Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
skafiskafsnjak

#20651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Laplace wrote:
skafiskafsnjak wrote:Zmigavci , zmigavci i samo zmigavci . Malo je stvari koje me mogu iznervirati kao ne paljene zmigavca ili paljene metar prije skretanja .
Doduse, voznja striktno 1km/h ispod ogranicenja je tu negdje ....
Pa jarane , smijes malo brze , nece ti niko nista :-)
Neki dan na raskrsnici u Podlugovima, idem iz pravca Breze, trebam skrenuti lijevo prema autoputu (desno ide ka Lješevu i Visokom). Sa lijeve strane ide čuveni superauto - golf dvojka - i skreće desno (prema Brezi), naravno bez žmigavca. Upravo dovoljno da me zezne da ne mogu da se ubacim. Ja mu zvučnim signalom dam do znanja da je naravio prekršaj, a on mlatara rukom kao "šta je, šta hoćeš?" Pa, druže, lakše ti je tom rukom bilo gurnuti onu ručicu i svi sretni.

Ovo sa 1 km/h ispod ograničenja je vjerovatno navika iz drugih država gdje nema tolerancije (navodno je nema ni u Bihaću).
Pa idem relaciju Jablanica - SArajevo .... kad bi se drzao ogranicenja, trebalo bi mi sat i pol da dodjem. Ovako, za sat i 10 min dodjem ili tako nesto. Ne kazem da vozim ko manijak .... ali gdje nije naseljeno mjesto, voziti 80kmh je sasvim ok ....a ne daviti 60kmh ili nize .
amar1994

#20652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Pa 80 i jest ogranicenje na magistralnom ako nije znakom regulisano :)

ja reko jednom,ne zelim i necu da gatam sta je naseljeno ili naselje,nek stave znak i toga cu se pridrzavat..
kakaljin

#20653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

amar1994 wrote:Pa 80 i jest ogranicenje na magistralnom ako nije znakom regulisano :)

ja reko jednom,ne zelim i necu da gatam sta je naseljeno ili naselje,nek stave znak i toga cu se pridrzavat..
svaki taj znak vrijedi 400 metara ili do prve raskrsnice ili iskljucne/ukljucne ceste na magistralni put M17, a sto nema svugdje znakova to je lov u mutnom od strane policije
Travnički Noćni Šetač

#20654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

kakaljin wrote: svaki taj znak vrijedi 400 metara ili do prve raskrsnice ili iskljucne/ukljucne ceste na magistralni put M17, a sto nema svugdje znakova to je lov u mutnom od strane policije
400 metara ? ... moram priznati da ne razumijem...
Travnički Noćni Šetač

#20655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

eh znači.... novi kružni tok za nova nerviranja kako ćemo kroz njega proći... :lol:

https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /190320051
beni-bu-man

#20657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

shandrprcSA wrote:
Zasto :bih:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Mozda je frisko iz amerike :mrgreen:
Logovan

#20659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

:shock: :shock:

Nemam komentara. :?
LongDong

#20660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by LongDong »

i šta sad kad bi se ovaj video proslijedio policiji, mogu li ga kaznit il nešto?
kabal1337

#20661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

LongDong wrote:i šta sad kad bi se ovaj video proslijedio policiji, mogu li ga kaznit il nešto?
Ne mogu, prije bi on tebe mogao tuziti zbog snimanja
el_bake007

#20662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by el_bake007 »

kabal1337 wrote:
LongDong wrote:i šta sad kad bi se ovaj video proslijedio policiji, mogu li ga kaznit il nešto?
Ne mogu, prije bi on tebe mogao tuziti zbog snimanja

Ne znam da li si ozbiljan ili baitas, dashcam je 1000% legalno imati i koristiti kao dokaz ili u te svrhe jer snimas javnu povrsinu i desavanja na njoj. Sve tuzbe padaju u vodu.
BadBoy

#20663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Mogu pokrenuti postupak.
B6Redhell

#20664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by B6Redhell »

BadBoy wrote:
Mogu pokrenuti postupak.
Pripišalo se tipu. Nuzda i zakon mijenja. :thumbup:
amar1994

#20665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Ako je tako,trebao je ko svi normalni papci izac i pored ceste odma da ga svi vide :lol: :lol:
B6Redhell

#20666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by B6Redhell »

amar1994 wrote:Ako je tako,trebao je ko svi normalni papci izac i pored ceste odma da ga svi vide :lol: :lol:
Mozda neki sto arape voza. Pa ga sramota nije osunećen :wink: :D
Laplace

#20667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Neki dan je u Visokom taksista naletio na vlastiti fol: čovjek ispred njega prikočio a taksista se zakucao u njega. Sjedio sam upravo u Orangeu i (logično) gledao u mobitel, kad čuh kratku škripu kočnica i "le krh!". Izađoše, vidješe da nema štete (ni na jednom se ne vidi ikakav trag sudara), pa svako u svoj auto i prži ga!
Travnički Noćni Šetač

#20668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Stigao sa puta , malo umoran ali eto da opet (ponovo) ukažem na neke stvari na cestama:

vauvau

#20669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Jao besposličara... :run:
JavierBosnia

#20670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Ovi golfovi na kraju nista strasno po meni, ako prate voznju i uredno se veacaju u traku prije krivine, samo drze neku pravu voznju.
Opet nije ni da podrzavam, posebno ako ovaj iza hoce da te pretice, gori su mi oni sto dok se mimoilazis s njima on pola u tvojoj traci..
Travnički Noćni Šetač

#20671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

JavierBosnia wrote:Ovi golfovi na kraju nista strasno po meni, ako prate voznju i uredno se veacaju u traku prije krivine, samo drze neku pravu voznju.
Opet nije ni da podrzavam, posebno ako ovaj iza hoce da te pretice, gori su mi oni sto dok se mimoilazis s njima on pola u tvojoj traci..
Da golfovi u konkretno ovoj situaciji nisu napravili drugima problem ( iako je onaj zadnji puno blize slijedecoj krivini bio na suprotnoj strani), ali ovako se razvije navika takve voznje i onda rade slicnu stvar kada im neko i ide u susret, upravo kako pominjes na kraju...
Danas sam pratio mercedesa niz Koprivnicu, vidjeces ga za par kompilacija .... njemu je svejedno da li neko ide u susret ili ne on i duplu punu gazi kroz krivinu i to komplet vozilom...
kakaljin

#20672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

JavierBosnia wrote:Ovi golfovi na kraju nista strasno po meni, ako prate voznju i uredno se veacaju u traku prije krivine, samo drze neku pravu voznju.

Ovo je cisto poravnjavanje krivina, kada nema nikoga u susret, normalno kada de neko u susret ides onako kao ide i krivina i usporis.

Nista sorno kada je krivina pregledna.
Travnički Noćni Šetač

#20673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

kakaljin wrote: Ovo je cisto poravnjavanje krivina, kada nema nikoga u susret, normalno kada de neko u susret ides onako kao ide i krivina i usporis.

"Poravnavanje" krivina ne postoji kao normalan način vožnje... to se zove "trkaća putanja" i koristi se na trkama radi bržeg prolaska kroz krivine ... inače je ovo prekršaj po ZOBS-u, a u stvarnosti je još i usvajanje loših navika vožnje koje kad tad dovode do opasnih situacija...
Ako pogledaš ovog zadnjeg na snimku nije baš da je imao dovoljnu preglednost da ovako nešto izvodi, i mnogi vozači naviknuti na ovkav način vožnje i kad kad vide nekoga u susret ne odustaju od gaženja središnje linije... no u principu ovakvi vozači mene nerviraju pa sam to pokušao da pokažem i doprinesem temi...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

if in doubt,flat out :D
The BEN10

#20675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

Travnički Noćni Šetač wrote:
kakaljin wrote: Ovo je cisto poravnjavanje krivina, kada nema nikoga u susret, normalno kada de neko u susret ides onako kao ide i krivina i usporis.

"Poravnavanje" krivina ne postoji kao normalan način vožnje... to se zove "trkaća putanja" i koristi se na trkama radi bržeg prolaska kroz krivine ... inače je ovo prekršaj po ZOBS-u, a u stvarnosti je još i usvajanje loših navika vožnje koje kad tad dovode do opasnih situacija...
Ako pogledaš ovog zadnjeg na snimku nije baš da je imao dovoljnu preglednost da ovako nešto izvodi, i mnogi vozači naviknuti na ovkav način vožnje i kad kad vide nekoga u susret ne odustaju od gaženja središnje linije... no u principu ovakvi vozači mene nerviraju pa sam to pokušao da pokažem i doprinesem temi...
Sreća pa mnogo ne vozim, ali mene ovakvi izbacuju iz cipela. Šta imaš voziti drugom stranom!?!? Kakvo crno "poravnavanje" krivina!? :-) :-) :-) :roll:
Post Reply