Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
spacek

#20701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:37, edited 1 time in total.
Albin Zuhric

#20702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Albin Zuhric »

kluz,

Odgovor na prijavu protiv ministra Kaplana nismo dobili. Mislim da nije nista cudno, inace ovakve stvari potraju. Jacu vam rado proslijediti odgovor kada dodje, ili nas novi upit koji cemo poslati ako odgovor ne dobijemo uskoro.

Rado cu proslijediti informacije koje ste iznijeli iznad kolegama, da probamo doci do konkretnih dokaza. Uopste se ne suzdrzavamo od podnosenja prijava, samo to zaista pokusavamo uraditi kada imamo sve na papiru.

Pozdrav
Adriatic

#20703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Adriatic »

spacek wrote:
Adriatic wrote:
Pitanja nisu bila upućena tebi.
sto jest, jest...nisu!
zato nisi ni dobio odgovor na pitanje vec konstataciju na trenutnu politicku situaciju i scenu u kantonu.
drugo, po meni ovo nisu pitanja vec provokacije.
trece, forum je i svako ima pravo slobode na svoje misljenje, pa makar njemu i ne bila upucena pitanja.
zabranices mi?
Ako si njihov advokat, valjda dobijaš i neku naknadu.
Inače nemoj ih braniti, ofirno je.
Adriatic

#20704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Adriatic »

KatarinaKosaca wrote:
Adriatic wrote:
Pas je životinja, džukela je karakterna osobina. Da se uklone sve džukele sa ulica ne može pomoći ni 100 šinteraja.. Ne odolih..
Ti kao poznati cukoljubac i jedan od glavnih generatora ovog problema, naravno da ne možeš odoliti.
pumica

#20705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pumica »

KatarinaKosaca wrote:
Pas je životinja, džukela je karakterna osobina. Da se uklone sve džukele sa ulica ne može pomoći ni 100 šinteraja.. Ne odolih..
:thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Adriatic wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Adriatic wrote:
Ti kao poznati cukoljubac i jedan od glavnih generatora ovog problema, naravno da ne možeš odoliti.
Ja nikako ne mogu biti generator ovog problema. Generator su ljudi koji napuštaju svoje pse, nije moj slučaj i vlasti koje ne rješavaju problem, također nije moj slučaj
A da sam ljubitelj životinja, jesam. Samo se primitivci ismijavaju ljubavi prema nečem, divljaci, civiliziran svijet krije mržnju, a ti se , vidim, njom ponosiš. O sebi sve govoriš. Pravi, tipični i dugogodišnji SDP birač , simpatizer i militant. Školski primjer.
Adriatic

#20707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Adriatic »

KatarinaKosaca wrote:
Adriatic wrote:

Ja nikako ne mogu biti generator ovog problema. Generator su ljudi koji napuštaju svoje pse, nije moj slučaj i vlasti koje ne rješavaju problem, također nije moj slučaj
A da sam ljubitelj životinja, jesam. Samo se primitivci ismijavaju ljubavi prema nečem, divljaci, civiliziran svijet krije mržnju, a ti se , vidim, njom ponosiš. O sebi sve govoriš. Pravi, tipični i dugogodišnji SDP birač , simpatizer i militant. Školski primjer.
Šta reći o nekome kome je život psa preči nego život djeteta :-)
A o ostalom, nije vrijedno trošiti riječi.
Davno sam ti rekao da me zaobilaziš u širokom luku ali ti svoje pa svoje, ti višegodišnji trolu svega i svačega.
kakonako

#20709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakonako »

Adriatic wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Adriatic wrote:

Šta reći o nekome kome je život psa preči nego život djeteta :-)
A o ostalom, nije vrijedno trošiti riječi.
Davno sam ti rekao da me zaobilaziš u širokom luku ali ti svoje pa svoje, ti višegodišnji trolu svega i svačega.
Da je jedina,ni po muke...Ima njih jos,ono s akademske,da ne kazem sarajevske visine o svemu,s nipodostavanjem sagovornika i sl.A da nisam procitao ama bas niti jedan smislen prijedlog.
spacek

#20710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:37, edited 1 time in total.
Adriatic

#20711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Adriatic »

spacek wrote:
Adriatic wrote:
Ako si njihov advokat, valjda dobijaš i neku naknadu.
Inače nemoj ih braniti, ofirno je.
ako si iz sda il propalog sdp, valjda dobijas i neku naknadu.
inace nemoj provocirati, ofirno je.
Što li su tebe tako pogodila moja pitanja :lol:
Pusti Peđu da odgovori ako hoće a izgleda da neće. :D
A ti si obavio zadatak, evo pohvaliću te kod njega. 8)
Pedja Kojovic

#20712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

adriatic

Mozda, zapravo sigurno, sam propustio nesto.
Koja pitanja?

p.k.
Pedja Kojovic

#20713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

adriatic

Izvinjavam se, nasao sam pitanja. (Promaklo mi).

1. Šta se čeka sa stečajem GRAS-a?

Koliko sam bio u prilici oslusnuti dogovore u vlasti KS, vidim da je mnogo toga iz naseg programa postalo dio plana vlade.
Iskreno se nadam da nova Vlada nece trositi vrijeme i novac na spasavanje GRAS-a i da ce se posvetiti rjesavanju problema javnog prevoza.
Po nasem prijedlogu GRAS ostaje na svom tehnickom monopolu (tramvaj, trolejbus, itd.) a vozne linije se "pakuju u pakete" (razlicite ekonomske snage) i nude na koncesiju. (Naravno, uz obavezu da preuzmu i jedan dio radnika GRAS-a).

2. Šta je sa uklanjanjem džukela sa ulica grada?
Potrebno je donijeti nekoliko izmjena i dopuna zakona koji ce omoguciti rad "higijenskog servisa" na cijelom podrucju kantona.
Mislim da je to planirano na jednoj od prvih sjednica SKS u martu.
Koja se konkretno rjesenja nude ne znam jer jos nismo dobili materijale.

p.k.
KatarinaKosaca

#20714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

kakonako wrote:Da je jedina,ni po muke...Ima njih jos,ono s akademske,da ne kazem sarajevske visine o svemu,s nipodostavanjem sagovornika i sl.A da nisam procitao ama bas niti jedan smislen prijedlog.
Da nisi jedini da sa da ne kažem provincijalne nizine govoriš o svemu, pa i o plemenitim osjećanjima kao što je ljubav ni po muke... Dakle, samo se hvališe sadizmom i ubojstvima bolesnik i šprda sa ljubavlju barbarin
Niti je ko spoinjao dijete, najmenja poredio dijete i psa, ali treba spinovati temu u korist nedostatka argumenta, pa se uvijek nađe poneki som koji proguta udicu.
Inače pitati NS za problem napuštenih pasa na ulicama, čista provokacija, jer su odgovarali 100000x. PItajte prave uzročnike problema a to su SDA i SDP što zbog nekažnjavanja onih koji se poigraju sa životinjom pa je izbace na ulicu, što zbog usvajanja jednog zakon pa nepoštivanja istog, pa usvajanja drugog i opet nepoštivanja istog.
I gdje je ovdje dijete? I gdje je ovdje odgovornost onih koji se samo usuđuju, moš mislit, usuđujnu volit životinje, kad je prebit hajvana, mučit puno da ne kažem seljačkije i provincijalnije. .
KatarinaKosaca

#20715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

@pk

Da iskoristim konjukuturu dok si tu i pitanje?
Koji vam je stav koji je iznio Cipras oko formiranja mediteranske koalicije, sa izgledom na pobjedu Podemos u Španiji i da li biste se priključili kao BIH ogranak u tom msislu? Ako je odgovor više da nego ne (jer znam da će biti nešto diplomatski :D ) koga iz regiona vidite kao partnere-učesnike
kakonako

#20716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakonako »

KatarinaKosaca wrote:
kakonako wrote:Da je jedina,ni po muke...Ima njih jos,ono s akademske,da ne kazem sarajevske visine o svemu,s nipodostavanjem sagovornika i sl.A da nisam procitao ama bas niti jedan smislen prijedlog.
Da nisi jedini da sa da ne kažem provincijalne nizine govoriš o svemu, pa i o plemenitim osjećanjima kao što je ljubav ni po muke... Dakle, samo se hvališe sadizmom i ubojstvima bolesnik i šprda sa ljubavlju barbarin
Niti je ko spoinjao dijete, najmenja poredio dijete i psa, ali treba spinovati temu u korist nedostatka argumenta, pa se uvijek nađe poneki som koji proguta udicu.
Inače pitati NS za problem napuštenih pasa na ulicama, čista provokacija, jer su odgovarali 100000x. PItajte prave uzročnike problema a to su SDA i SDP što zbog nekažnjavanja onih koji se poigraju sa životinjom pa je izbace na ulicu, što zbog usvajanja jednog zakon pa nepoštivanja istog, pa usvajanja drugog i opet nepoštivanja istog.
I gdje je ovdje dijete? I gdje je ovdje odgovornost onih koji se samo usuđuju, moš mislit, usuđujnu volit životinje, kad je prebit hajvana, mučit puno da ne kažem seljačkije i provincijalnije. .
Ja ti nisam postavljao nikakvo pitanje,samo sam se slozio s jednim forumasom oko tvoje uloge na ovoj temi...a ti,slobodno,nastavi dalje,mora da te Zumra nije zvala na kahvu!
VjecitiStudent

#20717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:@pk

Koji vam je stav koji je iznio Cipras oko formiranja mediteranske koalicije, sa izgledom na pobjedu Podemos u Španiji i da li biste se priključili kao BIH ogranak u tom msislu? Ako je odgovor više da nego ne (jer znam da će biti nešto diplomatski :D ) koga iz regiona vidite kao partnere-učesnike
:lol:
KatarinaKosaca

#20718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:

slažem se da sa sadašnjim kadrovima o kojima maloprije progovorih pa mi se to spočita da se radi o simpatijama ne može i9 neće. Ali nije nemoguće ništa. NI da se NS kadrovski poboljša ni da ljevica vlada Mediteranom. I Iglesiasu su se smijali prije samo 3 godine isto ovako..
VjecitiStudent

#20719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Nije smiješan Podemos ili mediteranska ljevica, već je smiješno to da je NS ljevica taman koliko i SDP.
Pedja Kojovic

#20720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

katarina kosaca

Nismo vodili rasprave o tome na sastancima organa stranke.
Ja licno, na Sirizu ne gledam crno-bijelo.
Neke njihove inicijative, recimo njihovo protivljenje konceptu da se samo stednjom moze izaci iz ove krize u jednom dijelu podrzavam, njihove najave o principu po kojem ce rasporediti teret reformi izmedju onih koji imaju mnogo i onoiih koji nemaju mnogo takodje podrzavam. Ali mnogo toga sto rade, najblaze receno, ne podrzavam.

Vama je, sasvim sigurno, jasno da bi ozbiljna diskusija na ovu temu zahtijevala da defnisemo osnovne pojmove o kojima pricamo, prije svega pojam "ljevice".
Mi smo stranka lijevog -centra.

p.k.
p.s.
Komunizam je, vjerovatno, privlacan koncept onima koji u njemu nisu zivjeli.
VjecitiStudent

#20721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:katarina kosaca

Nismo vodili rasprave o tome na sastancima organa stranke.
Ja licno, na Sirizu ne gledam crno-bijelo.
Neke njihove inicijative, recimo njihovo protivljenje konceptu da se samo stednjom moze izaci iz ove krize u jednom dijelu podrzavam, njihove najave o principu po kojem ce rasporediti teret reformi izmedju onih koji imaju mnogo i onoiih koji nemaju mnogo takodje podrzavam. Ali mnogo toga sto rade, najblaze receno, ne podrzavam.

Vama je, sasvim sigurno, jasno da bi ozbiljna diskusija na ovu temu zahtijevala da defnisemo osnovne pojmove o kojima pricamo, prije svega pojam "ljevice".
Mi smo stranka lijevog -centra.

p.k.
p.s.
Komunizam je, vjerovatno, privlacan koncept onima koji u njemu nisu zivjeli.
Ljevlji ste od SDA, dileme nema. :oops:
Holms

#20722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Holms »

VjecitiStudent wrote:

:lol: :lol: :lol:
ova kata je ko lik iz crtanog filma
kox

#20723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kox »

spacek wrote:
Adriatic wrote:2 pitanja:
1. Šta se čeka sa stečajem GRAS-a?
2. Šta je sa uklanjanjem džukela sa ulica grada?
pitanja su ti kao da je nasa stranka uzela apsolutnu vlast u kantonu.
za nefunkcionalnost pitaj vladajuce strukture sda i df

nasa stranka moze pokrenuti inicijativu al ne moze odluciti o tome
Slažem se da se NS ne može okrivljavati za stanje u GRAS-u ili problem pasa lutalica, ali im se pitanje itekako može postaviti. Pedja Kojović je poslanik u KS preko pola decenije i itekako se može postaviti pitanje šta je NS za to vrijeme napravila po bilo kojem od ovih ili drugih problema, kakve su inicijative pokrenuli i da li su neku od njih uspjeli provesti. Čini mi se da to uvidja i gospodin Kojović koji je ponudio odredjene odgovore.
BTW, Našu Stranku sam doživljavao kao stranku liberalne orijentacije koja se samo usljed haotičnosti BH političkog spektra može smatrati djelimično socijademokratskom pa mi baš i nije najjasnije kako bi se od njih moglo očekivati povezivanje sa Sirizom i sličnim pokretima.
kluz franjo

#20724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

03.06. je hitna sjednica SKS na kojoj će se naći materijali u vezi
- spajanje Min. stambene politike i Min. građenja, prostornog uređenja i okoliša u Min. Komunalne privrede i infrastrukture
- Ukidanje "savjetnika" i tzv. "bijelog hljeba". (Ukidanje tzv bijelog hljeba je došlo izgleda iz kluba DF)
Ako ostavimo po strani činjenicu da je prošlo 3 mjeseca od potpisivanja nove "platforme", ipak se ovakav start može smatrati pozitivnijim nego npr. u Tuzlanskom Kantonu - evo da ne ispadne da se ovdje samo kritikuje.
Pitanje za Albina Zuhrića: Kako će zastupnici NS glasati po ovim tačkama dnevnog reda? Šta će se desiti sa postojećim, stranački postavljenim savjetnicima u KS?
Hvala i pozdrav
kluz franjo

#20725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

a ova fotka je neodoljiva (da i ja malo budem off topic)
Bukva, fikus i ljubičica (fikus je ovaj u sredini)
...ukida se pravilo - 3 sekunde "u reketu"!
Image
Locked