Ukrajina

Post Reply
daxon

#20676 Re: Ukrajina

Post by daxon »

pici wrote:
daxon wrote:Po ovome, Kanada ispade veća rupčaga od Rusije, a?

vala liliputanci kolko ste dizali majĆicu rusiju u vasiJonu ispade rusija naspram jalove EUrope...vukojebina i to ono bašH :shock: ...i ja sam iznenadjen :mrgreen:
hehe, jedino moraš uzeti u obzir, broj stanovnika po kilometru kvadratnom, tako da ova tvoja sličica samo debilima može biti neki pokazatelj, naime, po toj sličici i jedna Kanada ispada veća vukojebina i nerazvijenija zemlja od usrane Indije.
General War

#20677 Re: Ukrajina

Post by General War »

daxon wrote:
General War wrote:
daxon wrote:Da, volio bi vidjeti ta muda koja će oboriti ruski strateški bombarder, ono, Rumuni obaraju ruski Bombarder koji je krenuo da bombarduje obalu slonovače, ma daaaj :lol:

Druga je stvar, što se Rusi nikada neće spustiti toliko nisko da idu na drugi kraj svijeta da bombarduju i ubijaju neku bjedu i fukaru.
Naravno, Rusija treha po bijedi i fukari samo uz granicu :lol:
Po kome to?
Kavkaz-Gruzija-Osetija-Ukrajina...treba li jos?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20678 Re: Ukrajina

Post by pici »

daxon wrote:
pici wrote:
daxon wrote:Po ovome, Kanada ispade veća rupčaga od Rusije, a?

vala liliputanci kolko ste dizali majĆicu rusiju u vasiJonu ispade rusija naspram jalove EUrope...vukojebina i to ono bašH :shock: ...i ja sam iznenadjen :mrgreen:
hehe, jedino moraš uzeti u obzir, broj stanovnika po kilometru kvadratnom, tako da ova tvoja sličica samo debilima može biti neki pokazatelj, naime, po toj sličici i jedna Kanada ispada veća vukojebina i nerazvijenija zemlja od usrane Indije.

ne pikam ja vukojebinu istoČno od Urala...jel ti vidišH EUropski diJo rusije...jel vidišH....izgleda da ne...a pogle čitavu Jeuropu...vukojebina je rusija i to bašH ono da prostite na kubik... :shock:
daxon

#20679 Re: Ukrajina

Post by daxon »

General War wrote:Kavkaz-Gruzija-Osetija-Ukrajina...treba li jos?
:roll:
pici wrote:jel ti vidišH EUropski diJo rusije
Taj europski dio Rusije je haman koliki i Europa :lol:
Malo bolje pogledaj naseljenost toga dijela, za europske standarde praktično je nenaseljen, a Kanada ti je odlična referenca da shvatiš o čemu ti govorim.
pici

#20680 Re: Ukrajina

Post by pici »

daxon wrote: Taj europski dio Rusije je haman koliki i Europa :lol:
Malo bolje pogledaj naseljenost toga dijela, za europske standarde praktično je nenaseljen, a Kanada ti je odlična referenca da shvatiš o čemu ti govorim.
i ima priključaka na internet ko zibambve :mrgreen: a hošTe da ste kosmoska velesila :mrgreen:
amoninan

#20681 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

Why not kill them all?- Keith Gessen in Donetsk

http://www.lrb.co.uk/v36/n17/keith-gess ... l-them-all
amoninan

#20682 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

Image
sema911s

#20683 Re: Ukrajina

Post by sema911s »

lopta,.
pitanjce(ne navijam ni za esada ni za rusiju)

ali sta mislis nekoj zemlji posalju usa i rusija zahtjev da prave bazu u njihovoj zemlji kome ce prije dat potvrdan odgovor,

evo ti si taj covjek koji je precjednik te zemlje,.

a to za bosnu,., dok se god dijeliomo na te neke torove(bosnjake, srbe, hrvate i ostale) bice nam kako je, jer mene neko tamo u doboju(primjer) mrzi sto se zovem semir i po toj vjeri sam Musliman a on pravoslavac i on negleda da pocenemo neki posao zajedno vec samo kako da me ubije( ako si stariji i radis nesto sa ljudima znass kako ide)
jbte nece covjek da se samnom pozdaravi kad je saznao nakon 3 god da sam musliman

a to kolika je rusija i koliko ima nuklearki mi se nesto lozimo svadjamo djelimo nece nas rusi nasi su,., jbte koliko ti rusi valjase srbiji pa ih nato bombardova,., koliko samo ti amerikanci ulozise u obnovu srbije a losi nesto,.,

dok su rusi i marikanci bili na mjesecu i radili nesto korisno za covjecanstvo mi se ovdje mrzimo i smiljamo kako da se jopet ubijamo .,.,

onba te medije spominjes jest to mocno oruzje ali i rusi imaju isto,., tak da

a ko voli amere pogledas koje su zemlje oni ucinili bogatim (bas te arape, bas te kineze, juznu ameriku, afriku)
5 0 5

#20684 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Challenger__ wrote:Pričali meni moji o nekom starom Challengeru koji je bio nepopravljivi Putinoljubac. Bio je samac, bez djece, inače neloš čovjek. Tvrdio je da će "pregaziti Ukrainu za mjesec dana" (Ukrajina je za njega uvijek bio "Rusija"), pa za tri mjeseca, za pola godine, godinu... Kada su počeli stizati glasine da Rusi gube na istočnom frontu, on je to kategorički poricao uz izlive ljutnje i bijesa. Poricanje je trajalo godinama. Moji se kunu da su sa tim Challengerom dočekali 5. na 6. april 2015 godine na spratu kuće (memli strana) koja gleda na Krim. Kada mu je moj predak u zoru rekao: "vidiš li, jadan ne bio da se na Krimu vihori ukrajinska zastava", ovaj je i dalje poricao: "Hajde ne budali, ko će izaći na kraj sa Putinom". Kada je vidio ukrajince pred kućama (jedan od njih je bio otac moga oca :-D ), samo je tiho otišao svojoj kući. Za pet dana je umro.

Vidim, i na ovoj temi se istrajno i sistematski gaji kultura samozavaravanja.

:-D
AleksoMKD

#20685 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

amoninan wrote:Image
E jebiga i on ih zajebava.

Za da ispune br 2 trebaju povuc raketnu artiljeriju stotinak ako ne i vise kilometara od linije razgranicenja.
pici

#20686 Re: Ukrajina

Post by pici »

5 0 5 wrote:
Challenger__ wrote:Pričali meni moji o nekom starom Challengeru koji je bio nepopravljivi Putinoljubac. Bio je samac, bez djece, inače neloš čovjek. Tvrdio je da će "pregaziti Ukrainu za mjesec dana" (Ukrajina je za njega uvijek bio "Rusija"), pa za tri mjeseca, za pola godine, godinu... Kada su počeli stizati glasine da Rusi gube na istočnom frontu, on je to kategorički poricao uz izlive ljutnje i bijesa. Poricanje je trajalo godinama. Moji se kunu da su sa tim Challengerom dočekali 5. na 6. april 2015 godine na spratu kuće (memli strana) koja gleda na Krim. Kada mu je moj predak u zoru rekao: "vidiš li, jadan ne bio da se na Krimu vihori ukrajinska zastava", ovaj je i dalje poricao: "Hajde ne budali, ko će izaći na kraj sa Putinom". Kada je vidio ukrajince pred kućama (jedan od njih je bio otac moga oca :-D ), samo je tiho otišao svojoj kući. Za pet dana je umro.

:thumbup: :lol: :lol: :lol:
daxon

#20687 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Kada je god na pomolu rješenje krize u Ukrajini, u Ukrajinu doleti jedan od trojca Keri, Bajden, Mekejn, a nakon toga sve propadne, naravno, samim time i Ukrajina propada u sve dublja govna.
Nakon svake takve posjete, neki ukrajinski miš, poput ovoga ukrajinskog Deena, osokoljen sjebe Ukrajince :roll:
Jacenjuk odbio Putinov plan
Image
Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk odbio je danas predloge ruskog predsednika Vladimira Putina za uspostavljanje mira u Ukrajini, rekavši da je to pokušaj da se zavara Zapad uoči samita NATO i da se izbegnu nove sankcije protiv Moskve.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/492592/Ja ... tinov-plan
I šta će sada, ljudi će da ginu, a on će kme kme kme, a Mekejn će da trlja ruke.

Ma razjebat će ih sada prorusi da će ovaj Deen moliti za primirje, preklinjati, ako ga prije toga sami Ukrajinci koji zbog budale ginu ne skenjaju.
dudlov

#20688 Re: Ukrajina

Post by dudlov »

daxon wrote:Kada je god na pomolu rješenje krize u Ukrajini, u Ukrajinu doleti jedan od trojca Keri, Bajden, Mekejn, a nakon toga sve propadne, naravno, samim time i Ukrajina propada u sve dublja govna.
Nakon svake takve posjete, neki ukrajinski miš, poput ovoga ukrajinskog Deena, osokoljen sjebe Ukrajince :roll:
Image
Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk odbio je danas predloge ruskog predsednika Vladimira Putina za uspostavljanje mira u Ukrajini, rekavši da je to pokušaj da se zavara Zapad uoči samita NATO i da se izbegnu nove sankcije protiv Moskve.
I šta će sada, ljudi će da ginu, a on će kme kme kme, a Mekejn će da trlja ruke.

Ma razjebat će ih sada prorusi da će ovaj Deen moliti za primirje, preklinjati, ako ga prije toga sami Ukrajinci koji zbog budale ginu ne skenjaju.
Ima tikvu samo tako. Možda zato ide tikvom kroz zid.

Sent from my iPhone using Tapatalk
General War

#20689 Re: Ukrajina

Post by General War »

dudlov wrote:
daxon wrote:Kada je god na pomolu rješenje krize u Ukrajini, u Ukrajinu doleti jedan od trojca Keri, Bajden, Mekejn, a nakon toga sve propadne, naravno, samim time i Ukrajina propada u sve dublja govna.
Image

Ima tikvu samo tako. Možda zato ide tikvom kroz zid.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sa politickog stanovsta naravno da je Putin obavjesten sta mu se sprema...zato je prijedlog i dosao s neba pa u rebra bez vidljivih posrednika...Jacenjuk naravno zeli tu situaciju politicki iskoristiti...posebno ako tudjim K.... gloginje mlati...moje misljenje je (sa rezervom jer stvarno ne znam detalje) da prihvati primirje i konsoliduje redove u vojsci i smanji stetu jer u ovakvim uslovima male teritorije gdje rusi salju najbolje jedinice i izdasnom podrskom jednostavno ukrajinci malo sta mogu da postignu, treba otupiti ostricu napada i pustiti sankcije da urade svoje...i mjesec dana je dobar predah.
mirsek

#20690 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

zavrzlama wrote:
Challenger__ wrote:Pričali meni moji o nekom starom begu koji je bio nepopravljivi Hitleroljubac. Bio je samac, bez djece, inače neloš čovjek. Tvrdio je da će "pregaziti Rusiju za mjesec dana" (SSSR je za njega uvijek bio "Rusija"), pa za tri mjeseca, za pola godine, godinu... Kada su počeli stizati glasine da Nijemci gube na istočnom frontu, on je to kategorički poricao uz izlive ljutnje i bijesa. Poricanje je trajalo godinama. Moji se kunu da su sa tim dedom dočekali 5. na 6. april 1945 godine na spratu kuće (memli strana) koja gleda na Kovače. Kada mu je moj predak u zoru rekao: "vidiš li, jadan ne bio da se na Kovačima vihori trobojka i petokraka", ovaj je i dalje poricao: "Hajde ne budali, ko će izaći na kraj sa Firerom". Kada je vidio partizane pred kućama (jedan od njih je bio otac moga oca :-D ), samo je tiho otišao svojoj kući. Za pet dana je umro.

pobrkao si loncice...ovdje rusi napadaju druge a ne drugi ruse...drugo,Ukrajina se ne boji domacih kvislinga nego njihovih pomagaca...trece i najglavnije je "samozavaravanje" da Ukrajinska kriza nema veze sa BIH..IMA ITEKAKO,zato se i pjeni na sve strane :wink:
Jos jedan razlog da budem na ruskoj strani u ovom konfliktu. :D
Captain Ahab

#20691 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Skijaš wrote:
pici wrote:
Skijaš wrote:
Ako se bude išlo na to, stvar će jebeno eskalirati. Ali ne mislim da je to bilo kome cilj i nadam se da će se na kraju naći negdje u sredini, očuvanje teritorijalnog integriteta Ukrajine uz visok nivo autonomije za ovo što zovu Novorusijom.
zajbo je s krimom, povečali se apetiti...morao je da bude Ataman pa da ide do kraja ko sa gruzijom, največi propust zapada je što mu tad nisu zveknuli sankcije i oteli ukrajinu al prodje bakica s kolačima, sad valja se sa sibirskom sirovinom i propalim KGB-eovcem natezat oko par procenata zemlje...mada ima i dobra strana obnovio je hladnoratovsko neprijateljstvo i sibirske meĐŽede stavio dje treba...taman gvozdena zavjesa...da vidimo dal će ga rusi pratit u 20 i kusur godina unatraške... :oops:
S druge strane, ja uopšte ne mislim da je Putin ovo htio ili planirao. Ovo mu je jednostavno nametnuto, pobuna protiv vlasti u Kijevu je (opravdano ili ne) organska i on je mogao stajati po strani ili im pomoći tehnikom, MTS-om a vjerovatno i ljudstvom. Da su Porošenkovi bili agilniji i sposobniji, Putin bi se pravio lud i sve samo verbalno osudio. Ali kada se ukrajinska vojska pokazala nesposobnom, kada je počela sa nasumičnim granatiranjem i stvar se svela na klanje turpijom, Putin nije imao izbora nego pomoći ekipi iz Luganska i Donjecka. I na tom će se zadržati a vjerujem da je i njima rekao da se puno ne zajebavaju s nekim daljim prodorom prema zapadu ili jugu. Dalja eskalacija nikom ne treba, Putinu najmanje. On voli da pozira, lik koji se napumpa botoksom (u bilo kojim godinama a pogotovo njegovim) je kompleksaš, on voli da ga se u Berlinu i Parizu ugosti kao zajebanog ali pravednog, kao džudistu meka srca i sigurno je da mu ne godi eventualna mogućnost transformacije imidža u nešto hitlerovsko.
Slazem se sa dosta tvojih komentara ovdje, ali mislim da je ovo gore ipak malo naivno. Ova situacija jeste na neki nacin nametnuta Putinu, ali utoliko sto je nad Janukovicem imao koliku toliku kontrolu, a onda se desio Majdan. U tom trenutku Putin je imao izbor - ili da gleda kako mu cijela Ukrajina izmice van kontrole, ili da pokusa spasiti sta moze, i kao sto znamo odlucio se za drugu opciju.

Bez ruske umijesanosti od samog pocetka pobune preko Strelkova i ekipe u Donbasu, odnosno 'malih zelenih ljudi' u Krimu, ta organska pobuna (koja bi se vjerovatno pojavila u nekoj mjeri i bez ruske umijesanosti) bi vrlo brzo izlapila.
daxon

#20692 Re: Ukrajina

Post by daxon »

General War wrote:Sa politickog stanovsta naravno da je Putin obavjesten sta mu se sprema...zato je prijedlog i dosao s neba pa u rebra bez vidljivih posrednika.
Pa putin jednu te istu priču priča od samog početka krize, od nasilnog puča, Putin nije ni milimetra odstupio od svoje priče, ovaj prijedlog nije ništa novo, od početka krize Putin govori jedno te isto, odnosno, šta je potrebno učiniti da se kriza prevaziđe. Naravno, kada se pojavi nada da bi do dogovora moglo doći, eto jednog od pomenutog trojca :roll:

Dobro gledaj šta će sada biti, ovi glupani čijim mozgovima upravlja Bajden, Keri i Mekejn, imaju rok do petka da se dozovu pameti, i ovako su u vojno nemogućoj misiji, a nakon petka, biti će pregaženi ko plitak potok i moliti za mir, samo gledaj...

Btw
jebe se Ruse za ove sankcije kao za prošlogodišnji snijeg, vrlo dobro oni znaju da je sankcijašima potrebnije ono što Rusi imaju, nego Rusima ono što sankcijaši imaju. Znaju to i jedni i drugi, a ove sankcije su samo igra, kao eto mi nešto radimo, bla bla bla... ma ako će samo jedan dolar EU i USA biti u minusu zbog tih sankcija, onda od njih nema ništa, to su sankcije pro forme, kao eto, mi branimo Ukrajinu, mislim :roll:
Captain Ahab

#20693 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

nosara wrote:
NJEMAČKE KOMPANIJE U PANICI ZBOG SANKCIJA 'Imat ćemo dvostruko veći gubitak od Rusije'

Adidasove dionice pale su 16 posto, Volkswagenove osam. Kompanije traže od vlade da ne zaoštrava buduće odnose s Rusijom

Sankcije zbog uplitanja u ukrajinsku situaciju Rusiju bi mogle koštati 20 milijardi eura, ali će na drugoj strani imati posljedice i u privredi zemalja koje sudjeluju u njihovu nametanju, procjenjuje se čak do 40 milijardi eura. Njemačka je tu jedna od većih žrtava sankcija koje i sama čvrsto podupire iako to ugrožava čak 300 tisuća njezinih radnih mjesta, opskrbu plinom i naftom, a velikim njemačkim kompanijama uzrokuje ogromne gubitke.

Po nekim izvorima, kako piše agencija STA, gospodarske sankcije mogle bi ruskom gospodarstvu donijeti štetu od 23 milijarde eura ove godine, a sljedeće čak 75 milijardi eura, što je 1,5 posto ruskog BDP-a ove godine te 4,8 posto sljedeće.

Štetu će pretrpjeti i EU, ove godine oko 40 milijardi ili 0,3 posto BDP-a, a sljedeće godine 50 milijardi eura ili 0,4 posto BDP-a.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u srijedu priopćenje u kojem kaže da su gospodarstva EU-a i Rusije povezana te da će sankcije pogoditi i EU, "ne manje nego Rusiju".
Vidis li ti ove procente? Pa se onda zapitaj ko ce platiti vecu cijenu.
sinuhe

#20694 Re: Ukrajina

Post by sinuhe »

Ne pratim bas situaciju u Ukrajini, dosadno mi je sve to, ali primjecujem da se vode zestoke borbe. Svako malo po sto poginulih ili cak i vise.
radostan dan

#20695 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

ništa je to kakvih ovdje okršaja ima... :mrgreen:
Kaligula I

#20696 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...idilična slika...zavidim Putinu... :kiss:
Kaligula I

#20697 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...antivirusni program na djelu...
daxon

#20698 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Ovi su u takvom knock down-u da već pričaju pizdarije :lol:
Dodao je da će na granici između Ukrajine i Rusije biti podignut zid razgraničenja kao mjere pojačane sigurnosti.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukraj ... /140903102
A ni za germe nemaju :-)
Captain Ahab

#20699 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Dosta toga je jos prilicno neizvjesno i nisam siguran da je ova prica o primirju pocetak razrjesenja krize, ali mislim da postoji dobra sansa za to, a evo i zasto:

- Ukoliko Ukrajinci zadrze kontrolu nad podrucjima koja sada kontrolisu, vojna operacija protiv pobunjenika bi se mogla proglasiti relativno uspjesnom. Jos u martu/aprilu, Ukrajinci su bili potpuno izgubili kontrolu nad oblastima Donjeck i Luhansk i bili su u povlacenju i na drugim podrucijma. Cak je postojala opasnost od sirenja pobune i u Harkovu i u Odesi. Sada su ipak ujedinili narod u otporu Rusiji, zadrzali dio Donjecka i Luhanska, te sto je najvaznije, povukli liniju i ogranicili dalje sirenje pobune.

- Ukoliko Ukrajinci zadrze mogucnost da samostalno kroje svoje sudbinu u smislu priblizavanja zapadu, osnovni cilj Majdana bi bio ostvaren, a osnovni cilj Putina (da zadrzi cijelu Ukrajinu u ruskoj orbiti) porazen.

- Sta je Putin dobio? Krim (nad kojim je i ranije imao veliku kontrolu i vojne baze) te mozda mogucnost da donekle pokusa da utice na Ukrajinu preko tzv. Novorusije. Uz to (za Putina vrlo bitno), dobio je rezultat koji kod kuce moze proglasiti pobjedom (spasio Novorusiju). S druge strane, dobio je i odredjenu medjunarodnu izolaciju i blage sankcije, te vjerovatno izgubio vecinu Ukrajine na duzi period.

Dakle, ako stvari ostanu ovakve, mislim da su Ukrajinci ostvarili vecinu svojih ciljeva. (Naravno, stoji pitanje da li su ovo isto mogli dobiti i prije mjesec dana prije nego se ruska vojska direktno umijesala i s manje zrtava, umjesto da su isli na punu vojnu pobjedu. Ja licno mislim da tada nisu mogli stati i iz unutrasnjih razloga jer je pritisak za nastavkom vojne operacije bio jako veliki.)

U tom slucaju bi se moglo reci i da je Putin izvukao najvise sto je mogao iz date situacije i umanjio ukupni poraz zbog gubitka Ukrajine, a bez placanja vece ekonomske cijene koja bi uslijedila od novih sankcija.

Naravno, postoji mogucnost da Putin nastavi vojno mijesanje u Ukrajini i pokusa da pod kontrolu Novorusije stavi veci komad Ukrajine i sprijeci evropski kurs Ukrajinaca. No mislim da Putin, koji je ipak racionalan igrac, nece to pokusati vojnim putem u ovom trenutku, jer je izvjesno da bi ekonomska cijena bila prevelika. Bolje mu je da izadje iz rata u trenutku kada kod kuce moze proglasiti pobjedu i pokusa da kasnije drugim sredstvima ostvari dio ciljeva.
Captain Ahab

#20700 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

France backs off sending Mistral warship to Russia in $1.7 billion deal
French officials said Wednesday that they will not deliver the first Mistral-class amphibious warship that Russia had ordered from Paris as part of a $1.7 billion weapons sale, a strong rebuke after months of aggressive actions by Russia in eastern Ukraine.

French officials said in statement that they assess the situation in Ukraine to be “serious,” and believe Russia’s actions undermine security in Europe. The statement did not say whether France will deliver the ship in the future, but said the conditions for it to do so at this time “have so far not been met,” despite the possibility of a cease-fire in Ukraine.
...
http://www.washingtonpost.com/news/chec ... lion-deal/

Naravno, ova odluka ce se lako promijeniti, jednako kao sto ce se lako odustati i od novih sankcija ukoliko se stanje na terenu smiri...
Post Reply