Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
noviclan

#2076 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

hugollino wrote:Evo jedna situacija od malo prije. Nisam o toj mogucnosti ranije ni razmisljao. Sada se vozio prema gradu i na raskrsnici na pofalicima crveno svjetlo. Ja sam bio s motorom i to prvi u koloni i stao regularno na crvenom. U medjuvremenu se auto do mene htjelo prestrojiti i ja sam se samo malo pomakao naprijed i u tom pomicanju sam. presao zaustavnu bijelu liniju i nagazio na jedan od dva radarska senzora i to mislim cak samo prednjim tockom. Dok na drugi senzor nisam nagazio. I primijetio sam da me radar uslikao. Dva puta sam vidio crveni bljesak. Nije mi jasno sada ta situacija. Ja jesam nagazio na jedan od senzora, (imaju 2 jedan registrira prolazak kroz, crveno a drugi mjeri brzinu). Ako cu dobiti kaznu i kako cu je dobiti jer nisam prosao kroz crveno a jesam nagazio radar. I njima ce se i pokazati da nema zabiljezene brzine jer nisam prosao kroz drugi senzor. Cisto me zanimaju iskustva :)
I da te je opalio cisto sumnjaM da na foto uratku vide broj tablica od vozila iza tebe
walk_M-A-N

#2077 Re: mobilni radari tj kamere

Post by walk_M-A-N »

U zemlji ogromnog kriminala policija postavlja radare da hvata na 61 ili 71 a vlast pomaže snižavajući ograničenje sa 60 na 50. I tu onda još neki koče do 40, da budu sigurni.
Brzina od 60 je niska za glavni prsten u Sarajevu i treba biti 70 a smiješna prema Blažuju gdje treba biti 80. I tu stavljaju radar.
Već je rečeno, tamo gdje je radar je opasno, prvo dolazi do kočenja, gledaš onog ispred a treba i gledati svoju brzinu. Ljude stavlja u stres.
Akcize i radari, idealna kombinacija za pljačkaše zvane demokratski izabrana vlast. Evo neki dan opet odobreno 230 novih policajaca. Ko će to platiti nego obični vozač kroz akcize i radare.
A oni koji divljaju i nekog ubiju, oni uzmu advokate i izvuku se. Svi prije su već to završili.
Naslovnica

#2078 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

Policija je apsolutno u službi mafijaške vladajuće hobotnice, a ne u službi građana.
Radarske kontrole se u većini slučajeva postavljaju ne zbog prevencije ili eventualne opasnosti, nego isključivo zbog punjenja budžeta.
Običan čovjek će uvijek najebati, oni bliski vladajućim UZP strukturama veoma rijetko.
Sistem je truo.
amar1994

#2079 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

Ma da , kolega iz srednje , 150 pored kampusa , predao vozacku isti dan , sutradan podigao i ni KM platio nije :run:

SDA mafija :D , jos se hvalio po skoli :-)
kloniran

#2080 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kloniran »

Mene su nekad davno ucili da je prelazak zaustavne linije ravan prolasku kroz crveno i kad je pređeš možeš komotno nastaviti dalje da voziš, a i na poligonu su obarali ako se zaustavna nagazi punim profilom tocka.
Tvoje je da stanes na zaustavnoj liniji a ne da se guras između auta da budes prvi na semaforu, a realno 99,999999999% motorista u Sarajevu je tako tako da nema sanse da je ovaj izuzetak.
Kod nas je problem sto svi kofol poloze vozacki a niko se ne pridrzava pravila a bogme dosta ih i ne zna voziti nakon sto polozi.
Zaustavna linija je kad se upali crveno na semaforu betonski zid debljine cca pola metra

Tako juce hanuma zapela u guzvi na glavnoj i ne umije da se prestroji.
Kad izađe lola sa suvozackog mjesta i poce da regulise saobracaj, zaustavi covjeka u lijevoj da se hanuma prestroji, jos lola kao nesto galami i prijeti sto se ovaj nije prije sjetio da se zaustavi i propusti nesposobnu kozu da se prestroji :lol:

Obavezno treba uvesti probni period nakon polaganja vozackog, pa takve vracati ponovo na polaganje ili ako nista zaposliti po jednog saobracajca da za ovakve regulise saobracaj kad se prestrojavaju, parkiraju ili slicno :lol:

Ovo za radare je isto glupost da slika sa zadnje strane, mada kod nas su raskrsnice takve da ne moze drugacije.
npr. u Njemackoj svi radari na koje sam naletio slikaju samo sa prednje strane.
Rece mi prijatelj koji tamo zivi godinama da je kod njih u pokrajini zabranjeno da radar slika sa zadnje strane i da su svi ti radari koji su prije bili skinuti.
A najvise ih je nađiđano u naseljima gdje je 30 ogranicenje, tako da ne vidim potrebu za ovom našom kuknjavom za ograničenja :-)
Treba da se lupamo u guzicu sto ne slika na 41 ili 61 a mi se žalimo što slika na 51 ili 71 :-)
Ogranicenje brzine od 60km/h kroz Sarajevo je sasvim dovoljno + imas ovih 10 tolerancije.
Ovo 60 se ionako rijetko pređe u zadnje vrijeme.
Jutarnji prosjek brzine je nekih 20km/h, dnevni 30-35 tako da nema potrebe za ubrzavanjem saobracaja na glavnoj cesti kroz grad.
Naslovnica

#2081 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

Nemam ja nikakav problem da stave u naseljima radar na svakih 100m, čak šta više. Ali takvih nema. Ni pored škola, nizi u naselju.
Ali zato ima tamo kod aerodroma, biće na brzoj cesti prije Blažuja 60km/h...a niđe živa roba.
Pitaš li se zašto je tako nizak prosjek brzine u gradu na gradskoj saobraćajnici?
Debilima treba 10 sekundi da krenu nakon što se upali zeleno. Pa dok lagano da gaščić da ne bi slučajno potrošio decu najjeftinijeg dizela više nego inače, a i lamela da ne trpi. Pa onda razmaci između automobila po 100 metara, guslaju debili kao da su krenuli u razgledavanje pejzaža. Maloprije sam se vratio iz grada, trećina vozača veze nema s vožnjom.
kloniran

#2082 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kloniran »

Naslovnica wrote:Nemam ja nikakav problem da stave u naseljima radar na svakih 100m, čak šta više. Ali takvih nema. Ni pored škola, nizi u naselju.
Ali zato ima tamo kod aerodroma, biće na brzoj cesti prije Blažuja 60km/h...a niđe živa roba.
Pitaš li se zašto je tako nizak prosjek brzine u gradu na gradskoj saobraćajnici?
Debilima treba 10 sekundi da krenu nakon što se upali zeleno. Pa dok lagano da gaščić da ne bi slučajno potrošio decu najjeftinijeg dizela više nego inače, a i lamela da ne trpi. Pa onda razmaci između automobila po 100 metara, guslaju debili kao da su krenuli u razgledavanje pejzaža. Maloprije sam se vratio iz grada, trećina vozača veze nema s vožnjom.
Pa voznja je glavni problem, ogranicenja nisu, od sporaca i drkaca mobitela se ne moze brze voziti.
60km/h je sasvim dovoljno, jer se navece moze bez problema dionica bascarsija - ilidza odvesti za petnaestak minuta, po danu treba haman sat.

Ima u Blazuju razlog za ono ogranicenje mada je i po meni glupost, jer je kratka iskljucna traka a imas skretanje pod 90 stepeni, pa onda nakon tunela imas i ukljucenje sa M17 koje je izuzetno opasno, jer stoka i ne pogleda kad se spusta s mosta ima li auta na brzoj cesti,
ove godine sam sigurno 50 udesa tu mogao imati jer se stoka vodi logikom desne strane iako znak prvenstva prolaza izbi oci
plus imas pretrcavanja u samom blazuju posebno kod autobuske, jer je prolaz blago receno WC, a samo jedan ima u 2 kilometra do mostarskog
mada i po meni je glupo postavljanje tu radara, hajde da je kod skole na mostarskom, gdje i treba da bude makar zbog djece, al u blazuju i to prije tunela, to je cisto bacanje para
drug_profi

#2083 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Ono kad utuces milione da napravis brzu cestu sa 4 trake i onda stavis ogranicenje 60 + radar.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2084 Re: mobilni radari tj kamere

Post by bitanga_sa_otesa »

drug_profi wrote:Ono kad utuces milione da napravis brzu cestu sa 4 trake i onda stavis ogranicenje 60 + radar.
ne treba tu radar....danas od mercatora do zeljeznicke degenerici gamizu 40...u oba smjera....nije guzva uopste...ja se provukao izmedju njih jedva i 65 vozio,izgledalo je ko da se trkam. :run:
drug_profi

#2085 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Ti si problem. Zbog takvih ginu djeca....

:kiss:
bitanga_sa_otesa

#2086 Re: mobilni radari tj kamere

jesam,najveci problem,nemam 3g pa ne mogu tipkat u voznji...
drug_profi

#2087 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Pa trebo bi i ti trazit donacije. Pa ja. Nemos biti jedini vozac bez 3g i instagrama
bitanga_sa_otesa

#2088 Re: mobilni radari tj kamere

potrudicu se, obecavam.
mada sumnjam da ce meni iko dat donaciju,nisam talentovano glup kao ovi vlogeri :lol:
Naslovnica

#2089 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote:
drug_profi wrote:Ono kad utuces milione da napravis brzu cestu sa 4 trake i onda stavis ogranicenje 60 + radar.
ne treba tu radar....danas od mercatora do zeljeznicke degenerici gamizu 40...u oba smjera....nije guzva uopste...ja se provukao izmedju njih jedva i 65 vozio,izgledalo je ko da se trkam. :run:
Upravo sam o tome pisao u postu iznad.
Debil do debila.
bitanga_sa_otesa

#2090 Re: mobilni radari tj kamere

Naslovnica wrote: Upravo sam o tome pisao u postu iznad.
Debil do debila.
nazalost sve su prilike da ce biti sve gore i gore...pobjegao sam iz grada na selo zbog parkinga i guzve i sad kad poslom krenem nesto do grada gadi mi se.vise bi volio da me neko cekicem po prstima nego da moram do skenderije....sve zbog bahatih papcina,''pravnika'' i boliqraca,ja ,ja i samo ja ...
Naslovnica

#2091 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote:
Naslovnica wrote: Upravo sam o tome pisao u postu iznad.
Debil do debila.
nazalost sve su prilike da ce biti sve gore i gore...pobjegao sam iz grada na selo zbog parkinga i guzve i sad kad poslom krenem nesto do grada gadi mi se.vise bi volio da me neko cekicem po prstima nego da moram do skenderije....sve zbog bahatih papcina,''pravnika'' i boliqraca,ja ,ja i samo ja ...
Apsolutno te razumijem.
I meni je kada moram nešto 'do grada' ko da zdrav zub čupaš.
Još kada mi pacijenti počnu priču kako je prednost što žive u centru...a parkinga nema, plaća 150KM mjesečno, nema parka, nema mira ni i ponoć. I onda mi se još žali kako su teška vremena i kako je sve skupo. A dok se nije dokopalo centra nije odustalo.
drug_profi

#2092 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Ja prodao ciglane da ne moram tamo selit. :mrgreen:
Btw sad sa vikendice u SG kuci na otoku. Raspasoj kruzanje 30 km/h kroz MM Baseskije, 45 km/h bulevarom ZoB.
Jebalomajku ko im vozacku pokaza i ko im auta dade.
amar1994

#2093 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

drug_profi wrote:Ja prodao ciglane da ne moram tamo selit. :mrgreen:
Btw sad sa vikendice u SG kuci na otoku. Raspasoj kruzanje 30 km/h kroz MM Baseskije, 45 km/h bulevarom ZoB.
Jebalomajku ko im vozacku pokaza i ko im auta dade.
meni je najbolja lokacija , gmizanje do stana svaki dan osim vikenda , treba najmanje 30min od Skenderije do Bara , a inace 3-5min :lol:

nekad se tolko zagovna da odem okolo , preko Poljina :-)
noviclan

#2094 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

bitanga_sa_otesa wrote:
Treniraju se za nove "crveno obojene" radare e dobro si ih sibao da je bio radar od petobanka koliko se sjecam da je na putu zivota od merkatora do alispahic salona 50km/h ogranicenje a zatim do americke ide 60 znam sigurno da je putem zivota od raskrsnice za pofalice do merkatora 50 i ubijaju kod stanic tehnike na 61
high_volume

#2095 Re: mobilni radari tj kamere

Post by high_volume »

drug_profi wrote:
Haris033 wrote:Saobracajnim znakovima propisano 60km/h, a po ZOS 50km/h. Kojom najvecom brzinom se smijem kretati glavnim ulicama? :?
Opšte ograničenje je 50 ako znakom nije regulisano drugačije. Znači gdje ima znak za 40 ili 60, onda je toliko.
Nekaznjivi raspon je +10 km/h. kaznu placas na +11
Na auto-putevima, ja bih ograničio samo minimalnu, donju brzinu ispod koje se ne smije voziti, npr. 80 km/h, a dozvolio brzinu koliko ko može ili želi. Bez ograničenja maksimalne brzine. Nek' ljudi voze svojom trakom koliko žele i koliko mogu.
Throttle

#2096 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Throttle »

Pa svakako vecina trulje przi koliko mogu :mrgreen:
vješalica

#2097 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vješalica »

high_volume wrote:
drug_profi wrote:
Haris033 wrote:Saobracajnim znakovima propisano 60km/h, a po ZOS 50km/h. Kojom najvecom brzinom se smijem kretati glavnim ulicama? :?
Opšte ograničenje je 50 ako znakom nije regulisano drugačije. Znači gdje ima znak za 40 ili 60, onda je toliko.
Nekaznjivi raspon je +10 km/h. kaznu placas na +11
Na auto-putevima, ja bih ograničio samo minimalnu, donju brzinu ispod koje se ne smije voziti, npr. 80 km/h, a dozvolio brzinu koliko ko može ili želi. Bez ograničenja maksimalne brzine. Nek' ljudi voze svojom trakom koliko žele i koliko mogu.
Da si ikad u životu pročitao Zakon kao što nisi,logično,znao bi da je na autoputu donja brzina ispod koje se ne može ići upravo 40 na sat

Koliko prštiš od inteligencije po tebi bi bilo sasvim normalno da se tolikom brzinom voze autobusi i teretna vozila....iako postoji iz logičnih razloga ohraničenje njihove max brzine....čak da to nije slučaj,opet kako prštiš od inteligencije da opali neka junica u automobilu jer vozi koliko hoće u nekog teretnjaka ili autobus,prosto ne kontaš
Last edited by vješalica on 26/08/2018 14:54, edited 1 time in total.
Optimist

#2098 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

Nisam siguran, ali mislim da je najniza dozvoljena brzina kretanja na autoputu 60 km/h, dok je na maistralnim i drugim cestama koje su rezervisane za saobracaj motornih vozila ogranicena na 40 km/h.
channel10

#2099 Re: mobilni radari tj kamere

Post by channel10 »

Da li je moguce da je sinoc oko pola 11 bio radar na M17 u Drivusi, kod skretanja za Perin Han?
Optimist

#2100 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

Vidjao sam ga po M17 na potezu Zenica-Zepce u svaka doba noci, zato je vrlo moguce da je sinoc bio tu. Ogranicenje 60. :roll:
Navecer jos cesto bude na GGM-u, kod zatvora ili kod Hifine pumpe.
Post Reply