Izrael kontrolira Rafah505sCrtom wrote:aha. sve brufene piju zbog situacije u egiptu.Abu Sakkar wrote:Kako im je bolan u interesu slab Egipat, doduše nije im u interesu ni ekstra jak... Ali sigurno da im je u interesu stabilan Egipat, ko u doba Mubaraka. Koji ima kapacitet da drži Hamas pod opsadom, gura Fatah, i kontroliše granicu sa Sinajom.
izrael ima taj kapacitet.Koji ima kapacitet da drži Hamas pod opsadom, gura Fatah, i kontroliše granicu sa Sinajom.
Egipat (pročitati prvi post)
-
Abu Sakkar
#2076 Re: Egipat (pročitati prvi post)
-
5 0 5
#2077 Re: Egipat (pročitati prvi post)
sto samo znaci, da mb mora preuzeti odgovornost i pozvati ljude na razum i dogovor, a ne na bratoubilacki rat, s kojim samo navode vodu na mlin onima o kojima ti pises.Pro wrote:Koje prljave igre u Egiptu, prosto nevjerovatno. I ljudi kažu da nije sve povezano sa religijom, kako da ne. Ako je većinsko muslimanska zemlja, naravno da će ljudi, sljedbenici Islama htjeti Šeriat. Od spominjanja Šerijata krenuli su svi problemi. Velesile su shvatili da nema više pijuna u svojim rukama u vidu Mubaraka, tako da su počeli sa tim prljavim igrama.
Je li iko imao priliku da priča sa nekim Egipćanima? Imao sam davno neke kontakte, a dođe mi da ih opet pronađem pa da vidim njihovo gledište na situaciju u Egiptu.
Egipat je čisti primjer "Divide and conquer"
- Challenger__
#2078 Re: Egipat (pročitati prvi post)
OK. Samo da znaš, slažem se sa tvojom procjenom da smo na pragu rata likvidacijama, sa tim se slažem. Nego, vidi ovo...Abu Sakkar wrote: Valjda znaš, rušenje "taguta" od Mašrika do Magriba i uspostavljanje ujedinjene zemlje, ili bar neke unije.. Od šejha Azzama do danas to je uvijek bio cilj. Metodologija im je malo otišla u vinklo, izrodila i neke rigidne principe.. međutim ulazak "džihada" u mainstream će svakako imati uticaja i na to. U Siriji se već to događa...
Sheikh Nabil Naiim, bivši pripadnik terorističke organizacije Al-Qaeda za Egipat
"šef Al-Qaede, Ayman al-Zawahiri, također je američki agent kao i vođa Al-Nusra Fronta, Abu Mohammed al-Jawlani".
Šta misliš o ovome? Zavahiri i ekipa - oruđe Bijele kuće?
-
5 0 5
#2079 Re: Egipat (pročitati prvi post)
izrael ima kapacitet da kontrolise sve sto im je cejf. nesto svojom vojskom, nesto svojom kontraspijunazom (u cemu su najbolji na planeti).Abu Sakkar wrote: Izrael kontrolira Rafah
- Challenger__
#2080 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kad si već pomenuo Izrael, ima jedna nevjerovatna stvar. Naime, bivši premijer, Arijel Šaron (rođen 1928) je 2006 doživio teški moždani udar.505sCrtom wrote: izrael ima kapacitet da kontrolise sve sto im je cejf. nesto svojom vojskom, nesto svojom kontraspijunazom (u cemu su najbolji na planeti).

Uprkos nikakvim procjenama i dubokoj starosti, ne skidaju ga sa aparata gdje vegetira kao poluživa biljka već 7 godina...
Zašto to rade??
- Pro
#2081 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Vojnici ubijaju nedužni narod, zar misliš da će to tek tako proći? Naravno da će se masa pobuniti protiv tih istih koji su očigledno zaboravili šta to znači ubiti nekoga.505sCrtom wrote:sto samo znaci, da mb mora preuzeti odgovornost i pozvati ljude na razum i dogovor, a ne na bratoubilacki rat, s kojim samo navode vodu na mlin onima o kojima ti pises.Pro wrote:Koje prljave igre u Egiptu, prosto nevjerovatno. I ljudi kažu da nije sve povezano sa religijom, kako da ne. Ako je većinsko muslimanska zemlja, naravno da će ljudi, sljedbenici Islama htjeti Šeriat. Od spominjanja Šerijata krenuli su svi problemi. Velesile su shvatili da nema više pijuna u svojim rukama u vidu Mubaraka, tako da su počeli sa tim prljavim igrama.
Je li iko imao priliku da priča sa nekim Egipćanima? Imao sam davno neke kontakte, a dođe mi da ih opet pronađem pa da vidim njihovo gledište na situaciju u Egiptu.
Egipat je čisti primjer "Divide and conquer"
-
Objektivni navijac
#2082 Re: Egipat (pročitati prvi post)
To je cionisticka zavjera a upleteni su i CIA ,kao i Ljudi-Gusteri,ciji je on ustvari pripadnikChallenger__ wrote:Kad si već pomenuo Izrael, ima jedna nevjerovatna stvar. Naime, bivši premijer, Arijel Šaron (rođen 1928) je 2006 doživio teški moždani udar.505sCrtom wrote: izrael ima kapacitet da kontrolise sve sto im je cejf. nesto svojom vojskom, nesto svojom kontraspijunazom (u cemu su najbolji na planeti).
Uprkos nikakvim procjenama i dubokoj starosti, ne skidaju ga sa aparata gdje vegetira kao poluživa biljka već 7 godina...
Zašto to rade??
- Challenger__
#2083 Re: Egipat (pročitati prvi post)
i to je sve što imaš reći? a hoćeš da tumačiš događanja u Egiptu... Tugo moja...
-
Dr_dre
#2084 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Zar stvarno ne znas koliko oni vole zivot na dunjaluku?Zašto to rade??
Zar ne znas da oni znaju a nece,znaju sta ih ceka,samo odlazu nesto sto ne mogu izbjeci...
-
5 0 5
#2085 Re: Egipat (pročitati prvi post)
to je sve iz ugla iz kojeg gledas. po meni, recimo, mb navodi neduzni narod na cijevi, nadajuci se haosu, umjesto da preuzmu odgovornost i zastite ljudske zivote i pocnu pre•go•va•ra•tiPro wrote: Vojnici ubijaju nedužni narod, zar misliš da će to tek tako proći? Naravno da će se masa pobuniti protiv tih istih koji su očigledno zaboravili šta to znači ubiti nekoga.
- Challenger__
#2086 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Glupost. Tim prije jer znaju da mu ne mogu pomoći, plus održavanje u statusu biljke je izuzetno skupo. Ovo je presedan i za Izrael.Dr_dre wrote: Zar stvarno ne znas koliko oni vole zivot na dunjaluku?
Zar ne znas da oni znaju a nece,znaju sta ih ceka,samo odlazu nesto sto ne mogu izbjeci...
-
semirizsvemira
#2087 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kao sto sam i najavio kad su poceli protesti protiv vonjog puca koji mnogi ovdje podrzavaju , Mubarak ce biti pusten iz zatvora za 48 sati i bit ce slobodan covjek . I sad ko moze reci da izrael nije umjesan u ovo . Poznato je da su ga Mosadovi agenti cuvali kad se dogadjala revolucija na Tahir trgu . Sta ce sad oni sto su se borili rame uz rame sa MB da ga svrgnu diktatora reci . ovo je ona , dok´se dvojica biju treci koristi . Sad ce Mubaraka vratiti na mjesto predsjednika , Zapad ce to odobriti jer je to pravi put ka demokraciji a onda ce uz pomoc vojske nastaviti ubijanje svakoga ko mu se usprostavi . rekao sam davno , ovo bez oruzja nece stati
- Pro
#2088 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pobijedila je demokratija prikazivajući Egipat i arapski svijet kao barbare da bi na kraju oni po ko zna koji put uspostavili svoje ljude na vlasti.
Prije ili kasnije pravda će pobijediti, tako da
Prije ili kasnije pravda će pobijediti, tako da
-
mujke82
#2089 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Abu Sakkar wrote:Ne baš... Osim lidera Nur-a, to je to što se tče selefijskog "faktora u Egiptu. Većina njihovih aktivista je bila sudionik protesta, kao i glasačka baza. Hassan Hassan, Arifi, Salman Aoudah i mnogi drugi uticajni selefijski učenjaci su dali pordšku MB-u..madner wrote:Tako je, zdruzene snage selefija, liberala i armije protiv MB.
Uostalom i selefijska al Watan partija je dio anti-Sisi koalicije.
Ovdje se ne radi više o MB-u.
Voli bih te da drugi put provjeris ko su ti ljudi, nemoj govoriti da su oni Selefijski ucenjaci kada nisu ( ja molim Allaha da ih uputi amin).
Ibn ´Usejmîn o kasetama Safara i Selmâna
Govornik: Imâm Muhammed bin Sâlih bin ´Usejmîn
Izvor: http://www.salafishare.com/268L3MS6UATM/DIMJUTO.wav
Pitanje:
Oni slušaju kasete Safara el-Havâlî i Selmâna el-´Awde. Hoćemo li ih savjetovati da ih ne slušaju? Možemo li slušati Safara el-Havâlî i Selmâna el-´Avde?
Odgovor:
Dobro koje se nalazi u ovim kasetama već stoji u drugim [kasetama]. Ima nekih primjedbi u nekim od njihovih kaseta.
Pitanje:
Znači ti nas savjetuješ da ne slušamo njihove kasete?
Odgovor:
Ne [nemojte to raditi]. Ja vas savjetujem da slušate kasete Ibn Bâza, Šejha el-Albânîa i drugih poznatih učenjaka koji su poznati po ispravnom stanju a ne po buntovnim mislima.
Pitanje:
Šejh! Oni smatraju vladare nevjernicima, oni kažu da je Džihâd u Alžiru i slušaju Selmâna i Safara el-Havâlî. Da li je ovo razilaženje u ograncima ili principima?
Odgovor:
Ovo je razilaženje u vjerovanju. Vjerovanje Ehl-us-Sunneh wel-Džemâ´a je to da se osoba ne proglašava nevjernikom zbog jednog grijeha.
-
5 0 5
#2090 Re: Egipat (pročitati prvi post)
halo safet susic. ima jedna scena iz filma "lepota poroka":mujke82 wrote:
Voli bih te da drugi put provjeris ko su ti ljudi, nemoj govoriti da su oni Selefijski ucenjaci kada nisu ( ja molim Allaha da ih uputi amin).
Pitanje:
Oni slušaju kasete Safara el-Havâlî i Selmâna el-´Awde. Hoćemo li ih savjetovati da ih ne slušaju? Možemo li slušati Safara el-Havâlî i Selmâna el-´Avde?
Odgovor:
Dobro koje se nalazi u ovim kasetama već stoji u drugim [kasetama]. Ima nekih primjedbi u nekim od njihovih kaseta.
Pitanje:
Odgovor:
Ne [nemojte to raditi]. Ja vas savjetujem da slušate kasete Ibn Bâza, Šejha el-Albânîa i drugih poznatih učenjaka koji su poznati po ispravnom stanju a ne po buntovnim mislima.
Pitanje:
Šejh! Oni smatraju vladare nevjernicima, oni kažu da je Džihâd u Alžiru i slušaju Selmâna i Safara el-Havâlî. Da li je ovo razilaženje u ograncima ili principima?
Odgovor:
Ovo je razilaženje u vjerovanju. Vjerovanje Ehl-us-Sunneh wel-Džemâ´a je to da se osoba ne proglašava nevjernikom zbog jednog grijeha.
jesi vidio? zamisli ovu temu kao da je kupleraj (egipat). i da se na ovoj temi pise o stvarima koje se rade u kupleraju (egiptu). virutalni dzemat ti je preko puta. probaj tamo prodati svoje kasete.
-
mujke82
#2091 Re: Egipat (pročitati prvi post)
505sCrtom wrote:halo safet susic. ima jedna scena iz filma "lepota poroka":mujke82 wrote:
Pitanje:
Odgovor:
Pitanje:
Odgovor:
Pitanje:
Odgovor:
jesi vidio? zamisli ovu temu kao da je kupleraj (egipat). i da se na ovoj temi pise o stvarima koje se rade u kupleraju (egiptu). virutalni dzemat ti je preko puta. probaj tamo prodati svoje kasete.
Ovo je ozbiljno, tebe nesto muci i to dobro, volio bih da mi se vise ne obracas.
-
5 0 5
#2092 Re: Egipat (pročitati prvi post)
stavi me na ignore i neces me vise vidjeti. kome cu se ja obracati, moja je stvar.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2093 Re: Egipat (pročitati prvi post)
"Onima koji su objavili da će prekinuti svoju pomoć Egiptu, ili onima koji prijete da će to uraditi (mi poručujemo) da su arapske i muslimanske nacije bogate...i neće oklijevati da pomognu Egiptu", izjavio je ministar vanjskih poslova Saudijske Arabije princ Saud el-Fejsal u izjavi za državnu novinsku agenciju SPA.
-
Avetinho
#2094 Re: Egipat (pročitati prvi post)
A dugo ti je i trebalo. Maske su pale! Joker!Challenger__ wrote:A sve je počelo - ovako...
Ahahahah.... Mursi, BEKANE!
-
Avetinho
#2095 Re: Egipat (pročitati prvi post)
LOL! A fale i krila od aviona u Pentagonu!Challenger__ wrote:Glupost. Tim prije jer znaju da mu ne mogu pomoći, plus održavanje u statusu biljke je izuzetno skupo. Ovo je presedan i za Izrael.Dr_dre wrote: Zar stvarno ne znas koliko oni vole zivot na dunjaluku?
- citadela
#2096 Re: Egipat (pročitati prvi post)
http://blogs.aljazeera.com/topic/egypt/ ... ypt-crisis
"If such a huge majority of Egyptians are against the Brotherhood, what are they worried about? They obviously are not going to get many seats in parliament in another election ... or is it the fear that they might?"
"If such a huge majority of Egyptians are against the Brotherhood, what are they worried about? They obviously are not going to get many seats in parliament in another election ... or is it the fear that they might?"
- Challenger__
#2097 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Bitno zapažanje, vrlo, vrlo bitno zapažanje...japin_mutapi wrote:sve ove godine sam mislio da USA upravlja i vuče za nos zaljevske monarhije i njihove debele i "nesposobne" kraljeve i emire ali zadnja događanja u vezi sirije i egipta me lagano razuvjeravaju u tome ...
- Pa, bilo je tako. Imali su monopol globalne sile i nasiljem i strahom su uspostavili svoj globalni, parazitski poredak. SAD jesu upravljale svim ovim procesima i svim tim strukturama sve dok nisu prišli zidinama unutrašnjeg Damaska;
1. Damask je trougao Hezbollah-Sirija-Iran;
2. Damask je prva linija odbrane Irana, bez kojeg Kina ne bi imala potrebne resurse za svoju zahuktalu ekonomiju;
3. Damask je crvena linija ruskih geopolitičkih interesa;
4. Damask je ili suživot ili samouništenje:
- Do zidina Damaska svijet nije znao da postoje oni koji će im, po svaku cijenu, stati na put. Do zidina Damaska se nije znalo da jedna obična ljudska glava (Edward Snowden) može biti skuplja od "dobrih odnosa" sa tiranima. Do zidina Damaska se nije znalo da ne postoje te (saudijske) pare kojim se mogu kupiti nepotkupljivi. Sa Damaskom i Sirijom su se ljudi prisjetili nekih većih, neprolaznih vrijednosti.
- Do zidina Damska se mislilo da je svijet jednosmjerna ulica u globalno neoliberalno carstvo bez duše, a na zidinama Damaska se saznalo da postoji koncept "koegzistencije svjetova i kultura", pojednostavljeno rečeno - multipolarni svijet;
- hajmo napraviti imaginarni referendum unutar muslimanskog svijeta sa pitanjem: 1. unipolarni svijet na čelu sa cionistima i SAD, ili 2. multipolarni svijet koegzistencije kultura, vjera i civilizacija; sasvim izvjesno da bi preko 90% muslimanskog svijeta glasalo za drugu opciju;
- Damask je Sirija, Liban, Irak, Iran. Kina i Rusija. Damask je Kairo. Damask je svijet. Do zidina Damaska su imali "još samo Asada" a sada imaju Nasrallaha, Assada, Sisija, Edwarda Snowdena... i najbolnije - Putina;
________
Sa Damaskom, svijet se ohrabrio i počeo da misli svojom glavom. Ovu, po njih strašnu činjenicu, nasilnici žele da promjene i dvoume se oko akcije u Siriji:
Čak i ako naprave neki uspjeh, on će biti privremenog karaktera, a poraz nasilnika je neminovan, jer - "Bog je u pravdi a ne u sili".
-
Abu Sakkar
#2098 Re: Egipat (pročitati prvi post)
da malo odmorimo
Liberals, Communists and Assorted Infidels: The Ultimate Guide to Arab Secularists
http://www.karlremarks.com/2013/07/libe ... orted.html
inače, Sharro je Tito
Liberals, Communists and Assorted Infidels: The Ultimate Guide to Arab Secularists
http://www.karlremarks.com/2013/07/libe ... orted.html
inače, Sharro je Tito
-
Abu Sakkar
#2099 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Jel to sad Saudija u borbi protiv Masona? 
-
Krushna mrva
#2100 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Krenulo te, ha?Challenger__ wrote:Bitno zapažanje, vrlo, vrlo bitno zapažanje...japin_mutapi wrote:sve ove godine sam mislio da USA upravlja i vuče za nos zaljevske monarhije i njihove debele i "nesposobne" kraljeve i emire ali zadnja događanja u vezi sirije i egipta me lagano razuvjeravaju u tome ...
- Pa, bilo je tako. Imali su monopol globalne sile i nasiljem i strahom su uspostavili svoj globalni, parazitski poredak. SAD jesu upravljale svim ovim procesima i svim tim strukturama sve dok nisu prišli zidinama unutrašnjeg Damaska;
1. Damask je trougao Hezbollah-Sirija-Iran;
2. Damask je prva linija odbrane Irana, bez kojeg Kina ne bi imala potrebne resurse za svoju zahuktalu ekonomiju;
3. Damask je crvena linija ruskih geopolitičkih interesa;
4. Damask je ili suživot ili samouništenje:
- Do zidina Damaska svijet nije znao da postoje oni koji će im, po svaku cijenu, stati na put. Do zidina Damaska se nije znalo da jedna obična ljudska glava (Edward Snowden) može biti skuplja od "dobrih odnosa" sa tiranima. Do zidina Damaska se nije znalo da ne postoje te (saudijske) pare kojim se mogu kupiti nepotkupljivi. Sa Damaskom i Sirijom su se ljudi prisjetili nekih većih, neprolaznih vrijednosti.
- Do zidina Damska se mislilo da je svijet jednosmjerna ulica u globalno neoliberalno carstvo bez duše, a na zidinama Damaska se saznalo da postoji koncept "koegzistencije svjetova i kultura", pojednostavljeno rečeno - multipolarni svijet;
- hajmo napraviti imaginarni referendum unutar muslimanskog svijeta sa pitanjem: 1. unipolarni svijet na čelu sa cionistima i SAD, ili 2. multipolarni svijet koegzistencije kultura, vjera i civilizacija; sasvim izvjesno da bi preko 90% muslimanskog svijeta glasalo za drugu opciju;
- Damask je Sirija, Liban, Irak, Iran. Kina i Rusija. Damask je Kairo. Damask je svijet. Do zidina Damaska su imali "još samo Asada" a sada imaju Nasrallaha, Assada, Sisija, Edwarda Snowdena... i najbolnije - Putina;
________
Sa Damaskom, svijet se ohrabrio i počeo da misli svojom glavom. Ovu, po njih strašnu činjenicu, nasilnici žele da promjene i dvoume se oko akcije u Siriji:
Čak i ako naprave neki uspjeh, on će biti privremenog karaktera, a poraz nasilnika je neminovan, jer - "Bog je u pravdi a ne u sili".