Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Innovation

#20726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

kluz franjo wrote: - spajanje Min. stambene politike i Min. građenja, prostornog uređenja i okoliša u Min. Komunalne privrede i infrastrukture
Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo u kojem se predlaže promjena naziva i utvrđuje nadležnost Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša koje se proširuje sa dosadašnjim Ministarstvom stambene politike. Iz trenutnog Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša predloženim promjenama bi se izdvojila oblast komunalne privrede te utvrdila nadležnost novog ministarstva - Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture.
sheilak

#20727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sheilak »

znaci jos jedan set ministara sekretarica vozaca savjetnika kuharica cistacica i sl
pa to je jos bar 100 novih ljudi na budzetu

taman se ponadas da ce se mozda poceti smanjivati ministarstva oni povecavaju njihov broj
Treebeard

#20728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Treebeard »

sheilak wrote:znaci jos jedan set ministara sekretarica vozaca savjetnika kuharica cistacica i sl
pa to je jos bar 100 novih ljudi na budzetu

taman se ponadas da ce se mozda poceti smanjivati ministarstva oni povecavaju njihov broj
sta 100, bar dvjesta trista :evil:
Innovation wrote:
kluz franjo wrote: bla bla, bla bla... Min. Komunalne privrede i infrastrukture
bla bla bla, bla bla, bla, bla bla bla... novog ministarstva - Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture.
'vako sheilak cita postove :mrgreen:

pitanje za pedju, je li moguce da samo predsjedavajuci skupstine potvrdi mandatara ili se mora i skupstina izjasnjavati o tome?
Innovation

#20729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Treebeard wrote:'vako sheilak cita postove :mrgreen:
Sto ga ruzis? Procitat ce on polako ponovo, pa ce shvatiti. :wink: :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Treebeard wrote:pitanje za pedju, je li moguce da samo predsjedavajuci skupstine potvrdi mandatara ili se mora i skupstina izjasnjavati o tome?
Po Ustavu predsjedavajući i zamjenici imenuju mandatara. Ne mora se skupština o tome izjašnjavati. Baš sam to neki dan pročitala u zakonima o ovlastima kantona i jednako sam bila iznenađena.
Albin Zuhric

#20731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Albin Zuhric »

kluz,

Ne mogu vam reci kako ce nasi zastupnici glasati, nismo jos prosli kroz prijedloge, i razgovarali o ovoj temi, s tim sto mi se cini da ce vecina prijedloga biti upravo oni koje smo iz NS odmah nakon izbora pretvorili u program i nudili nekim partnerima za koje smo mislili da su spremni iskreno raditi na njima. Ukoliko je to tako, mi cemo naravno podrzavati prijedloge. Mi bi bili najsretniji da se svaki od nasih prijedloga provede, makar to uradila i SDA, jer bi to znacilo da ce gradjani Kantona zivjeti bolje i u pravednijem sistemu. Licno, nakon svih ovih godina, vlada i programa SDA, mislim da su sanse za to nikakve, jer problem nikada nije bio u programu. Ali evo da vidimo jos jednom...

Ne znam nista o savjetnicima u KS, mi ih nemamo, niti znam sta ce stranke uraditi sa njima, s tim sto pretpostavljam da ce ih poslati u Telecom, Postu, Elektroprivredu...

Pozdrav
Innovation

#20732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Član 12.
Predsjedavajući Skupštine ima pravo i dužnost da:
- Predstavlja Skupštinu u zemlji i inostranstvu;
- Imenuje kandidata za premijera Kantona;
- Učestvuje u pripremama, saziva i vodi sjednice Skupštine;
- Učestvuje u pripremama, saziva i vodi sjednice Kolegija;
- Inicira stavljanje na dnevni red sjednica Skupštine,Kolegija i radnih tijela pitanja iz nadležnosti Skupštine;
- Osigurava poštivanje načela i odredbi Poslovnika, stalnih radnih tijela Skupštine i Kolegija;
- Osigurava realizovanje prava i dužnosti klubova naroda i klubova političkih stranaka tokom pripreme i održavanja sjednica Skupštine i Kolegija;
- Osigurava realizovanje prava i dužnosti poslanika/zastupnika u pripremi sjednica Skupštine i Kolegija, kao i tokom sjednica;
- Vodi sjednice u skladu sa principima demokratskog parlamentarizma i odredbama Poslovnika;
- Potpisuje akta usvojena od Skupštine.
The BEN10

#20733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

Pedja Kojovic wrote:2. Šta je sa uklanjanjem džukela sa ulica grada?
Potrebno je donijeti nekoliko izmjena i dopuna zakona koji ce omoguciti rad "higijenskog servisa" na cijelom podrucju kantona.
Mislim da je to planirano na jednoj od prvih sjednica SKS u martu.
Koja se konkretno rjesenja nude ne znam jer jos nismo dobili materijale.
Misli se na preduzeće Lokom iz Novog Grada?
Pedja Kojovic

#20734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

ODLUKU
o DOPUNI ODLUKE 0 USKLADIV ANJU STATUSA JA VNOG KOMUNALNOG PREDUZECA "RAD" SA P.O. SARAJEVO SA ZAKONOM 0 JAVNIM
PREDUZECIMA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE
Clan l.
U Odluci 0 uskladivanju statusa Javnog komunalnog preduzeca "Rad" sa p.o. Sarajevo sa Zakonom 0 javnim preduzeCima u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Kantona Sarajevo", br. 30105, 25109, 28/09-Ispravka, 22111, 3112 i 1113), u clanu 8 iza djelatnosti: ,,96.03 Pogrebne i srodne djelatnosti", dodaje se nova djelatnost koja glasi:
,,96.09. Ostale licne usluzne djelatnosti d.n,."
Clan 2.
Statut preduzeca ce se uskladiti sa odredbama ove Odluke u roku od 30 dana od dana njenog stupanja na snagu.
Clan 3.
Ova Odluka stupa na snagu danom donosenja, a u objavit ce se u "Sluzbenim novinama Kantona Sarajevo".
Broj: Predsjedavajuci
_ _ _ _ 2014. godine Skupstine Kantona Sarajevo Sarajevo
PRAVNJ OSNOV:
OBRAZLOZENJE
Pravni osnov za donosenje predlozene Odluke saddanje odredbi elana 18. taeka b) Ustava Kantona Sarajevo ("SIuzbene novine Kantona Sarajevo", br. 1/96, 2/96, 3/96, 16/97, 14/00, 4/01, 28/04 i 6/13), kojom je propisano da Skupstina Kantona "donosi zakone i druge propise u okviru izvrsavanja nadIeznosti Kantona, izuzev propisa koji su ovim Ustavom iIi zakonom dati u nadleznost Vlade Kantona"., e1. 2. i 311. stay 2. Zakona 0 privrednim drustvima ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 23/99, 45/00, 2/02, 6/02-ispravka, 29/03, 68/07, 91/07, 84108, 88/08-ispravka, 7/09, 63110 i 75113), kojim je propisano da "kada drustvo s ogranicenom odgovornoscu osniva samo jedan osnivac, osnivacki akt je odluka 0 osnivanju", elana 2. stay 2. Zakona 0 javnim preduzeCima u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 8/05, 81108,22/09 i 109/12), kojim je propisano da "djelatnosti od javnog drustvenog interesa utvrduju opcina, kanton i Federacija Bosne i Hercegovine, svako u okviru svojih nadleznosti" i Odluci 0 klasifikaciji djelatnosti BiH 2010 ("Sluzbeni glasnik BiH", broj 47110), kojom su propisane klasifikacijske djelatnosti BiH 2010.
RAZLOZI ZA DONOSENJE:
Prijedlogom Odluke 0 dopuni odluke 0 uskiadivanju statusa javnog preduzeca "Rad " sa p.o. Sarajevo sa Zakonom 0 javnim preduzecima predlozena je dopuna postojece djelatnosti koja se odnosi na slijedecu sifru djelatnosti:
96.09. Ostale licne usluzne djelatnosti d.n.
Za navedenu djelatnosti pod sifrom 96.09. Ostale liene djelatnosti d.n., ovaj razred ukljueuje prema Odluci 0 klasifikaciji djelatnosti BiH ("SIuzbeni glasnik BiH" broj 47110) usluge brige za kucne ljubimce, kao sto su hranjenje, njega i treniranje kucnih ljubimaca i usluge smjestaja za kucne Ijubimce.
Prema predmetnom odgovoru Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine broj 10-43-4-5-147-2/13 od 30.01.2013.godine ovaj rared takodje ukljueuje i usluge smjestaja za kucne ljubimce (skloniSta za zivotinje, hoteli za pse) i usluge timarenja i tetoviranja (oznaeavanja) kucnih Ijubimaca.
Zakljuekom Vlade Kantona Sarajevo broj 02-05-24162-14.14 od 11.09.2014.godine pod tackom 1. zaduzeno je Ministarstvo prostornog uredenja i zastite okolisa Kantona Sarajevo da aktivira raniju sluzbu za kafilerijske poslove KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo, radi uklanjanja bijesnih, opasnih, agresivnih i bolesnih pasa lutalica na podrucju Kantona Sarajevo.
U pogledu realizacije navedenog Zakljucka radna jedinica "Kafilerija" u sklopu KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo nije mogla aktivno se ukljuciti u aktivnosti hvatanja pasa lutalica, jer je ova radna jedinica formirana u skladu sa Zakonom 0 veterinarstvu ("Sluzbene novine Federacije BiH" broj 46/00) i odredbama Zakona 0 komunalnim djelatnostima ("Sluzbene novine Kantona Sarajevo" broj 31104, 21105-Ispravka i 36114) do donosenja Zakona 0 zastiti i dobrobiti zivotinja ("Sluzbeni list BiH" broj 25/09).
Prema odredbama Zakona 0 zastiti i dobrobiti zivotinja ("Sluzbeni list BiH" broj 25/09) je propisano da poslove hvatanja napustenih i izgubljenih pasa, odnosno pasa lutalica mogu vrsiti sarno higijenski servisi.
U smislu ovog zakona pod znacenjem termina higijenski servis je sluzba za prikupljanje napustenih, izgubljenih i uginulih zivotinja, koji osnivaju pravna lica u skladu sa odredbama ovog zakona.
S time u vezi donesen je novi Zaklju(sak broj 02-05-27435-32114 od 05.1 1.2014.godine kojim se tacka 1. Zakljucka broj 02-05-24162-14.14 od 11.09.2014.godine mijenja i glasi:
Zaduzuje se KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo da hitno svoj rad usklade sa Zakonom 0 zastiti i dobrobiti zivotinja i podzakonskim propisima, i kojim se nalaze formiranje higijenskog servisa na podrucju Kantona Sarajevo, a u cilju uklanjanja napustenih i bolesnih pasa sa ulica Kantona Sarajevo, liZ angazovanje Ministarstva unutraSnjih poslova Kantona Sarajevo i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i KJP "Veterinarska stanica" d.o.o. Sarajevo.
Skupstina preduzeca KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo je donijela Zakljucak broj 01SP-13159114 od 31.1O.2014.godine kojim predlaze da se pokrene i provede procedura dopune clana 8. Osnivackog akta sa sifrom djelatnosti 96.09. - Ostale licne djelatnosti d.n. radi upisa navedene djelatnosti u sudski registar na osnovu koje bi KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo mogao preuzeti preostale aktivnosti u cilju formiranja higijenskog servisa i realizacije Zakljucaka Vlade Kantona Sarajevo.
Takode Skupstina preduzeca KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo je prilikorn donosenja predmetnog zakljucka ocijenila da je jedini zakoniti naCin dopune djelatnosti preduzeca, da se ta dopuna izvrsi u osnivackom aktu, odnosno da Osnivac svojorn Odlukorn dopuni Odluku 0 uskladivanju statusa
javnog preduzeca "Rad" sa p.o. Sarajevo sa Zakonom 0 javnim preduzecima u Federaciji BiH.
Prema Clanu 5. stav 1. Pravilnika 0 osnivanju i uslovima koje moraju ispunjavati higijenski servisi ("Sluzbeni list BiH" broj 2711 0) regulisano je:
"Higijenski servis moze poceti obavljati djelatnost na temelju dozvole iz (Slana 29.stav 4. Zakona 0 zastiti i dobrobiti zivotinja, koju izdaje mjerodavno upravno tijelo opcine na Cijem podrucju se formira higijenski servis".
S time u vezi KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo je dana 29.10.2014.godine predalo zahtjev za pribavljanje saglasnosti za formiranje higijenskog servisa prema nadleznoj lokalnoj zajednici OpCini Novi Grad.
OpCina Novi Grad je zatrazila dopunu u dijelu ispunjavanja uslova prema Pravilniku 0 osnivanju i uslovima koje moraju ispunjavati higijenski servisi ("Sluzbeni list BiH" broj 27110), u pogledu izvrsenja registracije djelatnosti, Cija je sifra 96.09. - Ostale Hene usluzne djelatnosti d.n.
iPod

#20735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by iPod »

@PK

Pedja, evidentno je kako 6. marta necemo dobiti novu kantonalnu vladu, a samim tim nece biti ni dovoljno vremena da se kvalitetno raspravlja o budzetu. Da li ce ovo znaciti da cete nastaviti sa prikupljanjem potpisa barem unutar opozicije za ono sto je @kluz franjo predlozio?
Pedja Kojovic

#20736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Ipod

Sjednica na kojoj ce se glasati o Vladi je zakazana za 06.03.

p.k.
komandant mark

#20737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by komandant mark »

Pedja, da li cete se kandidovati za predsjednika NS na kongresu (valjda se tako zove) koji je najavljen? Mislim da bi bilo dobro jer je trenutni predsjednik i ostatak rukovodstva neprepoznatljiv.
KANTONALAC

#20738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KANTONALAC »

Ne znam da li će se kandidirati na mjesto predsjednika stranke ali će skoro sigurno biti kandidiran na mjesto zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo
zippoo87

#20739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

KANTONALAC wrote:Ne znam da li će se kandidirati na mjesto predsjednika stranke ali će skoro sigurno biti kandidiran na mjesto zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo
ako bude tako kako ti kazes...je li to po tvom misljenju dobar ili los korak ?
Pedja Kojovic

#20740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

komandant mark

U stranci postoji dio ljudi koji bi zelio da se kandidujem, odnosno da me kandiduju, za predsjednika NS-a.
Moram priznati da ja ne mislim da je to najbolje rjesenje.
Moj idealan kandidat za tu funkciju bi bila osoba mladja i pametnija od mene.

p.k.
Pedja Kojovic

#20741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

kantonalac

Sasvim sigurno necu biti dopredsjedavajuci SKS.
Razlog, kako sam mnogo puta do sada rekao; smatram da rukovodstvo Skupstine treba da reflektuju skupstinsku vecinu.
(Ja sam rekao da cu - ukoliko se nedostatak dopredsjedavajuceg, pokaze kao nepremostiva prepreka za formiranje vlasti u KS - prihvatiti tu poziciju na onoliko sati koliko je potrebno da se proces "otkoci" i onda podnijeti ostavku. Nakon analize Poslovnika, jasno je da to nije i nece biti potrebno).

p.k.
VjecitiStudent

#20742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:komandant mark

U stranci postoji dio ljudi koji bi zelio da se kandidujem, odnosno da me kandiduju, za predsjednika NS-a.

p.k.
Do sada ste dobivali sve mlađe i sve gluplje predsjednike, nema razloga da se trend ne nastavi.
seln

#20743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:

p.k.
Do sada ste dobivali sve mlađe i sve gluplje predsjednike, nema razloga da se trend ne nastavi.
I ti ga znas cesto fulati, ali ova ti je ko snajperom :D
zippoo87

#20744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

VjecitiStudent wrote:

p.k.
samo potroseni ljudi vjeruju u potrosene kadrove...nema potrebe da vjeciti drugacije razmislja
dokazi :ZK,DČ,ZL,onaj drugi Komsic...itd itd
ko vjeruje da sa njima mozemo u bolju buducnost...daleka mu BiH bila
Ridjobrki

#20745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:[
I ti ga znas cesto fulati, ali ova ti je ko snajperom :D
Uh, headshot u čelenku. :thumbup:

Meni nekad bude neprijatno kritikovati stranku zbog iskrenog poštovanja prema Peđi. Mišljenja sam da se ne treba kandidirati za lidera stranke jer se iovako sav onaj šuplji, neradnički i ublehaški hamelj stranke krije iza njega. Kako bi tek bilo da je predsjednik stranke?
seln

#20746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

zippoo87 wrote:
VjecitiStudent wrote:

p.k.
samo potroseni ljudi vjeruju u potrosene kadrove...nema potrebe da vjeciti drugacije razmislja
Parafraza na onu Junuzovu "Hepek - buducnost" bi valjda bila "Dennis Qratz - Buducnost Banovici".
zippoo87

#20747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

seln wrote:
zippoo87 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Parafraza na onu Junuzovu "Hepek - buducnost" bi valjda bila "Dennis Qratz - Buducnost Banovici".
primitivizam,sta drugo od tebe ocekivati...vidim i ti poznajes i rukovodstvo i clanove stranke,kao i kvantnu fiziku
btw.tebi i tebi slicnim je ustvari najveci Denisov nedostatak "promjena imena" i oko toga se sve vrti :D
isto kao na klix portalu,cim bude neka vijest o NSu,odmah SDA cobanija krene da pise o promjeni imena...nista drugo i nemaju za napisati ...evo i ti si isti...
seln

#20748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

zippoo87 wrote:
seln wrote:
zippoo87 wrote: samo potroseni ljudi vjeruju u potrosene kadrove...nema potrebe da vjeciti drugacije razmislja
primitivizam,sta drugo od tebe ocekivati...vidim i ti poznajes i rukovodstvo i clanove stranke,kao i kvantnu fiziku
btw.tebi i tebi slicnim je ustvari najveci Denisov nedostatak "promjena imena" i oko toga se sve vrti :D
isto kao na klix portalu,cim bude neka vijest o NSu,odmah SDA cobanija krene da pise o promjeni imena...nista drugo i nemaju za napisati ...evo i ti si isti...
ma, nek si ti mene ovako fino analizirao, pa jebes sve ostalo...i NS uhljebe i autogolove i floskule i cinjenicu da je Pedja jedini od kojeg sam cuo poneku pametnu i cinjenicu da su tako hvalili i pamet bivsih predsjednika koji bez traga nestadose u bespucima povijesti i cinjenicu da gomila wannabe sminkera jos ne cini politicku partiju...jebes sve to, analiza ti je ko hadis.
zippoo87

#20749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

ma, nek si ti mene ovako fino analizirao, pa jebes sve ostalo...i NS uhljebe i autogolove i floskule i cinjenicu da je Pedja jedini od kojeg sam cuo poneku pametnu i cinjenicu da su tako hvalili i pamet bivsih predsjednika koji bez traga nestadose u bespucima povijesti i cinjenicu da gomila wannabe sminkera jos ne cini politicku partiju...jebes sve to, analiza ti je ko hadis.
ja samo hocu da ti cinjenicno i konkretno napises sta fali Denisu G. ,kada si se vec toliko zalijepo za njega ???
evo ti mene kritikujes...sve ti obicno blebetanje,bez i jedne smislene
btw.kada neko ode sa funkcije i iz stranke,zasto je on vise bitan toj istoj stranci,ako aludiras na ove bivse predsjednike
btw.zasto ne gledas malo normalnije...NS je jedina stranka koja je imala tri predsjednika za 6-7 godina...ostale stranke su d.o.o ...NS jedina nije i recimo samo da ja sigurno bolje od tebe znam kako funkcionise stranka iznutra a ti mozes samo nagadjati
i nije Pedja jedini koji moze doprinjeti u NSu,drugo je sto vi ne znate nikoga a ne bi znali ni Pedju,da ne odgovara ovako na forumu
seln

#20750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

zippoo87 wrote:
ja samo hocu da ti cinjenicno i konkretno napises sta fali Denisu G. ,kada si se vec toliko zalijepo za njega ???
evo ti mene kritikujes...sve ti obicno blebetanje,bez i jedne smislene
btw.kada neko ode sa funkcije i iz stranke,zasto je on vise bitan toj istoj stranci,ako aludiras na ove bivse predsjednike
btw.zasto ne gledas malo normalnije...NS je jedina stranka koja je imala tri predsjednika za 6-7 godina...ostale stranke su d.o.o ...NS jedina nije i recimo samo da ja sigurno bolje od tebe znam kako funkcionise stranka iznutra a ti mozes samo nagadjati
i nije Pedja jedini koji moze doprinjeti u NSu,drugo je sto vi ne znate nikoga a ne bi znali ni Pedju,da ne odgovara ovako na forumu
Ma najbolji su, sunce im sija sa cela...zato valjda i niko nije cuo za njih izvan KS.
A nije moja krivica sto je moj post obicno blebetanje, pored tvojih briljantnih analiza sve izgleda glupo. Npr. cinjenica da Njemacka vec 6-7 godina ima jednu te istu kancelarku. Sta ces, ne znaju glupi Svabe: u smjeni predsjednika je spas!
Locked