Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
palermo

#2076 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by palermo »

luckylaka wrote: Halo covjece koliko jos Zlatnih ljiljana hoda po Bosni niko ih ne jebe ni 2% a ovaj je Zeljko ljiljan i jos Sarajlija pa moze.Kada se general Dudakovic upetljao u politiku u jednom trenutku samo sto nije dostigai nivo Karadzica ali za generala nije politika za ljiljana jeste.Deset puta pitam isto,,sta je Zeljko za svojih 10 godina u politici uradio za ovu drzavu,ni qrcom nije mrdnuo osim sto je mlatio praznu ali to ovdje prolazi(malo off sjetimo se selektora Cire koji je BiH okrenuo naglavacke svojim jeftinim pricama koje Bosnju upale i dovode do ludila)Neko je vec napisao Zeljko kao covjek je ljudina kao politicar truba brate.P.S.Evo ga veceras u St.louis skoro mi pod prozorom ali mi stvarno nije ni na kraj pameti otici i poslusati(pogledati)i ne samo njega-nijednoga
Moguće je da je pogled iz St louisa ipak nešto drugačiji nego iz Bosne a bogami i Hercegovine.

Sasvim je razumljivo da ti nemaš potrebu poslušati (pogledati) nijednoga.
webby-x

#2077 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

palermo wrote:Pa smiješ. Još imaš sad i svoje nove drugove iz SDP-a, pa ti naslobodno. Nemoj samo da se ljutiš što je nekima to smiješno.
Što bi se ljutio, a nasmijavam forumsko pučanstvo?
Bolje biti smiješan nego žalostan.

SDP je stranka izgubljena u vremenu i prostoru,
kao i Komšić. I ne znam što meni podmećeš SDP
kada si ih do jučer kovao u zvijezde.
Last edited by webby-x on 24/11/2012 21:58, edited 1 time in total.
Skijaš

#2078 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Skijaš »

luckylaka wrote:Halo covjece koliko jos Zlatnih ljiljana hoda po Bosni niko ih ne jebe ni 2% a ovaj je Zeljko ljiljan i jos Sarajlija pa moze.
To ko može određuje narod. Komšić je dobio više glasova nego bilo koji kandidat za bilo koji nivo vlasti. A na sljedećim će izborima njegova opcija dobiti još više.
webby-x

#2079 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

cindrlimindrli wrote:Hajde, podrzao bi autonomiju Dalmacije? A sto si darezljiv i iskren, na rane te staviti. A da zatrazi nezavisnost, bil` to podrzao? :-D
Da. Ako je 2/3 ljudi te regija za to, naravno da bih.
Nemam fetiš na državu, zar je to tako teško razumijeti?
Država i ima smisla ako je velika većina za nju, zar ne?
webby-x

#2080 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

palermo wrote:
luckylaka wrote: Halo covjece koliko jos Zlatnih ljiljana hoda po Bosni niko ih ne jebe ni 2% a ovaj je Zeljko ljiljan i jos Sarajlija pa moze.Kada se general Dudakovic upetljao u politiku u jednom trenutku samo sto nije dostigai nivo Karadzica ali za generala nije politika za ljiljana jeste.Deset puta pitam isto,,sta je Zeljko za svojih 10 godina u politici uradio za ovu drzavu,ni qrcom nije mrdnuo osim sto je mlatio praznu ali to ovdje prolazi(malo off sjetimo se selektora Cire koji je BiH okrenuo naglavacke svojim jeftinim pricama koje Bosnju upale i dovode do ludila)Neko je vec napisao Zeljko kao covjek je ljudina kao politicar truba brate.P.S.Evo ga veceras u St.louis skoro mi pod prozorom ali mi stvarno nije ni na kraj pameti otici i poslusati(pogledati)i ne samo njega-nijednoga
Moguće je da je pogled iz St louisa ipak nešto drugačiji nego iz Bosne a bogami i Hercegovine.
Čovjek je u pravu.
Dudaković i Halilović imaju problem što su Bošnjaci.
Džabe im sto puta biti i Zlatni Ljiljani i generali.
Vole se "njihovi, a naši". Valjda to daje neki lažni osjećaj
multietničnosti.

Ima pravo i za Ćiru. Ona naivnost Bošnjaka je bila žalosna, kao i ono
radovanje za onim kretenom od voditelja što se dere na ekavici.
Ali, važno je da je Srbin i još ekavski priča, a govori da voli BiH.
To se traži!
Last edited by webby-x on 24/11/2012 22:03, edited 2 times in total.
Skijaš

#2081 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Skijaš »

webby-x wrote:
Skijaš wrote:Ne, nego u hrvatskom klubu.
Komšić je toraš?

:o
Nije. Podrška multietničkom konceptu ne podrazumjeva gašenje Doma naroda.
cindrlimindrli

#2082 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by cindrlimindrli »

webby-x wrote:Da. Ako je 2/3 ljudi te regija za to, naravno da bih.
Ooo, pa ti si nesto novo kod hrvatskih nacionalista, dao bi frajer Istru Italiji bez da okom trepne. :-D
webby-x wrote:Država i ima smisla ako je velika većina za nju, zar ne?
Tako je, sad ti je jasno zasto BiH opstaje i pored svih govana koja bi istu izbrasali sa mape da mogu.
palermo

#2083 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by palermo »

webby-x wrote: I ne znam što meni podmećeš SDP
kada si ih do jučer kovao u zvijezde.
Ljudi i vremena se mijenjaju. To su moji stari drugovi, a tvoji novi. I ne podmećem ti ništa, samo konstatujem identičnost stavova.
webby-x

#2084 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

Skijaš wrote:Nije. Podrška multietničkom konceptu ne podrazumjeva gašenje Doma naroda.
Ali je li toraš, pošto se etnički izjašnjava?
Nije Bosanac. Meni su na temi o popisu rekli
da su to toraši.
Skijaš

#2085 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Skijaš »

webby-x wrote:
Skijaš wrote:O boji neba može, o političkim opcijama koje su zdrave i predstavnicima istih, ne može.
Može o bilo čemu.
Po tvojoj logici ni ti ne bi smio pričati o političkim
opcijama i demokraciji, a Tito ti uzor.
I Tito je imao grešaka.
webby-x

#2086 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

palermo wrote:Ljudi i vremena se mijenjaju. To su moji stari drugovi, a tvoji novi. I ne podmećem ti ništa, samo konstatujem identičnost stavova.
Moji nikad nisu bili niti će biti.
Ti si polagao nade u njih, vodi ih kući.
Ja ne polažem nade u političare.

Simptomatično je kako se kod nacionalista
lako prelazi iz "izdajnik" u "heroj" stanje i
obratno. Do sada su izdajnici bili SDA, SBiH,
SDP, SBB ... ustvari svi koji su bili na vlasti.
Skijaš

#2087 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Skijaš »

webby-x wrote:
Skijaš wrote:Nije. Podrška multietničkom konceptu ne podrazumjeva gašenje Doma naroda.
Ali je li toraš, pošto se etnički izjašnjava?
Nije Bosanac. Meni su na temi o popisu rekli
da su to toraši.
Kakvo je to multietničko društvo ako nema različitih etničkih grupa ? Komšić se ne zalaže za uniformnost nego za ravnopravnost.
luckylaka

#2088 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by luckylaka »

palermo wrote:

A iz ,,palerma,,pogled je ..patriotskiji,,mani se suplje i odgovori ti ili Zeljkove pristalice,,sta je Zeljko konkretno uradio za ovu drzavu za 10 godina,,I naravno da ga necu ovdje slusati jer meni ne moze prodavati ,,muda pod bubrege,,P.S.Eto neko pita kako zavrsavaju nasi generali u politici Atif i Sefer ali Zeljko je nama car.
levana

#2089 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by levana »

A sta radi Komsic u Americi? Kakva predavanja drzi i kome? Ili je u misiji za donacije, nova stranka i to... :roll:
palermo

#2090 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by palermo »

luckylaka wrote: A iz ,,palerma,,pogled je ..patriotskiji,,mani se suplje i odgovori ti ili Zeljkove pristalice,,sta je Zeljko konkretno uradio za ovu drzavu za 10 godina,,I naravno da ga necu ovdje slusati jer meni ne moze prodavati ,,muda pod bubrege,,P.S.Eto neko pita kako zavrsavaju nasi generali u politici Atif i Sefer ali Zeljko je nama car.
ne znam iz palerma, mogu ti reći iz Mostara. Recimo ovdje se jako mnogo cijeni njegovo suprostavljanje sramnom dogovoru SDP-a i HDZ-a po kojem je Bošnjacima Mostara i hercegovine namijenjna sudbina nacionalne manjine u sopstvenoj državi. Može biti da tebi to mnogo ne znači,ali meni i ovim ljudima, poprilično
cindrlimindrli

#2091 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by cindrlimindrli »

luckylaka wrote:odgovori ti ili Zeljkove pristalice,,sta je Zeljko konkretno uradio za ovu drzavu za 10 godina,,
Nisam njegov simpatizer i sljedbenik, ali sa ove bezbjedne udaljenosti ( God Bless USA) :D , meni izgleda kao
puno bolja opcija za BiH od tamo neke revizorke iz Livna, ili odakle je vec Borjana.
Skijaš

#2092 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Skijaš »

luckylaka wrote:mani se suplje i odgovori ti ili Zeljkove pristalice,,sta je Zeljko konkretno uradio za ovu drzavu
Komšića se ne može porediti sa Isusom, Muhamedom ili Spajdermenom, nego sa Tihićem, Čovićem, Lagumdžijom i Dodikom. Odnosno, Komšića ne čini pozitivcem to što je našao lijek za rak, nego to što je u prljavom svijetu politike ostao principijelan.
seldzuk

#2093 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by seldzuk »

Nek osnuje. Možda u BiH dobijemo kakvu takvu socijademokratsku stranku.
luckylaka

#2094 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by luckylaka »

levana wrote:A sta radi Komsic u Americi? Kakva predavanja drzi i kome? Ili je u misiji za donacije, nova stranka i to... :roll:
Ne prisustujem tom sijelu valjda je povodom Dana drzavnosti BiH gost,saznacu do sutra sta mu je stvarni cilj ovdje ali kontam prikupljanje poena od dijaspore za novu stranku.Ako je zbog toga dosao dzaba je dosao jer ovi nasi ne glasaju ni za jedne.Mozda kada bi se na listi pojavio Nedeljko Bajic-baja ili Seka Aleksic da bi dijaspora malo vise glasala.Ovako nista
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2095 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

zamrla tema o nasem spasitelju

nego zna li neko, je li istina vijest da je prikovan za kolica i da mora na operaciju u Ameriku?
Telemah

#2096 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Telemah »

Eh, kako bi to procurilo, da je istina.
Bit će ipak da se radi o ''dobronamjernom'' plasiranju te dezinformacije, prvenstveno od njegovih najzagriženijih pristalica, ali ne lezi vraže - možda i od protivnika. Jedino na taj način mogu sebi (a donekle i drugima) opravdati ovu doista veliku pauzu koja je nastupila od njegove javne izjave o osnivanju vlastite stranke.
Jer, dani idu, a od stranke ni najmanje naznake, čak ni neke klasične dezinformacije rekla-kazala. Negdje je izgleda duboko zapeo projekt osnivanja.
plain vanilla

#2097 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

Telemah wrote:Eh, kako bi to procurilo, da je istina.
Bit će ipak da se radi o ''dobronamjernom'' plasiranju te dezinformacije, prvenstveno od njegovih najzagriženijih pristalica, ali ne lezi vraže - možda i od protivnika. Jedino na taj način mogu sebi (a donekle i drugima) opravdati ovu doista veliku pauzu koja je nastupila od njegove javne izjave o osnivanju vlastite stranke.
Jer, dani idu, a od stranke ni najmanje naznake, čak ni neke klasične dezinformacije rekla-kazala. Negdje je izgleda duboko zapeo projekt osnivanja.
pa procurilo je, odakle bih inace ja znala :?
Telemah

#2098 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Telemah »

To se zove ''radio mileva'', a u nas ovdje - ''radio dagara''.
Jedno od njegovih zadnjih pojavljivanja bilo je s gipsom.
Ne treba ti tu puno - njega nema u javnosti + gips + katastrofalna domaća ortopedija + amerika (na njega je pukla Clintonka :-) ) + nigdje stranke na vidiku = imamo rekla-kazala iliti saFunicu

A čovjek možda sjedi kući, surfa po turističkim sajtovima i priprema se za skijanje.
plain vanilla

#2099 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

Telemah wrote:To se zove ''radio mileva'', a u nas ovdje - ''radio dagara''.
Jedno od njegovih zadnjih pojavljivanja bilo je s gipsom.
Ne treba ti tu puno - njega nema u javnosti + gips + katastrofalna domaća ortopedija + amerika (na njega je pukla Clintonka :-) ) + nigdje stranke na vidiku = imamo rekla-kazala iliti saFunicu

A čovjek možda sjedi kući, surfa po turističkim sajtovima i priprema se za skijanje.
jah, kad Senad objavi vijest uz kafane onda je to vijest
kad neko drugi pise-onda je to rekla-kazala
Telemah

#2100 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Telemah »

Koji Senad? Mislim, od kojih je kuća?
Znaš, nisam ti tu baš na svom terenu. ozbiljno.
Locked