Bavarcima vise srece sljedece sezone.Partijaner wrote:Mozda u kornerima.Mikady wrote:Barca-Bayern 6-0
Korneri nisu bitni ovdje je rijec o golovima.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Bavarcima vise srece sljedece sezone.Partijaner wrote:Mozda u kornerima.Mikady wrote:Barca-Bayern 6-0
Rezultat iz prve utakmice je nerealan isključivo zbog 2 neregularna gola i ne pokazuje stvarnu razliku između timova. Ali činjenica da je Bayern odigrao defanzivno perfektnu utakmicu pokazuje da su taktički zreliji. Kada ovu Barcelonu svedeš na to da insistira na ubacivanja iz prekida i tako pokušava kreirati šanse onda nešto definitivno dobro radiš. Tome dodaj da čovjek na klupi Barcelone jedinu izmjenu pravi u čini mi se 84 minuti kod rezultata 4-0 sve ti bude jasno. Nema Bayern bolju vojsku, ali ima vojskovođu.Riddle wrote:Meni je onaj rezultat iz prve utakmice i dalje sokantan. Ja odbijam povjerovati da je Bayern toliko dobar, odnosno toliko bolji od Barcelone. Prije ce biti da se sve poklopilo u 90 minuta. Barcelona ima vise nego dovoljno snage za recimo 2-0. Sto ranije po mogucnosti. Dodaj na to malo panike i tu opreznost igraca Bayerna i onda nije bas nemoguce. Arsenal je zamalo uspio.skenderija04 wrote:Zavisi od njih. Imaju 6 igraca da omcom oko vrata. Ako odluce da ne stave nogu moglo bi biti zanimljivo To je jedini fudbalski argument na koji se Barcelona moze osloniti.Riddle wrote:Ako ih vec ne mogu proci, neka ih onda bar dobro oslabe za finale.
Ako Barcelona ovo prođe, za mene su onda bez ikakve sumnje najbolji tim koji je ikad igrao.
Eh u boldiranom se necemo sloiziti jer si svjesno ili nesvjesno izostavio i 2-3 penala za Bayern.Zmijuga loma wrote:Rezultat iz prve utakmice je nerealan isključivo zbog 2 neregularna gola i ne pokazuje stvarnu razliku između timova. Ali činjenica da je Bayern odigrao defanzivno perfektnu utakmicu pokazuje da su taktički zreliji. Kada ovu Barcelonu svedeš na to da insistira na ubacivanja iz prekida i tako pokušava kreirati šanse onda nešto definitivno dobro radiš. Tome dodaj da čovjek na klupi Barcelone jedinu izmjenu pravi u čini mi se 84 minuti kod rezultata 4-0 sve ti bude jasno. Nema Bayern bolju vojsku, ali ima vojskovođu.
Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with the ball with his hand or arm.Picajzla wrote:Eh u boldiranom se necemo sloiziti jer si svjesno ili nesvjesno izostavio i 2-3 penala za Bayern.Zmijuga loma wrote:Rezultat iz prve utakmice je nerealan isključivo zbog 2 neregularna gola i ne pokazuje stvarnu razliku između timova. Ali činjenica da je Bayern odigrao defanzivno perfektnu utakmicu pokazuje da su taktički zreliji. Kada ovu Barcelonu svedeš na to da insistira na ubacivanja iz prekida i tako pokušava kreirati šanse onda nešto definitivno dobro radiš. Tome dodaj da čovjek na klupi Barcelone jedinu izmjenu pravi u čini mi se 84 minuti kod rezultata 4-0 sve ti bude jasno. Nema Bayern bolju vojsku, ali ima vojskovođu.
Ma namjera ili ne za onakve situacije se sviraju penali. Kod prvog igrac Bayerna suta prema gola dok ruka Piquea ide od tijela, kod drugog lopta igraca Barcelone pogadja u saku, skoro je zaustavlja a kod treceg dva igraca Barcelone su dodorivala loptu rukom.Zmijuga loma wrote:Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with the ball with his hand or arm.Picajzla wrote:Eh u boldiranom se necemo sloiziti jer si svjesno ili nesvjesno izostavio i 2-3 penala za Bayern.Zmijuga loma wrote:Rezultat iz prve utakmice je nerealan isključivo zbog 2 neregularna gola i ne pokazuje stvarnu razliku između timova. Ali činjenica da je Bayern odigrao defanzivno perfektnu utakmicu pokazuje da su taktički zreliji. Kada ovu Barcelonu svedeš na to da insistira na ubacivanja iz prekida i tako pokušava kreirati šanse onda nešto definitivno dobro radiš. Tome dodaj da čovjek na klupi Barcelone jedinu izmjenu pravi u čini mi se 84 minuti kod rezultata 4-0 sve ti bude jasno. Nema Bayern bolju vojsku, ali ima vojskovođu.
Kad je to bilo?Mikady wrote:Barca-Bayern 6-0
Baš suprotno. Bez očite namjere nema ni prekršaja, fizički kontakt ruke i lopte sam po sebi nije faul. Što Webb sinoć nije svirao očitu ruku Hummelsa koju je vidio čitav stadion uključujući i njega? Ruka se svira kad je evidentno da je bilo namjere igranja rukom. Ako sudija procjeni da je nema, da je igrač napucan ili nešto, nema ni faula. FIFA Laws of the Game to eksplicitno naglašava. http://www.fifa.com/mm/document/worldfo ... w12-en.pdfPicajzla wrote: Ma namjera ili ne za onakve situacije se sviraju penali.
Jednom bi i oprostio ali tri puta je mnogo.Zmijuga loma wrote:Baš suprotno. Bez očite namjere nema ni prekršaja, fizički kontakt ruke i lopte sam po sebi nije faul. Što Webb sinoć nije svirao očitu ruku Hummelsa koju je vidio čitav stadion uključujući i njega? Ruka se svira kad je evidentno da je bilo namjere igranja rukom. Ako sudija procjeni da je nema, da je igrač napucan ili nešto, nema ni faula. FIFA Laws of the Game to eksplicitno naglašava. http://www.fifa.com/mm/document/worldfo ... w12-en.pdfPicajzla wrote: Ma namjera ili ne za onakve situacije se sviraju penali.
Ja se sjećam samo Alexisove ruke. Ako misliš da je ondje bilo namjere da uštopa loptu rukom igraču Bayerna u svom petercu gdje ovi umalo ne uguraše loptu u go, reci odmah da te stavim na ignore.
@ PicajzlaPicajzla wrote:Jednom bi i oprostio ali tri puta je mnogo.Zmijuga loma wrote:Baš suprotno. Bez očite namjere nema ni prekršaja, fizički kontakt ruke i lopte sam po sebi nije faul. Što Webb sinoć nije svirao očitu ruku Hummelsa koju je vidio čitav stadion uključujući i njega? Ruka se svira kad je evidentno da je bilo namjere igranja rukom. Ako sudija procjeni da je nema, da je igrač napucan ili nešto, nema ni faula. FIFA Laws of the Game to eksplicitno naglašava. http://www.fifa.com/mm/document/worldfo ... w12-en.pdfPicajzla wrote: Ma namjera ili ne za onakve situacije se sviraju penali.
Ja se sjećam samo Alexisove ruke. Ako misliš da je ondje bilo namjere da uštopa loptu rukom igraču Bayerna u svom petercu gdje ovi umalo ne uguraše loptu u go, reci odmah da te stavim na ignore.
Ono nije bio onda faul nad Albom, jbg. sudija procijenio da nije.
Ne znam tacno koja dva igraca ali su dvojica dirala loptu rukom u sesnaestercu kad su je gradili.skenderija04 wrote:@ Picajzla
Koji je treci? Pique ok. Alexis ok, ali treci?
Pricaj ti sta hoces, kad igrac suta loptu a protivnika pogodi u ruku (ruka u neprirodnom polozaju, od tijela) a lopta ide prema golu ili bi se protivnicki igrac nasao u izglednoj prilici (govorim o sesnaestercu) to je penal. Ko moze procijeniti je li bilo namjere ili ne. Niko !Zmijuga loma wrote:Nema on šta opraštati. Može te lopta 10 puta pogoditi u ruku, ako nema namjere nema ni faula. Pročitaj šta ti piše na tom linku. U skorije vrijeme se posebno obraća pažnja na to posebno kod penala, danas će ti u ovoj fazi takmičenja svirati penal za ruku samo kad nema nikakve dileme oko namjere (osim ako je loš sudija pa podlegne pritisku ili tako nešto). Pogledaj recimo finale LP 2011, Barca - United. Dvije situacije, i Villu i Giggsa je lopta pogodila u ruku i nije bilo penala, isto Kassai sudio.
505sCrtom wrote: hehehe. niko ne vjeruje, svi se nadaju. pogledaj jutrosnje prognoze sa barcinog soc. networka![]()
Partijaner wrote:Najvise ih ima sa 5:0.![]()
Lazni optimisti.
Sve ti fino stoji u službenim pravilima na linku koji sam postavio a ti i dalje blanjaš po svom. Ako ne znaš Engleski prevest ću ti.Picajzla wrote:Pricaj ti sta hoces, kad igrac suta loptu a protivnika pogodi u ruku (ruka u neprirodnom polozaju, od tijela) a lopta ide prema golu ili bi se protivnicki igrac nasao u izglednoj prilici (govorim o sesnaestercu) to je penal. Ko moze procijeniti je li bilo namjere ili ne. Niko !Zmijuga loma wrote:Nema on šta opraštati. Može te lopta 10 puta pogoditi u ruku, ako nema namjere nema ni faula. Pročitaj šta ti piše na tom linku. U skorije vrijeme se posebno obraća pažnja na to posebno kod penala, danas će ti u ovoj fazi takmičenja svirati penal za ruku samo kad nema nikakve dileme oko namjere (osim ako je loš sudija pa podlegne pritisku ili tako nešto). Pogledaj recimo finale LP 2011, Barca - United. Dvije situacije, i Villu i Giggsa je lopta pogodila u ruku i nije bilo penala, isto Kassai sudio.
Nije. Boldirao sam ti ključnu riječ.Picajzla wrote: Pricaj ti sta hoces, kad igrac suta loptu a protivnika pogodi u ruku (ruka u neprirodnom polozaju, od tijela) a lopta ide prema golu ili bi se protivnicki igrac nasao u izglednoj prilici (govorim o sesnaestercu) to je penal.
• the position of the hand does not necessarily mean that there is anPicajzla wrote:(ruka u neprirodnom polozaju, od tijela)
Sudija.Picajzla wrote:Ko moze procijeniti je li bilo namjere ili ne. Niko !
To je jos jedino sto nam je ostaloomar little wrote:tako je to kad se mene ne slusa. da je villa igrao normalnu minutazu dao bi gol, ako villa danas bude igrao bice gol(ova).