Radio Sarajevo wrote:detroit-mercy wrote:
Decko iz centra u sad u centru Amsterdama

.
Dovoljno je pogledati samo par ovih podebljanih izvadaka i svhatiti o cemu se radi.
I sta velis jaranu, ti te godine nedas, predpostavljam da hoces reci da ih ne bi proveo nikada u instranstvu kao jaran ti ali se vec prilicno dugo u inostranstvu, obzirom da imas pasos Holandije

.
Ali jos par mjeseci i kupis se

.
Sve ostalo sto si napisao, ne znam cemu ili kome adresiras. Balas ti pravi bolji ugodjaj, ok Balas izadje, kenja na stage-u 3-4 sata moze tako i 24sata ako treba, lik se i ne oznoji. Ljudi izadju, otprase 2 sata da se u golu vodu stvore, tebi bude dosta od 2 sata takve svirke a kamo li njima. Necu da raspravljam o muzickim ukusima ali tek kod nekih bendova vidis zasto su majstori svog zanata ili virtouzi na instrumentima. To ti je ko da gledas Zelju i Ajax

volis ti Zelju ali si svjestan sta je kvalitet i drugi nivo predstave/igre

.
Ili kad vozis Juga ili Porschea, mozes emotivno biti vezan za Juga (prvo auto, prvi put guzio u njemu) ali primjetis razliku kad sjedes u Porscha

.
Samo je jedno interesuje, kakav to zivot vodite tamo u tom Amsterdamu kad Utorkom navece nemate skim popit pivu

Nisam u centru Amsterdama, ali nisam daleko. Centar nisam mogao priuštiti, a i zgrade su stare, treba ti mnogo para da ih renoviraš, ne isplati se. Tu uglavnom žive Holanđani koji su tu decenijama, ili ljudi koji ne znaju šta će od para, a pošto ja ovdje nisam imao nikakvu pozadinu, nisam jedan od njih.
Ne možemo porediti Balaša i Metallicu, ali možemo Metallicu i Van Gogh recimo. Ja više volim ove druge. Je li to zabranjeno? I oni se slome svirajući, preznoje, sjebu i šta sve ne. I kao što rekoh, ne moram guzice nekome dati da dođem do karte. Ti slobodno daj, tvoja stvar.
Vidim da si i ti iz Istočne BiH, čim ti akuzativ šta voziš završava na "a". Ili si možda Šošon. Ja sam vozio Jugu, a ne Juga, išli na gostovanje u Mostar s njim, obišli haman cijelu Bosnu po izletima. I nema tu ništa nepravilno, ali odaje o onome ko govori o tome. Nisam ja ništa bolji od nekoga ko nije iz Sarajeva, ali volim bosti oči ovim zlonamjernim kojima to smeta.
I rekoh ti, hajde da poredimo Zrinjski i Utrecht, pa da onda pričamo o kvalitetu. Izvini buraz, ali meni je fascinantno da neko dođe iz naše lige i izbaci jedan holandski tim, jer znam dobro koliko para ovdje imaju, a koliko kod nas. I jednostavno, draže mi je gledati dobru utakmicu naše lige nego PSV i Venlo, jer me oni jednostavno ne interesuju. To je tako.
Ti si u Americi, koja je genijalna i preglupa u isto vrijeme. Ima fenomenalnih ljudi, sjajnih stvari i mnogo više izbora nego u Zapadnoj Evropi, pa opet dođeš na forum jer ti fale naš jezik, naši ljudi, naše priče. I to je u redu, ali brate nemoj pišati po onome iz čega si šljeg'o. To je tvoje.