Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A sto bas 6s? To je model koji ce ove godine biti star 3godine. Dobit ce on jos jedan-dva updatea, ali ja nisam pobornik kupovanja modela starih 3-4god. Jedino sad ako mora biti iP, a nije se pri parama
A zasto ne bi kupio 6s ako nema novca za noviji? Ja sam kupio prosle godine 5s koji je jos 2 godine stariji i radi perfektno, bolje nego bilo koji android koji sam posjedovao. Niti jedan jedini veci problem za godinu dana
soha96 wrote:A zasto ne bi kupio 6s ako nema novca za noviji? Ja sam kupio prosle godine 5s koji je jos 2 godine stariji i radi perfektno, bolje nego bilo koji android koji sam posjedovao. Niti jedan jedini veci problem za godinu dana
Ama samo treba mijenjati platforme i koristiti šta čovjeku odgovara u trenutnom momentu. Iako sam dugo koristio iOS i uložio velike pare u taj ekosistem, što se tiče hardvera, što softvera, nedavno sam prešao na Android i pozitivno se iznenadio. Mada i sada imam iOS u kući.
isx wrote:Ama samo treba mijenjati platforme i koristiti šta čovjeku odgovara u trenutnom momentu. Iako sam dugo koristio iOS i uložio velike pare u taj ekosistem, što se tiče hardvera, što softvera, nedavno sam prešao na Android i pozitivno se iznenadio. Mada i sada imam iOS u kući.
Bas tako
Samo dajem primjer da meni 5s iz 2013 radi perfektno, jer momak pita za 6s da li se isplati kupiti.
Trenutno il nek kupi noviji il nek priceka. Velika je gungula sa usporavanjem sistema, slabljenjem baterija. Ja imam SE, star 1.5 god, dignut na iOS11. Trenutno iskustvo je kao da imam 4s. Kolega na poslu digo 5s na 11ku, ne radi kamera.
Jel ti finansije striktno diktiraju sta mozes kupiti?
razumijem da ti više odgovara iOS kao sistem, ali hajmo biti objektivni, sa S6 preci na 5s i reci da 5s radi perfektno, me podsjeca na one ljude koji koriste telefon po 3-4 godine i kazu, moj telefon i danas radi kao od prvog dana.
al hajd, svakom svoje.
nego sam se samo nadovezao to sto si napisao android, a androida milijardu
Hajd bitno je da nekakav mega m x na klix forumu zna koji sam ja telefon vidio ocima a koji nisam
Drug samo pricam svoje iskustvo. Mozda bi neko ovaj iphone vratio nakon 5 dana ali meni je legao i nijedan problem nisam imao. Naravno, svako neka koristi sta voli i sta sebi moze priustiti
Pa ne mozes porediti neki jeftini lite android, a sto se tice S6, sigurno je radio kako treba, ali eto. Za te pare od 6s mozes uzeti strasan android, ali ako bas mora iOS, onda je bolje za njega/nju da priceka.
Ali_G wrote:Trenutno il nek kupi noviji il nek priceka. Velika je gungula sa usporavanjem sistema, slabljenjem baterija. Ja imam SE, star 1.5 god, dignut na iOS11. Trenutno iskustvo je kao da imam 4s. Kolega na poslu digo 5s na 11ku, ne radi kamera.
Kod mene je isto SE i radi odlično. Nikakvih problema. Čuj radi ko 4s
basicm wrote:Ja sa 6s presao na s8. Igrica koju igram vec godinama na iphonima nikad nije zapela, na s8 zapinje, nije fluidna.
Toliko o razlici. Da li je s8 kinez?
Mozda zapinje jer je ppi (govorimo o ekranu naravno) na Iphoneu skoro duplo manji nego na S8.
Ne branim ni Samsung niti blatim Iphone (idem s jednog na drugog svakih par mjeseci), ali ti napisa post na nacin da ispadne kako je 6s bolji uredjaj od S8.
Ali_G wrote:Trenutno il nek kupi noviji il nek priceka. Velika je gungula sa usporavanjem sistema, slabljenjem baterija. Ja imam SE, star 1.5 god, dignut na iOS11. Trenutno iskustvo je kao da imam 4s. Kolega na poslu digo 5s na 11ku, ne radi kamera.
Kod mene je isto SE i radi odlično. Nikakvih problema. Čuj radi ko 4s
Pretjerujem sa 4s, al stari je im’o 5icu i nakon dizanja na 11ku mala je razlika u radu, a SE ima hardver od telefona koji je izasao 3 god poslije.
Imam jedan mali problemčić sa pozivima. Dakle ako pričam na facebook messengeru audio pozivom, obični pozivi ne zvone uopšte, ne prekidaju messenger poziv i bude mi propušten poslije. Kako mogu staviti da obični poziv zvoni/prekida ove voipe. Hvala.
basicm wrote:Ja sa 6s presao na s8. Igrica koju igram vec godinama na iphonima nikad nije zapela, na s8 zapinje, nije fluidna.
Mozda zapinje jer je ppi (govorimo o ekranu naravno) na Iphoneu skoro duplo manji nego na S8.
Ne branim ni Samsung niti blatim Iphone (idem s jednog na drugog svakih par mjeseci), ali ti napisa post na nacin da ispadne kako je 6s bolji uredjaj od S8.
Pa ako 6s ne zapinje a s8 zapinje, koji je bolji?
I da, rezolucija igre na 6s je veca nego na s8, pokriva vece podrucje.
Uglavnom, razocarenje i ja uskoro se vracam na ios. Osim ekrana nema prednosti na s8
Pa ako 6s ne zapinje a s8 zapinje, koji je bolji?
I da, rezolucija igre na 6s je veca nego na s8, pokriva vece podrucje.
Uglavnom, razocarenje i ja uskoro se vracam na ios. Osim ekrana nema prednosti na s8
Blago rečeno smiješna ti priča. Imam 3 iPhonea u kući i S8. Godinama sam koristio isključivo iPhone, nikad android, sve do unazad 3 mjeseca. S8 jede malu djecu u odnosu na sve iPhone do desetke.