Ja napisah ne treba ti nikakav papir za garanciju. Garancija nije nikakav papir i pečat već jemstvo proizvođača. Ako ti se nešto pokvari odneseš telefon bez ikakvog papira u ovlašteni Apple servis i oni će ti popraviti. Dakle ne treba ti nikakav papir, ni račun, ništa, samo uređaj!Kapri wrote:U Hustelu ne daju tu garanciju vec njihovu od radnjeSaka wrote:Svaki iPhone ako je original ima Apple garanciju godinu dana od aktivacije, ne treba ti nikakav papir. Zavisno od toga sa kog tržišta je iPhone može biti slova nazad a i ne mora. USA iPhone 8 nema nikakvih slova dok evropski imaju CE oznake.Kapri wrote:Moze li mi neko reci ovo.Naime kolegica je kupila Iphone u Hustelu i dobila NJIHOVU garanciju a ne od aple i iza gdje pise iphone nema slova nikakvih dok sam vidjela dva Iphona (isto 8 plus)sa nekim slovima i orginal aple garancija?
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Saka
#20701 Re: iPhone - All about
-
Saka
#20702 Re: iPhone - All about
Evo još jedne upravo na dealu kome fali headphone jack:isx wrote:Koje solidne bluetooth slušalice koštaju 10$ da sebi kupim tuce.
https://www.aliexpress.com/item/SYLLABL ... 5558cxFwqC
Od ove firme imam jedne fully wireless i zadovoljan sam.
-
Kapri
#20703 Re: iPhone - All about
Do sad smo uvjwk imali papir sa pecetom radnje je gupčjen telefon da se zna do kada je garancija i slicno.Ako toga nemam kako cue mi primiti telefon i znati da je recimo pod garancijom?Saka wrote: Ja napisah ne treba ti nikakav papir za garanciju. Garancija nije nikakav papir i pečat već jemstvo proizvođača. Ako ti se nešto pokvari odneseš telefon bez ikakvog papira u ovlašteni Apple servis i oni će ti popraviti. Dakle ne treba ti nikakav papir, ni račun, ništa, samo uređaj!
Izgleda da su ovi bez slova radjeni za americko trziste a sa slovima za evropsko.Ja sam dobila telefon za Americko u sred Sarajeva
-
Saka
#20704 Re: iPhone - All about
Primiće ti zato što je to Apple a ne Samsung, LG, Sony i ostali. Postoji serijski broj uredjaja po kojem oni znaju i gdje je kupljen i kad je kupljen i kad je aktiviran i važi li garancija. Vjeruj mi, odnesi telefon u ovlašteni servis i niko te ništa ne pita, ni gdje si kupila ni kad si kupila ni jesi ukrala. I to važi svuda u svijetu. Ovo govorim iz iskustva a ne napamet.Kapri wrote:Do sad smo uvjwk imali papir sa pecetom radnje je gupčjen telefon da se zna do kada je garancija i slicno.Ako toga nemam kako cue mi primiti telefon i znati da je recimo pod garancijom?Saka wrote: Ja napisah ne treba ti nikakav papir za garanciju. Garancija nije nikakav papir i pečat već jemstvo proizvođača. Ako ti se nešto pokvari odneseš telefon bez ikakvog papira u ovlašteni Apple servis i oni će ti popraviti. Dakle ne treba ti nikakav papir, ni račun, ništa, samo uređaj!
Izgleda da su ovi bez slova radjeni za americko trziste a sa slovima za evropsko.Ja sam dobila telefon za Americko u sred Sarajeva
Pa da, Hustel, Univerzalno i ostali su šverceri, kupe telefon vani i preprodaju ovdje i ne plaćaju PDV. Ali zato imaju razumne cijene za razliku od “ovlaštenih” preprodavaca, a garancija ti svakako važi i možeš je realizovati kod ovlaštenog servisera.
-
tnt-tunja
#20705 Re: iPhone - All about
Od jutros imam problema sa touch id otključavanjem telefona. Jednostavno ne želi otključati telefon, ali se ne zatrese ekran, kao da je pogrešan otisak ili da nije mogao očitati, jednostavno se ništa ne dešava.
Odem da dodam još jedan otisak da vidim da li radi skener ikako, sasvim normalno prihvati novi otisak, no ne želi otključati.
Odem da dodam još jedan otisak da vidim da li radi skener ikako, sasvim normalno prihvati novi otisak, no ne želi otključati.
-
Kapri
#20706 Re: iPhone - All about
A otkud da je kod mene zalutao telefon radjen za americko trziste tj bez slova pozadaSaka wrote: Primiće ti zato što je to Apple a ne Samsung, LG, Sony i ostali. Postoji serijski broj uredjaja po kojem oni znaju i gdje je kupljen i kad je kupljen i kad je aktiviran i važi li garancija. Vjeruj mi, odnesi telefon u ovlašteni servis i niko te ništa ne pita, ni gdje si kupila ni kad si kupila ni jesi ukrala. I to važi svuda u svijetu. Ovo govorim iz iskustva a ne napamet.
Pa da, Hustel, Univerzalno i ostali su šverceri, kupe telefon vani i preprodaju ovdje i ne plaćaju PDV. Ali zato imaju razumne cijene za razliku od “ovlaštenih” preprodavaca, a garancija ti svakako važi i možeš je realizovati kod ovlaštenog servisera.
-
Saka
#20707 Re: iPhone - All about
Pa donijeli ga šverceri iz USA i prodaju ovdje. Neko je ovdje pitao zašto prodavci naglašavaju "evropski" kad prodaju (vidi iphone-all-about-t60567s20725.html#p14175123). To kao kupac trebaš gledati kad kupuješ. Mada USA model nema nekih posebnih nedostataka tako da je OK.Kapri wrote:A otkud da je kod mene zalutao telefon radjen za americko trziste tj bez slova pozadaSaka wrote: Primiće ti zato što je to Apple a ne Samsung, LG, Sony i ostali. Postoji serijski broj uredjaja po kojem oni znaju i gdje je kupljen i kad je kupljen i kad je aktiviran i važi li garancija. Vjeruj mi, odnesi telefon u ovlašteni servis i niko te ništa ne pita, ni gdje si kupila ni kad si kupila ni jesi ukrala. I to važi svuda u svijetu. Ovo govorim iz iskustva a ne napamet.
- diablobih
#20708 Re: iPhone - All about
Moze se desiti da je istekla garancija, to mora provjeriti, ne mozes tako gledati.Saka wrote:Primiće ti zato što je to Apple a ne Samsung, LG, Sony i ostali. Postoji serijski broj uredjaja po kojem oni znaju i gdje je kupljen i kad je kupljen i kad je aktiviran i važi li garancija. Vjeruj mi, odnesi telefon u ovlašteni servis i niko te ništa ne pita, ni gdje si kupila ni kad si kupila ni jesi ukrala. I to važi svuda u svijetu. Ovo govorim iz iskustva a ne napamet.Kapri wrote:Do sad smo uvjwk imali papir sa pecetom radnje je gupčjen telefon da se zna do kada je garancija i slicno.Ako toga nemam kako cue mi primiti telefon i znati da je recimo pod garancijom?Saka wrote: Ja napisah ne treba ti nikakav papir za garanciju. Garancija nije nikakav papir i pečat već jemstvo proizvođača. Ako ti se nešto pokvari odneseš telefon bez ikakvog papira u ovlašteni Apple servis i oni će ti popraviti. Dakle ne treba ti nikakav papir, ni račun, ništa, samo uređaj!
-
Kapri
#20709 Re: iPhone - All about
Znaci telefon kao telefon je isti i za Evropsko i za Amricko trziste?
-
Kapri
#20710 Re: iPhone - All about
Moze li se nekako provjeriti da li je pod garancijom i do kada?diablobih wrote: Moze se desiti da je istekla garancija, to mora provjeriti, ne mozes tako gledati.
-
Saka
#20711 Re: iPhone - All about
Pa gdje sam napisao da se ne provjerava ima li garanciju? Naravno da provjerava, ali način provjere nije račun, potpis i pečat već serijski broj uređaja i interna baza podataka.diablobih wrote:Moze se desiti da je istekla garancija, to mora provjeriti, ne mozes tako gledati.Saka wrote:Primiće ti zato što je to Apple a ne Samsung, LG, Sony i ostali. Postoji serijski broj uredjaja po kojem oni znaju i gdje je kupljen i kad je kupljen i kad je aktiviran i važi li garancija. Vjeruj mi, odnesi telefon u ovlašteni servis i niko te ništa ne pita, ni gdje si kupila ni kad si kupila ni jesi ukrala. I to važi svuda u svijetu. Ovo govorim iz iskustva a ne napamet.Kapri wrote:Do sad smo uvjwk imali papir sa pecetom radnje je gupčjen telefon da se zna do kada je garancija i slicno.Ako toga nemam kako cue mi primiti telefon i znati da je recimo pod garancijom?
-
Kapri
#20712 Re: iPhone - All about
Razumijem to ali ima li neka stranica u koju mogu ukucat broj serijski i da mi kaze o tome ?
-
Saka
#20713 Re: iPhone - All about
Nije 100% isti, pročitaj post koji sam linkovao. Mada ti te razlike nećeš primjetiti, osim što ti za punjač treba adapter.Kapri wrote:Znaci telefon kao telefon je isti i za Evropsko i za Amricko trziste?
Ima ali moraš znati tačan datum kad je kupljen u USA: https://checkcoverage.apple.comKapri wrote:Razumijem to ali ima li neka stranica u koju mogu ukucat broj serijski i da mi kaze o tome ?
- diablobih
#20714 Re: iPhone - All about
Trebalo bi da je ovdje:Kapri wrote:Moze li se nekako provjeriti da li je pod garancijom i do kada?diablobih wrote: Moze se desiti da je istekla garancija, to mora provjeriti, ne mozes tako gledati.
https://checkcoverage.apple.com/
Za IMEI, "pozovi" *#06# ili nadji u about phone.
http://www.imeipro.info/check_imei_iphone.html
Ima i ova stranica.
-
Kapri
#20715 Re: iPhone - All about
Provjerila sam na toj stranici.Vazi garancija do decembra 2018.Hvala puno.
p.s bar sad vjerujem da je orginal
-
Saka
#20716 Re: iPhone - All about
Da nije original bio bi Android a ne iOS, to se bar lako vidi.Kapri wrote:Provjerila sam na toj stranici.Vazi garancija do decembra 2018.Hvala puno.
Ništa ne brini i uživaj u iPhone-u.
-
Kapri
#20717 Re: iPhone - All about
Sad sam provjeravala kameru.Portret mod bi trebao da zamagli pozadinu ali meni to ne radi.Da li je do nekih postavki?
-
miikaa77
#20718 Re: iPhone - All about
Ja sam isto provjeravo na ovoj stranici bio, ja sam aktiviro mobitel 23.12.2017, a garancija pise da traje do 18.11.2018. Zar ne bi trebala godina tacno bit?
- diablobih
#20719 Re: iPhone - All about
Ja sam mislio da vam treba biti 2 godine garancija, ali eto. Da, treba da bude minimalno godina, zato kada kupujes, odmah imei ukucas i vidis da li su ga piljari palili.
-
miikaa77
#20720 Re: iPhone - All about
Godina je apple garancija. Ma sta ce palit u vakumu sve, kao i folije na telefonu
- diablobih
#20721 Re: iPhone - All about
Lahko je vakumirati, masina ne kosta puno
A folija jos manje 
-
Kapri
#20722 Re: iPhone - All about
Evo ja sam opet pogledala nije ni meni 12 mjesec neko pise ovako
Kvalificiranost za popravke i servis: aktivna
Vaš proizvod ispunjava uvjete za popravke hardvera i servis u skladu s Appleovim ograničenim jamstvom.
Procijenjeni datum isteka: 7. studenoga 2018.
Kvalificiranost za popravke i servis: aktivna
Vaš proizvod ispunjava uvjete za popravke hardvera i servis u skladu s Appleovim ograničenim jamstvom.
Procijenjeni datum isteka: 7. studenoga 2018.
-
tnt-tunja
#20723 Re: iPhone - All about
gdje to provjeravate?
-
Kapri
-
miss_gemini
#20725 Re: iPhone - All about
Pozdrav, šta mislite da li bi bila pametna kupovina 6s serije? U smislu apdejta...