FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mikady

#20726 Re: FC Barcelona

Post by Mikady »

Partijaner wrote:
Mikady wrote:Barca-Bayern 6-0
Mozda u kornerima.
Bavarcima vise srece sljedece sezone.
Korneri nisu bitni ovdje je rijec o golovima.
Partijaner

#20727 Re: FC Barcelona

Post by Partijaner »

Bayern nece odigrati onakvu istu igru ko u Minhenu, nego ce odigrati bolje. 8-)
skenderija04

#20728 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@Riddle

Od januara Barcelona polako tone na kondicionom planu a kad nisu 100% spremni onda nema ni prepoznatljive igre. E sad, uvijek moze postojati jedan usamljeni slucaj koji odudara od prosjeka kao npr. protiv Milana. Ako se pruzi i najmanja prilika sigurno da ce je iskoristiti. Ruku na srce Barcelona se pati citavu ligu sampiona i mislim da je ovo plafon. Ali kako nemaju nikakvu obavezu i kako su vec prezaljeni ko zna, mozda bude i zanimljivo. Ja se hvatam za taj 1 % :D
Mikady

#20729 Re: FC Barcelona

Post by Mikady »

--------------Valdes------------
--------------Pike---------------
Alves-------------------Telllo
-------------Song---------------
----Cesc----Xavi--Iniesta---
---Pedro----...........---Villa
------------Hase Messi-----------

Marš svi u napade jedan je Hase Messi.

6:0
Riddle

#20730 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

Kako vec rekoh, ukoliko bas bas bas ne moze, onda neka Busquets, Alves, Valdes ili ko vec dobro zakuhaju na terenu. Treba zutim pomoc ovdje. Kako god okrenem, ovi pogani su jaci od njih. :lol:
Zmijuga loma

#20731 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Riddle wrote:
skenderija04 wrote:
Riddle wrote:Ako ih vec ne mogu proci, neka ih onda bar dobro oslabe za finale. :mrgreen:
Zavisi od njih. Imaju 6 igraca da omcom oko vrata. Ako odluce da ne stave nogu moglo bi biti zanimljivo To je jedini fudbalski argument na koji se Barcelona moze osloniti.
Meni je onaj rezultat iz prve utakmice i dalje sokantan. Ja odbijam povjerovati da je Bayern toliko dobar, odnosno toliko bolji od Barcelone. Prije ce biti da se sve poklopilo u 90 minuta. Barcelona ima vise nego dovoljno snage za recimo 2-0. Sto ranije po mogucnosti. Dodaj na to malo panike i tu opreznost igraca Bayerna i onda nije bas nemoguce. Arsenal je zamalo uspio.

Ako Barcelona ovo prođe, za mene su onda bez ikakve sumnje najbolji tim koji je ikad igrao.
Rezultat iz prve utakmice je nerealan isključivo zbog 2 neregularna gola i ne pokazuje stvarnu razliku između timova. Ali činjenica da je Bayern odigrao defanzivno perfektnu utakmicu pokazuje da su taktički zreliji. Kada ovu Barcelonu svedeš na to da insistira na ubacivanja iz prekida i tako pokušava kreirati šanse onda nešto definitivno dobro radiš. Tome dodaj da čovjek na klupi Barcelone jedinu izmjenu pravi u čini mi se 84 minuti kod rezultata 4-0 sve ti bude jasno. Nema Bayern bolju vojsku, ali ima vojskovođu.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#20732 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

Zmijuga loma wrote:Rezultat iz prve utakmice je nerealan isključivo zbog 2 neregularna gola i ne pokazuje stvarnu razliku između timova. Ali činjenica da je Bayern odigrao defanzivno perfektnu utakmicu pokazuje da su taktički zreliji. Kada ovu Barcelonu svedeš na to da insistira na ubacivanja iz prekida i tako pokušava kreirati šanse onda nešto definitivno dobro radiš. Tome dodaj da čovjek na klupi Barcelone jedinu izmjenu pravi u čini mi se 84 minuti kod rezultata 4-0 sve ti bude jasno. Nema Bayern bolju vojsku, ali ima vojskovođu.
Eh u boldiranom se necemo sloiziti jer si svjesno ili nesvjesno izostavio i 2-3 penala za Bayern.
kisni indijanac

#20733 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

ja mislim da je bilo osam penala za bayern.....
Zmijuga loma

#20734 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Picajzla wrote:
Zmijuga loma wrote:Rezultat iz prve utakmice je nerealan isključivo zbog 2 neregularna gola i ne pokazuje stvarnu razliku između timova. Ali činjenica da je Bayern odigrao defanzivno perfektnu utakmicu pokazuje da su taktički zreliji. Kada ovu Barcelonu svedeš na to da insistira na ubacivanja iz prekida i tako pokušava kreirati šanse onda nešto definitivno dobro radiš. Tome dodaj da čovjek na klupi Barcelone jedinu izmjenu pravi u čini mi se 84 minuti kod rezultata 4-0 sve ti bude jasno. Nema Bayern bolju vojsku, ali ima vojskovođu.
Eh u boldiranom se necemo sloiziti jer si svjesno ili nesvjesno izostavio i 2-3 penala za Bayern.
Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with the ball with his hand or arm.
Mikady

#20735 Re: FC Barcelona

Post by Mikady »

Bajern je dao tri gola iz :oops:
Picajzla

#20736 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

Zmijuga loma wrote:
Picajzla wrote:
Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with the ball with his hand or arm.
Ma namjera ili ne za onakve situacije se sviraju penali. Kod prvog igrac Bayerna suta prema gola dok ruka Piquea ide od tijela, kod drugog lopta igraca Barcelone pogadja u saku, skoro je zaustavlja a kod treceg dva igraca Barcelone su dodorivala loptu rukom.
burgundy

#20737 Re: FC Barcelona

Post by burgundy »

Mikady wrote:Barca-Bayern 6-0
Kad je to bilo?
Zmijuga loma

#20738 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Picajzla wrote: Ma namjera ili ne za onakve situacije se sviraju penali.
Baš suprotno. Bez očite namjere nema ni prekršaja, fizički kontakt ruke i lopte sam po sebi nije faul. Što Webb sinoć nije svirao očitu ruku Hummelsa koju je vidio čitav stadion uključujući i njega? Ruka se svira kad je evidentno da je bilo namjere igranja rukom. Ako sudija procjeni da je nema, da je igrač napucan ili nešto, nema ni faula. FIFA Laws of the Game to eksplicitno naglašava. http://www.fifa.com/mm/document/worldfo ... w12-en.pdf

Ja se sjećam samo Alexisove ruke. Ako misliš da je ondje bilo namjere da uštopa loptu rukom igraču Bayerna u svom petercu gdje ovi umalo ne uguraše loptu u go, reci odmah da te stavim na ignore. :D
Picajzla

#20739 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

Zmijuga loma wrote:
Baš suprotno. Bez očite namjere nema ni prekršaja, fizički kontakt ruke i lopte sam po sebi nije faul. Što Webb sinoć nije svirao očitu ruku Hummelsa koju je vidio čitav stadion uključujući i njega? Ruka se svira kad je evidentno da je bilo namjere igranja rukom. Ako sudija procjeni da je nema, da je igrač napucan ili nešto, nema ni faula. FIFA Laws of the Game to eksplicitno naglašava. http://www.fifa.com/mm/document/worldfo ... w12-en.pdf

Ja se sjećam samo Alexisove ruke. Ako misliš da je ondje bilo namjere da uštopa loptu rukom igraču Bayerna u svom petercu gdje ovi umalo ne uguraše loptu u go, reci odmah da te stavim na ignore. :D
Jednom bi i oprostio ali tri puta je mnogo.
Ono nije bio onda faul nad Albom, jbg. sudija procijenio da nije.
Zmijuga loma

#20740 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Nema on šta opraštati. Može te lopta 10 puta pogoditi u ruku, ako nema namjere nema ni faula. Pročitaj šta ti piše na tom linku. U skorije vrijeme se posebno obraća pažnja na to posebno kod penala, danas će ti u ovoj fazi takmičenja svirati penal za ruku samo kad nema nikakve dileme oko namjere (osim ako je loš sudija pa podlegne pritisku ili tako nešto). Pogledaj recimo finale LP 2011, Barca - United. Dvije situacije, i Villu i Giggsa je lopta pogodila u ruku i nije bilo penala, isto Kassai sudio.
skenderija04

#20741 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Picajzla wrote:
Zmijuga loma wrote:

Jednom bi i oprostio ali tri puta je mnogo.
Ono nije bio onda faul nad Albom, jbg. sudija procijenio da nije.
@ Picajzla

Koji je treci? Pique ok. Alexis ok, ali treci?
Picajzla

#20742 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

skenderija04 wrote:@ Picajzla

Koji je treci? Pique ok. Alexis ok, ali treci?
Ne znam tacno koja dva igraca ali su dvojica dirala loptu rukom u sesnaestercu kad su je gradili.
Picajzla

#20743 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

Zmijuga loma wrote:Nema on šta opraštati. Može te lopta 10 puta pogoditi u ruku, ako nema namjere nema ni faula. Pročitaj šta ti piše na tom linku. U skorije vrijeme se posebno obraća pažnja na to posebno kod penala, danas će ti u ovoj fazi takmičenja svirati penal za ruku samo kad nema nikakve dileme oko namjere (osim ako je loš sudija pa podlegne pritisku ili tako nešto). Pogledaj recimo finale LP 2011, Barca - United. Dvije situacije, i Villu i Giggsa je lopta pogodila u ruku i nije bilo penala, isto Kassai sudio.
Pricaj ti sta hoces, kad igrac suta loptu a protivnika pogodi u ruku (ruka u neprirodnom polozaju, od tijela) a lopta ide prema golu ili bi se protivnicki igrac nasao u izglednoj prilici (govorim o sesnaestercu) to je penal. Ko moze procijeniti je li bilo namjere ili ne. Niko !
Logovan

#20744 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

505sCrtom wrote: hehehe. niko ne vjeruje, svi se nadaju. pogledaj jutrosnje prognoze sa barcinog soc. networka :)

Image
:shock: :shock: :-) :lol:
Gledaj ti optimizma jebo te. :lol: Pa 6:0, pa 7:2, pa 8:0.... :lol:
Partijaner

#20745 Re: FC Barcelona

Post by Partijaner »

Najvise ih ima sa 5:0. :mrgreen:
Lazni optimisti.
fantom slobode

#20746 Re: FC Barcelona

Post by fantom slobode »

Partijaner wrote:Najvise ih ima sa 5:0. :mrgreen:
Lazni optimisti.
:thumbup: nakon prvog gola Bayerna cak i lazni optimizam ce nestati...

ma ovo su vaterpolo rezultati...

Ja mislim da ce Barcelona dobiti Bayern 28:21... :roll: evo jednog rukometnog...
Zmijuga loma

#20747 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Picajzla wrote:
Zmijuga loma wrote:Nema on šta opraštati. Može te lopta 10 puta pogoditi u ruku, ako nema namjere nema ni faula. Pročitaj šta ti piše na tom linku. U skorije vrijeme se posebno obraća pažnja na to posebno kod penala, danas će ti u ovoj fazi takmičenja svirati penal za ruku samo kad nema nikakve dileme oko namjere (osim ako je loš sudija pa podlegne pritisku ili tako nešto). Pogledaj recimo finale LP 2011, Barca - United. Dvije situacije, i Villu i Giggsa je lopta pogodila u ruku i nije bilo penala, isto Kassai sudio.
Pricaj ti sta hoces, kad igrac suta loptu a protivnika pogodi u ruku (ruka u neprirodnom polozaju, od tijela) a lopta ide prema golu ili bi se protivnicki igrac nasao u izglednoj prilici (govorim o sesnaestercu) to je penal. Ko moze procijeniti je li bilo namjere ili ne. Niko !
Sve ti fino stoji u službenim pravilima na linku koji sam postavio a ti i dalje blanjaš po svom. Ako ne znaš Engleski prevest ću ti.

Handling the ball
Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with
the ball with his hand or arm. The referee must take the following into
consideration:
• the movement of the hand towards the ball (not the ball towards the hand)
• the distance between the opponent and the ball (unexpected ball)
• the position of the hand does not necessarily mean that there is an
infringement
• touching the ball with an object held in the hand (clothing, shinguard, etc.)
counts as an infringement
• hitting the ball with a thrown object (boot, shinguard, etc.) counts as an
infringement
Picajzla wrote: Pricaj ti sta hoces, kad igrac suta loptu a protivnika pogodi u ruku (ruka u neprirodnom polozaju, od tijela) a lopta ide prema golu ili bi se protivnicki igrac nasao u izglednoj prilici (govorim o sesnaestercu) to je penal.
Nije. Boldirao sam ti ključnu riječ.
Picajzla wrote:(ruka u neprirodnom polozaju, od tijela)
• the position of the hand does not necessarily mean that there is an
infringement
Picajzla wrote:Ko moze procijeniti je li bilo namjere ili ne. Niko !
Sudija.
omar little

#20748 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

tako je to kad se mene ne slusa :D. da je villa igrao normalnu minutazu dao bi gol, ako villa danas bude igrao bice gol(ova).
skenderija04

#20749 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:tako je to kad se mene ne slusa :D. da je villa igrao normalnu minutazu dao bi gol, ako villa danas bude igrao bice gol(ova).
To je jos jedino sto nam je ostalo :D
Picajzla

#20750 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

@Zmijuga loma

Onda moze se rukometa igrati u sesnaestercu, nikad nije penal. Mogu se ruke rasiriti pa nek te pogodi lopta, nije to nista, jer nisi namjerno udario loptu.
Boli me q za ta pravila, kad dobro znas da su ono bili penali i poslije utakmice su cak na ovom forumu simpatizeri Barce to potvrdili i ti sad nasao tvrditi suprotno.
Post Reply