Pa idem relaciju Jablanica - SArajevo .... kad bi se drzao ogranicenja, trebalo bi mi sat i pol da dodjem. Ovako, za sat i 10 min dodjem ili tako nesto. Ne kazem da vozim ko manijak .... ali gdje nije naseljeno mjesto, voziti 80kmh je sasvim ok ....a ne daviti 60kmh ili nize .Laplace wrote:Neki dan na raskrsnici u Podlugovima, idem iz pravca Breze, trebam skrenuti lijevo prema autoputu (desno ide ka Lješevu i Visokom). Sa lijeve strane ide čuveni superauto - golf dvojka - i skreće desno (prema Brezi), naravno bez žmigavca. Upravo dovoljno da me zezne da ne mogu da se ubacim. Ja mu zvučnim signalom dam do znanja da je naravio prekršaj, a on mlatara rukom kao "šta je, šta hoćeš?" Pa, druže, lakše ti je tom rukom bilo gurnuti onu ručicu i svi sretni.skafiskafsnjak wrote:Zmigavci , zmigavci i samo zmigavci . Malo je stvari koje me mogu iznervirati kao ne paljene zmigavca ili paljene metar prije skretanja .
Doduse, voznja striktno 1km/h ispod ogranicenja je tu negdje ....
Pa jarane , smijes malo brze , nece ti niko nista
Ovo sa 1 km/h ispod ograničenja je vjerovatno navika iz drugih država gdje nema tolerancije (navodno je nema ni u Bihaću).
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- skafiskafsnjak
#20651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- amar1994
#20652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa 80 i jest ogranicenje na magistralnom ako nije znakom regulisano 
ja reko jednom,ne zelim i necu da gatam sta je naseljeno ili naselje,nek stave znak i toga cu se pridrzavat..
ja reko jednom,ne zelim i necu da gatam sta je naseljeno ili naselje,nek stave znak i toga cu se pridrzavat..
-
kakaljin
#20653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
svaki taj znak vrijedi 400 metara ili do prve raskrsnice ili iskljucne/ukljucne ceste na magistralni put M17, a sto nema svugdje znakova to je lov u mutnom od strane policijeamar1994 wrote:Pa 80 i jest ogranicenje na magistralnom ako nije znakom regulisano
- Travnički Noćni Šetač
#20654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
400 metara ? ... moram priznati da ne razumijem...kakaljin wrote: svaki taj znak vrijedi 400 metara ili do prve raskrsnice ili iskljucne/ukljucne ceste na magistralni put M17, a sto nema svugdje znakova to je lov u mutnom od strane policije
- Travnički Noćni Šetač
#20655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
eh znači.... novi kružni tok za nova nerviranja kako ćemo kroz njega proći...
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /190320051
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /190320051
- beni-bu-man
#20657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ZastoshandrprcSA wrote:
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#20658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda je frisko iz amerike 
- Logovan
#20659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nemam komentara.
-
LongDong
#20660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i šta sad kad bi se ovaj video proslijedio policiji, mogu li ga kaznit il nešto?
- kabal1337
#20661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne mogu, prije bi on tebe mogao tuziti zbog snimanjaLongDong wrote:i šta sad kad bi se ovaj video proslijedio policiji, mogu li ga kaznit il nešto?
-
el_bake007
#20662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kabal1337 wrote:Ne mogu, prije bi on tebe mogao tuziti zbog snimanjaLongDong wrote:i šta sad kad bi se ovaj video proslijedio policiji, mogu li ga kaznit il nešto?
Ne znam da li si ozbiljan ili baitas, dashcam je 1000% legalno imati i koristiti kao dokaz ili u te svrhe jer snimas javnu povrsinu i desavanja na njoj. Sve tuzbe padaju u vodu.
-
BadBoy
#20663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mogu pokrenuti postupak.LongDong wrote:i šta sad kad bi se ovaj video proslijedio policiji, mogu li ga kaznit il nešto?
- B6Redhell
#20664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pripišalo se tipu. Nuzda i zakon mijenja.BadBoy wrote:Mogu pokrenuti postupak.LongDong wrote:i šta sad kad bi se ovaj video proslijedio policiji, mogu li ga kaznit il nešto?
- amar1994
#20665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako je tako,trebao je ko svi normalni papci izac i pored ceste odma da ga svi vide

- B6Redhell
#20666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda neki sto arape voza. Pa ga sramota nije osunećenamar1994 wrote:Ako je tako,trebao je ko svi normalni papci izac i pored ceste odma da ga svi vide![]()
- Laplace
#20667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan je u Visokom taksista naletio na vlastiti fol: čovjek ispred njega prikočio a taksista se zakucao u njega. Sjedio sam upravo u Orangeu i (logično) gledao u mobitel, kad čuh kratku škripu kočnica i "le krh!". Izađoše, vidješe da nema štete (ni na jednom se ne vidi ikakav trag sudara), pa svako u svoj auto i prži ga!
- Travnički Noćni Šetač
#20668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stigao sa puta , malo umoran ali eto da opet (ponovo) ukažem na neke stvari na cestama:
-
vauvau
#20669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jao besposličara... 
- JavierBosnia
#20670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovi golfovi na kraju nista strasno po meni, ako prate voznju i uredno se veacaju u traku prije krivine, samo drze neku pravu voznju.
Opet nije ni da podrzavam, posebno ako ovaj iza hoce da te pretice, gori su mi oni sto dok se mimoilazis s njima on pola u tvojoj traci..
Opet nije ni da podrzavam, posebno ako ovaj iza hoce da te pretice, gori su mi oni sto dok se mimoilazis s njima on pola u tvojoj traci..
- Travnički Noćni Šetač
#20671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da golfovi u konkretno ovoj situaciji nisu napravili drugima problem ( iako je onaj zadnji puno blize slijedecoj krivini bio na suprotnoj strani), ali ovako se razvije navika takve voznje i onda rade slicnu stvar kada im neko i ide u susret, upravo kako pominjes na kraju...JavierBosnia wrote:Ovi golfovi na kraju nista strasno po meni, ako prate voznju i uredno se veacaju u traku prije krivine, samo drze neku pravu voznju.
Danas sam pratio mercedesa niz Koprivnicu, vidjeces ga za par kompilacija .... njemu je svejedno da li neko ide u susret ili ne on i duplu punu gazi kroz krivinu i to komplet vozilom...
-
kakaljin
#20672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
JavierBosnia wrote:Ovi golfovi na kraju nista strasno po meni, ako prate voznju i uredno se veacaju u traku prije krivine, samo drze neku pravu voznju.
Ovo je cisto poravnjavanje krivina, kada nema nikoga u susret, normalno kada de neko u susret ides onako kao ide i krivina i usporis.
Nista sorno kada je krivina pregledna.
- Travnički Noćni Šetač
#20673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
"Poravnavanje" krivina ne postoji kao normalan način vožnje... to se zove "trkaća putanja" i koristi se na trkama radi bržeg prolaska kroz krivine ... inače je ovo prekršaj po ZOBS-u, a u stvarnosti je još i usvajanje loših navika vožnje koje kad tad dovode do opasnih situacija...kakaljin wrote: Ovo je cisto poravnjavanje krivina, kada nema nikoga u susret, normalno kada de neko u susret ides onako kao ide i krivina i usporis.
Ako pogledaš ovog zadnjeg na snimku nije baš da je imao dovoljnu preglednost da ovako nešto izvodi, i mnogi vozači naviknuti na ovkav način vožnje i kad kad vide nekoga u susret ne odustaju od gaženja središnje linije... no u principu ovakvi vozači mene nerviraju pa sam to pokušao da pokažem i doprinesem temi...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
if in doubt,flat out 
-
The BEN10
#20675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sreća pa mnogo ne vozim, ali mene ovakvi izbacuju iz cipela. Šta imaš voziti drugom stranom!?!? Kakvo crno "poravnavanje" krivina!?Travnički Noćni Šetač wrote:"Poravnavanje" krivina ne postoji kao normalan način vožnje... to se zove "trkaća putanja" i koristi se na trkama radi bržeg prolaska kroz krivine ... inače je ovo prekršaj po ZOBS-u, a u stvarnosti je još i usvajanje loših navika vožnje koje kad tad dovode do opasnih situacija...kakaljin wrote: Ovo je cisto poravnjavanje krivina, kada nema nikoga u susret, normalno kada de neko u susret ides onako kao ide i krivina i usporis.
Ako pogledaš ovog zadnjeg na snimku nije baš da je imao dovoljnu preglednost da ovako nešto izvodi, i mnogi vozači naviknuti na ovkav način vožnje i kad kad vide nekoga u susret ne odustaju od gaženja središnje linije... no u principu ovakvi vozači mene nerviraju pa sam to pokušao da pokažem i doprinesem temi...