Ukrajina

Post Reply
General War

#20726 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:To vi (đeneral, 505-ica, ti i slične srodne duše) između sebe. Taj nivo trenscedencije me ne interesuje.

______
Ti nikako da se odlucis da li bi forum ili blog...doduse blog nebi niko posjecivao,,,pa form korisits kao blog za svoje fix zakljucke...makar koristi ppi izaberi raju.
daxon

#20727 Re: Ukrajina

Post by daxon »

insomnia78 wrote:Cijena sitnica, 1,2 milijarde eVrića
Sindikat brodogradilišta oduševljen
Plus milijarda eurića koju moraju platiti u slučaju otkazivanja ugovora :-)
A što je najgore, moraju Rusima vratiti pare + penali, a kome onda uvaliti te brodove za koje su prilično para potrošili :run:
General War

#20728 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:
A kome ce ga rudari dombasa prodavati?
Šta ti je "DoMbas"? Tugo moja...
...od milja: dumb ass :lol:
zilog

#20729 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Samo se ne plati gas, kao sto ga ni BiH nece platiti (stari dug), ako ga ove zime ne bude.
General War

#20730 Re: Ukrajina

Post by General War »

daxon wrote:
A što je najgore, moraju Rusima vratiti pare + penali, a kome onda uvaliti te brodove za koje su prilično para potrošili :run:
Prvo rusija mora tuzit...a kome?
zilog

#20731 Re: Ukrajina

Post by zilog »

General War wrote:
daxon wrote:
:thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
daxon

#20732 Re: Ukrajina

Post by daxon »

General War wrote:
daxon wrote:
Nekad imam osjećaj da nemaš više od 11 godina :roll:
Ali i jedanaestogodišnjak bi trebao biti svjestan da se sa takvim ciframa ne zajebava, a naročito ne sa Rusima, to znaju svi, a naročito Olande, ne sekiraj se.

Kada je prvi put pomenuto na početku krize, da kao neće isporučiti brodove, Putin im je mirno rekao, u redu, ne morate, ali pripremite pare..., kakvo je to gutanje knedle bilo, čisti epic.
Last edited by daxon on 04/09/2014 00:06, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20733 Re: Ukrajina

Post by pici »

ništa od modernizacije flote :( ...a ja taxi u svemir :mrgreen:
Popustila pritisku NATO-a
Zbog sukoba u Ukrajini Francuska neće isporučiti ratni brod Rusiji

sreda 3.09.2014 | 22:28
SAD šalje vojnike na vežbu u UKR
Izvor: Tanjug

Vašington -- Sjedinjene Američke Države poslaće oko 200 svojih vojnika, koji će, krajem meseca, učestvovati u vojnim vežbama u Ukrajini, saopštio je danas Pentagon.

Učestvovanje 200 vojnika iz 173. vazduhoplovne brigade, prvo je angažovanje američkih kopnenih trupa u Ukrajini, od početka sukoba između vlasti u Kijevu i proruskih snaga.
eto ono šalju od 2008 al nikad da pošalju... :oops:

i za kraj...SPEKTAKLEEE !!!
sreda 3.09.2014 | 22:00
Očekujem jači pritisak EU zbog RUS
Izvor: Danas

Beograd -- Očekujem sve jači pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, kako se sukob u Ukrajini bude zaoštravao, ocenjuje u izjavi za Danas Ivica Dačić.
jel ovo i večni Erojski saveznik majčice rusije popušta :shock: ...nemerem bilivit :shock:

insomnia78

#20734 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Bio ti tu? :D

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
insomnia78

#20735 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

daxon wrote:
General War wrote:
daxon wrote: Plus milijarda eurića koju moraju platiti u slučaju otkazivanja ugovora :-)
Nekad imam osjećaj da nemaš više od 11 godina :roll:
Ali i jedanaestogodišnjak bi trebao biti svjestan da se sa takvim ciframa ne zajebava, a naročito ne sa Rusima, to znaju svi, a naročito Olande, ne sekiraj se.

Kada je prvi put pomenuto na početku krize, da kao neće isporučiti brodove, Putin im je mirno rekao, u redu, ne morate, ali pripremite pare..., kakvo je to gutanje knedle bilo, čisti epic.
Bio ti tu?

romeomoraprezivjeti

#20736 Re: Ukrajina

Post by romeomoraprezivjeti »

daxon wrote:
Dace ih Ukrajincima ko od sale.:-)
daxon

#20737 Re: Ukrajina

Post by daxon »

insomnia78 wrote:Bio ti tu?
Nisam, ali objavili svi mediji. Vrati malo film unazad, ne vjerujem da nisi upratio taj detalj?
insomnia78

#20738 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Ma nisam vala ni pratio
Hollanda ne mogu smisliti tako da vecinim preskacem vijesti sa njim u glavnoj uloGi

General War

#20739 Re: Ukrajina

Post by General War »

daxon wrote:
General War wrote: Ali i jedanaestogodišnjak bi trebao biti svjestan da se sa takvim ciframa ne zajebava, a naročito ne sa Rusima, to znaju svi, a naročito Olande, ne sekiraj se.

Koliko god ja imao godina, opet tvoja fascinacija za putinom je pregolema da bi razborito samo malo promislio kako makar pravno mozes neke stvari osigurati...
1. Veliki poslovi se "osiguravaju"...sasvim je moguce da je i ovaj projekat osiguran...
2. Je li to mislis da putin moze poslati utjerivace dugova u francusku da namire dug?
3....nezvanicno, Japan ce izgleda hajrovat ove Mistrale.
insomnia78

#20740 Ukrajina

Post by insomnia78 »

Image
I onda u komentarima
Image
Hahahaha

Danguba

#20741 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Rusija isporucila Srbiji akumulatore da mogu podici eroplane...oho nam se sade... :D
naoruzavaju pozadinu... :-)
General War

#20742 Re: Ukrajina

Post by General War »

insomnia78 wrote:Image
I onda u komentarima
Image
Hahahaha

:lol:
daxon

#20743 Re: Ukrajina

Post by daxon »

General War wrote:Koliko god ja imao godina, opet tvoja fascinacija za putinom je pregolema da bi razborito samo malo promislio kako makar pravno mozes neke stvari osigurati...
1. Veliki poslovi se "osiguravaju"...sasvim je moguce da je i ovaj projekat osiguran...
2. Je li to mislis da putin moze poslati utjerivace dugova u francusku da namire dug?
Opet pišeš gluposti koje nemaju veze sa životom, cijela poenta priče je da će pare morati vratiti, nebitno je ko će zbog toga najebati, da li ponovo Libijci, ili Marokanci, Iračani..., ili pak francuski poreski obveznici, ali ako brodove ne isporuče, pare će morati vratiti, to je i budalama jasno.
Ukoliko pratiš, primjećuješ da se Rusi oko toga čak i ne uzbuđuju, skoro da ih i ne zanima, znaju da Oland vrlo dobro zna šta mu je činiti.
Challenger__

#20744 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Negdje sam pročitao misao jednog ruskog analitičara koji kaže, po sjećanju, jer ne mogu sada da nađem tekst: "Mi nemamo problem ni sa Porošenkom ni sa Obamom. Oni su nebitne lutke. Mi čekamo lutkare da izađu iz sjene".
General War

#20745 Re: Ukrajina

Post by General War »

daxon wrote:
General War wrote:Koliko god ja imao godina, opet tvoja fascinacija za putinom je pregolema da bi razborito samo malo promislio kako makar pravno mozes neke stvari osigurati...
Opet pišeš gluposti koje nemaju veze sa životom, cijela poenta priče je da će pare morati vratiti, nebitno je ko će zbog toga najebati, da li ponovo Libijci, ili Marokanci, Iračani..., ili pak francuski poreski obveznici, ali ako brodove ne isporuče, pare će morati vratiti, to je i budalama jasno.
Ukoliko pratiš, primjećuješ da se Rusi oko toga čak i ne uzbuđuju, skoro da ih i ne zanima, znaju da Oland vrlo dobro zna šta mu je činiti.
Dobro ba, vratit ce pare...
Naravno da sam primjetio da oni koji se za nesto uzbude u rusiji...promptno zavrse u zatvoru ili budu izdegeneceni pred kucom.
General War

#20746 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Negdje sam pročitao misao jednog ruskog analitičara koji kaže, po sjećanju, jer ne mogu sada da nađem tekst: "Mi nemamo problem ni sa Porošenkom ni sa Obamom. Oni su nebitne lutke. Mi čekamo lutkare da izađu iz sjene".
I ja se sjecam (ne bas doslovno) kad pitaju nekog JNA generala zasto dopusta osnivanje paravojnij jedinica prije nego je i poceo rat u YU...a on odgovara: "da prosijemo ološ"...i dok je on prosijavao - olos mu dodje glave i vojsci i drzavi...tako i ovo za "lutkare"...
Challenger__

#20747 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Sa više strana stižu potvrde o zarobljenim poljskim plaćenicima (Donjecki aerodrom). Iz tog pravca su ispaljeni projektili od kojih su najviše stradali građani Donjecka:
#FLASH - #Polish Mercenaries taken at #Donetsk airport are already being interrogated. As soon as available, we will try to translate, etc.
izvor - Gleb Bazov

Ne bih im bio u koži.
Challenger__

#20748 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Znači, poljski plaćenički šljam i na luganskom i na donjeckom aerodromu. Od samoga početka dešavanja. Zanimljivo...
Captain Ahab

#20749 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Challenger__ wrote:Negdje sam pročitao misao jednog ruskog analitičara koji kaže, po sjećanju, jer ne mogu sada da nađem tekst: "Mi nemamo problem ni sa Porošenkom ni sa Obamom. Oni su nebitne lutke. Mi čekamo lutkare da izađu iz sjene".
A ko bi ti lutkari bili? Imamo li neka imena ili naznake?
Challenger__

#20750 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Captain Ahab wrote:A ko bi ti lutkari bili? Imamo li neka imena ili naznake?
Da,da...
Post Reply