SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- jalijas74
#20726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bacanje flaše sa zapaljivom tečnošću
Dana 19.07.2015.godine oko 02,55 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Zahira Panjete, općina Novo Sarajevo, ispred kuće vlasništvo C.G. i C.D. iz Sarajeva, bačena flaša sa nepoznatom zapaljivom tečnošću od strane NN lica. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na kući nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
Dana 19.07.2015.godine oko 02,55 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Zahira Panjete, općina Novo Sarajevo, ispred kuće vlasništvo C.G. i C.D. iz Sarajeva, bačena flaša sa nepoznatom zapaljivom tečnošću od strane NN lica. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na kući nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
-
made_in_sarajevo
#20727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
neku noc se zadesim kod tibre na stupu i neka vriska,galama, pustiiii mi rukeeee,adnane nemoj ga.... i tako to. naravno valjda od tuce nije nista bilo, nekako kako sam slusao i malo vidio, bilo je "joj pusti me ubit cu ga dede mi (nemoj me pustat ziv bio usro sam se od straha). akteri te galame i lafo mangupisanja su
https://www.youtube.com/watch?v=pLXhKi21y1o
ne znam jel pjevac bio ali ovi ostali manje vise sa klipa su bili tu. tako jedno 5min su galamili i dodjose 2 patrole i kombi, ali nisu mogli odma proci do njih jer je auto stajalo na cesti i izasla dva policajca i otisli pjeske do njih u laticku, kad nasta muk odjednom, svi su fini,mirni,oni sire ljubav, otisla policija nakon 10min mozda i dalje tisina, otisli spavati
sve silni mangupi ali na VARTA baterije
-
Naslovnica
#20728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kakva furka na Bgd devedesetih, Rane, Kristijana, pa jadna ova država sa ovakvim mladim ljudima...
- jalijas74
#20729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://radiosarajevo.ba/novost/195465/p ... edna-osoba
U ovoj Vogosci malo malo neko bude upucan, propucan...
- Kal El
#20730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Preminuo GRAS-ov radnik jučer na Ilidži, vrućina + šećer
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jalijas74 wrote:http://radiosarajevo.ba/novost/195465/p ... edna-osoba
H.E. je izjavio da se kretao ulicom Blagovac, u općini Vogošća, kada je začuo pucanj iz vatrenog oružja i osjetio bol u nozi.
Cuj kretao se i onda pucanj i bol u nozi....onako, iz custa mira?!
- Haris033
#20732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kako niko nije objavio udes 2 terenca (mislim da su oba Hyundai) koji se desio sinoć oko 23.00 između Alipašinog i Nedžarića (pravac Ilidža)? Crni terenac bukvalno ušao u bijelog. 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vidjeo sam i ja to ,skoro na pruzi zavrsili...al nema slika...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Znas koliko tih vecernjih udesa prodje neopazeno? Novinari spavaju, ko ce se bihuzuriti poslije 22:00 naveceHaris033 wrote:Kako niko nije objavio udes 2 terenca (mislim da su oba Hyundai) koji se desio sinoć oko 23.00 između Alipašinog i Nedžarića (pravac Ilidža)? Crni terenac bukvalno ušao u bijelog.
- O'zone
- Globalni moderator
#20735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Možda je Hyundai od poznate ličnosti pa se ne obljavljujeTomahawk11 wrote:Znas koliko tih vecernjih udesa prodje neopazeno? Novinari spavaju, ko ce se bihuzuriti poslije 22:00 naveceHaris033 wrote:Kako niko nije objavio udes 2 terenca (mislim da su oba Hyundai) koji se desio sinoć oko 23.00 između Alipašinog i Nedžarića (pravac Ilidža)? Crni terenac bukvalno ušao u bijelog.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ministar ... /130205041
- klaki
#20736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bijeli SUV bio u brzoj, crni u srednjoj a BMW u sporoj
BMW zakacio crni SUV u zadnja desna vrata
Crni SUV izgubio kontrolu i udario tj. to je vise bilo guranje u zadnja desna vrata ovog bijelog. BIjeli se okrenuo i popeo zadnjim tockovima na travu. Usljed klizanja pukle felge na lijevoj strani bijelog. Štete nisu pretjerano velike, samo ako je bijeli bio peh pa da mu osim felgi nije jos sta puklo oko diskova. Crni ostao u voznjom stanju.
BMW pobjegao iste sekunde i niko nije stigao zapisati tablice tako da pušite ga ostali. Nadam se najboljem za oba vozaca. Welcome to Bosnia
Crni SUV izgubio kontrolu i udario tj. to je vise bilo guranje u zadnja desna vrata ovog bijelog. BIjeli se okrenuo i popeo zadnjim tockovima na travu. Usljed klizanja pukle felge na lijevoj strani bijelog. Štete nisu pretjerano velike, samo ako je bijeli bio peh pa da mu osim felgi nije jos sta puklo oko diskova. Crni ostao u voznjom stanju.
BMW pobjegao iste sekunde i niko nije stigao zapisati tablice tako da pušite ga ostali. Nadam se najboljem za oba vozaca. Welcome to Bosnia
- ranger
#20737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ko je bio u čemu?klaki wrote:Bijeli SUV bio u brzoj, crni u srednjoj a BMW u sporoj
- rumenige_brajtner
#20738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jel se ovo desilo u gradu il na autoputu? ako je u gradu, onda to brza i spora traka ne pije vode.klaki wrote:Bijeli SUV bio u brzoj, crni u srednjoj a BMW u sporoj
- klaki
#20739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma u gradu akakv autoput, nego tako pisem kontam lakse skontat. necemo se sad oko toga raspravljatrumenige_brajtner wrote:jel se ovo desilo u gradu il na autoputu? ako je u gradu, onda to brza i spora traka ne pije vode.klaki wrote:Bijeli SUV bio u brzoj, crni u srednjoj a BMW u sporoj
- rumenige_brajtner
#20740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa najlakše je skontat ako kažeš desna, lijeva, srednja, al dobroklaki wrote:
ma u gradu akakv autoput, nego tako pisem kontam lakse skontat. necemo se sad oko toga raspravljat
-
BadBoy
#20741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Hahah očito je i taj bijeli SUV kontao da je u "brzoj traci". Joj vozača majko mila, pa totalna anarhija vlada ja ne znam šta je ovo više ovako.rumenige_brajtner wrote:jel se ovo desilo u gradu il na autoputu? ako je u gradu, onda to brza i spora traka ne pije vode.klaki wrote:Bijeli SUV bio u brzoj, crni u srednjoj a BMW u sporoj
- jao_situacije
#20742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jebeš takvu policiju ako ih nisu išamarali i na spavanje poslalimade_in_sarajevo wrote:neku noc se zadesim kod tibre na stupu i neka vriska,galama, pustiiii mi rukeeee,adnane nemoj ga.... i tako to. naravno valjda od tuce nije nista bilo, nekako kako sam slusao i malo vidio, bilo je "joj pusti me ubit cu ga dede mi (nemoj me pustat ziv bio usro sam se od straha). akteri te galame i lafo mangupisanja su
![]()
![]()
ne znam jel pjevac bio ali ovi ostali manje vise sa klipa su bili tu. tako jedno 5min su galamili i dodjose 2 patrole i kombi, ali nisu mogli odma proci do njih jer je auto stajalo na cesti i izasla dva policajca i otisli pjeske do njih u laticku, kad nasta muk odjednom, svi su fini,mirni,oni sire ljubav, otisla policija nakon 10min mozda i dalje tisina, otisli spavati
![]()
edit
ovo su oni debili što su sjekli raju u tramvaju prije jedno pola godine
-
made_in_sarajevo
#20743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To su ti, jesu li im vaspitne pucali ne znam,nisam bas htio da idem zagledati da ne bude i ja kriv
. Cim je muk nastao kad su dosli i kad su otisli vjerovatno je svega bilo pa prpa guzici 
- drug_profi
#20744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vidim da se neko skoro zabio na onu ogradu kod muzeja, sto zatvara nezavrsenu transverzalu i usmjerava na parking pred muzejom.
Iskrivio šinu dobro i oštemao beton. To nisam ranije primjetio.
Iskrivio šinu dobro i oštemao beton. To nisam ranije primjetio.
-
ing-ecc
#20745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Udes kod medicinskog faxa, na onoj 'nezgodnoj' krivini
Tigra cabrio (cini mi se) i VW 4 razbacali se ko bilijar kugle, mislim da sve skupa nije sa stLasnim posljedicama kako to izgleda na cesti.
Tigra cabrio (cini mi se) i VW 4 razbacali se ko bilijar kugle, mislim da sve skupa nije sa stLasnim posljedicama kako to izgleda na cesti.
- DaysleepeR
#20746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Golf prešao u traku od Tigre, puklo je kao bomba, cura izašla iz Tigre kao nokautirana, zamalo pade u nesvjest, srećom bili neki momci tu pa joj pomogli dok hitna nije došla, vozač iz golfa jedva izašao, pijan ko letva, pokušao pobjeći prvo ali odvalio točak. Uviđaj trajao preko sat i po dok mu konačno nisu uradili alko tekst. Na kraju ga pustili da ode taksijem, nisu ga uhapsili. Cura se vratila kasnije sa ovratnikom.ing-ecc wrote:Udes kod medicinskog faxa, na onoj 'nezgodnoj' krivini
Krivac za sve je Kanton i firma koja je radila obnovu kanalizacije Bolničke i nije nikad vratila ulicu u prvobitno stanje nego su stavili neki asfalt klase Ž preko one dvije trećine koliko su iskopali. Taj asfalt je sada toliko propao i klizav da svaki dan auta koja idu prema bolnici u krivini prokližu. Poginuće neko pazite šta kažem. Kanton je kriv jer je takvu ulicu tehnički primio...
ovo je ulica odmah nakon "obnove"

- JThomas
#20747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
tzv. predizborni sloj 
- DaysleepeR
#20748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
2/3 istogJThomas wrote:tzv. predizborni sloj
-
ing-ecc
#20749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Shvatam ja i predizborni sloj al zar ti ne rece 'pijan k'o letva'?!
Tesko da tu pomazu asfaltni slojevi, mozda samo mozdani slojevi daju uticaj sveukupnoj situaciji.
Tesko da tu pomazu asfaltni slojevi, mozda samo mozdani slojevi daju uticaj sveukupnoj situaciji.
- jalijas74
#20750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Veceras se na tranzitu ispod Parka princeva odmah uz cesto nesto zapalilo , plamen je dostizao visinu stabala oko 15-20 metara vatrogasci su na tranziti izasli tek kad se ugasio nekih 7-10 minuta. Sad jel neko odozdo ugasio pozar pa nije bilo potrebe za kolima sa tranzita nema pojma ali mi je nekako logicnije da se sa Skenderije pojavis na tranzitu puno-puno brze i da odozgo "šicaš" vatru.