TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
-
emmir1
#2077 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
budza wrote:evo pres.rs eksluzivno objavljuje detalje koje su pregledali sa nadzornih policijskih kamera.
pres.r s kaze da nije bilo povika allahu ekber vec da je momak psovao policajce i da je prisao i overio ovog djurica sacmom u celo.
Može link na vijest.
To bi dalo sasvim drugu dimenziju na događaj
- red evil
#2078 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Još do tih riječi nisu došli. Te će riječi učit tek za 50 godina.relativno84 wrote:Bili su iznenadjujuce umjereni, bez ostrih tonova, rijeci kao suzivot, tolerancija, bolje sutra, niko spomenuo nijered evil wrote:Šta su večeras govorili ovi iz PTPCa? Jesu li i večeras prizivali nerede?
Više nisi siguran nigdje, niakd ne znaš kad može neka budala zapucat po tebi. Doš'o čudan vakat.
-
lakilaka
#2079 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ne prati. Pomislih, ali uzalud, da si otisao da smislis odgovor na jednostavno pitanje:Da li i dalje mislis da je isto ubistvo vojnika, borca, bojovnika na bojisnici i ubistvo zarobljenog civila? Ako ne odgovoris, onda se iskljucujes kao relevantan sagovornik. Do tebe je.Lepi_Lukic wrote:Ja namjerno odem sat vremena, da vidim hoce li pojedinci sta konstruktivno napisati kad mena nema, vratim se kad zas*** jos vise![]()
Vidim prati se toliko omrazena PTPC
- area51
#2080 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Đe si na tenisu sa analizama ?lakilaka wrote:Ne prati. Pomislih, ali uzalud, da si otisao da smislis odgovor na jednostavno pitanje:Da li i dalje mislis da je isto ubistvo vojnika, borca, bojovnika na bojisnici i ubistvo zarobljenog civila? Ako ne odgovoris, onda se iskljucujes kao relevantan sagovornik. Do tebe je.Lepi_Lukic wrote:Ja namjerno odem sat vremena, da vidim hoce li pojedinci sta konstruktivno napisati kad mena nema, vratim se kad zas*** jos vise![]()
- Bosanac sa dna kace
#2081 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Samo da kažem da je ćaća ubijenog genocidaša Dragana, Nikola Đurić u Željovi 1992. godine pogin'o kao vojnik a ne kao civil.
-
budza
#2082 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
...
Last edited by budza on 28/04/2015 22:59, edited 1 time in total.
-
budza
-
budza
#2084 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
http://www.pressrs.ba/sr/vesti/vesti_da ... lo%21.htmlemmir1 wrote:budza wrote:evo pres.rs eksluzivno objavljuje detalje koje su pregledali sa nadzornih policijskih kamera.
pres.r s kaze da nije bilo povika allahu ekber vec da je momak psovao policajce i da je prisao i overio ovog djurica sacmom u celo.
Može link na vijest.
To bi dalo sasvim drugu dimenziju na događaj
- Bosanac sa dna kace
#2085 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
A nu, do danas nijesam znao da se Dragan Lukač bavi i fikhskim propisima kako muslimani pravilno trebaju obaviti namaz.

-
lakilaka
#2086 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ne igra Nole na dva zadnja turnira, pa nije interesantno. Cekam Rim, Pariz i London. Bice interesantno. A ovaj Lepi nikako da odgovori na pitanje. Pokusaj ga ti ubediti, Noleta ti.area51 wrote:Đe si na tenisu sa analizama ?lakilaka wrote:Ne prati. Pomislih, ali uzalud, da si otisao da smislis odgovor na jednostavno pitanje:Da li i dalje mislis da je isto ubistvo vojnika, borca, bojovnika na bojisnici i ubistvo zarobljenog civila? Ako ne odgovoris, onda se iskljucujes kao relevantan sagovornik. Do tebe je.Lepi_Lukic wrote:Ja namjerno odem sat vremena, da vidim hoce li pojedinci sta konstruktivno napisati kad mena nema, vratim se kad zas*** jos vise![]()
-
budza
#2087 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
voditeljica rtrs u vanrednim vestima (sinoc) u 20:45, zajedno sa ministrom policije i dodikom, svi su skupa kazali da je napadac ubijen i da se radi o 60-o godisnjem coveku.
pitam se gde su oko 22:30 izvukli ovog 24. godisnjeg momka?
da li je moguce da je ovaj momak imao sa sobom dokumenta tudja i da je delovao 40 godina starije?
da li je moguce da je ovaj momak imao sa sobom dokumenta tudja i da je delovao 40 godina starije?
- Mister Yes
#2088 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Da se i ja odredim po ovom pitanju.
Znači ovo je klasični teroristički napad. Potpuno je nebitno šta ga je motivisalo jer svaki terorista misli da ispravlja neku nepravdu i svaki naravno griješi. Jer sistem i zakon su važniji od bilo čije individualne priče. Individualnih tragedija ima, uvijek je bilo i uvijek će biti ali društvo će sve to prevazići ako postoji red i ako pojedinci ne uzimaju pravdu u svoje ruke. Uvijek će biti onih koji neće vjerovati sistemu bilo zato što su razočarani njegovim dotadašnjim djelovanjem bilo zato što su ispranog mozga od neke ideologije. U ovom slučaju imamo čini mi se oba faktora i to je tako. Momak je napao sistem čime je automatski terorista za sve one koji zavise od toga da sistem funkcioniše to jest za sve normalne ljude.
Da se odredim i po pitanju osvete. Osveta mora biti društveno neprihvatljiva, ili da se tačnije izrazim, osveta mora biti JAVNO osuđena i zakonski strogo kažnjiva. Da se ne bi ušlo u krug vendete koji ne bi imao kraja i doveo bi do propasti sistema i društva.
ALI, strah od osvete je prirodni policajac da se tako izrazim. Religiozni ljudi često koriste argument da bi vladao nemoral da nema straha od Boga. Ateisti im odgovaraju da je dovoljan strah od zatvora to jest od zakonskih sankcija. U oba slučaja se naravno radi o strahu od osvete (osveta Boga to jest osveta sistema) ali ja sam mišljenja da je strah od osvete onoga kome činiš zlo IZNAD ova dva straha. Taj strah je izrazito potreban čovječanstvu i ljudi treba da se boje osvete onoga kome načine zlo. Ali javno svi moramo usuđivati osvetu kao izrazito anarhično djelovanje koje ruši sistem od kojeg svi zavisimo.
Znači ovo je klasični teroristički napad. Potpuno je nebitno šta ga je motivisalo jer svaki terorista misli da ispravlja neku nepravdu i svaki naravno griješi. Jer sistem i zakon su važniji od bilo čije individualne priče. Individualnih tragedija ima, uvijek je bilo i uvijek će biti ali društvo će sve to prevazići ako postoji red i ako pojedinci ne uzimaju pravdu u svoje ruke. Uvijek će biti onih koji neće vjerovati sistemu bilo zato što su razočarani njegovim dotadašnjim djelovanjem bilo zato što su ispranog mozga od neke ideologije. U ovom slučaju imamo čini mi se oba faktora i to je tako. Momak je napao sistem čime je automatski terorista za sve one koji zavise od toga da sistem funkcioniše to jest za sve normalne ljude.
Da se odredim i po pitanju osvete. Osveta mora biti društveno neprihvatljiva, ili da se tačnije izrazim, osveta mora biti JAVNO osuđena i zakonski strogo kažnjiva. Da se ne bi ušlo u krug vendete koji ne bi imao kraja i doveo bi do propasti sistema i društva.
ALI, strah od osvete je prirodni policajac da se tako izrazim. Religiozni ljudi često koriste argument da bi vladao nemoral da nema straha od Boga. Ateisti im odgovaraju da je dovoljan strah od zatvora to jest od zakonskih sankcija. U oba slučaja se naravno radi o strahu od osvete (osveta Boga to jest osveta sistema) ali ja sam mišljenja da je strah od osvete onoga kome činiš zlo IZNAD ova dva straha. Taj strah je izrazito potreban čovječanstvu i ljudi treba da se boje osvete onoga kome načine zlo. Ali javno svi moramo usuđivati osvetu kao izrazito anarhično djelovanje koje ruši sistem od kojeg svi zavisimo.
-
Drinski
#2089 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Na kraju ce ispasti i da je bio pijan.
- Bosanac sa dna kace
#2090 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
A šta misliš d ali je sve moguće da je namještaljka?budza wrote:voditeljica rtrs u vanrednim vestima (sinoc) u 20:45, zajedno sa ministrom policije i dodikom, svi su skupa kazali da je napadac ubijen i da se radi o 60-o godisnjem coveku.
Da li se pitaš je'l to neki nesporazum sa genocidnim policajcem kojeg je upuc'o?
-
budza
#2091 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Mister Yes wrote:Da se i ja odredim po ovom pitanju.
Znači ovo je klasični teroristički napad. .
hvala.
samo me zanima da li si se ovako "odredio" i kada je lani mucki ubijen policajac u sarajevu?
u srbiji mesecno stradaju po 2-3 policajca na sluzbenoj duznosti, pa nikom ne pada na pamet da sere fosne.
- Bosanac sa dna kace
#2092 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
A što ne bi bio?Drinski wrote:Na kraju ce ispasti i da je bio pijan.
- area51
#2093 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Pa ne bi ga čeko u stanici,sačeko bi ga negdje na drugom mjestu,mraku,van grada...Bosanac sa dna kace wrote:A šta misliš d ali je sve moguće da je namještaljka?budza wrote:voditeljica rtrs u vanrednim vestima (sinoc) u 20:45, zajedno sa ministrom policije i dodikom, svi su skupa kazali da je napadac ubijen i da se radi o 60-o godisnjem coveku.
Da li se pitaš je'l to neki nesporazum sa genocidnim policajcem kojeg je upuc'o?
-
prog321
#2094 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Kakav ba terorista???
Čovjek psihički puko i uzeo sacmaricu.
Nije bilo nikakve organizacije iza njega.
Čovjek psihički puko i uzeo sacmaricu.
Nije bilo nikakve organizacije iza njega.
- Bosanac sa dna kace
#2095 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
samo me zanima je'l i ovo terorizam?budza wrote:Mister Yes wrote:Da se i ja odredim po ovom pitanju.
hvala.
samo me zanima da li si se ovako "odredio" i kada je lani mucki ubijen policajac u sarajevu?
u srbiji mesecno stradaju po 2-3 policajca na sluzbenoj duznosti, pa nikom ne pada na pamet da sere fosne.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140422072
- SaraFina
#2096 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Je li ovu vijest iko prenio?
Bošnjačkog povratnika sjekirom ubio komšija Srbin
Bošnjak-ks.com
28. April. 2015. u 10:45
Bošnjačkog povratnika u mjestu Kozluku u istočnoj Bosni ubio je njegov komšija Srbin što je dodatno podgrijalo napetosti između pripadnika ova dva naroda, izvijestili su mediji u BiH.
Nepomično tijelo osamdesetjednogodišnjeg povratnika Ahmeta Hasanovića ispred porodične kuće u Kozluku u općini Zvornik pronašao je jučer ujutro komšija, a policija je nedugo nakon toga uhapsila Srbina Nikolu Josića kojega se sumnjiči za ubistvo, izvijestio je internetski portal klix.ba.
Po istim navodima policija je pretresla Josićevu kuću i pronašla sjekiru s kojom je najvjerovatnije usmrtio bošnjačkog povratnika.
Po navodima mještanina Halila Melezanovića ovo ubistvo je dodatno uznemirilo bošnjačke povratnike.
U augustu prošle godine u Zvorniku je zapaljena kuća ugledne zvorničke porodice Nožinović. Okružno državno tužilaštvo u Bijeljini u čijoj je nadležnosti Zvornik nije željelo komentirati ubistvo povratnika Ahmeta Hasanovića do okončanja istrage.
- area51
#2097 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Velika je razlika napasti policijsku stanicu i policajca negdje u patrolibudza wrote:Mister Yes wrote:Da se i ja odredim po ovom pitanju.
hvala.
- Bosanac sa dna kace
#2098 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ne znam, milsim da je im'o više neki sukob sa njima, ko će ga znat....area51 wrote: Pa ne bi ga čeko u stanici,sačeko bi ga negdje na drugom mjestu,mraku,van grada...
-
ovo_mi_je_nick
#2099 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ima li neko da sankcionise ove novinare koji su plasirali kojekakve informacije o ovom dogadjaju, koje su dosle i to svjetskih medija, a koje uopste nisu tacne. Objavljivanje prije nego se provjeri tacnost i istinitos informacija.
-
budza
#2100 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Bosanac sa dna kace wrote:A šta misliš d ali je sve moguće da je namještaljka?
iskreno ne mislim nista. samo povezujem stvari koje su nelogicne zdravom razumu.
i nije mi jasno ko je upucao policajca?
covek star 60ak godina kako kaze ministar policije, voditeljka rtrsa i sam dodik ili ovaj kojeg sada optuzuju, a on je bezmalo 40 godina mladji od prvog ubice.
pravoslavci vise ni ne znaju lagati.