Onda je bio ugrožen i ima opravdanje.Zviz wrote:A sta ako je bio gey?Matzan wrote:Ukoliko je tacno da je pilot namjerno srusio avion, onda se to posmatra na dva nacina:
- ako je pilot musliman, onda je "sigurno" terorizam;
- ako pilot nije musliman, onda je samoubistvo.
Avionske nesrece
- Drvosjeca iz Dejcica
#2076 Re: Avionske nesrece
-
Ci-Nick
#2077 Re: Avionske nesrece
Ovaj kopilot se trebao uskoro ženiti, možda ga je djevojka izradila.
- agent_zero
#2078 Re: Avionske nesrece
Mene sad zanima da li je imao plan B i šta bi bio taj plan B? U smislu šta da pilot nije morao izaći u toalet do kraja leta...
- Skyfox
#2080 Re: Avionske nesrece
Ako je istina da se ubio na ovaj nacin, nije prvi put. Bilo je vec slicnih slucajeva u proslosti.
- OldMayor
#2081 Re: Avionske nesrece
Jbg druze, samoubice ne razmisljaju kao ti i ja. Da razmisljaju ne bi radili to sto rade.insomnia78 wrote:Upravo sad tuzilac to kazenorth wrote:Onaj ko hoće sam sebe da ubije, ne vodi sa sobom 150 nedužnih civila u smrt...taj lagano stavi cijev sebi u usta i povuče okidač ili skače sa obližnjeg nebodera...
Kaze novinarima, prestanite koristiti termin samoubistvo, razumijem ja vas i pitanje al on je imao 149 osoba iza sebe
Ja ne bih jos letio sa zakljuccima, nekako i sam sumnjam da je samoubistvo...al jbg ko zna.
I ako je u pitanju samoubistvo, to ne bi bilo prvi put.
Za let SilkAir Flight 185 koji se srusio 97' godine je istraga pokazala da je pilot namjerno srusio avion, potencijalni motiv su kasnije otkrili, a to je gubitak 1,2 mil dolara na berzi, te veliki dugovi koje je pilot imao, a nije mogao placati. Poginulo ukupno 104 na tom letu.
- It_is_a_Leclerc
#2082 Re: Avionske nesrece
Jel moram i na ovoj temi objasniti da nešto da bi bilo terorizam mora imati ideološki smisao ?

- JanuaryJones
#2083 Re: Avionske nesrece
Možda je Lubitz Jewish 
-
Gabrielo
#2084 Re: Avionske nesrece
A to ima veze kakve?JanuaryJones wrote:Možda je Lubitz Jewish
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#2085 Re: Avionske nesrece
Nisam u toku koliko drzi ona teroija nekog Times iz US and A
o scenariju, da je kopilot izasao a potom se pilot zakljuci i strmoglavio avion u stijenu.
Inace opcije su a: da su pospavali, jer je nestalo kisika na neki nacin. b: samoubistvo ... trece opcije nema. bojim se da ce reci na samoubistvo, jer je lakse opravdati kompaniji. To je cin pojedinca, ne onog ili ovog.
Inace opcije su a: da su pospavali, jer je nestalo kisika na neki nacin. b: samoubistvo ... trece opcije nema. bojim se da ce reci na samoubistvo, jer je lakse opravdati kompaniji. To je cin pojedinca, ne onog ili ovog.
Last edited by Zviz on 26/03/2015 13:27, edited 1 time in total.
- OldMayor
#2086 Re: Avionske nesrece
A kako to ovi znaju da je u pitanju samoubistvo, a ne nesto ideoloski planirano?It_is_a_Leclerc wrote:Jel moram i na ovoj temi objasniti da nešto da bi bilo terorizam mora imati ideološki smisao ?
Znaci jos se nista ne zna, ali znaju da nije terorizam. Kako. Ah cuj kako, pa ne vidite mu ibn u prezimenu, zar ne?
Da se razumije, ja sam daleko od religije...al ovo je smijesno.
Isto ko sto i onaj Breivik nije terorista, nego poremeceni ludjak koji je eto ubio 80 i kusur ljudi.
- Matzan
#2087 Re: Avionske nesrece
Nemoj. Dosta je situacija tužna i ružna i bez tvojih objašnjenja...It_is_a_Leclerc wrote:Jel moram i na ovoj temi objasniti da nešto da bi bilo terorizam mora imati ideološki smisao ?
- Matzan
#2088 Re: Avionske nesrece
Pa valjda ti znaš... živiš u EU...Zviz wrote:A sta ako je bio gey?Matzan wrote:Ukoliko je tacno da je pilot namjerno srusio avion, onda se to posmatra na dva nacina:
- ako je pilot musliman, onda je "sigurno" terorizam;
- ako pilot nije musliman, onda je samoubistvo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2089 Re: Avionske nesrece
Sta kaze crna kutija? Ima li kakav konkretan snimak desavanja?
- karanana
#2090 Re: Avionske nesrece
pa vjerovatno je imao let i sutra i prekosutra i zakosutra.....agent_zero wrote:Mene sad zanima da li je imao plan B i šta bi bio taj plan B? U smislu šta da pilot nije morao izaći u toalet do kraja leta...
- Zviz
#2091 Re: Avionske nesrece
"Na snimku iz kabine koji smo uspjeli naći čuje se kako pilot govori kopilotu da preuzme upravljanje avionom koji je bio stavljen u status krstarenja. No, kopilot je počeo ubrzavati silazak koristeći ključeve za sistem praćenja kako bi počeo obarati avion. Uradio je to svojevoljno", rekao je Brice Robin, francuski tužilac.
Na snimku se čuje i kako je pilot kucao na vrata, ali mu kopilot, koji je imenovan kao Andreas Lubitz, nije otvorio. Također, pokušavao ga je kontaktirati kontrolor leta koji ga je upozoravao na visinu, ali nije odgovarao.
"Naglašavam da nije poslan SOS poziv niti bilo kakva poruka o problemu. Kopilot je imao namjeru da sruši avion", kazao je Robin.
Na snimku se čulo kako normalno diše i nije progovarao niti jednu riječ. Prije nego je pilot napustio kabinu, kopilot je davao kratke odgovore. Nakon izlaska pilota, kopilot je šutio 10 minuta.
"Odbio je otvoriti vrata pilotu i okrenuo je dugme kojim je počeo spuštati avion. To je bila njegova odluka", rekao je Robin dodavši kako kopilot nije terorista, te da ništa ne upućuje na teroristički napad.
Andreas Lubitz je bio državljanin Njemačke. Imao je 28 godina. Ne zna se koja je njegova etnička pripadnost.
"Ne mogu ovo nazvati samoubistvom, ali to je legitimno pitanje", rekao je tužilac.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2092 Re: Avionske nesrece
Nikakve jer Jevreji ne ubijaju ljude, samo muslimane.Gabrielo wrote:A to ima veze kakve?JanuaryJones wrote:Možda je Lubitz Jewish
- It_is_a_Leclerc
#2093 Re: Avionske nesrece
Breivik je terorista. Suđeno mu je za terorizam, osuđen je kao terorista, dobio je maksimalnu kaznu. Norvežani o njemu govore kao o teroristi. To da njega neko ne smatra teroristom je laž.OldMayor wrote:A kako to ovi znaju da je u pitanju samoubistvo, a ne nesto ideoloski planirano?It_is_a_Leclerc wrote:Jel moram i na ovoj temi objasniti da nešto da bi bilo terorizam mora imati ideološki smisao ?
Znaci jos se nista ne zna, ali znaju da nije terorizam. Kako. Ah cuj kako, pa ne vidite mu ibn u prezimenu, zar ne?
Da se razumije, ja sam daleko od religije...al ovo je smijesno.
Isto ko sto i onaj Breivik nije terorista, nego poremeceni ludjak koji je eto ubio 80 i kusur ljudi.
Pa nije niko kriv što je najveći broj ovakvih i sličnih terorističkih napada u zadnjih 10-ak godina počinjeno od strane ljudi koji tvrde da su muslimani, pa je histerija zapadnih medija očekivana i logična ?
Dakle, AKO se lik ubio (a ubijati se skoro 20 minuta je gotovo nemoguće, jer će svaki psihijatar potvrditi da 95 % ubica odustane od svog nauma, pogotovo ako to rade prvi put) zato što je imao dugove, žena mu saznala za ljubavnicu, onda to nije terorizam, pa taman se zvao Sulejman Bin Ahmed. Ako se lik ubio i ubio ostale ljude zato što je time želio protestovati protiv EU, onda je to terorizam.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#2094 Re: Avionske nesrece
Jedno je sigurno a to je da u NG zadovoljno trljaju ruke, biće to doba epizoda Air Crash Investigationa koja će im donijetu dobru gledanost i solidnu lovu...
- agent_zero
#2095 Re: Avionske nesrece
Dajte pustite se na ovoj temi te priče, mulimani, jevreji, teroristi, PMaterine...
Malo pijeteta prema ovog tragediji i žrtvama.
- OldMayor
#2096 Re: Avionske nesrece
Pa sad...da su to samo dvije opcije, cisto sumnjam. Mi mozemo samo nagadjati, i ovo sto znamo zasad ne mora biti istina, oficijalno jos nista nije objavljeno. Mozda su instrumenti pokazivali da ne gube visinu. Mozda su se pilot i kopilot svadjali, naljutili, mozda nisu htjeli srusiti avion, ali jbg dekoncetracija...ko zna sta sve se moze desiti.Zviz wrote:Nisam u toku koliko drzi ona teroija nekog Times iz US and Ao scenariju, da je kopilot izasao a potom se pilot zakljuci i strmoglavio avion u stijenu.
Inace opcije su a: da su pospavali, jer je nestalo kisika na neki nacin. b: samoubistvo ... trece opcije nema. boljim se da ce samoubistvo reci, jer je lakse opravdati kompaniji. To je cin pojedinca, ne onog ili ovog.
Ja volim da istrazujem i citam o nesrecama, pa mozda ne znas ali kakvih je sve slucajeva bilo, ono da ne povjerujes. Npr jedan let je pao jer su u kabini bili djeca od pilota, i neko od njih je slucajno iskljucio autopilot za neka mala krilca nemam pojma i avion se srusio - 75 mrtvih. Istraga pokazala da je sve bilo ok sa avionom, ali su se u kabini culi djeca sin i kcerka od pilota. Vise informacija imas ovdje http://en.wikipedia.org/wiki/Aeroflot_Flight_593
Hocu reci, sa ovim stvarima nikada ne moze biti jedno ili drugo, ima tu milion stvari...to cemo tek saznati.
- Zviz
#2097 Re: Avionske nesrece
Tuzilac izazao javno i rekao sta se cuje na snimku. Ko-pilot bio sam i sutio dok glavni udaro u vrata da otvori. Svi mediji prenose to.OldMayor wrote:Pa sad...da su to samo dvije opcije, cisto sumnjam. Mi mozemo samo nagadjati, i ovo sto znamo zasad ne mora biti istina, oficijalno jos nista nije objavljeno. Mozda su instrumenti pokazivali da ne gube visinu. Mozda su se pilot i kopilot svadjali, naljutili, mozda nisu htjeli srusiti avion, ali jbg dekoncetracija...ko zna sta sve se moze desiti.Zviz wrote:Nisam u toku koliko drzi ona teroija nekog Times iz US and Ao scenariju, da je kopilot izasao a potom se pilot zakljuci i strmoglavio avion u stijenu.
Inace opcije su a: da su pospavali, jer je nestalo kisika na neki nacin. b: samoubistvo ... trece opcije nema. boljim se da ce samoubistvo reci, jer je lakse opravdati kompaniji. To je cin pojedinca, ne onog ili ovog.
Ja volim da istrazujem i citam o nesrecama, pa mozda ne znas ali kakvih je sve slucajeva bilo, ono da ne povjerujes. Npr jedan let je pao jer su u kabini bili djeca od pilota, i neko od njih je slucajno iskljucio autopilot za neka mala krilca nemam pojma i avion se srusio - 75 mrtvih. Istraga pokazala da je sve bilo ok sa avionom, ali su se u kabini culi djeca sin i kcerka od pilota. Vise informacija imas ovdje http://en.wikipedia.org/wiki/Aeroflot_Flight_593
Hocu reci, sa ovim stvarima nikada ne moze biti jedno ili drugo, ima tu milion stvari...to cemo tek saznati.
-
archi_a
#2098 Re: Avionske nesrece
http://www.klix.ba/sport/nogomet/zastav ... 150322081#
Fehret Smailagić i njegova supruga Emira. Otisli su, jer je njegova zelja bila da prisustvuju mecu. Moze biti da je ovo njihova zastava. Sta ti je zivot ?? Pogines zbog morbidnih odluka pojedinca i njemackog teroriste. Ako je tacno ?
Fehret Smailagić i njegova supruga Emira. Otisli su, jer je njegova zelja bila da prisustvuju mecu. Moze biti da je ovo njihova zastava. Sta ti je zivot ?? Pogines zbog morbidnih odluka pojedinca i njemackog teroriste. Ako je tacno ?
- agent_zero
#2099 Re: Avionske nesrece
To je u rusiji bilo, a radi se o tome da nije pilot isključio autopilot, nego je dao sinu da vrti onaj volan od aviona a mali okret tog volana automatski iskljulučuje autopilot. To tada nisu znali i kasnije su u boingu to promijenili.OldMayor wrote:Pa sad...da su to samo dvije opcije, cisto sumnjam. Mi mozemo samo nagadjati, i ovo sto znamo zasad ne mora biti istina, oficijalno jos nista nije objavljeno. Mozda su instrumenti pokazivali da ne gube visinu. Mozda su se pilot i kopilot svadjali, naljutili, mozda nisu htjeli srusiti avion, ali jbg dekoncetracija...ko zna sta sve se moze desiti.Zviz wrote:Nisam u toku koliko drzi ona teroija nekog Times iz US and Ao scenariju, da je kopilot izasao a potom se pilot zakljuci i strmoglavio avion u stijenu.
- insomnia78
#2100 Re: Avionske nesrece
Fakatagent_zero wrote:Dajte pustite se na ovoj temi te priče, mulimani, jevreji, teroristi, PMaterine...