BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MOSALJOZE

#20676 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by MOSALJOZE »

Vito bas si naporan,al se moram sloziti sa ovim.Kad je stajao izmedju stopera 2 minute smo se samo dodavali,i onda se Pjanic vrati i iznese loptu.Sakriva se iza igraca,nepotrebni faulovi.Ne volim da kritikujem igrace,kako god odigrali,ali je on pored najbolje volje klasa ispod.
Mobile_Disco

#20677 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mobile_Disco »

DonEmir wrote:Hadzic pjevac igrac manje na terenu, dokazani amater po ko zna koji put...

Znaci igrac manje na terenu uzmimo pri tome da su defanzivno bolje odigrali i vise puta vidjeni Pjanic i Salihovic a to onda sve govori.
Tokom nasih napada strasan je defanzivni igrac Walesa jer prekida nase napade i salje loptu nazad. Po mogucnosti Begovicu.. a tek stvar kad vidis kad primi loptu koliko se momak boji i kako prima loptu vidis da je... :roll:

Ali sta kazu sta ce Grahovac nije uigran... :lol: treba nam uigrani dokazani amater, igrac manje na terenu..

Ja ne kontam jel Grahovac tako los na treninzima pa nije mogao dobiti mjesto u prvih 11 ili je ovaj poluamater toliko dobar na treninzima?
5korpus

#20678 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by 5korpus »

Al se svrsava na Djurica :-) :-) :-)
U utorak da promasi zicer i da ne odemo u baraz bio bi drzavni neprijatelj i izdajnik :zzzz:
edo_79

#20679 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by edo_79 »

5korpus wrote:Al se svrsava na Djurica :-) :-) :-)
U utorak da promasi zicer i da ne odemo u baraz bio bi drzavni neprijatelj i izdajnik :zzzz:
A što se nebi svršavalo ..... momak igra super, sinoć se pored Vede tamo borio sa odbranom Velsa, dao je go kad je trebalo, i aBd i Kipru će zavalit jedan i idemo dalje .... Što ste svi opterećeni toliko nacionalizmom sram vas i stid bilo ....

Image

Sjaji MILANEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!! Sjaji zmaju bosanski .... :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Logovan

#20680 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

Ne mogu reći da nisi u pravu. :thumbup:

@edo_79 Ko spominje nacionalizam? :shock: Jesi dobar ti?
edo_79

#20681 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by edo_79 »

Logovan wrote:
Ne mogu reći da nisi u pravu. :thumbup:

@edo_79 Ko spominje nacionalizam? :shock: Jesi dobar ti?
Jesam dobar .... dali je zabio Džeko bilo bi sve OK i nebi se padalo u tranc več u Centrotrans.... šta koji qrac serete više .... neka dobrih igrača, jel bitno dali se zove Milan, Meho, Marijan ... meni nije jer nismo džamahirija već BiH .... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Logovan

#20682 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

edo_79 wrote: Jesam dobar .... dali je zabio Djulbić bilo bi sve OK .... šta koji qrac serete više .... neka dobrih igrača, jel bitno dali se zove Milan, Meho, Marijan ... meni nije jer nismo džamahirija već BiH .... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:lol: :lol: Ma o čemu ti, fulio ci cijelu poentu. :roll: E svašta čovjeka. Mi o tome kako je raja previše digla Đurića u nebesa, a ti o imenima. :-)

Ovo što je napisao @5korpus je istina i to zna svako ko redovno prati utakmice reprezentacije i dešavanja u i oko nje.
armin071

#20683 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by armin071 »

edo_79 wrote:
Jesam dobar .... dali je zabio Džeko bilo bi sve OK i nebi se padalo u tranc več u Centrotrans.... šta koji qrac serete više .... neka dobrih igrača, jel bitno dali se zove Milan, Meho, Marijan ... meni nije jer nismo džamahirija već BiH .... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Ti si momak ovdje zalutao....
Tyke

#20684 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Ima li gdje snimak cijele utakmice?
Šibicar

#20685 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Šibicar »

Tyke wrote:Ima li gdje snimak cijele utakmice?
Bolje ti je da ne gledaš vjeruj mi. :mrgreen:
Logovan

#20686 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

Tyke wrote:Ima li gdje snimak cijele utakmice?
Napatit ćeš se bezveze, nema ništa za vidjeti.
Tyke

#20687 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Ma na poslu sam onako iz daljine malo gledao, samo golovi kad su pali pritrcao sam da vidim ko je postigao i radovao se. :D Al rekoh makar 2. poluvrijeme da se ispatim, haha, al bice da mi je pametnije da cekam Kipar.
edo_79

#20688 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by edo_79 »

Logovan wrote:
edo_79 wrote: Jesam dobar .... dali je zabio Djulbić bilo bi sve OK .... šta koji qrac serete više .... neka dobrih igrača, jel bitno dali se zove Milan, Meho, Marijan ... meni nije jer nismo džamahirija već BiH .... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:lol: :lol: Ma o čemu ti, fulio ci cijelu poentu. :roll: E svašta čovjeka. Mi o tome kako je raja previše digla Đurića u nebesa, a ti o imenima. :-)

Ovo što je napisao @5korpus je istina i to zna svako ko redovno prati utakmice reprezentacije i dešavanja u i oko nje.
E raja ... evo sad ponovo kad sam pročitao post of 5 korpusa skont'o sam da sam fulio cijelu poentu.... IZVINJAVAM SE i obećavam da ću ubuduće čitat postove malo bolje prije nego se provalim ....
SkyLimit

#20689 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Desni bek prioritet svih prioriteta. Mujdza je nazalost pokazao protiv Velsa i Kipra da je gotov igrac. Najgore sto i nemamo nekih dobrih mladih igraca na toj poziciji, mozda jedino Memija. Ali nema sanse da kao u Srbiji ili Hrvatskoj ubaci se u postavu neki talenat iz domace lige, nema reprezentacije za njega dok ne ode u inostranstvo(naravno u losiji klub nego gdje bi ga nastup u reprezentaciji prodao) i izbori se za mjesto.
Mirza007

#20690 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mirza007 »

SkyLimit wrote:Desni bek prioritet svih prioriteta. Mujdza je nazalost pokazao protiv Velsa i Kipra da je gotov igrac. Najgore sto i nemamo nekih dobrih mladih igraca na toj poziciji, mozda jedino Memija. Ali nema sanse da kao u Srbiji ili Hrvatskoj ubaci se u postavu neki talenat iz domace lige, nema reprezentacije za njega dok ne ode u inostranstvo(naravno u losiji klub nego gdje bi ga nastup u reprezentaciji prodao) i izbori se za mjesto.
Slazem se za Mujdzu ali ja trenutno ne vidim bolje rjesenje.. Slican problem imamo I sa Besicem - odlicno rjesenje ali nemamo back up (a kakav je Mume, moze nam taj back-up pocesto zatrebati).
Sto se desnog beka tice, prije izvjesnog vremena spominjao se Mateo Susic pa nestao sa radara. Avdija netragom nestao.
Na lijevom beku je situacija bolja, u izostanku Kolasinca imamo Zukanovica. Slicno se moze napraviti I sa Vranjesom na desnom beku.
Postoji I opcija da se proba Vrancic/Grahovac na DM pa da Mume ide na beka.
Ovo su ipak samo improvizacije - kako da ides internisti kada te boli grlo, doktor jeste ali mu to nije specijalizacija.
Mesa je vec do sada morao testirati neka rjesenja ali ni Vrancic ni Grahovac ni Susic nisu dobili sansu. Moramo naci jos par novih imena na ovim kriticnim pozicijama desnog beka i DM. Ima li sta korisno iz mladjih selekcija, pogotovo na beku?
Sto se golmana, stopera I krila tice situacija je puno bolja. Napadace smo rijesili mada smo prije manje od godinu u Izraelu odigrali bez napadaca. Znaci da se moze.
SkyLimit

#20691 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Pa imamo na poziciji zadnjeg veznog Cimirota. Presao u PAOK iz Sarajeva u najvecem transferu u historiji nase lige, bio u prvoj postavi u debitantskom nastupu za novi klub i zadobi tezu povredu u toj prvoj utakmici :cry: Ali ako on nakon oporavka bude standardan u klubu, imati cemo dva dobra zadnja vezna, i to obojica rodjena 1992. godine.

Desni bek je puno veci problem jer tu ni prva opcija Mujdza nije vise dovoljno dobar, a kamoli da ima dobra rezervna opcija. Ja da sam selektor postepeno bi uvodio Memiju u sastav iako ima 19 godina, kad vec nemamo iskusnih i kvalitetnih rjesenja onda daj najtalentovanijeg kojeg imamo, tako je i Jetro Williams sa 18 godina bio standardni lijevi bek Holandije na Euro 2012. godine :oops:
nekoeko

#20692 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by nekoeko »

je li mario vrancic povrijedjen? Nije bio na spisku.
Mirza007

#20693 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mirza007 »

SkyLimit wrote:Pa imamo na poziciji zadnjeg veznog Cimirota. Presao u PAOK iz Sarajeva u najvecem transferu u historiji nase lige, bio u prvoj postavi u debitantskom nastupu za novi klub i zadobi tezu povredu u toj prvoj utakmici :cry: Ali ako on nakon oporavka bude standardan u klubu, imati cemo dva dobra zadnja vezna, i to obojica rodjena 1992. godine.

Desni bek je puno veci problem jer tu ni prva opcija Mujdza nije vise dovoljno dobar, a kamoli da ima dobra rezervna opcija. Ja da sam selektor postepeno bi uvodio Memiju u sastav iako ima 19 godina, kad vec nemamo iskusnih i kvalitetnih rjesenja onda daj najtalentovanijeg kojeg imamo, tako je i Jetro Williams sa 18 godina bio standardni lijevi bek Holandije na Euro 2012. godine :oops:
Treba sve te momke probati a to se ne radi. Imali smo dva poluvremena protiv Andore i prijateljsku protiv Austrije.
Ako su ova dva na DM dobra onda se u nevolji moze Mume staviti na beka (igrao je to jako dobro u Madjarskoj).
Korisničkoime

#20694 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

Mirza007 wrote:
SkyLimit wrote:Pa imamo na poziciji zadnjeg veznog Cimirota. Presao u PAOK iz Sarajeva u najvecem transferu u historiji nase lige, bio u prvoj postavi u debitantskom nastupu za novi klub i zadobi tezu povredu u toj prvoj utakmici :cry: Ali ako on nakon oporavka bude standardan u klubu, imati cemo dva dobra zadnja vezna, i to obojica rodjena 1992. godine.

Treba sve te momke probati a to se ne radi. Imali smo dva poluvremena protiv Andore i prijateljsku protiv Austrije.
Ako su ova dva na DM dobra onda se u nevolji moze Mume staviti na beka (igrao je to jako dobro u Madjarskoj).
Bicakcic na poziciji desnog beka to je i bila mu prvobitna pozicija u klubu jos u Stutgartu. Jest da je spor ali je stabilniji igrac od Mujdze trenutno. Mada je i to zakrpa jer Bicakcic vec xy godina igra stopera a onda bi nam obije bekovske pozicije bile spore.
Memija kao mlado rjesenje ali treba jos dosta da se njegov kvalitet potvrdi i uopste nije sigurno da momak ima kvalitete za repku.
Isto vazi i za Cimirota i DM poziciju i on se treba jos dokazat a postoji i pitanje koliko ce mu trebati da se vrati nakon teske povrede i da li ce ista imati uticaja na njega.
Alternativa je i Grahovac kao i Cocalic koji je u mladoj igrao DM-a. Zolotic se nije probio u Belgiji na zalost tako da nista od njega. Oko Scuka se sve usutilo. Uglavnom niko od navedenih nije aman zaman na tim pozicijama. Najvece sanse za napredak i razvoj ima Grahovac pa vidit cemo pred nama je
SkyLimit

#20695 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Ja Grahovca ne pamtim iz mlade reprezentacije i Borca kao klasicnog zadnjeg veznog, on je vise centralni vezni kome nije mrsko pomoci i u defanzivi, zamislite Medunjanina sa losijim sutem ali da hoce trcati, eto to je Grahovac :D Tako da je i on bolje djelovao u tandemu kad ima kraj sebe klasicnog zadnjeg veznog Besica, njih dvojica su bili odlican tandem u veznom redu u mladoj reprezentaciji.
SSemir

#20696 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SSemir »

Da sumiramo analize forumskih strucnjaka:
Begovic - treba na klupu, previse kiksa, nema samopouzdanja, vecina golova je njegova krivica
Mujdza - nije hopce za reprezentacije, van forme, ostario, karijera u silaznom putu
Sunjic - nema on kvalitet za reprezentacije, najgori u ekipi
Spahic - odavno je trebao u penziju, kabadahija
Vranjes - igrac manje za ekipu
Salihovic - amater, nema kondicije, ne zna ubacit
Lulic - treba hodzi otici
Pjanic - ne trudi se ko u romi, sve mu nesto fali, ali neka ga,nema boljeg trenutno
Hadzic - neko ga gura u reprezentaciju, svima je to jasno
Dzeko - previse se seta, nonsalantno igra, treba ga klupu da mu se pokaze da nema nedostiznih
Ibisevic - on odavno ne treba da igra, bolji djuric od njeg,nema veze sto nisu isti tip igraca i sto nema smisla da ih poredimo

Slobodno dopunite :-D
Logovan

#20697 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

Pa zar nije onaj Aničić zamjena za Mujdžu? Ili sam ja nešto pomiješao? :D Mislim ako jeste, trebalo bi njega forsirati.
Korisničkoime

#20698 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

SkyLimit wrote:Ja Grahovca ne pamtim iz mlade reprezentacije i Borca kao klasicnog zadnjeg veznog, on je vise centralni vezni kome nije mrsko pomoci i u defanzivi, zamislite Medunjanina sa losijim sutem ali da hoce trcati, eto to je Grahovac :D Tako da je i on bolje djelovao u tandemu kad ima kraj sebe klasicnog zadnjeg veznog Besica, njih dvojica su bili odlican tandem u veznom redu u mladoj reprezentaciji.
A kuraca ko Medunjanin :) to je uvreda za svakog iole def.igraca nema u biti vise destruktivaca na tim pozicijama zeli se neko ko i te kako zna dodati, zna kontrolisati loptu itd. Grahovac po meni ima najbolje prilike za razvoj jer je u stabilnom i ozbiljnom klubu i ligi mlad je posteden nekih tesih povreda ima pristup i medunarodnij sceni i kroz klub i kroz repku sada je samo na njemu da radi i napreduje
Korisničkoime

#20699 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

SSemir wrote:Da sumiramo analize forumskih strucnjaka:
Begovic - treba na klupu, previse kiksa, nema samopouzdanja, vecina golova je njegova krivica
Mujdza - nije hopce za reprezentacije, van forme, ostario, karijera u silaznom putu
Pjanic - ne trudi se ko u romi, sve mu nesto fali, ali neka ga,nema boljeg trenutno
Dzeko - previse se seta, nonsalantno igra, treba ga klupu da mu se pokaze da nema nedostiznih
Ibisevic - on odavno ne treba da igra, bolji djuric od njeg,nema veze sto nisu isti tip igraca i sto nema smisla da ih poredimo

Lulic vala treba hodzi u dvije tekme se 16 puta okliznuo jbt tako ce vrat slomiti, ili hodzi ili mu nove kopacke negdje zbavit.
luckylaka

#20700 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

SSemir wrote:Da sumiramo analize forumskih strucnjaka:

Ja bih vratio Dujkovica ,Vrsajevica,Alispahica i pojacao ekipu sa Zecom,Stilicem,Mahmutovicem ai vidjeti moze li se ugurati kako Gudelj,Tankovic,Halilovic.To je to.Ove tvoje nabrojane rastjerati
Post Reply