A možda je imo neki drugi plan, nije uspio i sad cvili iz Francuske kako je život krut u dijasporiHAVANA wrote:Pa sta? Mozda ima plan i program.Da klepi para i ide nazad.Il ne ide...Njegov izbor.Pomjerio se,uradio sto je naumio,ne masta nego radi sto mu je ceif.Ne kuka.512MB wrote:Al dobar je insomnia lik, papiri legli, hladi muda u francuskoj, i savjetuje ljude da ostanu u BiH jer je EU za kurca
Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- 512MB
#2076 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- muha_sa
#2077 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
može bit bidne a i ne mora512MB wrote:A možda je imo neki drugi plan, nije uspio i sad cvili iz Francuske kako je život krut u dijasporiHAVANA wrote:Pa sta? Mozda ima plan i program.Da klepi para i ide nazad.Il ne ide...Njegov izbor.Pomjerio se,uradio sto je naumio,ne masta nego radi sto mu je ceif.Ne kuka.512MB wrote:Al dobar je insomnia lik, papiri legli, hladi muda u francuskoj, i savjetuje ljude da ostanu u BiH jer je EU za kurca
- 512MB
#2078 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Mali heroj Meho Beton ide u Minhen na tri nove operacije
Šta reći..
Šta reći..
- HAVANA
#2079 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ja ne cuh njega da ikad cvili,cak je napisao da je njemu ok,da ima posla,radi...I nisam vidio da je ista slagao.Ovo valja,ovo ne valja...E sad sto nekima ne pase sto ne pise ovde sve valja ,dole nista ne valja,to je druga stvar...A upravo je tako da su neke stvari tamo bolje,neke ovde...Da je kako spojit.Al ne ide.Moras se odluciti i zasukati rukave.Nesto i istrpiti.I tamo i ovde.Ko kaze da mu sve valja,laze.I tamo,i ovde.
- Rugafet
#2080 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Allah selamet, Allah selamet. U BiH ne valja ništa (na žalost) Hiljade ljudi napušta BiH upravo zato što ništa ne funkcionira. Postoje podaci o tome. Znači to su fakti. Nisam ih izmislio ja, ni peti ni deseti. Hajde što sad ne valja nego što se ne nazire kraj ovom crnilu i sveopštoj apatiji. Činjenica je da gdje god da makneš bolje je. Dakle ovdje se raspravlja o opštem stanju u državi a ne o pojedincima koji su se 'snašli' pa je njima dobro i kao čude se onima koji saberu dva i dva popakuju kofere i odu.
- hamza_sa
#2081 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
HAVANA wrote:Ko mi je to komsija na peljescu?512MB wrote:Dakle u BiH je super, kad ti djeca žive i školuju se vani a ti odmaraš na Pelješcu
Moj komsija.
Neki dan mi dolazio u posjetu i malo se hvalio da je kupio apartman u Orebicu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2082 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ja koliko vidim, a još dobro vidim, a služi me i siva masa u tintari, naslov bi trebao otkriti koliko je u BiH potrebno za dobar život...dakle, koliko para, koliko rodbine, roditelja, djece, prijatelja, svega nečega, međutim ekipa koja je otišla vani se svojski trudi odvući to u nekom drugom pravcu...idu ljudi vani i Bog...desetine hiljada, miliona....pa nek idu, danas bar nije problem migracija, idu ljudi i iz drugih zemalja, upali auto, sjede na autobus i ode...traži gdje će mu biti bolje...i nek ide, šta sad....onaj kome je dobro, ko se našao, on ne ide.
- hamza_sa
#2083 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
muha_sa wrote:bezkurac i standard ako je covjek negativac--jebem i njega i njegove avione i milione![]()
Kvalitetnije je sjest i koju progovorit sa recimo jednim Hamzom (izvini Hamza-moram) koji živi od 4,5 stoje nego negativca milionera u putu srest--kad negeativca u putu sretneš nemaš napretka 40 dana
![]()
E, hvala ti brate @muha_sa sto me nahvali!!
Ni sam se ne bi tako nahvalio.
A, sto se tice negativaca, te osobine sam se davno rijesio. Jos od djetinjstava kada smo se igrali partizana i njemaca, mene uvijek stavljali u njemce. Kada smo se igrali kauboja i indijanaca, ja vazda bio indijanac. Kada smo igrali lopte pa glumili reprezentacije, mene nikada nisu stavljali u Jugoslaviju, vazda tamo neka druga. Uvijek ja negativac
I onda sam lupio sakom od sto i rekao nikada vise!!
Sto se tice zivota i prezivljavanja u BiH, ja ti zivim i ponasam se kao onaj dedo penzioner iz vica kada su ga pitali kolika mu je penzija, a on odgovorio 320 KM. Pa, ga pitali kako prezivljava, a on kaze prvo platim rezije 200 KM, pa kupim lijekove za zenu i sebe za 120 KM, onda na hranu potrosimo oko 230 KM, te na jos neke sitnice oko 100 KM i tako, prezivi se mjesec nekako.
Pa dobro dedo rekli ste da vam je penzija 320 KM, a ovo sto ste nabrojali je mnogo vise od toga, odakle vam? Kaze dedo, ne znam ni ja sam.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2084 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Za njih nema dobrog zivota u BiH. Samo ne znam sto nas ubjedjuju u toTomahawk11 wrote:Ja koliko vidim, a još dobro vidim, a služi me i siva masa u tintari, naslov bi trebao otkriti koliko je u BiH potrebno za dobar život...dakle, koliko para, koliko rodbine, roditelja, djece, prijatelja, svega nečega, međutim ekipa koja je otišla vani se svojski trudi odvući to u nekom drugom pravcu...idu ljudi vani i Bog...desetine hiljada, miliona....pa nek idu, danas bar nije problem migracija, idu ljudi i iz drugih zemalja, upali auto, sjede na autobus i ode...traži gdje će mu biti bolje...i nek ide, šta sad....onaj kome je dobro, ko se našao, on ne ide.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2085 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ne mogu da se pomire s tim da je nekom dobro i u BiH, a njima nije bilo_BataZiv_0809 wrote:
Za njih nema dobrog zivota u BiH. Samo ne znam sto nas ubjedjuju u to
- insomnia78
#2086 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Plus vamo dje doso ocekivo avione kamione. Kad karina. Mutvacic i pasteta. Krmeca bezbeliTomahawk11 wrote:Ne mogu da se pomire s tim da je nekom dobro i u BiH, a njima nije bilo_BataZiv_0809 wrote:
- mO k3
#2087 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
insomnia78 wrote:Ja smijem ruku u vatru staviti da 90% nasih vani, ne racunajuci djecu ratnih izbjeglica nema ni pola ovih stvari koje ste vi nabrojali kao pokazatelj dobrog zivota
sta je za koga pokazitelj dobrog zivota ??
za @muhu je kvalitet zivota sjesti i popricati sa hamzom , za neke kvalitet je pokazati drugima na FB sta imaju kako su "uspijeli" . Nazalost te pojedine (ovdje govorim o mojim poznancima) znam ih dobro ko su i sta su , kakve poslove imaju .
Za mene je kvalitet ustati ujutro ziv i zdrav , odraditi posao moji imam , sjesti sa familijom rucati , sa uzim prijateljima popiti casu vina , popricati .....
- 512MB
#2088 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ja mislim da ni jedan dijasporaš od muke ne može spavat jer je vama dvojici dobro, ipak ja vam se brate divim na tom želudcuTomahawk11 wrote:Ne mogu da se pomire s tim da je nekom dobro i u BiH, a njima nije bilo_BataZiv_0809 wrote:
- King Theoden
#2089 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Pa dobro ljudi, jeste li se usaglasili koliko je potrebno za dobar život?
Hoću li se vraćati ili ne?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2090 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ako ti je dobro tamo gdje si, nemoj.Dino34 wrote:Pa dobro ljudi, jeste li se usaglasili koliko je potrebno za dobar život?
Ako nije, možeš ili traži gdje će ti biti dobro.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2091 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Šta nam onda dokazuješ? Otvaraš oči?512MB wrote:Ja mislim da ni jedan dijasporaš od muke ne može spavat jer je vama dvojici dobro, ipak ja vam se brate divim na tom želudcuTomahawk11 wrote:Ne mogu da se pomire s tim da je nekom dobro i u BiH, a njima nije bilo_BataZiv_0809 wrote:
- mO k3
#2092 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
ko djeca ste ...
- MaxPayne
#2093 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Posao medicinske sestre/tehničara je daleko od samo jednog nivoa iznad socijale.Raspitaj se.Istina,svega ima ali ne kako naš narod zamišlja da se non stop peru guzice.Za dostavljače ne znam,u Sarajevu se još jedna plata može na bakšišu uzeti.insomnia78 wrote:Ne podcjenjujem ja. Nego su to poslovi ma malo vecem stupnju od socijale tako da ne ostane lufta za nekakog uzivanja koje eto fali u Bosni
- 512MB
#2094 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Vi dokazujete meni da je život u BiH bolji, zdraviji, i sigurniji nego u DE. Ja sam samo ubacio u rundu da u Rajvosa ne bih živio ni za duplu platu koju imam u EU.Tomahawk11 wrote: Šta nam onda dokazuješ? Otvaraš oči?
- mO k3
#2095 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Recimo da je zivot dole drugaciji , opusteniji samo sto te socijalne , zdravstvene , ekonomske sigurnosti bas i nema naspram u at , de ..512MB wrote:Vi dokazujete meni da je život u BiH bolji, zdraviji, i sigurniji nego u DE. Ja sam samo ubacio u rundu da u Rajvosa ne bih živio ni za duplu platu koju imam u EU.Tomahawk11 wrote: Šta nam onda dokazuješ? Otvaraš oči?
- MaxPayne
#2096 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
šalji pare,dolaziti ne morašDino34 wrote:Pa dobro ljudi, jeste li se usaglasili koliko je potrebno za dobar život?
- mO k3
#2097 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
MaxPayne wrote:šalji pare,dolaziti ne morašDino34 wrote:Pa dobro ljudi, jeste li se usaglasili koliko je potrebno za dobar život?
- Nisrin
#2098 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
insomnia78 wrote:Ja smijem ruku u vatru staviti da 90% nasih vani, ne racunajuci djecu ratnih izbjeglica nema ni pola ovih stvari koje ste vi nabrojali kao pokazatelj dobrog zivota
Ovo je stvarcno tacno, i ja sam donekle imala predrasude kako VECINA zivi jedno 10x bolje od nas, a onda se ipostavilo da zivi jako mali broj ljudi...a da vecina je u strasnim dugovima, duzni i Bogu i narodu, ili tipa kupe BMWa, Audija novijeg, a jedu krmetinu cijeli mejsec jer je najjeftinija itd
Onda, dosta nasih Balkanaca se pomija po WGovima GODINAMA, zive u rupama od stanova, u vukojebinama...
Isto tako, sve ovo nabrojano ovisi o tome KAKAV POSAO RADIS, KOLIKO VRIJEDIS NA TRZISTU...ko ima dobro zanimanje ima i kvalitetniji zivot, moze da bira, ali mislim da niko i ne ide vani s idejom "idem da se obogatim", nego jednostavno da zivi u uredjenijem sistemu, gdje bolji zdravstveni, obrazovni sistem, gdje ga cijene vise kao radnika, meni je samo zao onih sto ostanu da budu jadni godinama, a ne napreduju na nesto bolje!
A meni je dovoljna cinjenica da napr u Njemackoj AOK pokriva sve vrste bolesti, operacija itd, za koje u Bosni moras skupljati donacije putem SMS poruka, na koje se placa porez drzavi, a dio uzimaju Telecomi...da djeca, psoebno autisticna, sa posebnim potrebama, nemaju nikakva prava i nista im nije prilagodjeno, da djecu u skolama uce o mrznji i podjelama, da su radnici obespravljeni, a MNOGI sute jer nemaju izbora itd...e zbog toga treba odjebati ovdje ma koliko se dobro zivjeli, jer ne moze tebi dobro biti kad svima oko tebe nije!
Mene su poceli svi redom oko nas opterecavati i vise mi je pun klinac ocekivanja od svih oko nas, jer eto mi radimo i WOOOOW plate imamo, a uopste nisu nikakve wow plate, nego su ljudi navikli da svi kukaju i da se nema, da se dizu krediti za ljetovanja, kupovinu bilo cega itd..pa sve sto odudara od tog stereotipa je prica "mozes ti, lako je vama"...
Last edited by Nisrin on 18/09/2019 09:10, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2099 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Pogrešno si ti to shvatio.512MB wrote:Vi dokazujete meni da je život u BiH bolji, zdraviji, i sigurniji nego u DE. Ja sam samo ubacio u rundu da u Rajvosa ne bih živio ni za duplu platu koju imam u EU.Tomahawk11 wrote: Šta nam onda dokazuješ? Otvaraš oči?
Ništa ja tebi ne dokazujem. Pogledaj ponovo šta je naslov teme, shvatićeš da si zalutao.
Ima tema o odlasku/povratku.
Super za tebe, ne bi i sve pet. Ako si sretan i zadovoljan tamo gdje si, odlično
- mO k3
#2100 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
sve stoji , ali dvije stvari da su u strasnim dugovima i ovo za krmetinu nije istina ...Nisrin wrote:insomnia78 wrote:Ja smijem ruku u vatru staviti da 90% nasih vani, ne racunajuci djecu ratnih izbjeglica nema ni pola ovih stvari koje ste vi nabrojali kao pokazatelj dobrog zivota
Ovo je stvarcno tacno, i ja sam donekle imala predrasude kako VECINA zivi jedno 10x bolje od nas, a onda se ipostavilo da zivi jako mali broj ljudi...a da vecina je u strasnim dugovima, duzni i Bogu i narodu, ili tipa kupe BMWa, Audija novijeg, a jedu krmetinu cijeli mejsec jer je najjeftinija itd
Onda, dosta nasih Balkanaca se pomija po WGovima GODINAMA, zive u rupama od stanova, u vukojebinama...
Isto tako, sve ovo nabrojano ovisi o tome KAKAV POSAO RADIS, KOLIKO VRIJEDIS NA TRZISTU...ko ima dobro zanimanje ima i kvalitetniji zivot, moze da bira, ali mislim da niko i ne ide vani s idejom "idem da se obogatim", nego jednostavno da zivi u uredjenijem sistemu, gdje bolji zdravstveni, obrazovni sistem, gdje ga cijene vise kao radnika, meni je samo zao onih sto ostanu da budu jadni godinama, a ne napreduju na nesto bolje!