"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
alipasijaner

#20701 Re: "Majstori" parkiranja

Post by alipasijaner »

JavierBosnia wrote:Jel ja imam pravo ovdje zvati policiju i eventualno pauka? Kad te ovako papak zagradi i hladno ode, ja propisno parkiran on nije. Neko iz iskustva?
Naravno da imas pravo da zoves policiju, jer ti nisi, a on jeste u prekrsaju... uglavnom kad' god se parkiram u 99,8% slucajeva gledam da ne zagradim nikog jer ne volim da radim drugim ono sto ne volim da drugi rade meni. A opet kad' mi se neko tako parkiram pokusavam da ga opravdam - mozda je izasao na minutu, a kad cekas minut minuta se cini k'o sat.. Sta hocu da kazem.. kako god zajeb'o si se, zajeb'o si se ako odmah ne nazoves policiju, a cekas ga 15 minuta, a isto tako si se zajebao ako zovnes policiju lik dodje za minut i kaze jarane izvini sto sam te zagradio :D
vauvau

#20702 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vauvau »

tempuser wrote:Posljedica natezanja i pitchkaranja sa parazitima iz PS N. Sarajevo u zadnja 2 dana, jaranica mi javlja da upravo pisu kazne kod Mrvice.
A tu čini mi se da pišu često kazne za pogrešno parkiranje. I unutra prema garaži kod Laganinija znaju zaredati.
tempuser

#20703 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Za parkiranje u lijevoj traci u N. Filipvica u oba smjera nikad nisu pisali, a pogotovo ne cesto.
noviclan

#20704 Re: "Majstori" parkiranja

Post by noviclan »

JavierBosnia wrote:Image

Pozdrav papčino. Zagradio je lola 2 auta, otisao do prodavnice i hladno prosao pored auta nije ni pogledao da ga cekam 15 minuta i usao tu negdje da jede. Izlazi i gleda me kao da sam ja kriv sto ne mogu izaci, nakon sto mu kazem da je imao mjesta malo dalje ili da ako cini prekrsaj nek kod kontenjera parkira, kaze jos da pametujem puno.

Pametnjakovicu da sam znao da si takav bilmez, policiju bi sacekao.
Mozda je igrao cuke u premieru
JavierBosnia

#20705 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JavierBosnia »

alipasijaner wrote:
JavierBosnia wrote:Jel ja imam pravo ovdje zvati policiju i eventualno pauka? Kad te ovako papak zagradi i hladno ode, ja propisno parkiran on nije. Neko iz iskustva?
Naravno da imas pravo da zoves policiju, jer ti nisi, a on jeste u prekrsaju... uglavnom kad' god se parkiram u 99,8% slucajeva gledam da ne zagradim nikog jer ne volim da radim drugim ono sto ne volim da drugi rade meni. A opet kad' mi se neko tako parkiram pokusavam da ga opravdam - mozda je izasao na minutu, a kad cekas minut minuta se cini k'o sat.. Sta hocu da kazem.. kako god zajeb'o si se, zajeb'o si se ako odmah ne nazoves policiju, a cekas ga 15 minuta, a isto tako si se zajebao ako zovnes policiju lik dodje za minut i kaze jarane izvini sto sam te zagradio :D
Znam da imam pravo, ovuda prolaze svako malo i dosli bi za par minuta, nego koliko ih interesuju te stvari
Cekao sam ga tacno 17 minuta od kako sam dosao i momenta kad se on pojavio

Ovako kad ne zurim nigdje mi i nije problem, al sta ne daj boze u hitnu da moram, zbog debila problem imam
vauvau

#20706 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vauvau »

tempuser wrote:Za parkiranje u lijevoj traci u N. Filipvica u oba smjera nikad nisu pisali, a pogotovo ne cesto.
Šta nije Mrvica u Fetaha Bećirbegovića?
tempuser

#20707 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Nikad bila, cca 300m od nje.
vauvau

#20708 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vauvau »

Možda sam ja pomiješao te ulice. :thumbup:

Image
nepass1

#20709 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

JavierBosnia wrote:
alipasijaner wrote:
Znam da imam pravo, ovuda prolaze svako malo i dosli bi za par minuta, nego koliko ih interesuju te stvari
Cekao sam ga tacno 17 minuta od kako sam dosao i momenta kad se on pojavio

Ovako kad ne zurim nigdje mi i nije problem, al sta ne daj boze u hitnu da moram, zbog debila problem imam
Pa sto nisi svirao i frku napravio
Ja sviram kad stane da mu ko izadje iz auta
JavierBosnia

#20710 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JavierBosnia »

nepass1 wrote: Pa sto nisi svirao i frku napravio
Ja sviram kad stane da mu ko izadje iz auta
Kome da svirqm kad nema nikog, a on u prodavnici nekoj nije tu u blizini, svirnuo par puta ako je tu negdje da izadje
Sta cu ljudima pod prozor svirati, tu piju kafu da ja legnem na sirenu
kakavdanakneiskustvu

#20711 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

JavierBosnia wrote:Image

Pozdrav papčino. Zagradio je lola 2 auta, otisao do prodavnice i hladno prosao pored auta nije ni pogledao da ga cekam 15 minuta i usao tu negdje da jede. Izlazi i gleda me kao da sam ja kriv sto ne mogu izaci, nakon sto mu kazem da je imao mjesta malo dalje ili da ako cini prekrsaj nek kod kontenjera parkira, kaze jos da pametujem puno.

Pametnjakovicu da sam znao da si takav bilmez, policiju bi sacekao.
i onda onaj kinez krkan,ovakvima je najbolje izbusiti sve gume
kakavdanakneiskustvu

#20712 Re: "Majstori" parkiranja

JavierBosnia wrote:
Throttle wrote:Odvali mu retrač :lol:
A necu ja da sudim pravdu, ima oni koji su za to zaduzeni. Al ovo je svakodnevica ovdje, cak i patrola zna proci nista ne poduzima.

Nego sta da sam hitno morao negdje ici, eto belaja. Jel ja imam pravo ovdje zvati policiju i eventualno pauka? Kad te ovako papak zagradi i hladno ode, ja propisno parkiran on nije. Neko iz iskustva?
normalno da imas pravo,ja bi jos im slagao da mi se izuzetno zuri
kakavdanakneiskustvu

#20713 Re: "Majstori" parkiranja

alipasijaner wrote:
za zagradjivanje nema opravdanja,nikad
Norm

#20714 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Norm »

,,,ma dzaba zvat bilo koga, mene nedavno lola zagradio tako da je uparkiro iza mene 5cm a samo mogu izaci nazad...trazio, zvao, pitao, nije niko u blizini...zovnem policiju, predstavim se, objasnim kazu poslacemo nekoga...cekam 45 min kad ide lola, nekih 60god. joj izvini...bio u objektu gdje sam ulazio...eto ovo ono...zovem policiju ponovo, predstavim se, kazu mi eto izvinite, imali smo dosta drugog posla, ali eto sad je uredu nasli ste ga?
Eto izvinite svi sto me hebete...samo bejzbol palicu i udri, pa izvinite vi a kaznu cu platit...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20715 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

ovakve bilmeze samo treba udarati
kakavdanakneiskustvu

#20716 Re: "Majstori" parkiranja

Norm wrote:,,,ma dzaba zvat bilo koga, mene nedavno lola zagradio tako da je uparkiro iza mene 5cm a samo mogu izaci nazad...trazio, zvao, pitao, nije niko u blizini...zovnem policiju, predstavim se, objasnim kazu poslacemo nekoga...cekam 45 min kad ide lola, nekih 60god. joj izvini...bio u objektu gdje sam ulazio...eto ovo ono...zovem policiju ponovo, predstavim se, kazu mi eto izvinite, imali smo dosta drugog posla, ali eto sad je uredu nasli ste ga?
Eto izvinite svi sto me hebete...samo bejzbol palicu i udri, pa izvinite vi a kaznu cu platit...
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#20717 Re: "Majstori" parkiranja

bitanga_sa_otesa wrote:ovakve bilmeze samo treba udarati
tacno
tempuser

#20718 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

vauvau wrote:Možda sam ja pomiješao te ulice. :thumbup:
Jesi i ne valja ti mapa.

Image
vauvau

#20719 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vauvau »

Ma vidim, valjda u katastru pobrkali. :thumbup:
shandrprcSA

#20720 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shandrprcSA »

tempuser wrote:Posljedica natezanja i pitchkaranja sa parazitima iz PS N. Sarajevo u zadnja 2 dana, jaranica mi javlja da upravo pisu kazne kod Mrvice.
pa uvijek su pisali kod Mrvice :D al priznaj da nisi pickarao? :D
drug_profi

#20721 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Naisao danas drot bicilista, vjerovatno pozvao patrolu. Kad su dosli kaze im dva sata kruzim ovdje, popio i kafu. Ovi svi su parkirani svo vrijeme tu. Nema niko da je na kratko, pisi im svima. Ovaj uzima sapku i kaze drugom dodaj mi blok.
JavierBosnia

#20722 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JavierBosnia »

Norm wrote:,,,ma dzaba zvat bilo koga, mene nedavno lola zagradio tako da je uparkiro iza mene 5cm a samo mogu izaci nazad...trazio, zvao, pitao, nije niko u blizini...zovnem policiju, predstavim se, objasnim kazu poslacemo nekoga...cekam 45 min kad ide lola, nekih 60god. joj izvini...bio u objektu gdje sam ulazio...eto ovo ono...zovem policiju ponovo, predstavim se, kazu mi eto izvinite, imali smo dosta drugog posla, ali eto sad je uredu nasli ste ga?
Ma sjednes mu na haubu i cekaj dok ne dodje murija, pisi mu kaznu pa se onda mici i svojim poslom.
Degeni se nece nauciti dok po dzepu ne dobiju
vauvau

#20723 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vauvau »

Samo po džepu.
tempuser

#20724 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Kod takvih likova ni po dzepu ne pomaze, majmun koji ga tako parkira sigurno ne leti da plati kazne u roku od 8 dana, a imas i likove tip dgl koji bi se u havu pretvorili da ne plate kaznu,
Leverage

#20725 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Leverage »

Znam jednog koji je platio blizu 1000 KM kazni, uglavnom za pogrešno parkiranje i nešto za brzu vožnju. I dalje tambura po starom, parkira se na sred raskrsnice. Platio sve kazne. Šta s njim?
Locked