ja mislio za strit rejs 10 sec car...Karabaja wrote:
Ma jok, švapski brodski, ozbiljna mašina
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20701 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
Naslovnica
#20702 Re: Pitamo Mehanicare ?
Može ovo komotno u G2, samo malo vedeom pošpricati i ostaviti preko noći.
-
Throttle
#20703 Re: Pitamo Mehanicare ?
I malo šmira ujutro nabacit 
-
merk030
#20704 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vrijedi li staviti polovne motoriće, majstor tvrdi da su oni otisli ?Maraschino wrote:Zavisi sta je u pitanju.merk030 wrote:Je li neko imao problema sa elektricnom rucnom, Passat B6, par puta je hvatala, nije htjela pustiti, koji su troskovi da se to sredi ?
Ako se dobro sjecam motoric radi na principu kada ukljucis rucnu on zateze(koci), slijedeci put kada ga ukljucis on otpusta. Zna se desiti
da jedan motor koci a drugi otpusta. Kako sam vidio majstor prinese akumulator pa spoji jedan motoric da ih upari. Nisam ti majstor ali eto ako ti sta moze pomoci.
Moguce je da su otisla oba motorica ili nisu upareni pa jedan otpusta drugi koci.
-
NediM17
#20705 Re: Pitamo Mehanicare ?
Daj ba vozis pasonju B6 a stavljo bi polovne motorice. Morel se prekrojit na sajlu kako, mozda je to jeftinije.merk030 wrote:Vrijedi li staviti polovne motoriće, majstor tvrdi da su oni otisli ?Maraschino wrote:Zavisi sta je u pitanju.merk030 wrote:Je li neko imao problema sa elektricnom rucnom, Passat B6, par puta je hvatala, nije htjela pustiti, koji su troskovi da se to sredi ?
Ako se dobro sjecam motoric radi na principu kada ukljucis rucnu on zateze(koci), slijedeci put kada ga ukljucis on otpusta. Zna se desiti
da jedan motor koci a drugi otpusta. Kako sam vidio majstor prinese akumulator pa spoji jedan motoric da ih upari. Nisam ti majstor ali eto ako ti sta moze pomoci.
Moguce je da su otisla oba motorica ili nisu upareni pa jedan otpusta drugi koci.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#20706 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa ne vozi se B6 što on hoće, nego da komšiluk vidi
- hopi
#20707 Re: Pitamo Mehanicare ?
e vala pretjerujete, koji komšiluk,
pa jebote obični pasat star 10 godina i više možda, ne znam šta posebno vidite u njemu, koji košta oko 10k šta ja znam nije ni bitno, a vamo priča ko da lik vozi novog arteona
pa jebote obični pasat star 10 godina i više možda, ne znam šta posebno vidite u njemu, koji košta oko 10k šta ja znam nije ni bitno, a vamo priča ko da lik vozi novog arteona
-
Naslovnica
#20708 Re: Pitamo Mehanicare ?
hopi wrote:e vala pretjerujete, koji komšiluk,
-
merk030
#20709 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hahah, ne pitam se ja, ja sam samo na forumu.NediM17 wrote:Daj ba vozis pasonju B6 a stavljo bi polovne motorice. Morel se prekrojit na sajlu kako, mozda je to jeftinije.Vrijedi li staviti polovne motoriće, majstor tvrdi da su oni otisli ?
- kabal1337
#20710 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hahah, ne pitam se ja, ja sam samo na forumu.merk030 wrote:Daj ba vozis pasonju B6 a stavljo bi polovne motorice. Morel se prekrojit na sajlu kako, mozda je to jeftinije.Vrijedi li staviti polovne motoriće, majstor tvrdi da su oni otisli ?
Ne vozis ga ti, vec on... Sebi ih stavlja ne tebi. Znam da je kic al ne treba gurat nos...
- basicm
#20711 Re: Pitamo Mehanicare ?
Znaju ti motorici biti ispravni ali ima spadne puz, ako se mogu otvoriti pogledaj.
- B6Redhell
#20712 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ti motorici se rijetko pokvare sami od sebe. ili majstori nesto zajebu, ili vlasnici.. B6 je dugo bio jedan od rijetkih sa tom rucnom, I gdje su se majstori susretali s tim prvi put....
- commendatore
#20713 Re: Pitamo Mehanicare ?
ako je do motorica - i ako mozes naci rezervne mijenjaj - no nesto ih je pojebalo prije samog zajeba - a ja mislim da je to kosuljica koja je pravljena od tvrde plastike i koja puca usljed vanjskih uticaja temperatura prasina vlaga... docim vlaga i prasina prodru u sam mehanizam i onda polako pocinje da izdaje.... tako da ces s tim u vezi osim mijenjanja motorica morat da mijenjas i oplatu od plastike - sad ja ne znam pošto je to - ali glavu dajem da je pukla.... ta plastika stoji na kocionom klipu integrisana i sva temperatura sa klipa (pogotovo ako je tocak blokiro zbog neceg- panicnog kocenja-lose kalibriranog klipa-potrosenih plocica-malo ulja i sl pa blokirala ) spalilo je dosta plastiku toliko da je napukla...merk030 wrote:Vrijedi li staviti polovne motoriće, majstor tvrdi da su oni otisli ?Maraschino wrote:Zavisi sta je u pitanju.merk030 wrote:Je li neko imao problema sa elektricnom rucnom, Passat B6, par puta je hvatala, nije htjela pustiti, koji su troskovi da se to sredi ?
devero sam sa tim pa znam.... ne znam koliko je za pasat al je za moju mrcinu kostala par stotina eura po komadu
eto
Last edited by commendatore on 18/04/2019 16:25, edited 1 time in total.
- amar1994
#20714 Re: Pitamo Mehanicare ?
jasta radi redhell kao i ostalo navedeno...
@commendatore
sad je svaki auto sa tim sranjem

https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/v ... 2005/good/An engineer's explanation of the electric parking brake failures on 2005-2011 Passats: Apparently VOSA does not wish to take any action on these matters, despite the safety implications of vehicles running away when unattended, or the brake failing to release (with the risk of overheating of the brake, hub, or possible handling problems). One problem is failure to release, which is caused by corrosion of the bearings within the calliper. The bearing types are, in my view, as an Engineer, inadequately specified. The spec quoted is for a shielded bearing, where, knowing the location, and likelihood of water or dust ingress, my choice would be sealed bearings, (for this application, they retail at about £2.00 each inc VAT, so absolute peanuts on cost for the volumes that VAG will take). Reportedly, some or all of the calliper is supplied by TRW, who have a long association with the automotive industry, and so should have been wary of such problems. The other problem is one of cars rolling away after the brake has been set. Having seen the diagrams of the arrangement, I am not surprised. This is a repeat of the problem that Citroen had, and for the same basic reason. On the VW, and probably other marques, the brake is applied by an electric motor driving a nut/screw arrangement to press the pad against the disc. There is no compliance in the system (which was the cause of Citroen's problems with their lever applied disc parking brake). If the disc is hot when the brake is applied, as it cools the disc contracts, and the pad/disc pressure decreases, effectively releasing the brake. Inserting a high rate spring between the screw/nut and the pad would probably have prevented the problem. There is an ECU update available, (which I suspect raises the current draw at which the ECU shuts off the power to the motor). This may exacerbate the following problem Another problem, which probably leads to the water ingress, is that the composite housing cracks. Whether this is due to the material stress relieving itself, a manufacturing process defect, or the long term effect of the torque reaction from the motor, is not clear. The cracks appear to be straight line, which suggests the torque reaction? The essential thing is that it happens! I have been told that the 2014 M.Y. Passat for USA , has among all its other technological "firsts"; a lever operated handbrake!
@commendatore
sad je svaki auto sa tim sranjem
Last edited by amar1994 on 18/04/2019 16:26, edited 1 time in total.
- commendatore
#20715 Re: Pitamo Mehanicare ?
nije mazdaamar1994 wrote:jasta radi redhell kao i ostalo navedeno...
https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/v ... 2005/good/
@commendatore
sad je svaki auto sa tim sranjem![]()
- amar1994
#20716 Re: Pitamo Mehanicare ?
commendatore wrote:
nije mazda
tako je u novoj 3

- commendatore
#20717 Re: Pitamo Mehanicare ?
jebo im djojstik mater
inace kad sam sam svoje pravio - svi sarafici su popucali ko grisini pri odvrtanju - znaci zajeba tu ima ko u prici
inace kad sam sam svoje pravio - svi sarafici su popucali ko grisini pri odvrtanju - znaci zajeba tu ima ko u prici
Last edited by commendatore on 18/04/2019 16:37, edited 1 time in total.
- amar1994
#20718 Re: Pitamo Mehanicare ?
ocigledno je on prioritet uz naslonjac za ruku,jebo rucnu svakako je sve manje ljudi koristi i zna da koristi..
- bitanga_sa_otesa
#20719 Re: Pitamo Mehanicare ?
nesto mi huĆi nazad kad koĆim

- spreca
#20720 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga_sa_otesa wrote:nesto mi huĆi nazad kad koĆim
- skafiskafsnjak
#20721 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kad smo kod diskova... da li auto moze da trese pri kocenju zbog zadnjih diskova ?
- bitanga_sa_otesa
#20722 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa ima jos mesa na klijestimaspreca wrote:![]()
![]()
jel moguce da huci
- spreca
#20723 Re: Pitamo Mehanicare ?
taj je sigurno ranije vozio zaprezhna kolabitanga_sa_otesa wrote:pa ima jos mesa na klijestimaspreca wrote:![]()
![]()
jel moguce da huci
-
NediM17
#20724 Re: Pitamo Mehanicare ?

Morel ovo jos jedne plocice izderat, ili je za zamjenu?
Mozda malo treska, al kontam samo se potokari i gas.
- bitanga_sa_otesa
#20725 Re: Pitamo Mehanicare ?
moye to jos poyyy