Dobro ovo odradi Reuf momacki, ruke mu se pozlatile. Razvalit ce DF na sljedecim izborima ko onomad SDP ako ne i jace
Demokratska fronta Željko Komšić
- 512MB
#20701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pazi ih na presici
ko dva pokisla stakora, a Komsic junacki. Sta ono rece Chova, hebeno sad ovako u dvoje dijelit odgovornost??
Jos rece Komsic ovome Bakiru da rekne prvi ono, i ondak ga izradi
Dobro ovo odradi Reuf momacki, ruke mu se pozlatile. Razvalit ce DF na sljedecim izborima ko onomad SDP ako ne i jace
- skupljac_zeljeza
#20702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje su oni što su se ljutili što je DF ušao sa SDA u koaliciju i kako će na taj način završiti kao SBiH? Ne zanima me Komšić ni njegov dalji uspjeh koliko to šta će uraditi u naredne 4 godine tako što će ih ovako konstanto pritiskati.512MB wrote:Pazi ih na presiciko dva pokisla stakora, a Komsic junacki. Sta ono rece Chova, hebeno sad ovako u dvoje dijelit odgovornost??
![]()
Jos rece Komsic ovome Bakiru da rekne prvi ono, i ondak ga izradi
![]()
- starii
#20703 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lakse je reci bio,ostao i bice govno od cojka...tvsabina wrote:Sigurna sam da nisam ekspert za politiku ali ako sam dobro shvatila Komšić je učinio slijedeće :
- formirao stranku , dobio ogroman broj glasova jer je obećao velike reforme i promjenu sistema
- objavom izbornih rezultata pogazio sva izborna obećanja i odlučio da koalira sa SDA i HDZ
- iako je prethodnom odlukom izgubio jako mnogo kod birača on odlučuje da podrži vladu a da sam ne učestvuje u vlasti nego da ta vlada bude manjinska.
Dakle nije više opozicija , izgubio je i ugled a te reforme će valjda izvršiti SDA i HDZ ministri ?
Jel' tako ?
-
Nomo
#20704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ala komso prca bandu lopovsku i nacionalisticku , onako na suho , bez prezervativa . sve im oci iskacu iz kockatistih glavusa . a bakir bi od ovog komsicevog poteza mogao da posijedi pa da ga narod zove ,, beli ,, a ne ridjobradi
uvijek sam govorio da ce prokleti majcino mlijeko svako onaj ko je pomislio da ovu drzavu na bilo koji nacin podijeli . racuni ce doci na naplatu kada DF uzme izbore u kompletu . Samo ce faliti mjesta u zatvorima . Moja vlazna supa 2 X 2 metra bez prozora 4 metra ispod zemlje stoji na raspolaganju . 4 SDA ovca 4 HDZ ovca i 6 cetnika mogu stati u nju ako se malo stisnu
Da citiram Tita odnosno Zeljka Komsica
O svemu mozemo razgovarati samo o granicama BiH nema diskusije i pregovora .
Smrt bandi sloboda mojoj unitarnoj centralizovanoj sekularnoj gradjanskoj Republici Bosni Hercegovini koja ce imati jednog predsjednika Bosanca ( Zeljka Komsica ) gdje ce samo jedan narod biti nosilac suvereniteta . Bosanski . Gdje ce samo jedan jezik biti sluzbeni . Bosanski .
uvijek sam govorio da ce prokleti majcino mlijeko svako onaj ko je pomislio da ovu drzavu na bilo koji nacin podijeli . racuni ce doci na naplatu kada DF uzme izbore u kompletu . Samo ce faliti mjesta u zatvorima . Moja vlazna supa 2 X 2 metra bez prozora 4 metra ispod zemlje stoji na raspolaganju . 4 SDA ovca 4 HDZ ovca i 6 cetnika mogu stati u nju ako se malo stisnu
Smrt bandi sloboda mojoj unitarnoj centralizovanoj sekularnoj gradjanskoj Republici Bosni Hercegovini koja ce imati jednog predsjednika Bosanca ( Zeljka Komsica ) gdje ce samo jedan narod biti nosilac suvereniteta . Bosanski . Gdje ce samo jedan jezik biti sluzbeni . Bosanski .
-
Hafis
#20705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odlična ideja. Povedi ga u Kalesiju pa ondje organizirajte taj nadrealiti šou....a da, i za ručak spravljajte samo jedno službeno jelo - bosanski lonacNomo wrote: Smrt bandi sloboda mojoj unitarnoj centralizovanoj sekularnoj gradjanskoj Republici Bosni Hercegovini koja ce imati jednog predsjednika Bosanca ( Zeljka Komsica ) gdje ce samo jedan narod biti nosilac suvereniteta . Bosanski . Gdje ce samo jedan jezik biti sluzbeni . Bosanski .
Eo, da i ja malo izdikelim
- travnik
#20706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
'Ko o ovome priča u u FBiH (izuzev patrIDIOTA, par propalih političara i "intelektualaca" , a svi su redom locirani u SA)?Nomo wrote:ala komso prca bandu lopovsku i nacionalisticku , onako na suho , bez prezervativa . sve im oci iskacu iz kockatistih glavusa . a bakir bi od ovog komsicevog poteza mogao da posijedi pa da ga narod zove ,, beli ,, a ne ridjobradi![]()
uvijek sam govorio da ce prokleti majcino mlijeko svako onaj ko je pomislio da ovu drzavu na bilo koji nacin podijeli . racuni ce doci na naplatu kada DF uzme izbore u kompletu . Samo ce faliti mjesta u zatvorima . Moja vlazna supa 2 X 2 metra bez prozora 4 metra ispod zemlje stoji na raspolaganju . 4 SDA ovca 4 HDZ ovca i 6 cetnika mogu stati u nju ako se malo stisnu![]()
A ovo o narodu i jeziku, vjerojatno je uzrokovano silnim dokumentarcima na National Geographic-u o jednom malom Nijemcu koji je slično razmišljao i provodio prije nekoliko desetljeća.
-
eifel
#20707 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bakir ih odjebo?
Kupiće njima babo nove tene drugi put
Kupiće njima babo nove tene drugi put
-
Hafis
#20708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na jesen, kad bude upis u školu 
- madner
#20709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet se ovi HDZovci ponadali.
Malo je ovo okrutno.
Malo je ovo okrutno.
-
Hafis
#20710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znaju jadne naivčine kakav su pakleni plan lucidni Želja i Bake smislili 
- madner
#20711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Okrutno okrutno.
-
Hafis
#20712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bit će him najgore kada se ortijezne iz ove sadašnje euforije 
-
megaman4
#20713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne vjerujem da je Željko sam napustio koaliciju. Sigurno je od nekoga savjetovan da to učini? 
-
Hafis
#20714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ili ga je nasavjetovao Reuf ili Emir.
Od njih dvojice jedan garant.
Od njih dvojice jedan garant.
-
Hafis
#20715 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Inače, ova sadašnja situacija me podsjeća na Željino napuštanje matične stranke. Meni se čini ovako od oka, da je mnogo jednostavniji porod bez izvršene epiziotomije kod primipare uskog porodiljnog kanala.
Isto je ovako bilo....kakit ću-pišit ću, i na kraju ispade kakit ću.
Isto je ovako bilo....kakit ću-pišit ću, i na kraju ispade kakit ću.
- madner
#20716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mene ovo podsjeca na 2011tu.
Bio je Mart, Cova je isao na sve ili nista.
- casica
#20717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
od prosli put kad je kakio sdp i zlOja ne mogu doci sebi
nije bas zgodno kad on kaki, jelde...
nije bas zgodno kad on kaki, jelde...
-
Nomo
#20718 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
o malom Austrijancu sa brkovima ( ako na njega mislis ) vise poklonika ces naci u Sirokom Brijegu u jednoj kafani nego medju miljardu ljudi od Magreba do Polinezije . S obzirom na cinjenicu da je u Srbiji samo srpski narod konstitutivan i suveren a drugi su nacionalne manjine i da je samo jedan( srpski ) jezik sluzbeni ( s hrvtaskom je identicna stvar ) hoces li i njima pristi ljubav prema NG kanalu i ,, malom njemcu ,,travnik wrote:'Ko o ovome priča u u FBiH (izuzev patrIDIOTA, par propalih političara i "intelektualaca" , a svi su redom locirani u SA)?Nomo wrote:ala komso prca bandu lopovsku i nacionalisticku , onako na suho , bez prezervativa . sve im oci iskacu iz kockatistih glavusa . a bakir bi od ovog komsicevog poteza mogao da posijedi pa da ga narod zove ,, beli ,, a ne ridjobradi![]()
uvijek sam govorio da ce prokleti majcino mlijeko svako onaj ko je pomislio da ovu drzavu na bilo koji nacin podijeli . racuni ce doci na naplatu kada DF uzme izbore u kompletu . Samo ce faliti mjesta u zatvorima . Moja vlazna supa 2 X 2 metra bez prozora 4 metra ispod zemlje stoji na raspolaganju . 4 SDA ovca 4 HDZ ovca i 6 cetnika mogu stati u nju ako se malo stisnu![]()
A ovo o narodu i jeziku, vjerojatno je uzrokovano silnim dokumentarcima na National Geographic-u o jednom malom Nijemcu koji je slično razmišljao i provodio prije nekoliko desetljeća.
ps ono sto je za nekoga kompromis za nekoga je podjela i izdaja nacinalnih interesa . bosanskih nacinalnih interesa . Da budemo jasni ja razmisljam na nacin da se u Posavinu vrati Ante i Stipe koji su sada u Zagrebu . Mene zanimaju svi oni koji mogu prevaliti preko usta i reci . DA , Ja sam BOSANAC ! Samo u takvoj drzavi , gradjanskoj gdje ces i ti biti konstitutivan skupa sa mnom mozemo zivjeti kao ljudi . Prosto je nevjerojatno da u drzavi koja se zove Bosna kolo vode nekakvi srbi hrvati i bosnjaci . Zamisli npr da su turci konstitutivni u njmeackoj a njemaci ostali . to niko ne moze zamisliti . Ako nisi u stanju da budes u bosni Bosanac , da budes ono sto jesi ( radjas se i umires hiljadu godina u zemlji koja se zove Bosna ) da budes Bosanac onda budi nacinalna manjina jer to je tvoj izbor .Srbima u Hrvatskoj je danas super . zive kao bogovi i zasticeni su kao bijeli medvjedi . Cirkus u kome samo nekakvi Srbi biraju Srbe u nekakvoj genocidnoj tvorevini tzv rs mora jednog dana prestati .
- Lokman
#20719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Daleko je politička klasa od spoznaje o potrebi uređenja privrednog sistema i promocije ekonomskih sloboda. U epicentru odlučivanja nalaze se tri notorna kriminalca kojima je vitalni interes opstrukcija svake evropeizacije BiH, odnosno vladavine zakona. To je osnov tajne koalicije Izetbegović-Čović-Dodik. Suština ove krize oko uspostave federalne vlasti svodi se na dva motiva SDA i HDZ:StupskaBitanga wrote:dok se m isvađamo oko broja ministarstava i ko će koga zavaliti i kome i kako uvaliti ovo je svima nama bitno
http://www.youtube.com/watch?v=Mse0hg8CIn4
odnosno dio onoga kako i na koji način privuci nekog da uloži i investira u nešto kod nas
- cementiranje nacionalnih podjela
- kontrola nad tokovima javnog novca kojima se finansira klijentelizam i bogaćenje stranačkih oligarhija.
Komšić je tu za njih naivni uljez koji je u koaliciju ušao vjerujući da SDA nije toliko antidržavna opcija poput HDZ-a i kleroustaške opcije koju podržavaju Vatikan, Hrvatska, Dodik i kriminalac Radončić. Razvoj situacije je demantovao Komšića jer se pokazalo da SDA nema sposobnosti da evoluira od svoga inicijalnog identiteta islamističke stranke inspirisane pokretom Muslimanskog Bratstva, kojoj je jedini motiv potpuna ideološka i ekonomska kontrola nad bošnjačkim rezervatom hermetički izolovanim od svog evropskog okruženja, a da je priča o sekularnoj državi BiH integrisanoj u evropske i NATO integracije obična floskula koja nema potvrde u konkretnim političkim akcijama. Sada pred Komšićem ima jedan jedini put, okrupnjavanje političke alternative SDA-u i čvrst opozicioni udar na zmijsko gnijezdo izdaje BiH državnosti koje se nalazi u Sarajevu. Bakir Izetbegović je pokazao pravo lice orijentalne varalice kojoj je jedini interes zadržavanje statusa quo kako bi provodio amanet Islamske deklaracije i usput kupovao nekretnine po Sarajevu.
- dječak sa šibicama
#20720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jest zajeban Komso, mog`o bi i drzavni udar izvrsit` 
-
Hafis
#20721 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Chova sada ima mnogo mnogo jače karte, a i objektivno slabije protivnike. A plus toga špil nije obilježen.madner wrote:Mene ovo podsjeca na 2011tu.
Zlaja je stari rauber, i tko zna kad će se onakav igrač ponovo pojaviti.
-
Nomo
#20722 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dobar post Lokman
- nosara
#20723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kasno... To je bio put kojim je trebao krenuti ODMAH nakon izlaska iz esdepea... Sad moze u kleronaci kolo ili na biro rada... On vise nista ne moze okrupnit (osim svoje imovine)... Da ga nema esdepe bi nestao, ovako se besmislena trakavica s rahmetli bh "ljevicom" nastavlja unedogled...Lokman wrote:Sada pred Komšićem ima jedan jedini put, okrupnjavanje političke alternative SDA-u i čvrst opozicioni udar na zmijsko gnijezdo izdaje BiH državnosti koje se nalazi u Sarajevu.
- madner
#20724 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne mogu ovih navijackih upisa.Hafis wrote:Chova sada ima mnogo mnogo jače karte, a i objektivno slabije protivnike. A plus toga špil nije obilježen.madner wrote:Mene ovo podsjeca na 2011tu.
Nikad nije imao bolje karte i vecu podrsku nego tada. Covjek koji izgubi tu partiju moze izgubiti sve.
-
Hafis
#20725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma daj, neuporedivo.madner wrote:Ne mogu ovih navijackih upisa.Hafis wrote:Chova sada ima mnogo mnogo jače karte, a i objektivno slabije protivnike. A plus toga špil nije obilježen.madner wrote:Mene ovo podsjeca na 2011tu.
Nikad nije imao bolje karte i vecu podrsku nego tada. Covjek koji izgubi tu partiju moze izgubiti sve.
Dovoljno je bilo preko Inzka ''nategnuti'' trećinu, uz njegovu pomoć blokirati odluku CIK-a i stvar legla.
a sad je stvar daleko kompliciranija: nema Inzka, a trećinu bi stvarno bilo teško ''nategnuti''. Plus toga nema ni meštra Zlaje.
Ovu bi partiju na Čovinom mjestu dovršila i moja izvanja ujna Bernardica poslije redovne popodneve ture Stugerona forte protiv zujanja u ušima i onog beskorisnog Aspirina, lafo za cirkulaciju.