Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Reglan

#2076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Meni nije jasno koji sad paket imam. :lol: :lol:

Imao analognu i internet pa mi prije jedno 40-ak dana postavili resiver i ukljucili digitalnu.Nisam ja bio kuci,nego nana.Zena mi ne zna nista da objasni. :lol: :lol:

Je li to sad Duo paket?
kakavdanakneiskustvu

#2077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

arshavin wrote:Meni nije jasno koji sad paket imam. :lol: :lol:

Imao analognu i internet pa mi prije jedno 40-ak dana postavili resiver i ukljucili digitalnu.Nisam ja bio kuci,nego nana.Zena mi ne zna nista da objasni. :lol: :lol:

Je li to sad Duo paket?

koji si paket tražio?
Reglan

#2078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Je li to sad Duo paket?

koji si paket tražio?
Nisam nista trazio.Nazvali me i rekli da uvode neku besplatnu digitalizaciju i samo mi donjeli i prikljucili resiver.
kakavdanakneiskustvu

#2079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

arshavin wrote:

Je li to sad Duo paket?

koji si paket tražio?
Nisam nista trazio.Nazvali me i rekli da uvode neku besplatnu digitalizaciju i samo mi donjeli i prikljucili resiver.

čuj besplatno,što mene tako ne nazvaše
motorola01

#2080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Kako uci na svoj profil na telemach.ba? Ne mogu nikako da nadjem :(

Ako moze direktni link za unos email-a i pass-a...

edit:evo nasao sam :)

edit 2:samo da prijavim da ne rade dva od tri srbijanska kanala(sve tri su rts)
plagijator1975

#2081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

arshavin wrote:

Je li to sad Duo paket?

koji si paket tražio?
Vidjet ćeš kad dobiješ račun što je besplatna :lol:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Frtalj_Duše

#2082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

ernadr wrote:
arshavin wrote:

koji si paket tražio?
Vidjet ćeš kad dobiješ račun što je besplatna :lol:

Besplatna je stvarno, haver isto dobio davno, ništa dodatno ne plaća. Inače, to je samo onih 70-ak kanala iz osnovne ponude u digitalnom formatu, resiver i opremu svakako daju na korištenje besplatno.;-)

doff

#2083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Ima li još neko da mu ne radi EPG, meni vec dugo vremena ne radi
semir1988

#2084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

doff wrote:Ima li još neko da mu ne radi EPG, meni vec dugo vremena ne radi
jesi zvao njih????kod mene niej radio...nazvao 1430...trazili da im kazem ip adresu uredjaja..i proradilo
sad smao en aradi na 3-4 programa..ono sve radi..
dječak sa šibicama

#2085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

arshavin wrote:

Je li to sad Duo paket?

koji si paket tražio?
Nemas nikakav paket, samo si dobio digitalni prijem osnovnog paketa.

Placas sve kao i ranije.
motorola01

#2086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Kako iskljuciti antivirusne programe(u ovom slucaju avast i mcafee) da pokusam pokrenuti d3go?

Pokusao sam na telefonu pokrenuti d3go, ali mi non stop izbacuje da imam problem sa mrezom i da provjerim konekciju. Sjedim pola metra od rutera :-)
motorola01

#2087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Uspio sam pokrenuti d3 na racunaru. Samo sam deaktivirao antivirusni program na sat vremena i odmah sve radi. Nije losa stvar jer ima kanala koje recimo nemam na tv-u, ali mana je jako losa slika.
Na telefonu i dalje pise kako imam problem sa mrezom(nigdje veze)..Dobra stvar je sto se mogu gledati kanali bilo gdje ako imas wi-fi mrezu.
semir1988

#2088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

motorola01 wrote:Uspio sam pokrenuti d3 na racunaru. Samo sam deaktivirao antivirusni program na sat vremena i odmah sve radi. Nije losa stvar jer ima kanala koje recimo nemam na tv-u, ali mana je jako losa slika.
Na telefonu i dalje pise kako imam problem sa mrezom(nigdje veze)..Dobra stvar je sto se mogu gledati kanali bilo gdje ako imas wi-fi mrezu.
kod mene je extra slika...na pocetku kad pokrenes program je losa..aliakasnije se izbistri..bolja nego na tv-u :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

motorola01 wrote:Uspio sam pokrenuti d3 na racunaru. Samo sam deaktivirao antivirusni program na sat vremena i odmah sve radi. Nije losa stvar jer ima kanala koje recimo nemam na tv-u, ali mana je jako losa slika.
Izgleda da ti net ne valja. Sto je losija konekcija to je losija slika i obrnuto. Kod mene prve 4 sekunde losa i onda se odmah izostri :)
Kralj Tvrtko I.

#2090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

de nek neko na brzinu objasni kako na mobu da pokrenem d3go i gdje da skinem aplikaciju...

pliiiiiiiiiiiiz :)
motorola01

#2091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

un1ted wrote:
Izgleda da ti net ne valja. Sto je losija konekcija to je losija slika i obrnuto. Kod mene prve 4 sekunde losa i onda se odmah izostri :)
Speedtest mi pokazuje 10mbps-a, tako da ne bi trebalo biti do toga.

@kralj tvrtko: odes na play store na telefonu i ukucas d3 go u pretrazivac i skines program. Kad ga skines, pokrenes ga i ukucas mail i pass i to bi trebalo biti to. Samo sto kod mene nece, lafo mreza ne valja :roll:

Image
jastuk1

#2092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jastuk1 »

Frtalj_Duše wrote:
Besplatna je stvarno, haver isto dobio davno, ništa dodatno ne plaća. Inače, to je samo onih 70-ak kanala iz osnovne ponude u digitalnom formatu, resiver i opremu svakako daju na korištenje besplatno.;-)

I isplati im se da dijele receivere besplatno, umjesto da puste tih 70 iz analogije u digitalnom obliku kao što je slučaj na HS-u. Razumijem da za dodatne kanale treba receiver, ali što onda ne uvedu CI kartice za one koji hoće analogne u digitalnom obliku ili jednostavno puste bez modula? Samo potvrđuju koliko su pohlepni i sitne duše.

Ma ja, nek je više skalamerije, a DVB-C tuneri u novim aparatima nek truhnu.

Ima ljudi koji neće receiver jer im "smeta."
Kralj Tvrtko I.

#2093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

motorola01 wrote:
un1ted wrote:
motorola01 wrote:
@kralj tvrtko: odes na play store na telefonu i ukucas d3 go u pretrazivac i skines program. Kad ga skines, pokrenes ga i ukucas mail i pass i to bi trebalo biti to. Samo sto kod mene nece, lafo mreza ne valja :roll:

Image
evo nasao sam....radi sve...
malo je ton brzi od slike al ok je.
radi :)
DON_eARL

#2094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Besplatna digitalizacija - Kvaka je u tome da se potpiše ugovor na 24 mjeseca...

@motorola Za D3GO su potrebna, čini mi se, 2Mbps da bi radio normalno. Uvijek sačekaj koji minut da se kanal "učita", pa će slika da bude vrhunska. Kao što reče neko gore, bolja nego na tvu. :D
jastuk1

#2095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jastuk1 »

DON_eARL wrote:Besplatna digitalizacija - Kvaka je u tome da se potpiše ugovor na 24 mjeseca...
Pa dobro, ali zašto, zašto, zašto receiver za one koji imaju DVB-C tunere u aparatima? :x
Frtalj_Duše

#2096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

jastuk1 wrote:
DON_eARL wrote:Besplatna digitalizacija - Kvaka je u tome da se potpiše ugovor na 24 mjeseca...
Pa dobro, ali zašto, zašto, zašto receiver za one koji imaju DVB-C tunere u aparatima? :x
I ja sam se nervirao radi toga dok nisam otkrio da je daljinski od ovoga resivera univerzalni, samo nađeš kod iz knjižice koju dobiješ uz isti i bude super, ne treba onaj od telke + što štedim isti, bolje da se "haba" ovaj od resivera nego moj od telke! :mrgreen:
DON_eARL

#2097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

jastuk1 wrote:
To pitanje se postavljalo milion puta do sada. Takva im je politika firme, očigledno imaju zacrtanu strategiju i plan, pa ih sugestije pojedinaca baš i ne dotiču. Imaju taj neki ugovor sa CISCO, pa guraju njihove recivere.
Reglan

#2098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Frtalj_Duše wrote:
jastuk1 wrote:
I ja sam se nervirao radi toga dok nisam otkrio da je daljinski od ovoga resivera univerzalni, samo nađeš kod iz knjižice koju dobiješ uz isti i bude super, ne treba onaj od telke + što štedim isti, bolje da se "haba" ovaj od resivera nego moj od telke! :mrgreen:

Uh nisam znao za to,dosadilo mi nosati 2. :lol:
kakavdanakneiskustvu

#2099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kod mene večeras na analognoj srbijanski sportklub +,na digitalnoj hrvatski sportklub +,niđe veze
Telemach

#2100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti MIR BOŽIJI - HRISTOS SE RODI!
Locked