlaziš iz tih okvira. Ako je nešto bolje reci jeste, odlično je, ili nemoj ništa komentarisati.
U Eronetu ponuda SIMonly NIJE nikakava akcija već je STALNA ponuda. Spinuješ da se radi o akciji, da je povoljnije uzeti telefon nego ovu ponudu. Ako imam npr. GALAXY S6, neću da kupujem novi telefon i izdvajam dodatno 300-400KM doplate da bi ga onda prodavao, a sve zbog 20-30KM više popusta na 24 mjeseca u odnosu na SIMonly (1-2KM mjesečno). Vidiš li koliko je smiješno ovo o čemu ti pričaš.
mirza_15

#2092 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

getriba wrote:
avaks govori o ponudi koja se odnosi na CIJELU Bosnu i Hercegovinu, a ti ubacuješ u priču MojuTV koja je dostupna samo na području na kojem BHT ima fiksnu. Do sada si bio zastupnik da se porede jabuke i jabuke, a ne jabuke i kruške, ne akcija sa stalnom ponudom i sl. Pa nemoj sada da izlaziš iz tih okvira. Ako je nešto bolje reci jeste, odlično je, ili nemoj ništa komentarisati.
U Eronetu ponuda SIMonly NIJE nikakava akcija već je STALNA ponuda. Spinuješ da se radi o akciji, da je povoljnije uzeti telefon nego ovu ponudu. Ako imam npr. GALAXY S6, neću da kupujem novi telefon i izdvajam dodatno 300-400KM doplate da bi ga onda prodavao, a sve zbog 20-30KM više popusta na 24 mjeseca u odnosu na SIMonly (1-2KM mjesečno). Vidiš li koliko je smiješno ovo o čemu ti pričaš.
Sta je smijesno? To sto konstatujem da vas vezuju ugovorom na 24 mjeseca za manji popust nego kada uzmes terminalnu opremu? Njima dobro. Manji trosaka vezivanja korisnika na 24 mjeseca.

Moj M paket u ponudi mojaTV moj izbor je i dalje Moj M paket. Samo moj M paket sada ima i tu opciju (kao i nolimit i ultra). Ponavljam: za uslugu mojatv moj izbor ne moras imati mojaTV! Dakle, to je ponuda za cijelu BiH. Ne treba ti nista fiksno za to. Dakle, 1.000 minuta po broju u grupi u kojoj je do 5 MOBILNIH brojeva, bez bilo kakvih FIKSNIH prikljucaka. Samo tada nema onih 500 MB, ali imaju neki popusti na pretplatu i ostali benefiti. Normalno, ako imas mojaTV uvezes to sve zajedno. Nemojmo zaboraviti ni najbrojeve mimo ovoga. Nemojmo zaboraviti da mozes potrositi vise prenosom neutrosenog iznosa u sljedeci mjesec.
Officer Crabtree

#2093 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Officer Crabtree »

Apsurdno je da o ovom poredjenju diskutuju korisnici usluga s jedne strane i uposlenici jednog operatera s druge... i to redom prvi imaju jedan stav, a drugi neki svoj... i sad bi kao jedni bez biasa trebali se ravnopravno suprostaviti drugima...
probook

#2094 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by probook »

Dzaba vam sve BHT ce se privatizovati kad tad i onda ce ostati samo strucni kadar, a sve ostalo sto je nagurano preko stranacko - rodbinskih veza dobit ce nogu u gu***u.
channel10

#2095 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

Upravo na FTV-u govore o privatizaciji BHT. To je haman gotova stvar. Za maksimalno dvije godine ce biti privatiziran.
avaks

#2096 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

getriba wrote: avaks govori o ponudi koja se odnosi na CIJELU Bosnu i Hercegovinu, a ti ubacuješ u priču MojuTV koja je dostupna samo na području na kojem BHT ima fiksnu. Do sada si bio zastupnik da se porede jabuke i jabuke, a ne jabuke i kruške, ne akcija sa stalnom ponudom i sl. Pa nemoj sada da izlaziš iz tih okvira. Ako je nešto bolje reci jeste, odlično je, ili nemoj ništa komentarisati.
Ma svi su skontali osim uposlenika BHT o čemu je riječ :lol: Ali neće taj popustiti, evo uvodi nam integrisane pakete na temu o mobilnim operaterima i ofirno pokušava da reklamira. Pa to vrijeđa moj intelekt. Onda spominje neke akcije i 72KM nekog popusta a ovamo za paket moraš izdvojiti 1000KM godišnje da bi dobio nekih 1000 minuta u grupi :lol: :lol: :lol: :run:
A tek kada pođe spika o akcijama i obračunskim jedinicama to je vrh.
Eronet sa ovim SIMOnly paketima ima ubjedljivo najbolju ponudu u prepaidu i to je činjenica, nema dalje :thumbup:
Uzmeš paket od 35KM koji plaćaš 25KM (+PDV) a imaš puno više svega nego na MojMidi 30 i Mojmix Standard koji su pandani od BHT odnosno Mtel (prvi 30KM + PDV a drugi 34KM)
kakabanja213

#2097 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kakabanja213 »

Ova Eronet tarifa od 29 KM je prva koliko toliko povoljna tarifa u istoriji Bh telefonskih operatera. Dobijes pristojnu kolicinu minuta sa svima, super kolicinu interneta i bolju (za moje shvatanje) obracunsku jedinicu. I sve to za manje para. Hvala bogu pa se je neko sjetio da odvoji telefon i pretplatu. Bolje 6 Km dati Microsoftu za OneDrive kad se vec niko od super talentovanih inzinjera vrlog nam telefonskog operatera nije sjetio da napravi, i ponudi nam nesto slicno. Oni nek se raduju povecanju udjela na trzistu fiksne telefonije te ciljanoj populaciji 60+. Tu lezi buducnost.
gidra

#2098 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by gidra »

Nudi li ijedan operater obračunsku jedinicu 10+10 (kao što je nekad nudio, ako se ne varam, BHT)?
Kako je BHT uveo 30+30, puno veći račun mi dolazi... Ozbiljno razmišljam o prelasku na drugog operatera i u neki cjenovni rang 30-50 KM uz ugovor za dobar telefon, odera me BHT.

MojMidi30 i ovako je svaki mjesec:

Image
Adi-g

#2099 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Adi-g »

gidra wrote:Nudi li ijedan operater obračunsku jedinicu 10+10 (kao što je nekad nudio, ako se ne varam, BHT)?
Kako je BHT uveo 30+30, puno veći račun mi dolazi... Ozbiljno razmišljam o prelasku na drugog operatera i u neki cjenovni rang 30-50 KM uz ugovor za dobar telefon, odera me BHT.

Image
Predji na eronet imaju tarife sa popustom od 20% na preplatu ili ako ti treba telefon uzmes umjesto popusta. Tebi bi odgovarala tarifa i super 35 (sa popustom dodje 25+PDV) gdje imas 300min (obracunska je losija a to je 60+10) ili ova super 50 koja kosta s popustom 35KM+pdv a tu imas 450min. U prvoj imas 4gb interneta a u ovoj drugoj 8gb
PS Imas u svakoj tarifi i 1000 besplatnih SMS poruka unuar bih
fortaleza

#2100 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fortaleza »

gidra wrote:Nudi li ijedan operater obračunsku jedinicu 10+10 (kao što je nekad nudio, ako se ne varam, BHT)?

Image
43.29 KM za 4h razgovora i još plus PDV :? i to unutar mreže, što je 240 minuta. Super tarife od Eronet su daleko povoljnije. Za 25 KM + PDV imaš 300 minuta prema svima (bez kupovine telefona) i to isto za 35 KM + PDV s kupovinom telefona.
Post Reply