tempuser wrote:
Bez uvrede, ali cemu silni elaborati, o kakvim spustanjim, sjedalima i niskoprofilinim gumama pises???? Vozis jedan te isti auto, kakav je takav, pitanje je samo pitanje putanje A ili putanje B kroz krivinu, a sto se fizike tuce ne znam po kojom zakonu fizika jaca centripetalna sila moze manje ili jednako uticati na tijelo, tj biti jednako udobna ili udobnija od slabije, as simple as that.
....
Nijansu više preko pune linije u tuđu traku smatram povećanim rizikom vožnje... opet jednostavno... ako želiš poštovati zakone fizike i smanjiti sile koje djeluju na tijelo jednostavno prilagodi brzinu kretanja radijusu krivine jer brzina direktno utiče na te nekakve sile koje dramatično ugrožavaju udobnost...
....
Niđe veze braniti kršenje zakona radi udobnosti... hajde malo da se priberemo lagano ovdje...[/quote]
Kad smo kod tumacenja fizike, obrati paznju na boldirano, to sto ti smatras je jedna stvar, fizika je nesto sasvim drugo.
Izvini, zaboravio sam da je bezgresni na drugoj strani!

[/quote]
Zapravo je u pitanju centrifugalna sila, ali nema veze. Nju svakako mogu da smanjim tako što za nijansu smanjim pritisak na pedalu gasa i - vidi čuda - krivinu pređem jednako udobno (govorim o onoj na Ivan sedlu) kao i vozilo koje za nijensu brže prođe sa manjim poluprečnikom krivine. Isto udobno ali svakako mnogo sigurnije.
Kada je put prazan onda nema rizika, ali takvo ponašanje uđe u krv i desi se ono što sam maloprije naveo - vozač je nekad naprosto nesvjestan činjenice da nije na svojoj strani.