Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#20726 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

512MB wrote: Ne bih se "vratio" da me suhim zlatom plaćaju, dole su mi horizonti pre mali, ne inspirira me ta uskomahalaška sredina. Život nudi puno više od raje sa granapa i materine čorbe. Nisam pred penzijom jebote. Čuj da se vratim :lol: :lol:
Ne razumijem tvoj argument -zasto se ne vratiti- ali ti nisi na nekom dijaspora- forumu- vec 'rajom' iz sredine koju omalozavas. i ne smeta ti piskarati.
Ko su i gdje su te 'uskomahalske sredine'?
Radio Sarajevo

#20727 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

I onda od sve te salcburške širine pobjegne na ovaj uskomahalaški forum da se nahrani među anonimusima.

:lol:
HAVANA

#20728 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

I sta reci? Nije ovo ni smijesno,ovo je pomalo tuzno u sta se covjek pretvori.Bjezis od sebe, a nikako pobjeci.Idi na salzburg x com pa vazi sa njima,oni valjda ne vole granap,materinu corbu i ulice djetinjstva,sta li...
Rugafet

#20729 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarn iost?

Post by Rugafet »

Joj mudrovanja majko moja. Otišli zbog para i do vidjenja. Da sam u BiH imao treći dio kao u USA ne bi mrdno. Davao im šansu 20 godina poslije rata sveukupna situacija qurcu ne valja, pokupim se da porodicom i odem. Šta ulice iz djetinjstva imaju veze sa tim? Pa nisam se ja odrekao BiH ako sam otišao za boljim životom. Valja misliti na stare dane, na budućnost djece i sl. Stvarno ne znam o čemu se razglaba na 500 stranica. U BiH trenutno je gore nego na šta znam divljem zapadu i to su činjenice, na zapadu je bolje skoro po svim osnovama imao 5ili 75 godina.
Evo neka me sad neko demantira i kaže šta sam ja to slagao ili pogrešno napisao.

Kontam, hebote rugafete život ti prodje u SDA/SNSD/HDZ kalifatu, je li treba i dijete da ti ispašta ako si ti budala. I tako sjedem u avion, sletim u USA nadjem posao i prodišem punim plućima. Eto.
mousstapha

#20730 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

Morel se udisat miris ulice svoje u sezoni smoga :lol:
Nadzorna_ploca

#20731 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nadzorna_ploca »

Pa pa paranojaaaaaaaaa :bih:
KB9

#20732 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by KB9 »

konjislav wrote:
KB9 wrote:tacno je haman doslo vrijeme da nema sanse bit na birou, toliko radnika fali :mrgreen:
Radnika uvijek fali da rade za džaba ili neku mizeriju. Nije se to promijenilo od zadnjih 25 godina nikako, samo se narod opametio neće radi za te pare. Ona volusina u Banja Luci mora udariti šakom od stol, kaže daje 600 maraka, a neće da mu rade. Tuga golema, narod dolazi pameti polahko.
nije istina da je falilo uvijek
512MB

#20733 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Radio Sarajevo wrote:Materinu čorbu euri ne mogu platiti.

A treba ti i radna dozvola.

Doduše, uz taj stav, vjerujem da bi redovno dobijao batine, gdje god da bi se pojavio, iako si u pravom svijetu vjerovatno manje lažov.
Pa tebi je važnija holandska pičoka od materine čorbe, o čemu ti?
Radio Sarajevo

#20734 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

512MB wrote:

Doduše, uz taj stav, vjerujem da bi redovno dobijao batine, gdje god da bi se pojavio, iako si u pravom svijetu vjerovatno manje lažov.
A dio o batinama si namjerno preskočio

Volio bih te vidjeti pred Mašinskom školom u Sarajevu kako se kurčiš s cipelicama od milje i po :).
Melbourne_Australia

#20735 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

Kako vam se da tipkati vise sa likovima koji su otisli zbog fukarluka iz BIH ili koji su otisli iz manjih sredina..To bi isto bilo ko kad bi neki Austrijski seljak iz Salzburga pricao kako je BEC sranje na primjer...Ili neki Berlinski seljak poredio zivot u usranom Berlinu sa zivotom u Melbourne recimo..E tako je isto kad neko iz Buzima ili Krupe na primjer poredi zivot sa Sarajevom..Nema potrebe za ove emigrante koji su otisli jer su tesko zivjeli..Njih da si poslao u Nikaragvu i dao mu 1000 eura platu, on bi bio sav sretan.
konjislav

#20736 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Melbourne_Australia wrote:Kako vam se da tipkati vise sa likovima koji su otisli zbog fukarluka iz BIH ili koji su otisli iz manjih sredina..To bi isto bilo ko kad bi neki Austrijski seljak iz Salzburga pricao kako je BEC sranje na primjer...Ili neki Berlinski seljak poredio zivot u usranom Berlinu sa zivotom u Melbourne recimo..E tako je isto kad neko iz Buzima ili Krupe na primjer poredi zivot sa Sarajevom..Nema potrebe za ove emigrante koji su otisli jer su tesko zivjeli..Njih da si poslao u Nikaragvu i dao mu 1000 eura platu, on bi bio sav sretan.
Da, ali kako ti znaš odakle je ko otišao, osim da to nije rekao i rekao to koliku je platu imao i postavio izvod iz banke?
Otkud ti to znaš?
pustopoljina

#20737 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

Hjoj dbd vam zetovi i snahe bili iz buzima...valjalo je buzim dok je bilo "odoh majko ja, bosnu brani ti".
Odabij od buzima vise, od krupe pogotovo.
Bluemore

#20738 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

mousstapha wrote:Morel se udisat miris ulice svoje u sezoni smoga :lol:
Danas moze, cisto je
konjislav

#20739 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Melbourne_Australia wrote:Kako vam se da tipkati vise sa likovima koji su otisli zbog fukarluka iz BIH ili koji su otisli iz manjih sredina..To bi isto bilo ko kad bi neki Austrijski seljak iz Salzburga pricao kako je BEC sranje na primjer...Ili neki Berlinski seljak poredio zivot u usranom Berlinu sa zivotom u Melbourne recimo..E tako je isto kad neko iz Buzima ili Krupe na primjer poredi zivot sa Sarajevom..Nema potrebe za ove emigrante koji su otisli jer su tesko zivjeli..Njih da si poslao u Nikaragvu i dao mu 1000 eura platu, on bi bio sav sretan.
Da, ali kako ti znaš odakle je ko otišao, osim da to nije rekao i rekao to koliku je platu imao i postavio izvod iz banke?
Otkud ti to znaš?
Radio Sarajevo

#20740 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

pustopoljina wrote:Hjoj dbd vam zetovi i snahe bili iz buzima...valjalo je buzim dok je bilo "odoh majko ja, bosnu brani ti".
Posebno vas cijenim jer ste se međusobno poklali.
512MB

#20742 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Radio Sarajevo wrote:
512MB wrote:

A dio o batinama si namjerno preskočio

Volio bih te vidjeti pred Mašinskom školom u Sarajevu kako se kurčiš s cipelicama od milje i po :).
Puno ste mi jaki vas dvojica mašinaca... bjež bolan i ja se sa djecom ovde dopisujem :mrgreen:
512MB

#20743 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Ti si meni car majke mi :lol:
Edin H.

#20744 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

512MB wrote:
Ti si meni car majke mi :lol:
Evo jedna prikladna skladba za melburna :D

kloniran

#20745 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kloniran »

pustopoljina wrote:Hjoj dbd vam zetovi i snahe bili iz buzima...valjalo je buzim dok je bilo "odoh majko ja, bosnu brani ti".
:thumbup:
Teško će to shvatiti ljudi bez obraza.
zrakomlat

#20746 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

Ne znam je li ovdje neko postavljao ali u USA kongresu je
nedavno spomenuto iseljavanje iz BiH koje poprime oblike egzodusa, a Mathew Palmer je naglasio kako odlaze i mladi s dobrim platama i mogućnostima napredovanja.

Ja Konjislava prepoznao u toj rečenici što se tiče foruma, a znam ih par i lično u vanforumskom svijetu.
shheff

#20747 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by shheff »

Radio Sarajevo wrote:
Posebno vas cijenim jer ste se međusobno poklali.
Zasto komentarises nesto o cemu pojma nemas. B.Krupa i Buzim tj. njihova mladost su odbranili suverenitet BiH na ovim prostorima, u toj debilnoj izdaji stanovnika manjeg dijela Cazina i veceg dijela V.Kladuse. Opet ne može se generalizirati jer je dosta stanovnika V.Kladuse nije bilo dio izdaje i stradali su. Molim kolege forumase da jednom za sva vremena nauce cinjenice i da se ne desavaju lupetanja na ovu temu bilo na forumu ili van njega. Dio izdaje i saradnje sa četnicima je najvise 15% tadasnjeg Bihackog okruga (V.Kladusa), a sada vecinom St. Louisa.
Radio Sarajevo

#20748 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Puno ste mi jaki vas dvojica mašinaca... bjež bolan i ja se sa djecom ovde dopisujem 
Tu smo mi negdje godinama, ali bi ti i sa 45 kuka dobio batine u većini situacija u Sarajevu.
512MB

#20749 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Radio Sarajevo wrote:
Puno ste mi jaki vas dvojica mašinaca... bjež bolan i ja se sa djecom ovde dopisujem 
Tu smo mi negdje godinama, ali bi ti i sa 45 kuka dobio batine u većini situacija u Sarajevu.
Pa onda mora da je to neka civilizovana sredina...

Problem je što u sredinama i na mjestima gdje se ja krećem nema ni tebe ni pajde ti Melburna, a ni pred mašinskom školom me nema. Uostalom šta bi, nargilom bi me po glavi? :mrgreen: E moj sinko jel ti misliš da smo mi u Krajini sisali vesla? Propišo bi ti krv prije nego bi uspio reć Buba Corelli...
stakasa

#20750 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Radio Sarajevo wrote:
detroit-mercy wrote: Decko iz centra u sad u centru Amsterdama :mrgreen:.
Dovoljno je pogledati samo par ovih podebljanih izvadaka i svhatiti o cemu se radi.
I sta velis jaranu, ti te godine nedas, predpostavljam da hoces reci da ih ne bi proveo nikada u instranstvu kao jaran ti ali se vec prilicno dugo u inostranstvu, obzirom da imas pasos Holandije :mrgreen:.
Ali jos par mjeseci i kupis se :mrgreen:.
Sve ostalo sto si napisao, ne znam cemu ili kome adresiras. Balas ti pravi bolji ugodjaj, ok Balas izadje, kenja na stage-u 3-4 sata moze tako i 24sata ako treba, lik se i ne oznoji. Ljudi izadju, otprase 2 sata da se u golu vodu stvore, tebi bude dosta od 2 sata takve svirke a kamo li njima. Necu da raspravljam o muzickim ukusima ali tek kod nekih bendova vidis zasto su majstori svog zanata ili virtouzi na instrumentima. To ti je ko da gledas Zelju i Ajax :mrgreen: volis ti Zelju ali si svjestan sta je kvalitet i drugi nivo predstave/igre :mrgreen:.
Ili kad vozis Juga ili Porschea, mozes emotivno biti vezan za Juga (prvo auto, prvi put guzio u njemu) ali primjetis razliku kad sjedes u Porscha :mrgreen: .
Samo je jedno interesuje, kakav to zivot vodite tamo u tom Amsterdamu kad Utorkom navece nemate skim popit pivu :mrgreen:
Nisam u centru Amsterdama, ali nisam daleko. Centar nisam mogao priuštiti, a i zgrade su stare, treba ti mnogo para da ih renoviraš, ne isplati se. Tu uglavnom žive Holanđani koji su tu decenijama, ili ljudi koji ne znaju šta će od para, a pošto ja ovdje nisam imao nikakvu pozadinu, nisam jedan od njih.

Ne možemo porediti Balaša i Metallicu, ali možemo Metallicu i Van Gogh recimo. Ja više volim ove druge. Je li to zabranjeno? I oni se slome svirajući, preznoje, sjebu i šta sve ne. I kao što rekoh, ne moram guzice nekome dati da dođem do karte. Ti slobodno daj, tvoja stvar.

Vidim da si i ti iz Istočne BiH, čim ti akuzativ šta voziš završava na "a". Ili si možda Šošon. Ja sam vozio Jugu, a ne Juga, išli na gostovanje u Mostar s njim, obišli haman cijelu Bosnu po izletima. I nema tu ništa nepravilno, ali odaje o onome ko govori o tome. Nisam ja ništa bolji od nekoga ko nije iz Sarajeva, ali volim bosti oči ovim zlonamjernim kojima to smeta.

I rekoh ti, hajde da poredimo Zrinjski i Utrecht, pa da onda pričamo o kvalitetu. Izvini buraz, ali meni je fascinantno da neko dođe iz naše lige i izbaci jedan holandski tim, jer znam dobro koliko para ovdje imaju, a koliko kod nas. I jednostavno, draže mi je gledati dobru utakmicu naše lige nego PSV i Venlo, jer me oni jednostavno ne interesuju. To je tako.

Ti si u Americi, koja je genijalna i preglupa u isto vrijeme. Ima fenomenalnih ljudi, sjajnih stvari i mnogo više izbora nego u Zapadnoj Evropi, pa opet dođeš na forum jer ti fale naš jezik, naši ljudi, naše priče. I to je u redu, ali brate nemoj pišati po onome iz čega si šljeg'o. To je tvoje.
Pa sto odma ne rece o cemu se radi
Post Reply