Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
faer

#2076 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

@mba wrote:
faer wrote:
prijatelji iz mb-a, da vas informisem, ako si u politici 25 godina i ne znas objasniti odakle ti to sto si stekao tokom tog vremena onda si u problemu. naravno da smijes imati, ali se onda mora reci ODAKLE? gdje su ti prihodi koji opravdavaju viletinu?

pa onda se zna kako da se postupi, na sud!
ako je to istina sto tvrdis, zasto je jos covjek na slobodi!

aha, kad dosju drugi na vlast oni ce to sve rascistiti, poslije izbora prije izbora!
daj odluci sta hoces da kazes pa onda napisi. ovo je potpuno nerazumljivo.

da ponovim pitanje, odakle favoritu vas iz MB-a-tj. Bakiru I.-imovina koju ima? ODAKLE?

Moj zakljucak je da je vama sasvim ok sto ce vam stranku voditi kriminalac i kukavica, ali javnost mora znati odakle mu ta imovina. Nije vazno sto je to vama prihvatljivo, nama koji smo vecina nije.
faer

#2077 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

@mba wrote:
faer wrote:
@mba wrote:cek jeli to onaj suljagic sto je nedavno zenu premlatio???
jel ovo rabia na avataru?

da ti mozda ne navijas za bakira i? :mrgreen: http://theremustbejustice.wordpress.com ... otherhood/

pa sam si kontao za koga navijam!

navijam za ideologiju a ne za licnosti koje ih predstvljaju!
pa otvori oci. vodi vas covjek koji je proveo rat u sefu kad se ginulo i koji ne zna da kaze odakle mu silna imovina. ta vasa ideologija se kao zasniva na vjeri i postenju. to bi trebalo da vam smeta?
Corto Maltese

#2078 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Dakle, Suljagić se, ni nakon zvaničnog početka kampanje nije odmakao od "Zašto on ima, a ja nemam?"
Vrlo kreativno.
Imam komšiju, još gore finansijski stoji od Suljagića, pa kontam da ga, prvom prilikom, kandidujem za nešto. :D
Impavidus

#2079 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Impavidus »

Corto Maltese wrote:Dakle, Suljagić se, ni nakon zvaničnog početka kampanje nije odmakao od "Zašto on ima, a ja nemam?"
Vrlo kreativno.
Imam komšiju, još gore finansijski stoji od Suljagića, pa kontam da ga, prvom prilikom, kandidujem za nešto. :D

Za člana Predsjedništva BiH, isključivo.
Jedino tako bi sačuvali bar malo obraza i kredibiliteta koji je SDA već odavno izgubila
forsirajući u političkom životu i na najvišim dužnostima kriminalce i podrumaše.
faer

#2080 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

Corto Maltese wrote:Dakle, Suljagić se, ni nakon zvaničnog početka kampanje nije odmakao od "Zašto on ima, a ja nemam?"
Vrlo kreativno.
prekasno. steta sto bakir ne zna objasniti odakle mu to sto ima.

jasno je sto emir nema nista sto ne moze objasniti:posten covjek.
Corto Maltese

#2081 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

faer wrote:jasno je sto emir nema nista sto ne moze objasniti:posten covjek.
Pošten ko nema.
Lopov ko ima.
Mislio sam da je, padom Berlinskog zida, pala i ova priča.
faer

#2082 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

Corto Maltese wrote:
Pošten ko nema.
Lopov ko ima.
posten ko ima a zna reci odakle mu. sfacas? recimo, bakir i ne zna reci odakle vila na poljinama? nijaz hastor zna sve odakle mu. bogat i posten. ima i ta varijanta.
Corto Maltese

#2083 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

...
Last edited by Corto Maltese on 18/09/2014 16:40, edited 1 time in total.
JedanMova

#2084 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

Mister Yes wrote:Iako sam svjestan svih mana Željka Komšića, Emira Suljagića i stranke im naranđaste ja bih ipak glasao za DF iz nekih drugih (strateških) razloga. Ali neću jer je Corto ovoliko protiv njih. Najozbiljnije. Ne mislim ja da je Corto nešto poseban autoritet ili bezgrešan u analizama ali ga ipak izrazito cijenim i smatram da ako je OVOLIKO protiv nečega onda je to vjerovatno sa dobrim razlogom. Čovjek je iz tih krugova i zna te ljude bolje od ikoga od nas. Ako je ovoliko protiv njih onda je to zaista "red alarm" za mene. Naravno govorim o ona dva nivoa gdje se bitne stvari dešavaju i gdje su pare a to su federalni i kantonalni. Tu definitivno neću glasati za DF.

Predsjedništvo i nivo BiH su više simbolični jer tu nema velikih para. Zato ću tu glasati za Raguža (predsjedništvo) i Komšića (parlament BiH) upravo iz razloga simbolike koju takvi izbori nose.
E sto me nasmija na kraju radnog dana... veliki mag Corto - sve vidi, sve zna :lol:
Mogao si i Lagumdziju komotno pitati onda sta misli o glasanju za DF... ili bilo koju drugu stranku :lol: :lol: :lol:
JedanMova

#2085 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

Corto Maltese wrote:
Pošten ko nema.
Lopov ko ima.
Ocito je doslo je do tektonskih promjena u drustvu koje sam ja prespavao. Inace imam jako cvrst san ;-)
Sad je posten ko ima, a lopov i varalica ko nema... il sam nesto izgubio u prevodu :evil:

E moj Corto... ti si izgleda jedini koji nije otisao iz SDP-a nego su te oni s noge na nogu...
Doduse i ne cudi sa takvim razmisljanjima :lol:
Corto Maltese

#2086 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

faer wrote:
Corto Maltese wrote:
Pošten ko nema.
Lopov ko ima.
posten ko ima a zna reci odakle mu. sfacas? recimo, bakir i ne zna reci odakle vila na poljinama? nijaz hastor zna sve odakle mu. bogat i posten. ima i ta varijanta.
Shvaćam, shvaćam.
Zbog toga je Emir i odustao od sučeljavanja na FTV. Ako mu nema Bakira, ne zna o čemu bi pričao.
To je ta dubina predsjedničkog predizbornog programa:

- Kritikuju vas što ste pisali knjigu o Lagumdžiji, a sad ga napadate?
- Da, ali kada sam pisao knjigu nisam znao da Bakir ima vilu na Poljinama.
- Mnogi vam zamijeraju što ste napustili Prvi Mart?
- Nisam mogao da se pomirim sa tim da Bakir ima vila na Poljinama, kako 1. marta, tako i ostalim danima.
- Šta vas je motiviralo da se iz Federacije BiH kandidujete za Predsjedništvo BiH , nakon što ste utrošili silno vrijeme i energiju nagovarajući ljude da se prijavljuju u RS?
- Poljine nisu u Republici Srpskoj, ergo, Bakirova vila nije u Republici Srpskoj.
- Na šta ste, konkretno, mislili kada ste rekli da ćete nastaviti ono što je radio Željko Komšić?
- Mislio sam "Odakle Bakiru vila na Poljinama?"
- Vaša omiljena latinska izreka?
- Mille viae ducunt homines per saecula Poljine
faer

#2087 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

Corto Maltese wrote:
- Nisam mogao da se pomirim sa tim da Bakir ima vila na Poljinama, kako 1. marta, tako i ostalim danima.
- Šta vas je motiviralo da se iz Federacije BiH kandidujete za Predsjedništvo BiH , nakon što ste utrošili silno vrijeme i energiju nagovarajući ljude da se prijavljuju u RS?
- Poljine nisu u Republici Srpskoj, ergo, Bakirova vila nije u Republici Srpskoj.
- Na šta ste, konkretno, mislili kada ste rekli da ćete nastaviti ono što je radio Željko Komšić?
[/quote]

vise nego dovoljno za pobjedu protiv kukavice iz sefa i lopova s neobjasnjivom imovinom. sfacas?
faer

#2088 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

JedanMova wrote:
Ocito je doslo je do tektonskih promjena u drustvu koje sam ja prespavao. Inace imam jako cvrst san ;-)
Sad je posten ko ima, a lopov i varalica ko nema... il sam nesto izgubio u prevodu :evil:

E moj Corto... ti si izgleda jedini koji nije otisao iz SDP-a nego su te oni s noge na nogu...
Doduse i ne cudi sa takvim razmisljanjima :lol:
korto zna sve. i prije nego se desi. mora da radi za cia?
Corto Maltese

#2089 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

faer wrote:
Corto Maltese wrote:
vise nego dovoljno za pobjedu protiv kukavice iz sefa i lopova s neobjasnjivom imovinom. sfacas?[/quote]

Ja nisam kukavica iz sefa, i pitam ga: "Imaš li ti ikakav program, osim kukavice i juriša na Poljine?"
faer

#2090 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

Corto Maltese wrote:
Ja nisam kukavica iz sefa, i pitam ga: "Imaš li ti ikakav program, osim kukavice i juriša na Poljine?"
lopove u zatvore je opasno dobar program.

ne znam dje se nalazis, ali ako si u bosni samo pogledaj istocno. ima frajer zove se vucic, samo to prica i pomeo je na izborima zbog toga.

imam osjecaj da ne razumijes narod.
Corto Maltese

#2091 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

faer wrote:
Corto Maltese wrote:
lopove u zatvore je opasno dobar program.

ne znam dje se nalazis, ali ako si u bosni samo pogledaj istocno. ima frajer zove se vucic, samo to prica i pomeo je na izborima zbog toga.

imam osjecaj da ne razumijes narod.
U predizbornoj kampanji Srbije, niko se nije bavio imovinom protivkandidata. Nasuprot protivkandidata se postavlja program, a ne vrsta prozivanja kojom se Suljagić bavi. Preofirno je. Lako je provjeriti da, prije nego mu je Bakir postao protukandidat, Emir njegovu vilu nikada nije ni spomenuo. Onda je, preko noći, Bakirova vila ušla u legendu.
Vučić se, u kampanji, i nakon, bavi tajkunima, srpskim verzijama Radončića, Lijanovića i sličnim.
Suljagić nema muda da ostane sam u TV studiju sa Radončićem, ni da ga pita "koliko je sati?", a kamo li da ga hapsi.

Mimo toga, nije loše, iz prve ruke, čuti ko je Emirov role model.

Image
Last edited by Corto Maltese on 18/09/2014 18:46, edited 1 time in total.
de balzac

#2092 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by de balzac »

Nije tajna da Suljagić svršava na Vučića.
Svejedno je lijepo kad mu jaran @faer to ovdje direktno saopšti.
Banksy

#2093 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
U predizbornoj kampanji Srbije, niko se nije bavio imovinom protivkandidata.
Netačno. Đilasovu imovinu su pretresali i uzduž i poprijeko, bez prestanka. I sve druge, tuđe.

Corto Maltese wrote:
Vučić se, u kampanji, i nakon, bavi tajkunima, srpskim verzijama Radončića, Lijanovića i sličnim.
Naravno. :D

Okončan maratonski sastanak Vučića sa privrednicima
12. 05. 2014.

Nakon devet sati, premijer Srbije Aleksandar Vučić završio je sastanak sa domaćim privrednicima.

Prvi se na sastanku s privrednicima za reč javio vlasnik TV Pinka Željko Mitrović. Nakon toga za reč su se javili i Miroslav Mišković, predsednik Delta holdinga, i biznismen Milan Beko.

Corto Maltese

#2094 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
U predizbornoj kampanji Srbije, niko se nije bavio imovinom protivkandidata.
Netačno. Đilasovu imovinu su pretresali i uzduž i poprijeko, bez prestanka. I sve druge, tuđe.

Corto Maltese wrote:
Naravno. :D

Okončan maratonski sastanak Vučića sa privrednicima
12. 05. 2014.

Nakon devet sati, premijer Srbije Aleksandar Vučić završio je sastanak sa domaćim privrednicima.

Prvi se na sastanku s privrednicima za reč javio vlasnik TV Pinka Željko Mitrović. Nakon toga za reč su se javili i Miroslav Mišković, predsednik Delta holdinga, i biznismen Milan Beko.

Ja pokušam da Emiru malo olakšam, a ti ga do kraja pokopaš. :D
Dakle, Vučić skinut do detalja, u skladu sa čim možemo očekivati Emirovu saradnju sa domaćim tajkunima nakon izbora.
Na Bakirovoj vili će završiti borbu protiv kriminala. :D
JedanMova

#2095 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

Dok Dzemila gleda u kasike, Corto gleda u forume...

De ba covjece ohani.
Rekao si koga preferiras i super, ekipica je pozitivna ali ne i dovoljno jaka za nesto konkretno. U prevodu - bacen glas...
S druge strane, mani se suplje da DF nema programe - ima i eno su ih javno okacili na stranicu. Neko je cak i linkove postavio. Skini, procitaj, pa onda ukazi na propuste - ovako mlatis praznu slamu i vrtis pricu oko 2-3 stvari koje kad se razloze na proste faktore i nisu toliki problem kakvim ga ti predstavljas.

Uostalom da parafraziram - ako je vec doslo do toga da biramo manje zlo, DF je najmanje zlo koje se trenutno nudi, a da moze nesto uraditi.
maher

#2097 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by maher »

zanimljivo je vidjeti kako je završila vuciceva borba protiv korupcije... mišković je na slobodi... bio je osumnjicen da je uložio 20 miliona eura u jednu firmu da bi ukrao 200 hiljada eura... njegova firma je platila kauciju od 10 miliona eura zbog čega je sigurno neko iz te firme ostao bez posla ili bez plate... i dok je vučić tražio investitore po svijetu, u 2013 godini najveći investitor u Beogradu bio je upravo mišković... neću da kazem da mišković nije kriv nego samo da nije levat i da neće čekati da mu borba protiv korupcije zakuca na vrata... pare su izmjestene na sigurno, a njega nema nigdje u papirima... on kao vlasnik nista ne potpisuje, zato ima direktore...tako rade i ostali tajkuni...
priča o korupciji uvijek pali kod glasača, ali samo bih podsjetio na aferu agrokomerc koja je bila prije 30 godina... i ona je počela kao borba protiv privrednog kriminala i još uvijek nije završena, a ispala je skuplja pita nego tepsija''
Corto Maltese

#2098 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

...
Last edited by Corto Maltese on 18/09/2014 21:21, edited 1 time in total.
faer

#2099 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

tacno. taj mali efendic je klasicni zeleni lazov.

fol puna mu usta povratnika ali samo ako odgovara ciljevima bakira iz sefa.
Corto Maltese

#2100 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Možda sam precijenio Emirov strah od Radončića? Moguće je da su Emiru javili da će Semir E. doći na FTV sučeljavanje, pa se njega prepao?

http://saff.ba/wp-content/uploads/2014/ ... fendic.mp4
Corto Maltese on 11/09/2014 19:18 wrote:
Pokušaću da budem, barem dva reda, kraći nego autori jaranske izjave.
Lijepo je što su jarani stali uz Emira, ali, na žalost, svijet finansija i poreskih obaveza ne funkcioniše na taj način.
Kad nekoga novčano podržavaš, onda uplatiš pare na njegov račun, ili daš trajni nalog za prebacivanje sredstava, ili odeš kod blagajnika, pa daš pare uživo. Ili mu predaš utrošene račune i potvrde o plaćanju istih.
I za to dobiješ priznanicu. Ili ti bar ostane poruka na mobitelu: "Hvala vam što ste pomogli..."
Ako ništa od toga ne postoji, a ti uhvaćen u laži koja se zove "Ko to kaže ko to laže da sam tražio Bijeli Hljeb nakon prestanka mandata?", onda zamoliš jarane da kažu koju lijepu za tebe.
Naravno ni jarani nisu s neba pali, pa ovdje ne piše, "pod moralnom, krivično, i materijalnom odgovornošću potvrđujemo da je ... uplatio, ili na drugi način utrošio 30.303KM na račun Inicijative za Srebrenicu", nego piše da je "Usmjerio resurse", šta god to značilo.
A jaransko saopštenje se, igrom slučaja, dešava baš na dan kada je rješenje o isplati ugledalo svjetlost dana :D
Ne sumnjam da je Emir poneku kafu platio iz svog džepa, čak i natočio koji rezervoar goriva (u stvari to nije, to je išlo na račun Predsjedništva BiH), ali to je sve daleko od trideset milja, i nije nešto što se pere sa "časna pionirska!"

I tako sastalo se šest jarana da brane sedmog. Ništa čudno, ljudi su u ovoj zemlji i boračke i invalidske penzije dobijali uz izjavu svjedoka. Ali da vidimo kako njihove tvrdnje stoje naspram papira koji je priložen:

Sitna laž br 1.
1. Mart wrote: Emir Suljagić od ostavke u februaru do rješenja objavljenog na internet stranici iz juna 2012. godine nije primao naknadu
Tehnički, tačno je da nije primao nadoknadu od februara, jer ne može i plata i nadoknada. Iz "rješenju objavljenom na internet stranici" jasno jasno proizilazi da je, nakon februarske ostavke, bio na platnom spisku, zaključno sa 5. aprilom 2012., datumom od kojeg stupa na snagu Bijeli Hljeb. Što će reći da februar nije mjera u ovoj priči, ali jarani o tome pojma nemaju.

Sitna laž br. 2
1. Mart wrote:... dok je ostatak sredstava od tog trenutka utrošen u realizaciju inicijative.
Inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" je završila drugog vikenda oktobra 2012. Bijeli Hljeb je trajao do 4. aprila 2013. Šta kažu jarani? Je li vremenskom mašinom slao novac iz 2013. nazad u 2012., kada je bio više potreban?

Sitna laž br. 3
1. Mart wrote:Suljagić je na finansiranje u tom smislu pristao...
Ruku mu neko zavrnuo, šta li? Za Bijeli Hljeb ne daješ pristanak, nego podnosiš zahtjev. Rješenje je izdato 2 mjeseca nakon prestanka radnog odnosa. Predaja zahtjeva, protokol, komisijsko razmatranje, odobrenje zahtjeva, potpis ovlaštene osobe, koja je u tom periodu bila na bolovanju... nije loše prolazno vrijeme za nekoga ko se toliko nećkao.
1. Mart wrote:4. nakon što ga je Fikret Musić, uvjerio da je to jedini legalni način putem kojeg Vlada KS može finansirati inicijativu „Glasaću za Srebrenicu“ bez administrativnih blokada koje bi ugrozile uspjeh registracije za lokalne izbore u Srebrenici[/b].
Pretpostavljam da su ovdje već dvije laži u pitanju, ali Fikret Musić nek odgovara za onaj dio koji se na njega odnosi. On zna da li ga je, i na šta ga je nagovarao. Administrativne blokade ne postoje. Svaka Sarajevska opština, kao i kanton, ima fond za održivi povratak. Na taj način je 1. Mart, koji je pravni i ideološki nasljednik "Inicijative za Srebrenicu", godinu dana poslije, dobio od Opštine Novi Grad 50.000KM. Bez ikakvih administrativnih blokada.
To je ono kada je se Emir zakleo Efendiću da inicijativa 1. Mart nije njegov alat za povratak u politiku, i da se neće kandidovati na izborima 2014. Ali neka Efendić bavi lažima na koje je on nasjeo.

Sve u svemu, papir je tu. Za razliku od izjave 6 jarana, u pitanju je dokument sa zakonskom snagom.
A pušten je u javnost kao odgovor na onaj plakat na kojem je pisalo "Nakon ostavke nije tražio nadoknadu Bijeli Hljeb".
Poslije se "Nije tražio" pretvorilo u "Stan' da ti objasnim!"
Pa "Stani, da ti moji jarani objasne!"
Prvi mjesec nakon nominacije mu je prošao u napadima na Bakira I.
U drugom je u defanzivi, i stalno nešto objašnjava.
U kojem agregatnom stanju li će biti sutra, na dan zvaničnog početka kampanje?
Sve u svemu, s jedne strane šest jarana, a sa druge dokument sa zakonskom snagom, dostavljen, ravnoteže radi, na šest adresa :D
Last edited by Corto Maltese on 18/09/2014 21:23, edited 2 times in total.
Post Reply