Kikibombona wrote:Nisam protiv Irana vec protiv mulanskog rezima. Protiv sam zato sto bastine agresivnu i ratobornu ideologiju, zato sto formiraju desetine teroristickih skupina diljem BI. Ponasanje Irana je veoma opasno i moze zapaliti cijeli BI i mozda svijet.exliberal-ex wrote:De mi samo jednu stvar objasni...zasto si protiv Irana...to sto su nagrdili Kurde ili nesto drugo?
Meni je samo jedna stvar smijesna kod tebe Kiki...branis ameriku koja je Sadamu prodala hemijsko oruzje kojim je ubijao kurde...a amerika nije nista po tome uradila...jel to malo licemjerno?
Sto se tice drugog dijela, ne pisi nista o onome sto ne znas. Amerika je zaustavila Sadamovu genocidnu kampanju protiv Kurda, uvela zabranu letenja i pomogla stvaranje autonomnog irackog Kurdistana sa parlamentom, vojskom i policijom. Intervenisali su kao na Kosovu.
U pravu si sto se tice zabrane letova, zaboravio sam na taj dio mada ta ista Amerika nije nista govorila Sadamu kad mu je prodava taj isti otrov i kad ga je on sicao preko granice prema Iranu.
Samo ovaj dio mi je zanimljiv bas:
"Nisam protiv Irana vec protiv mulanskog rezima. Protiv sam zato sto bastine agresivnu i ratobornu ideologiju, zato sto formiraju desetine teroristickih skupina diljem BI. Ponasanje Irana je veoma opasno i moze zapaliti cijeli BI i mozda svijet. "
Da se malo nisi zajebao u ovoj receinici, mozda je trebalo da napises Amerika umjesto Iran...vise ima smisla, mislim ko je osnovao talibane, ko kontrolise SA i njeno uplitanje po cijelm svijetu, ko je okrivljen za napade sa Amerikom ( Irak) iako su skoro pa svi napadaci bili iz SA, ko je pomagao "borce za slobodu" u Sirij ( mislim na sve one shamove i kurce palce , ko ih je snabdjevao iako su znali da sve ode za isil)....ko je odrzavao diktatore na vlasti ( i jos podrzava)....mislim Kiki nisu mule nevine ali pored amerike izgledaju ko djevice.