SDA-All about

Post Reply
kolegione

#20701 Re: SDA-All about

Post by kolegione »

rajvosa1 wrote:Meni se čini da je SDA u zadnje vrijeme znatno napredovala u medijskom predtavljanju (ili "spinu"), iako protiv sebe imaju i FTV i Avaz. Zna li neko šta rade?
Koriste nove tehnologije :D www.klix.ba Njihovi mladi aktivisti salju linkove nekih neprovjerenih sajtova u koji ma su "spin" informacije a takodjer sada se vise nego ikad vidi gdje je ko. Pa se svi moguci simpatizeri koji direktno i indirektno "HAJRUJU" a pritom gledaju nas koji tavorimo u ovoj "USRANOJ BALIJANDERSKOJ JARUGI" shvataju da je SDA jedina nit koja ih drzi iznad te jaruge i tako se grcevito bore za opstanak istih :) po cijenu i novog ZOR-a koji njima pravi problem jer nada zadnja umire . :D
Novak20

#20702 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

U politici je sve moguće......kad se poklope interesi.

Predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) i Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) Bakir Izetbegović i Sefer Halilović izrazili su danas opredjeljenje za rasvjetljavanje nerazriješenih ubistava.

Halilović je novinarima kazao da je postignut dogovor o maksimalnom zalaganju u rješavanje slučaja Halilović i svih nerazjašnjenih ubistava, a kada se to razjasni na sudu "može se donijeti zaključak da li su to bila politička ubistva ili ne".

Na pitanje da li to znači da sada ima povjerenja u SDA, Halilović je kazao da ima povjerenje u institucije države za koje se, kako je naveo, bori od 1991. godine.

Izrazio je uvjerenje da će biti učinjeno sve da bi se ova pitanja riješila, a dogovoreno je da će osobe za koje se utvrdi da su osumnjičene za ta ubistva biti uklonjene sa svih javnih, političkih i društvenih funkcija.
Izetbegović je kazao da su razgovori o ovim pitanjima vođeni iskreno i temeljito, a posebno o odnosima između Alije Izetbegovića i generala Armije BiH Sefera Halilovića te je podvukao da institucije BiH moraju konačno završiti svoj posao.

“Ova pitanja opterećuju i društvo i nas kao ljude. Tražimo da se efikasno pristupi rješenju ovog pitanja, da se konačno skinu stigme i hipoteke te da se razjasni ko stoji iza toga. Spreman sam s te strane iskoristiti sve postojeće mehanizme i eventualno kreirati i nove mehanizme kako bismo te stvari konačno raščistili. Ukoliko se utvrdi da je tu bilo planiranih stvari te da su ljudi iz sistema u tome učestvovali oni će morati za to odgovarati i hitno biti uklonjeni iz sistema”, kazao je Izetbegović.

Naglasio je da sebe dosad nije smatrao pozvanim da se bavi tim stvarima, ali je napomenuo da je njegova sadašnja pozicija takva, budući da je predsjednik najveće i najzastupljenije stranke na svim nivoima vlasti, zbog čega smatra svojom odgovornosti da traži odgovore na ta pitanja.
Na pitanje kako se SDA ima namjeru distancirati od ljudi kao što su Bakir Alispahić i Fikret Muslimović, Izetbegović je kazao da nije sudija da bi mogao reći ko je za šta odgovoran, ali je zatražio da sudovi daju odgovor što prije na ovo pitanje, javila je novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba
nikad_vise

#20703 Re: SDA-All about

Post by nikad_vise »

Pokazite odgovornost-Samo SDA na svim nivoima :mrgreen: :mrgreen:
nemampojma0

#20704 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

Anabella wrote:
nikad_vise wrote:Pokazite odgovornost-Samo SDA na svim nivoima :mrgreen: :mrgreen:

Bit ce na kraju da je on bio u pravu :D :D :D
U pravu je on već dugi niz godina, ako se to odnosi na vaše kvazipolitičare i vas sitne miševe :D
nemampojma0

#20705 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

Joj sad sam shvatio otkud ZOR. Vas SDA potrčke tjeraju da radite non-stop, pa zdušno ovdje podržavate ZOR...nek i drugi vide kako je kad SDA sjedne na kičmu. :wink:
nikad_vise

#20706 Re: SDA-All about

Post by nikad_vise »

Anabella wrote:
nikad_vise wrote:Pokazite odgovornost-Samo SDA na svim nivoima :mrgreen: :mrgreen:

Haman i jest u pravu.
20 godina SDA pljacka drzavu i narod im daje podrsku.
Prije 4 godine SDA uđe u vlast sa SDP,SDP dozivi potop SDA uspon.
Nakon izbora nasukase DF da uđe u koaliciju,ovi se zaletili,izofirali i pokazali nezrelost a SDA na kraju ispade kao reformska stranka.
Na kraju zakon koji prije svega treba da podrze ljevicari i nabiju nogom glasacku masineriju iz javnih preduzeca,to uradi SDA a oni ispade da brane uhljebe i neradnike. :D :D Na kraju dobise i pohvale EU i SAD-a.
Da ne pricamo da su Fahru povukli u vlast nakon svog pljuvanja,na kraju poslije opravdanog bunta naroda i protesta te iste proteste i neke nemile scene prepisali Fahri i takvim ga predstavili u javnosti kao covjeka koji je palio institucije.Il ovaj dogovor sa Seferom,toliko prozivanja i cega sve ne prema SDA,na kraju ga nasukase i potpisa koaliciju sa njima.
Banksy

#20707 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Tačno. Nije u pitanju samo njihovo političko iskustvo i prefriganost, već i općeusvojena informacija koju smo već apsorbirali i prihvatili kao nešto normalno, a to je ona o nepopravljivo kvarnom karakteru te stranke gdje sva njihova zlodjela usvajamo šutke, ne propitujući ih više uopće.
Mi znamo da su oni zlo, oni znaju da su zlo, oni znaju da mi znamo da su zlo i mi znamo da oni znaju da mi znamo, i više se niko tu ni oko čega ne pita ni čudi.
Zato temeljito pretresamo svaki potez njihovih koalicionih partnera. Dijelom zato što u njima tražimo alternativu i spas od SDA, dijelom zbog njihovih vlastitih kampanja u kojima sataniziraju SDA i obećavaju sasvim suprotno političko ponašanje, a koje, na koncu, svi opet iznevjere.
Šta drugo prosječnom biraču preostaje nego da pomisli da ovi prvi i nisu toliko zlo ...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#20708 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

nikad_vise wrote:
Anabella wrote:

Haman i jest u pravu.
20 godina SDA pljacka drzavu i narod im daje podrsku.
Prije 4 godine SDA uđe u vlast sa SDP,SDP dozivi potop SDA uspon.
Nakon izbora nasukase DF da uđe u koaliciju,ovi se zaletili,izofirali i pokazali nezrelost a SDA na kraju ispade kao reformska stranka.
Na kraju zakon koji prije svega treba da podrze ljevicari i nabiju nogom glasacku masineriju iz javnih preduzeca,to uradi SDA a oni ispade da brane uhljebe i neradnike. :D :D Na kraju dobise i pohvale EU i SAD-a.
Da ne pricamo da su Fahru povukli u vlast nakon svog pljuvanja,na kraju poslije opravdanog bunta naroda i protesta te iste proteste i neke nemile scene prepisali Fahri i takvim ga predstavili u javnosti kao covjeka koji je palio institucije.Il ovaj dogovor sa Seferom,toliko prozivanja i cega sve ne prema SDA,na kraju ga nasukase i potpisa koaliciju sa njima.
To sto si na brzinu pobrojao, i jos dosta toga, ne kaze da su oni, SDA, najbolji odabir. Bas suprotno, to govori koliko su predatorski spremni na sve. Sa mehanizmima prisile, provedbe 'zakona', korumpirane administracije...i vojskom koju su na ovaj ili onaj nacin, intetesno, vezali uz sebe.

Skinuti okove zvane SDA, sa ruku ovog naroda, bi bio civilizacijski, i drzavotvorni, mozda i najveci iskorak u zadnjih 20godina.

Naravno, za to trebaju jake i organizovane, opozicione snage, kojih prosto nema.
I tu smo gdje jesmo. Par familija na vladajucim pozicijama, svaki grad, gradic, kanton...ima svog, veceg ili manjeg, SDA feudalca...i preko njih umrezeni, uz vojsku ovisnika na budzetu, ko narkomanska potreba jednih za drugima....vrte cijelo drustvo u krug.

Samo zato sto je to prosto nasa svakodnevnica, na koju smo nekada i nesvjesno navikli, i cak alternativnim metodama u njoj zivjeti i u njoj se nekako boriti, jer se osloniti na drzavne institucije i ne mozes koje su u 90% slucaja zapravo stranacke, ne znaci da je to ok. Cak sta vise, klasicni primjer neofeudalne-banana drzavice, negdje u Juznoj Americi il' Africi.

SDA-demokratija (citaj-feudalizam, mito i korupcija) :mrgreen:
StupskaBitanga

#20709 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Evo o čemu se zabavljaju u regionu

http://www.kurir.rs/region/bosna-i-herc ... ak-1881623
oldtajmer

#20710 Re: SDA-All about

Post by oldtajmer »

je li ovo onaj frajer sto je vodio "insomniju" na radiu :D
snaso se nema sta :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20711 Re: SDA-All about

Post by Truba »

balkanski kralj instagrama :D
seks droga alkohol :D
u jedinstvu je snaga uživanja :lol:
JThomas

#20712 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

bitno da ne jede svinjetinu.

a to što frtalj vijeka ne može da se stvori prava opozicija ovima za koje znamo da ne valjaju - floskula je, ali kriv je narod. da narod većinski stvarno drukčije razmišlja, bilo bi.
Last edited by JThomas on 03/08/2015 14:04, edited 1 time in total.
The BEN10

#20713 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Brate, šta bi sa tvojim Fahrom, kako se osjeća ovih dana?
Adriatic

#20714 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

The BEN10 wrote:
Svaki dan u Avazu preko Čovića, moli Bakira da ga zovne u vlast. :izet:
razonoda

#20715 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

Adriatic wrote:
The BEN10 wrote:
Svaki dan u Avazu preko Čovića, moli Bakira da ga zovne u vlast. :izet:
:-D
Image

ILI --JEDINSTVO :?:

[img]http://nap.ba/images/slike/bakir%2 ... .jpg[/img]
Last edited by razonoda on 03/08/2015 15:41, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20716 Re: SDA-All about

Post by Truba »

došo čovjek pameti meni je trebalo 20 godina
i opet ništa nisam poduzeo :D
kamen spoticanja

#20717 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

The BEN10 wrote:
I drugar mu goran zubac na izlaznim vratima...bice sutra avaj avaz
nikad_vise

#20718 Re: SDA-All about

Post by nikad_vise »

The BEN10 wrote:
Kao prvo Fahro nije moj,i torovske podjele na moje i tvoje ja ne praktikujem.
Fahro je dobio moj glas na proslim izborima jer sam vjerovao da BiH vise dobija sa njim nego sa nekim drugim,ali je u međuvremenu izgubio moje povjerenje sa jednim kontinuitetom losih stvari.
Ja kao savjestan građanin cu svakako da na sledecim izborima ponovo razmislim o svim kandidatima i odluku cu da donesem na osnovu mojih zakljucaka.
Ja nemam mojih ili tvojih jer su nas takve torovske podjele i dovele do ovoga.Nemam nikakav problem da pohvalim dobru stvar koju uradi SDA,SBB ili bilo koja druga stranka isto kao sto nemam nikakav problem i da kritikujem ono sto lose urade.Da cu pljuvati Fahru ili bilo koga po defaultu je budalestina. :thumbup:
The BEN10

#20719 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

nikad_vise wrote:Kao prvo Fahro nije moj,i torovske podjele na moje i tvoje ja ne praktikujem.
Fahro je dobio moj glas na proslim izborima jer sam vjerovao da BiH vise dobija sa njim nego sa nekim drugim,ali je u međuvremenu izgubio moje povjerenje sa jednim kontinuitetom losih stvari.
Ja kao savjestan građanin cu svakako da na sledecim izborima ponovo razmislim o svim kandidatima i odluku cu da donesem na osnovu mojih zakljucaka.
Ja nemam mojih ili tvojih jer su nas takve torovske podjele i dovele do ovoga.Nemam nikakav problem da pohvalim dobru stvar koju uradi SDA,SBB ili bilo koja druga stranka isto kao sto nemam nikakav problem i da kritikujem ono sto lose urade.Da cu pljuvati Fahru ili bilo koga po defaultu je budalestina.
Mada si prije djelovao poput HM11 il koji mu je već nick cijenim ovaj stav.
Aferim :thumbup:
skupljac_zeljeza

#20720 Re: SDA-All about

Post by skupljac_zeljeza »

Kud sada da ga napuštate kada se ufur'o u marketing. Djeca, životinje, a trebalo bi da slijedi kakva zgodna i zdrava pored njega.

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20721 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:Tačno. Nije u pitanju samo njihovo političko iskustvo i prefriganost, već i općeusvojena informacija koju smo već apsorbirali i prihvatili kao nešto normalno, a to je ona o nepopravljivo kvarnom karakteru te stranke gdje sva njihova zlodjela usvajamo šutke, ne propitujući ih više uopće.
Mi znamo da su oni zlo, oni znaju da su zlo, oni znaju da mi znamo da su zlo i mi znamo da oni znaju da mi znamo, i više se niko tu ni oko čega ne pita ni čudi.
Zato temeljito pretresamo svaki potez njihovih koalicionih partnera. Dijelom zato što u njima tražimo alternativu i spas od SDA, dijelom zbog njihovih vlastitih kampanja u kojima sataniziraju SDA i obećavaju sasvim suprotno političko ponašanje, a koje, na koncu, svi opet iznevjere.
Šta drugo prosječnom biraču preostaje nego da pomisli da ovi prvi i nisu toliko zlo ...

ovim postom je apsolvirana politička scena BiH
JoseMujica

#20722 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

StupskaBitanga wrote:Evo o čemu se zabavljaju u regionu

http://www.kurir.rs/region/bosna-i-herc ... ak-1881623

bitno je biti na pravom putu i pravom saffu a moreš ga metat džehoš :D

na kraju u prvom krugu MM-a je bilo i onijeh što su voljeli da im se meče
StupskaBitanga

#20723 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Halilović je najavio da će njegova stranka predložiti hitno usvajanje zakonskih propisa po kojima će “svaki Bošnjak u cijelom svijetu imati pravo na pasoš Bosne i Hercegovine”. Kako je rekao, to je Izetbegović odmah i u potpunosti prihvatio.
:roll: :roll: :roll:
JoseMujica

#20724 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

StupskaBitanga wrote:
Halilović je najavio da će njegova stranka predložiti hitno usvajanje zakonskih propisa po kojima će “svaki Bošnjak u cijelom svijetu imati pravo na pasoš Bosne i Hercegovine”. Kako je rekao, to je Izetbegović odmah i u potpunosti prihvatio.
:roll: :roll: :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: jel ovo Crnokosi i Don Neonko pišu nastavak Hiljadu i jedne noči ?
madner

#20725 Re: SDA-All about

Post by madner »

Tako treba :D
Post Reply