Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
madner

#20726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Kazem navijacki, Incko je tada po Njemackom nalogu ubacio HDZ u igru, Njemci su tada bili ti koji su zapravo pregovarali za HDZ, te imali fina obecanja za Zlaju ako popusti.

Sada Cova ima velike okice i zelju da se pita od aduta.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

sHa ste .BA neUrozni...uzmite Raguza, Fikreta, Scepu, Halila...samo nebo je granica :mrgreen:
dječak sa šibicama

#20728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dječak sa šibicama »

Ako sam ja dobro razumio, Bakir i SDA odjednom vise nisu probosanski politicar/stranka a DF je odjednom zadnja brana nestanku drzave (otkad to drzava nestaje ili nastaje raspodjelom ministarskih fotelja :? ), i sve to zato jer DF dobija 4 ministarske fotelje i to im je malo.

Sta kaze Komso, nas ne zanimaju fotelje :oops: :lol:
Hafis

#20729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

madner wrote:Kazem navijacki, Incko je tada po Njemackom nalogu ubacio HDZ u igru, Njemci su tada bili ti koji su zapravo pregovarali za HDZ, te imali fina obecanja za Zlaju ako popusti.

Sada Cova ima velike okice i zelju da se pita od aduta.
Rekoh ti Zlaja je meštar, neponovljiva pojava u ovoj zemlji. Po potrebi može biti sve: od rigidnod ateiste i ljevičara do predsjednika bošnjačkog instituta. Snalazi se potpuno jednako i za 1 maj i za bajram, i s radnicima i s hodžama. Takav tip je i mogao nešto učiniti na vanjskom lobiranju u EU.
A što će ova dvojica? Jedan po običaju ne zna je li pošao ili došao, a drugi iz stanovitih razloga baš ne predstavlja prototip pouzdane osobe kojoj bi EU dala tako osjetljivu podršku.
Last edited by Hafis on 02/03/2015 11:08, edited 1 time in total.
megaman4

#20730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

Davno je jedan intelektualac rekao da će doći vrijeme kada će Bošnjaci i Srbi praviti novu BiH. Izgleda da je Čović spreman pogaziti i Dodika i Bakira samo da bih doašo do svog cilja, čime dobija nove neprijatelje. Koliko god Dodik bio problematičan, ovaj je guja prve klase, i svojim postupcima će preveslati i Dodika i ostale. Na kraju će Čović ostati sam, a kako stvari stoje vrlo je blizu. Može on govoriti o ugroženosti Hrvata koliko god hoće, kada upravo ON stvara tu ugroženost i strah od drugih. Niko mu više neće vjerovati, sem Crnog Marka i Kolinde od Kitarović.
pici

#20731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Legitimnima zapela sesta srBska fotelja ko opanak na kozjoj stazi :mrgreen:
Hafis

#20732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

megaman4 wrote:Davno je jedan intelektualac rekao da će doći vrijeme kada će Bošnjaci i Srbi praviti novu BiH. Izgleda da je Čović spreman pogaziti i Dodika i Bakira samo da bih doašo do svog cilja, čime dobija nove neprijatelje. Koliko god Dodik bio problematičan, ovaj je guja prve klase, i svojim postupcima će preveslati i Dodika i ostale. Na kraju će Čović ostati sam, a kako stvari stoje vrlo je blizu. Može on govoriti o ugroženosti Hrvata koliko god hoće, kada upravo ON stvara tu ugroženost i strah od drugih. Niko mu više neće vjerovati, sem Crnog Marka i Kolinde od Kitarović.
Nije dalek trenutak kada će početi o Dodiku pozitivno pisati :)

Brate, mijenjate te din-dušmane k'o normalan insan čarape
megaman4

#20733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

Hafis wrote:
megaman4 wrote:Davno je jedan intelektualac rekao da će doći vrijeme kada će Bošnjaci i Srbi praviti novu BiH. Izgleda da je Čović spreman pogaziti i Dodika i Bakira samo da bih doašo do svog cilja, čime dobija nove neprijatelje. Koliko god Dodik bio problematičan, ovaj je guja prve klase, i svojim postupcima će preveslati i Dodika i ostale. Na kraju će Čović ostati sam, a kako stvari stoje vrlo je blizu. Može on govoriti o ugroženosti Hrvata koliko god hoće, kada upravo ON stvara tu ugroženost i strah od drugih. Niko mu više neće vjerovati, sem Crnog Marka i Kolinde od Kitarović.
Nije dalek trenutak kada će početi o Dodiku pozitivno pisati :)

Brate, mijenjate te din-dušmane k'o normalan insan čarape
samo vi slušajte Čović-bega :izet:
pici

#20734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Jel sutra Legitimnima dolaze KARAmarko i KITArovicka od HRvaCke na ispomoc :mrgreen:
TheGodfather001

#20735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by TheGodfather001 »

Iako sam glasao za DF, nedavno shvatih da je to stranka sa "trojanskim konjem". U posljednih par mjeseci intezivno u jednom (diskretnom) restoranu u opstini Novo Sarajevo, svaki put kada ja odem, a to je cesto, vidjam jos uvijek aktivne "istaknute" clanove SDP-a i aktivne "istaknute" clanove DF-a koji prije toga bijahu hard-core SDP-ovci i koji se onako bratski časte, koliko cuh opet je rasprava o politikama stranaka i njihovom omjeru "uticaja" na Šefove i na neka pitanja koja trebaju rješavati, raspodjele pozicija i sve stvari koje nisam želio da slušam od DF-a... Razočarenje sa moje strane :(
Komšić i ovi njegovi "vatreni" nastupi - majstor jeftinog spektakla, moje mišljenje.
dječak sa šibicama

#20736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Sarafina uzela na metu Bakira, ne ljava vise ni on nece da zajebe Hrvate ba a tolike smo nade polagali u njega, Ivanic ne dodje na proslavu 1. marta haman cetnik, Nedime sta nam ovo rade :D
eifel

#20737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by eifel »

pici wrote:Jel sutra Legitimnima dolaze KARAmarko i KITArovicka od HRvaCke na ispomoc :mrgreen:
Ne treba njima boljeg pomagaća od Bakira i SDA
zagor 19

#20738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

Iskreno se nadam da Df neće načiniti kobnu grešku i vratiti se u "Bermudski trougao" SDA-HDZ-DF. Nakon HDZ-ovog sijela tj. zasjedanja HNS, ovo je definistivno najpogodniji momenant za napuštanje te priče, a koja od početka nema perpektive, s tim što se u BiH izgubljeno vrijeme odavno ne računa kao veliki gubitak, a 5 mjeseci je nepovratno i bepodtrebno izgubljeno.

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/26121 ... stara.html
Last edited by zagor 19 on 02/03/2015 11:18, edited 1 time in total.
pici

#20739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

eifel wrote:
pici wrote:Jel sutra Legitimnima dolaze KARAmarko i KITArovicka od HRvaCke na ispomoc :mrgreen:
Ne treba njima boljeg pomagaća od Bakira i SDA
dječak sa šibicama

#20740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

TheGodfather001 wrote:Iako sam glasao za DF, nedavno shvatih da je to stranka sa "trojanskim konjem". U posljednih par mjeseci intezivno u jednom (diskretnom) restoranu u opstini Novo Sarajevo, svaki put kada ja odem, a to je cesto, vidjam jos uvijek aktivne "istaknute" clanove SDP-a i aktivne "istaknute" clanove DF-a koji prije toga bijahu hard-core SDP-ovci i koji se onako bratski časte, koliko cuh opet je rasprava o politikama stranaka i njihovom omjeru "uticaja" na Šefove i na neka pitanja koja trebaju rješavati, raspodjele pozicija i sve stvari koje nisam želio da slušam od DF-a... Razočarenje sa moje strane :(
Komšić i ovi njegovi "vatreni" nastupi - majstor jeftinog spektakla, moje mišljenje.
Ma jok, Komsic je zajeban, svi ga se boje, u drzavi i regionu.

Nego, kad si vec kod ove teme, sta si drugo ocekivao, 99% DF kadrovika su bivsi SDP-ovci, maltene da ih ima koji su jednom nogom u SDP-u a drugom u DF-u. Pa gdje prevagne, gdje im bude bolje.

Ko nekad SDA i SzaBiH.

Eto ja nisam ni primjetio kad je moj nacelnik presao iz SDP-a u DF, samo odjednom osvanu demokratski frontalan. Becirevic, ljubi ga majka sposobnog i pametnog.
pametolog

#20741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pametolog »

Zeljko Komsic je covjek koji je malo sta doveo do kraja. Ima lijepe populisticke poteze i poruke, ali sta god mu das da radi konkretno, covjek digne ruke i ode. A uvijek nadje neki razlog za koji ce mu raja pljeskati dok jos dublje svi zajedno tonu u blato, kao radi za njih (nas).

Bio jednom nacelnik opcine pa napustio kad je trebao uciniti nesto konkretno, bio ambasador pa napustio kad je trebao uciniti nesto konkretno, bio opet nacelnik pa napustio kad je trebao uciniti nesto konkretno, bio clan Predsjednistva I za dva mandata ne znam sta je konkretno ucinio (da je dosao do te faze, napustio bi garant), bio znacajan igrac u SDP i kad je trebao uciniti nesto konkretno sa Partijom on je napustio, dobio glasova da udje u vlast I radi na promjenama on opet napustio. i sta sad, da ga cekamo kako ce kao rasturiti SDA I HDZ za cetiri godine. Rano je za predizbornu kampanju, ali oni su vec krenuli. Mene interesuju promjene sada, opozicionih kuknjava sam se godinama naslusao, I to mi nije nesto za aplaudiranje. Daj uradi konkretno sta mozes, a ne stogodisnje kritike. Znamo mi svi vec dovoljno i o SDA i o HDZ i o SDP, malo toga mi kroz godine opozicioniranja mogu otkriti g. Komsic, g. Podzic ili g. Suljagic, sto jos nisam cuo od njih, ili od bilo koga drugih, o SDA I drugim.

Meni bi bilo puno draze da je usao u vlast pa da ga vidim da nesto konkretno uradi. Al' eto, cekacu jos godina i godina da ga vidim na djelu, sa konkretnom odgovornoscu, a mi cemo da pljescemo i tonemo, i pljescemo i tonemo, i... a on ce da prica, i prica, i prica, i prica,...
pici

#20742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

sHa se Jezdite .Ba imate manjinsku vladu SDA-HDZ u ubacite dvoje troje SNSD srba i nafatajte kojeg sejdica i fincija i et ga...Vlada :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

pici

#20744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Black swan wrote:http://www.avaz.ba/clanak/166514/maric- ... eodgovorno

sa ba ovi trabunjaju

oce Scepa da uljeti... :mrgreen:
TheGodfather001

#20745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by TheGodfather001 »

dječak sa šibicama wrote:
TheGodfather001 wrote:Iako sam glasao za DF, nedavno shvatih da je to stranka sa "trojanskim konjem". U posljednih par mjeseci intezivno u jednom (diskretnom) restoranu u opstini Novo Sarajevo, svaki put kada ja odem, a to je cesto, vidjam jos uvijek aktivne "istaknute" clanove SDP-a i aktivne "istaknute" clanove DF-a koji prije toga bijahu hard-core SDP-ovci i koji se onako bratski časte, koliko cuh opet je rasprava o politikama stranaka i njihovom omjeru "uticaja" na Šefove i na neka pitanja koja trebaju rješavati, raspodjele pozicija i sve stvari koje nisam želio da slušam od DF-a... Razočarenje sa moje strane :(
Ma jok, Komsic je zajeban, svi ga se boje, u drzavi i regionu.

Nego, kad si vec kod ove teme, sta si drugo ocekivao, 99% DF kadrovika su bivsi SDP-ovci, maltene da ih ima koji su jednom nogom u SDP-u a drugom u DF-u. Pa gdje prevagne, gdje im bude bolje.

Ko nekad SDA i SzaBiH.

Eto ja nisam ni primjetio kad je moj nacelnik presao iz SDP-a u DF, samo odjednom osvanu demokratski frontalan. Becirevic, ljubi ga majka sposobnog i pametnog.
Ne znam sta da ti kazem. Ocekivao sam vise karaktera i principijelnosti od DF-a, ali i od tih jebenih clanova, ali upravu si, jos uvijek SDPovic hodaju po liniji, pa ko vise ponudi, tome u zagrljaj ce pasti "slucajno demokratski frontalno" osvijesteni i prosvijetljeni. Povedi nas Želja! Mamicu im lopovsku!
I Komšić bi trebao povesti brigu o svojim članovima, oni su ambasadori njegove stranke, a sa ovakvom slikom u mojoj glavi, Crvena pomiješana sa Žutom = Demokratska Fronta!
nosara

#20746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

sa ba ovi trabunjaju
Dobro him je rekla koka... Djetinjasta fronta... :D
eifel

#20747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by eifel »

nosara wrote:

sa ba ovi trabunjaju
Dobro him je rekla koka... Djetinjasta fronta... :D
Došo i ti, haj nek si ti došo
dječak sa šibicama

#20748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

pametolog wrote:Zeljko Komsic je covjek koji je malo sta doveo do kraja. Ima lijepe populisticke poteze i poruke, ali sta god mu das da radi konkretno, covjek digne ruke i ode. A uvijek nadje neki razlog za koji ce mu raja pljeskati dok jos dublje svi zajedno tonu u blato, kao radi za njih (nas).

Bio jednom nacelnik opcine pa napustio kad je trebao uciniti nesto konkretno, bio ambasador pa napustio kad je trebao uciniti nesto konkretno, bio opet nacelnik pa napustio kad je trebao uciniti nesto konkretno, bio clan Predsjednistva I za dva mandata ne znam sta je konkretno ucinio (da je dosao do te faze, napustio bi garant), bio znacajan igrac u SDP i kad je trebao uciniti nesto konkretno sa Partijom on je napustio, dobio glasova da udje u vlast I radi na promjenama on opet napustio. i sta sad, da ga cekamo kako ce kao rasturiti SDA I HDZ za cetiri godine. Rano je za predizbornu kampanju, ali oni su vec krenuli. Mene interesuju promjene sada, opozicionih kuknjava sam se godinama naslusao, I to mi nije nesto za aplaudiranje. Daj uradi konkretno sta mozes, a ne stogodisnje kritike. Znamo mi svi vec dovoljno i o SDA i o HDZ i o SDP, malo toga mi kroz godine opozicioniranja mogu otkriti g. Komsic, g. Podzic ili g. Suljagic, sto jos nisam cuo od njih, ili od bilo koga drugih, o SDA I drugim.

Meni bi bilo puno draze da je usao u vlast pa da ga vidim da nesto konkretno uradi. Al' eto, cekacu jos godina i godina da ga vidim na djelu, sa konkretnom odgovornoscu, a mi cemo da pljescemo i tonemo, i pljescemo i tonemo, i... a on ce da prica, i prica, i prica, i prica,...
Ne mozes mu zamjeriti sto svoje licne interese skriva iza nacionalnih, ni prvi ni zadnji.

On ide politikom "ja nisam zadovoljan, narode, izdaja prodaja ne daju mi financije znaci hoce da ruse drzavu" i tako dalje.

Takodje, previse je ingerencija dao Suljagicu, za kojeg se manje vise zna da se ni sa rodjenom zenom nije mogao razgovarati osim sakama i batinama.

Ta prica o rasturanju HDZ-a i SDA je toliko glupa, da ne znam koliko retardiran moras biti pa u to vjerovati. Slikovito, DF ce jednog dana uzeti 90% glasova u Kalesiji, Kladusi, Sirokom Brijegu, Cazinu, Ljubuskom???? ne mogu u Sarajevu, ili Tuzli koja je jos reprezentativnija, odnijeti pobjedu nad SDA, ali oni ce kao rasturiti SDA i HDZ.

Problem ove drzave je u tim fiks idejama, koje se nikada nece ostvariti. Ne postoji gradjanaska BiH, narodi su tu i nigdje ne idu, narod glasa za koga hoce i to se mora postovati. Ako su glasaci Bakiru i Covicu dali povjerenje, tu zavrsava svaka prica.

To se nekome moze svidjati ili ne, ali to je cinjenica. I nju DF odlicno zna, ali igraju se sa emocijama naivne raje koja pada na supljiranje tipa "rasturicemo SDA i HDZ". Hajd bas da vidim kako ce to uraditi.

Zbog Lagumdzijinog "rasturanja" BiH je izgubila evo vec 5 godinu, pa bujrum hajte opet. I bas me zanima kome je u interesu blokirana i na sve moguce nacine neucinkovita drzava i njena vlast.

Klasicni harakiri, ali samo nastavite.
madner

#20749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Cuj zbog Zlaje, jedina konstanta ovdje je Covic i njegovi zahtjevi.

SDP, za razliku od SDA i HDZa danas, je 2011 mogao formirati vladu. HDZ je svjesno obstruirao imenovanje kako forma ne bi bila ispunjena.

Covic problem je krajnje jednostavan, zeli mnogo a nema sta ponuditi.
Innovation

#20750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

Black swan wrote: sa ba ovi trabunjaju
Nista, nije prvi put da ovo govore. :oops:
Politička analitičarka Ivana Marić, komentirajući propali pokušaj formiranja vlasti, izjavila je za "Avaz" da je evidentno da su apetiti DF-a porasli te da je "malo ministarstava koliko oni apetita imaju".

- DF se od početka ponaša vrlo politički nezrelo i iznenađeno. Pokušavaju da se na svaki način izvuku iz koalicije. Zaista je malo nejasno njihovo ponašanje. Zato se ne može pratiti slijed njihovih odluka. Jer, nakon dva-tri mjeseca, koliko stoji ista ponuda HDZ-a BiH, oni su tek sada reagirali na nju - kaže Marić.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/166514/maric- ... aTkv6.dpuf
Post Reply