Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Ateista

#20676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

ranger wrote: 25/03/2025 15:05 niko ne postavlja fakin pitanje koji ce nam kurac policija ako nece da radi kad je opasno?
sutra ce se skupit 20 kriminalaca s oruzjem uzet ce selo i sijat stablijke maka il marihuane, policija im nece smjet nista jer je opasno, moze se i poginut... jel to stanje stvari?
De ba, malo se dozovite i razmislite sta pisete.
Jedno je hapsiti kriminalca koji se sakriva a drugo hapsiti politicara kojeg cuva njegova policija, i gdje postoji rizik da dodje do sukoba i tenzija. Nije to samo pitanje zivota nekoliko policajaca koji se rizikuju (iako to sto su se odlucili za taj posao ne znaci da su njihovi zivoti manje vrijedni i da akcije ne treba isplanirati da se rizik svede na minimum) vec je i pitanje do cega to sve moze dovesti ako dodje do sukoba SIPE i mupa RS-a.
Zbog toga treba dobro razmisliti sta i kako raditi, dobro isplanirati da se rizik za zivote policajaca svede na minimum, kao i da se izbjegne sukob gdje bi moglo biti jos i drugih zrtava.
Kao sto sam napisao iznad - i njegovo bjezanje bi bila pobjeda drzave a njegov poraz, tako da je mozda najbolja opcija pritisnuti ga tako da vise nema gdje i da sam pobjegne, sustinski bismo dobili isto a bez bespotrebnih zrtava i dizanja tenzija.

Najbolje bi bilo kada bi se EUFOR sad stacionirao na sve aerodrome u BiH, ne bi morali nista raditi jer bi se on dovoljno prepao da se vise ne vrati u BiH.
A_A_AKCIJA

#20677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

zavrzlama wrote: 25/03/2025 14:32 Kritikuju se probih politicari ovako onako,a dodik se velica kao neki savremeni Robin Hood kojeg nemoze niko da uhvati..

Ljudi dragi ne hvata se Dodik nego se hvata jedna ideologija koju podrzava cijela srbija,90% srba u BIH citavi bezbjedonosni sistemi,sluzbe smrti i jos legalni Dejtonski ustav drzave koji rusiteljima drzave daje sve poluge da istu ruse...

Nije poenta hvatanje dodika poenta je sto je u toku rat sa jednom ideologijom,koja ima uporiste u gore navedenim institicijama i sluzbama..pad dodika je pocetak pada jedne ideologije da bi se srusila ta ideologija probih strana je nemocna bez sireg koncenzusa zapada,a to je da se srusi ovalav Dejton i ovako uredjenje drzave...velikosrbi su izigrali i zapad i dejton,mi u BIH samo ratom mozemo isti promijeniti,a zapad to moze i mirnim putem....trenutno zapad ide ka urusavanjem ptopalog im projekta DMS,ali to ide puno sporije nego sto bi mi zeljeli...

Dohakat ce se dodiku.,ali zapad zeli da dzelat bude srpski narod a ne neko drugi...

Kad budete najvise smatrali da je dodik najjaci i da ga nece uhapsit tad ce ga i uhapsiti...hapsenje i plan je u fioci...
Već sam pisao, da ponovimo

Cilj je da se slomi Dodikova struktura. Prije svih MuP.

Čeka se da i oni po njegovom naređenju ulete u ofsajd, pa da i protiv njih bude podignuta optužba za državni udar.

Jer hapšenje trojice jeste važno.
Još važnije je poslati poruku kako će proći oni koji podržavaju slične akcije.

Nakon svega, minimum je ukidanje SAJ jedinice i optužnica protiv komandnog kadra.
Jedan od rezultata mora biti jačanje Sipe i njena promocija u državni FBI sa većim brojem uposlenika i ovlasti.

Time se dobija soft reforma policije koja prolazi bez puno buke.
Trappist

#20678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

A_A_AKCIJA wrote: 25/03/2025 15:24
zavrzlama wrote: 25/03/2025 14:32 Kritikuju se probih politicari ovako onako,a dodik se velica kao neki savremeni Robin Hood kojeg nemoze niko da uhvati..

Ljudi dragi ne hvata se Dodik nego se hvata jedna ideologija koju podrzava cijela srbija,90% srba u BIH citavi bezbjedonosni sistemi,sluzbe smrti i jos legalni Dejtonski ustav drzave koji rusiteljima drzave daje sve poluge da istu ruse...

Nije poenta hvatanje dodika poenta je sto je u toku rat sa jednom ideologijom,koja ima uporiste u gore navedenim institicijama i sluzbama..pad dodika je pocetak pada jedne ideologije da bi se srusila ta ideologija probih strana je nemocna bez sireg koncenzusa zapada,a to je da se srusi ovalav Dejton i ovako uredjenje drzave...velikosrbi su izigrali i zapad i dejton,mi u BIH samo ratom mozemo isti promijeniti,a zapad to moze i mirnim putem....trenutno zapad ide ka urusavanjem ptopalog im projekta DMS,ali to ide puno sporije nego sto bi mi zeljeli...

Dohakat ce se dodiku.,ali zapad zeli da dzelat bude srpski narod a ne neko drugi...

Kad budete najvise smatrali da je dodik najjaci i da ga nece uhapsit tad ce ga i uhapsiti...hapsenje i plan je u fioci...
Već sam pisao, da ponovimo

Cilj je da se slomi Dodikova struktura. Prije svih MuP.

Čeka se da i oni po njegovom naređenju ulete u ofsajd, pa da i protiv njih bude podignuta optužba za državni udar.

Jer hapšenje trojice jeste važno.
Još važnije je poslati poruku kako će proći oni koji podržavaju slične akcije.

Nakon svega, minimum je ukidanje SAJ jedinice i optužnica protiv komandnog kadra.
Jedan od rezultata mora biti jačanje Sipe i njena promocija u državni FBI sa većim brojem uposlenika i ovlasti.

Time se dobija soft reforma policije koja prolazi bez puno buke.
je li ti stvarno vjerujes u ovo sto pises?
A_A_AKCIJA

#20679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Johny12 wrote: 25/03/2025 15:12 I eto sacekasmo i 15.3 i heftu iza i mjesec od presude……

Jel sad jasno da nas vode debil?
Ako misliš na Mehmeda Spahe 12, onda jeste

Inače, državu trenutno vodi najbolja postava od rata naovamo.
A_A_AKCIJA

#20680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Trappist wrote: 25/03/2025 15:26 je li ti stvarno vjerujes u ovo sto pises?
Haj se lagano vrati na moje upise kada je bila presuda, pa malo vidi šta sam najavio.

Rekonstrukcija VM, ostavka Ćuluma, potjernica...

Sve sam rekao kako je bilo.

Ovome samo još treba dodati status Brčkog, to sam zaboravio.
1Dante1

#20681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

DaysleepeR wrote: 25/03/2025 14:14 Ko je dao saglasnost da se državna imovina daje kao kolaterala ovog posla?
Nije nitko.
Quaresma

#20682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Quaresma »

Trappist wrote: 25/03/2025 15:26
da je barem tako sto pise, svako bi volio, no to je tako samo u teoriji, a daleko u praksi.

svako razlicito pise, neko spomenu da se ceka aminovanje amerikanaca da krene hapsenje :D

cinjenica da je Dodo daleko od Bosne, putuje, od hapsenja za sad nista, jednostavno lik radi sta mu je volja.

Ubrzo ce ljeto, ocekujem ih i na kupanjima u Crnoj Gori, Grckoj dok se u medjuvremenu bude raspljavalo o interpolovoj protjernici.
ranger

#20684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ranger »

prvih dana se upiralo prstom u tuzilastvo, sud vamo tamo,
eto bi i ukidanje zakona, eto izadje i potjernica, kad dodje do sipe truba, opasno nemoj....
sad kao ceka se amin amerkinaca, ceka se eufor, znaci sadaka opet help baznia
a ameri i eufor u stilu: ja da hapsim i ginem dok sipa drka cunu.
Thorgerson

#20685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Dobro, malo pretjerujete s tom "dodo putuje". Njemu je kretanje itekako otezano. Ako sam dobro upratio, on se prvo na neki nacin usuljao u Srbiju. Da bi onda dosao avion, pa da iz srbije moze letjeti dalje. Sigurno ce se tako i vratiti.

I fkt prestanite porediti dodika s fadilom, il sa nekim drugim kriminalcima, vecim ili manjim. @zavrzlama je fino objasnio. Plus jos da dodam, pad dodika je dodatni pogon i gorivo za raju u srbiji da skinu av. Tako da ni av nikako ne odgovara da ovaj padne, koliko god ga volio/ne volio.
A_A_AKCIJA

#20686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Quaresma wrote: 25/03/2025 15:31
Trappist wrote: 25/03/2025 15:26
da je barem tako sto pise, svako bi volio, no to je tako samo u teoriji, a daleko u praksi.

svako razlicito pise, neko spomenu da se ceka aminovanje amerikanaca da krene hapsenje :D

cinjenica da je Dodo daleko od Bosne, putuje, od hapsenja za sad nista, jednostavno lik radi sta mu je volja.

Ubrzo ce ljeto, ocekujem ih i na kupanjima u Crnoj Gori, Grckoj dok se u medjuvremenu bude raspljavalo o interpolovoj protjernici.
Mene ne zanima šta drugi pišu.

Odeš i vidiš šta sam rekao da će biti i uporediš.
Johny12

#20687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

A_A_AKCIJA wrote: 25/03/2025 15:26
Johny12 wrote: 25/03/2025 15:12 I eto sacekasmo i 15.3 i heftu iza i mjesec od presude……

Jel sad jasno da nas vode debil?
Ako misliš na Mehmeda Spahe 12, onda jeste

Inače, državu trenutno vodi najbolja postava od rata naovamo.
Ne znam ko je na toj adresi pretpostavljam sda….

Inace, forum trenutno vodi postava totalno odvojena od stvarnosti……
basicm

#20688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by basicm »

Svakim satom njegove slobode mu raste snaga i popravlja pozicija. Ovim tempom je amnestiran i nista se nece desiti.
Thorgerson

#20689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

ranger wrote: 25/03/2025 15:36 prvih dana se upiralo prstom u tuzilastvo, sud vamo tamo,
eto bi i ukidanje zakona, eto izadje i potjernica, kad dodje do sipe truba, opasno nemoj....
sad kao ceka se amin amerkinaca, ceka se eufor, znaci sadaka opet help baznia
a ameri i eufor u stilu: ja da hapsim i ginem dok sipa drka cunu.
Specijalne jedinice ne djeluju na taj nacin. Dobiju naredjenje i idu. Nema tu, ja ne bih danas. :-) :roll: stoga, nije to bas tako kako ti mislis. Kada dobiju naredjenje, nema tog policajca, specijalca koji ga smije odbiti. Odnosno, smije, ali onda za to snosis odgovornost i kaznu. Koja nije mala. Narocito u ovom trenutku kad je u toku drzavni udar. Pa ti odbij naredjenje. Ne ceka niko sadaku.
HD_2015

#20690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

Šutilo se i onda se proširi narativ. Tako je Čović, pored Ustava i zakona ismislio pojam "legitimnosti predstavnika"..

Sada su Srbi izmislili pojam "neustavnih institucija", kao da pored ustava ne postoji zakon.

To su sve mutavi bošnjački političari iz svih stranaka dozvolili. Trebalo je na svaki Čovićev pomen "legitimnosti" ga podsjetiti da je legitimnost definisana Ustavom i zakonom. Na svaki pomen Ustava od strane srpskih političara, trebali su posmenuti da postoje i zakoni pored Ustava.

Evo, sada pobuna se širi na ambasadore - izlaze van okvira svojih nadležnosti i brane Dodika.
Konakoviću pisali ambasadori iz reda srpskog naroda, problem vide jer je Dodika nazvao bjeguncem
...
Kao što ste mogli primjetiti, Dodik se slobodno kreće i ne sakriva svoju lokaciju, pa ne vidimo uporište u tvrdnji da je on u bjekstvu
...
To što dio vanustavnih institucija BiH ne mogu da stupe u kontakt sa Dodikom je samo nova realnost na koju se trebate polako navikavati
...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /250325119
LSD

#20691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Kad sam pitao ovdje prije mjesec dana ko ce hapsiti krmka i kad, napadose me, kakva su to pitanja, kazu sudska policija ce ga hapsiti samo polako, procedure ovo ono :-) i tako prođe mjesec dana a krmak landara po Tel Avivu, ima svoj avion, ne haje puno za nekakve centralne potjernice, radi sta hoce jer mu se moze.
Last edited by LSD on 25/03/2025 15:58, edited 1 time in total.
mishic

#20693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Davno se diskutovalo o "zarobljenim institucijama BiH" koje su neprofesionalne, ne postupaju po zakonu nego po nalogu onoga ko je tokom raspodjele vlasti "dobio" mjesto rukovodioca u toj agenciji. Lično sam tada pisao o nacionalnom disbalansu unutar tih institucija gdje su Bošnjaci (a sada se to jasno vidi) debelo zakinuti. A vidi se i da to nije bilo slučajno i stihijski nego se planski i ciljano išlo u to.

Dakle kada se neprofesionalno pristupa ovako važnim državnim poslovima i onda se zbog neprofesionalnosti tu još uglavi javašluk kakav inače vlada u tim agencijama onda skupo plaćate nešto što nemate stalno se tješeći pouzdanjem da imate.

I da se ne zavaravamo, ovo nije samo u SIPA-i. Ovako je u svim državnim institucijama. Ali nije kod svih tako. Dodik i Čović o tome vode računa, tamo postavljaju poslušne i sebi odane kadrove i tako obezbjeđuju provođenje svojih ciljeva.

Ovakav diletantizam daje Dodiku za pravo kada govori o nefunkcionisanju (skupe i preskupe) Države a krivac nije samo Dejton nego aljkavost i javašluk proistekao iz stranačke osionosti.
alijagoro

#20694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by alijagoro »

banjaluka078 wrote: 25/03/2025 15:54 Image
:D
lerdi

#20695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lerdi »

Može li Forto, kao ministar, ukinuti registraciju za avion koji je je bjegunca odveo u Izrael?
Trappist

#20696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

A_A_AKCIJA wrote: 25/03/2025 15:29
Trappist wrote: 25/03/2025 15:26 je li ti stvarno vjerujes u ovo sto pises?
Haj se lagano vrati na moje upise kada je bila presuda, pa malo vidi šta sam najavio.

Rekonstrukcija VM, ostavka Ćuluma, potjernica...

Sve sam rekao kako je bilo.

Ovome samo još treba dodati status Brčkog, to sam zaboravio.
Koliko mogu pratim sta ko pise, i u pravu si, jedan si od smirenijih i trezvenijih ovdje, ali opet mislim da ovo sto si napisao nema nikakvih sansi da ce se desiti. Veliki je problem dom naroda, ako je spreman vodati sa sobom specijalce sto ne bi bio spreman da ne dolaze na sjednice koliko ih volja? I sta onda? Ko ce dici ruke za ono što si nabrojao?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Mile na službenom putu... :mrgreen:

Lobira preko izraelaca kod tVumpa... znaci nista rusi ovo-ono... opet preko izraela do razglednice u WH... picousti je makar sjedio na štokrlici i dobio penkalo.
Izrael vuse voli saudijce i qatar koji mu aminuju gazu i rat protiv irana nek tamo nekog laktaskog vožda za kojeg nikad culi. Bas su očajni i pali qurcu za uho.
Plate digao policajcima da mu drze gujcu bar dok ne bankrotira PC-i a onda skidaj gače i gujcu na doboš.
vernes81

#20698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vernes81 »

SaPnA wrote: 25/03/2025 14:34
Oznaka Tablica wrote: 25/03/2025 14:26
madesa wrote: 25/03/2025 14:18

i proce jos 30 bajrama da ga uhvate
Kad se spoje dva sdaovca, ovo dobijes :run: :lol: :lol: :lol:
A sta dobijes kad se spoje kravata, Neka, Forto i ostali?
SDA u opoziciji
I naravno Dzej

#20699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by I naravno Dzej »

lerdi wrote: 25/03/2025 16:24 Može li Forto, kao ministar, ukinuti registraciju za avion koji je je bjegunca odveo u Izrael?
Može mu zaprijetiti ...

studiorum_tuzlaensis

#20700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by studiorum_tuzlaensis »

evo ga vraca se :D :lol: :lol: :lol:
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 25/03/2025 16:36, edited 1 time in total.
Post Reply