SDA-All about

Post Reply
HM 2011

#20676 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

hizo ramidovic wrote:
HM 2011 wrote: Ma u jedinstvu je snaga - kažem ja.....

SDA kadar i fuli, ali ne istrajava u greškama na koje mu se ukaže.....
pa ocekivano je da ce fule praviti kadar koji je sam po sebi promasaj.
a glede ustrajavanja na greskama najbolji primjer su jp u ks...

Jel razumi iko Hizu, šta je napiso ?

Meni ništa ni je jasno... ili kako već...
hizo ramidovic

#20677 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

HM 2011 wrote:
hizo ramidovic wrote:
HM 2011 wrote: Ma u jedinstvu je snaga - kažem ja.....

SDA kadar i fuli, ali ne istrajava u greškama na koje mu se ukaže.....
pa ocekivano je da ce fule praviti kadar koji je sam po sebi promasaj.

stati ni je jasno slobodno pitaj na crtacemo ako ustreba
Last edited by hizo ramidovic on 23/07/2015 22:44, edited 1 time in total.
HM 2011

#20678 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

hizo ramidovic wrote:
HM 2011 wrote:
hizo ramidovic wrote: pa ocekivano je da ce fule praviti kadar koji je sam po sebi promasaj.

sta ti nije jasno, slobodno pitaj. nacrtacemo, ako treba

Kako neko ko je sam po sebi promašaj na ukazanu grešku reaguje na način da je ispravi - i pruži i izvinjenje ? To pokazuje da su u pitanju ljudi - ljudi iz naroda, koji stoje uz svoj narod....

Vezano za JP u KS - baš me interesuju detalji oko ustrajavanja na greškama ? Čije su, ko ih pravi ?

A u skladu sa dosadašnjim tekstovima, zaista mi nije razumljivo ovo što si napisao.....

u jedinstvu je snaga
hizo ramidovic

#20679 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

HM 2011 wrote:

Kako neko ko je sam po sebi promašaj na ukazanu grešku reaguje na način da je ispravi - i pruži i izvinjenje ? To pokazuje da su u pitanju ljudi - ljudi iz naroda, koji stoje uz svoj narod....

Vezano za JP u KS - baš me interesuju detalji oko ustrajavanja na greškama ? Čije su, ko ih pravi ?

A u skladu sa dosadašnjim tekstovima, zaista mi nije razumljivo ovo što si napisao.....

u jedinstvu je snaga
pa promasaje i prave oni koji su promasaji sami po sebi. da nisu, ne bi takve greske ni pravili i ne bi bilo potrebe da im drugi na iste ukazuju.
glede jp u ks, pa zar njihovo stanje ne govori dovoljno? koji su to kadrovi upravljali njima? neuspjesan direktor nakon isteka mandata, umjesto pozivanja na odgovornost, dobije napredovanje. i tako vec godinama...

pees ispravijo sam gornji post damores razumit
JThomas

#20680 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

umjesto u zatvor postaneš mandatar.
Better Man

#20681 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Mislim da je vrijeme da SDA odstupi iz vlasti i prizna svoju nesposobnost i sav krimina i korupciju. Evidentno je da niko neće s njima u vlast i da nemaju nikakve šanse da naprave novu parlamentarnu većinu.
jao_situacije

#20682 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

hizo ramidovic wrote:
HM 2011 wrote:

u jedinstvu je snaga
pa promasaje i prave oni koji su promasaji sami po sebi. da nisu, ne bi takve greske ni pravili i ne bi bilo potrebe da im drugi na iste ukazuju.
glede jp u ks, pa zar njihovo stanje ne govori dovoljno? koji su to kadrovi upravljali njima? neuspjesan direktor nakon isteka mandata, umjesto pozivanja na odgovornost, dobije napredovanje. i tako vec godinama...

pees ispravijo sam gornji post damores razumit
štosi ispravljo nek nauče kakose prića kako treba
nemoi zbog drugijeh dase prilagodžavaš
HM 2011

#20683 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Better Man wrote:Mislim da je vrijeme da SDA odstupi iz vlasti i prizna svoju nesposobnost i sav krimina i korupciju. Evidentno je da niko neće s njima u vlast i da nemaju nikakve šanse da naprave novu parlamentarnu većinu.
A ko ima šanse da napravi novu parlamentarnu većinu ?

uz poseban osvrt na činjenicu da su to sve sposobniji kadrovi, koji nisu krimimnalizirani i koji nisu korumpirani u mjeri u kojoj se isto imputira SDA......

I tu dođemo do problema zbog kojeg ponavljam:

Samo SDA - na svim nivoima - u jedinstvu je snaga - pokaži odgovornost - traži odgovornost.... (ja barem otvorenu podršku pružam jednoj stranci - ti i dalje nešto u rukavicama - baš slika sposobnosti, neiskvarenosti, nekriminialniziranosti i nekorumpiranosti - nema šta... :mrgreen: )

(Sve osim nesikvarenosti je bezze pakovanje, reda radi....) :mrgreen:
XXS

#20684 Re: SDA-All about

Post by XXS »

Better Man wrote:Mislim da je vrijeme da SDA odstupi iz vlasti i prizna svoju nesposobnost i sav krimina i korupciju. Evidentno je da niko neće s njima u vlast i da nemaju nikakve šanse da naprave novu parlamentarnu većinu.
To se nece nikada desiti jer oni nemaju savjest niti poznaju pojam "opsteg dobra". Sve sto oni imaju je seljacki interes, kolji vola za SDA kilu mesa, i to ce braniti do zadnjeg dana ili dok ih narod motikama ne istjera iz njihovih fotelja.
Better Man

#20685 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

HM 2011 wrote:
A ko ima šanse da napravi novu parlamentarnu većinu ?

uz poseban osvrt na činjenicu da su to sve sposobniji kadrovi, koji nisu krimimnalizirani i koji nisu korumpirani u mjeri u kojoj se isto imputira SDA......

I tu dođemo do problema zbog kojeg ponavljam:

Samo SDA - na svim nivoima - u jedinstvu je snaga - pokaži odgovornost - traži odgovornost.... (ja barem otvorenu podršku pružam jednoj stranci - ti i dalje nešto u rukavicama - baš slika sposobnosti, neiskvarenosti, nekriminialniziranosti i nekorumpiranosti - nema šta... :mrgreen: )

(Sve osim nesikvarenosti je bezze pakovanje, reda radi....) :mrgreen:
Ako se ispostavi,a već je izvjesno da SDA ne može sastaviti novu parlamentarnu većinu i da niko ne želi s njima, onda bi novu većinu mogli da naprave SBB, DF, SDP i HDZ. Konačno je vrijeme da se krenu procesuirati kadrovi SDA za skoro 25 godina sistemskog uništavanja i pljačkanja ove države.
GoldenSpoon

#20686 Re: SDA-All about

Post by GoldenSpoon »

Cosa nostra i njen premijer evo javno kazu da nema nista od kredita komercijalnih banaka.

Snaga je u zavrnutoj pipi MMF-a

Spremajte se na otkaze uhljebljena bando SDA-ovska
Last edited by GoldenSpoon on 24/07/2015 13:13, edited 1 time in total.
bosna boy

#20687 Re: SDA-All about

Post by bosna boy »

Better Man wrote: Ako se ispostavi,a već je izvjesno da SDA ne može sastaviti novu parlamentarnu većinu i da niko ne želi s njima, onda bi novu većinu mogli da naprave SBB, DF, SDP i HDZ. Konačno je vrijeme da se krenu procesuirati kadrovi SDA za skoro 25 godina sistemskog uništavanja i pljačkanja ove države.
a onda kreće uhljebljenje kadrova DF, SDP. SBB
sve isto
mirzadelibasic

#20688 Re: SDA-All about

Post by mirzadelibasic »

Ne razumijem srljanje ovog trojca da formiraju većinu i maknu SDA iz vlasti... Da su pametni oni iz DF-a (ko što nisu) povukli bi Dunovica i otišli u klasičnu opoziciju... Neka puste SDA da nadje novu većinu ili neka potroše mandat u traženju većine.
Svi smo svjesni da ova vlada SDA neće ništa uraditi i onda bi ih ovi mogli dobro skarati za 3 godine...
bluesjunior

#20689 Re: SDA-All about

Post by bluesjunior »

ja vise ne vjerujem da ce njih iko skarat...al sad vala i corav vidi da ce oni nas skarat do daske
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20690 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

mirzadelibasic wrote:Ne razumijem srljanje ovog trojca da formiraju većinu i maknu SDA iz vlasti... Da su pametni oni iz DF-a (ko što nisu) povukli bi Dunovica i otišli u klasičnu opoziciju... Neka puste SDA da nadje novu većinu ili neka potroše mandat u traženju većine.
Svi smo svjesni da ova vlada SDA neće ništa uraditi i onda bi ih ovi mogli dobro skarati za 3 godine...
povlačenje Dunovića bi bio totalno glup potez sa stanovišta političke moći jer dok god imaju fotelju potpredsjednika mogu karat oponente kako hoće i ucjenjivati kad im se prohtije.

Ali sve u svemu je ovo trenutno klasični ala Dotur populizam...sjedi u vlast i glumi opoziciju sam sebi :lol:
palermo

#20691 Re: SDA-All about

Post by palermo »

mirzadelibasic wrote:Ne razumijem srljanje ovog trojca da formiraju većinu i maknu SDA iz vlasti... Da su pametni oni iz DF-a (ko što nisu) povukli bi Dunovica i otišli u klasičnu opoziciju... Neka puste SDA da nadje novu većinu ili neka potroše mandat u traženju većine.
A ja ne razumijem postove u kojima se priželjkuje da nam opet tri godine odu uzalud zbog neke imaginarne nade da će se za tri godine imati četiri posto glasova više..........

Meni je stranka važnija od države, što bi rekao naš uvaženi nekadašnji državni ministar. A za njim to mnogi povikali u horu....
JThomas

#20692 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

eto nek' nekoj u nas nije. oni su samo bili manje taktični da to tako i kažu. mada se i ovdje moglo pročitati da bez SDA i alije ne bi bilo ni bosne...
mirzadelibasic

#20693 Re: SDA-All about

Post by mirzadelibasic »

palermo wrote:
A ja ne razumijem postove u kojima se priželjkuje da nam opet tri godine odu uzalud zbog neke imaginarne nade da će se za tri godine imati četiri posto glasova više..........

Meni je stranka važnija od države, što bi rekao naš uvaženi nekadašnji državni ministar. A za njim to mnogi povikali u horu....
A ja ne razumijem ljude koji misle da se sa SDA može krenuti naprijed i učiniti nešto za 3 godine.
U suštini, svakako će nam tri godine otići uzalud na ovaj ili onaj način.
Država jeste na prvom mjestu, ali kome ? Meni i tebi svakako jeste, jer smo se i borili za nju, ali je li npr. Amiru Zukicu ?
palermo

#20694 Re: SDA-All about

Post by palermo »

mirzadelibasic wrote:
A ja ne razumijem ljude koji misle da se sa SDA može krenuti naprijed i učiniti nešto za 3 godine.
U suštini, svakako će nam tri godine otići uzalud na ovaj ili onaj način.
Država jeste na prvom mjestu, ali kome ? Meni i tebi svakako jeste, jer smo se i borili za nju, ali je li npr. Amiru Zukicu ?
A onda je nakon tri godine svanulo novo jutro.........de bolan.....
StupskaBitanga

#20695 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Jahali nas SDA i SBiH od 96 pa evo hoce da nastave samo ono malo ručica u parlamentu sto je ostalo od SBiH nisu poslušne
Ali za 3 ruke da SDA nudi jerlagicu elektroprivredu je DNO
mirzadelibasic

#20696 Re: SDA-All about

Post by mirzadelibasic »

StupskaBitanga wrote:Jahali nas SDA i SBiH od 96 pa evo hoce da nastave samo ono malo ručica u parlamentu sto je ostalo od SBiH nisu poslušne
Tražit će Jerlagic više, tražit će Sefer više, tražit će A-SDA više. Na kraju šta ostaje Bakiru ? :P
Uglavnom, čeka nas 3 godine udovoljavanja nekim Jerlagicima i Bubicama zarad 10 ruku u parlamentu. Na prvi pogled sitno, a ustvari golemo brate golemo.
biske

#20697 Re: SDA-All about

Post by biske »

mirzadelibasic wrote:
StupskaBitanga wrote:Jahali nas SDA i SBiH od 96 pa evo hoce da nastave samo ono malo ručica u parlamentu sto je ostalo od SBiH nisu poslušne
Tražit će Jerlagic više, tražit će Sefer više, tražit će A-SDA više. Na kraju šta ostaje Bakiru ? :P
Uglavnom, čeka nas 3 godine udovoljavanja nekim Jerlagicima i Bubicama zarad 10 ruku u parlamentu. Na prvi pogled sitno, a ustvari golemo brate golemo.
devet ruku. puta 36 mjeseci, puta sto milja maraka mjesečno, jest jednako trijezdva miliona i četristo milja. ma sitnica za ezdea. :run:
dezurni_ucenik

#20698 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

Kad vidim ko je alternativa, zaplako bih od muke.

Skijas, propali SDP, Nasa "politika nam je Bascarsija-Marindvor" Stranka ...

Ja bojkotujem izbore, nema tu koristi. Otjeraj jedne ujebe da drugi dodju. Neke hvala, nemam ja vise zivaca za te budalastine.
mirzadelibasic

#20699 Re: SDA-All about

Post by mirzadelibasic »

biske wrote:
devet ruku. puta 36 mjeseci, puta sto milja maraka mjesečno, jest jednako trijezdva miliona i četristo milja. ma sitnica za ezdea. :run:
Jedna ruka gore dole. Tih sto milja je već danas leglo na neke račune. Ručica gore za Zakon o radu i pare na račun.
rajvosa1

#20700 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

Meni se čini da je SDA u zadnje vrijeme znatno napredovala u medijskom predtavljanju (ili "spinu"), iako protiv sebe imaju i FTV i Avaz. Zna li neko šta rade?
Post Reply