Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#20651 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Pedja :thumbup: neminovno je da ce se morati agresivnije, i pomocu 'alternativnih' metoda, sto pravnih i ustavnih, sto i nekih drugih, morati krenuti u borbu ka boljitku...il' barem onome da ih se natjera da pocnu raditi.
StupskaBitanga

#20652 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by StupskaBitanga »

Situacija u KS je alarmantno loša u svim segmentima pa makar za početak da se prestanu pričati bajke i suoči sa realnošću
Vrlo bitan korak na početku makar zaustavljanja ovog slobodnog pada
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#20653 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Ima kifle da pojeftine na 50 komada za marku.
S Kiflom u reforme...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dino-kon ... /150216088

Peđa molim Vas , samo nemojte napisati kako u Kifli i ostalim ministarskim "kiflama" vidite nešto "konstruktivno" , "konkretno" i slično..

Hvala.
kluz franjo

#20654 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Postoje momenti kada je svaki kometar suvišan.
Umjesto toga želim podijeliti sa vama članak iz njemačkog "Der Spiegel" od 02. marta 1970. godine.
http://magazin.spiegel.de/EpubDelivery/ ... f/45202462
Ovako se o nama pisalo prije 45 godina u najznačajnijim zapadnim medijima.
Gdina Fortu Edina bih zamolio da "mandarini za premijera" uruči tekst fenomenalnog intervjua koji je Emerik Blum dao za zagrebački magazin Start, a koji je objavljen 1981. godine (ja ne mogu da ga pronađem trenutno, ali ako treba dostaviću Vam ga).
kluz franjo

#20655 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Dino Konaković imenovan je za mandatara Vlade Kantona Sarajevo ispred Stranke demokratske akcije. U svojoj prvoj izjavi na ovoj poziciji, Konaković je govorio o svojim prvim koracima koje će napraviti nakon što ga Skupština imenuje na poziciju premijera.
...
"Prioritet je zadržavanje fiskalne stabilnosti u KS, zadržavanje kontrole trošenja budžetskih sredstava koju je Vlada na čelu sa Muhamedom Kozadrom i SDA očuvala u jednom preteškom periodu koji je iza nas", dodao je Konaković.
On je kazao da je Kanton Sarajevo u stabilnom stanju.

Ako je manda(ta)rina za premijera stvarno ovo izjavila, povlačim gore navedenu molbu, a umjesto štiva E. Bluma predlažem da se budućem prvom čovjeku Kantona Sarajevo pokloni udžbenik matematike za prvi razred osnovnih škola i abakus.
StupskaBitanga

#20656 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by StupskaBitanga »

tvsabina wrote:Ima kifle da pojeftine na 50 komada za marku.
S Kiflom u reforme...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dino-kon ... /150216088

Peđa molim Vas , samo nemojte napisati kako u Kifli i ostalim ministarskim "kiflama" vidite nešto "konstruktivno" , "konkretno" i slično..

Hvala.
oni su stari drugovi
kluz franjo

#20657 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

StupskaBitanga wrote:
tvsabina wrote:...
Hvala.
oni su stari drugovi
Ma ne bojim se ja @Stupski,
svako od nas ima nekog prijatelja, havera, jarana... Evo ja imam jednog Hameta, dobar k'o hljeb, al' nije za premijera...
A posebno nemam nikakve dileme da će se stranka, koja se prilikom izbora Čavare apsolutno ispravno pozivala na "crvene linije" (Gratz), "moral i etiku zastupanja svih građana" (Kojović), u slučaju gdina Konakovića ponašati drugačije.
Siguran sam da će prvi gdin Kojović podsjetiti građane KS da je dotični prijatelj glasao za sve SDA-ove budžete i vlade, da je glasao za izbor Radeljaša u UO ZZO... Da je na kraju krajeva danas izjavio "da je KS zahvaljujući Kozadri u stabilnom stanju".
Konačno, sam mandatar na svom FB profilu tvrdi: "...Moji najblizi , rodbina , prijatelji , saradnici znaju kako zivim , znaju kako pravim kucu , znaju da li kradem , znaju moju vezu sa Sport Centrom , znaju kako sam radio u Bosni , znaju kako sam zavrsio fakultet ..."
Tako da ako "Narod (ne) zna, znaju prijatelji!"
Ili...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#20658 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

kluz franjo wrote:Dino Konaković imenovan je za mandatara Vlade Kantona Sarajevo ispred Stranke demokratske akcije. U svojoj prvoj izjavi na ovoj poziciji, Konaković je govorio o svojim prvim koracima koje će napraviti nakon što ga Skupština imenuje na poziciju premijera.
...
"Prioritet je zadržavanje fiskalne stabilnosti u KS, zadržavanje kontrole trošenja budžetskih sredstava koju je Vlada na čelu sa Muhamedom Kozadrom i SDA očuvala u jednom preteškom periodu koji je iza nas", dodao je Konaković.
On je kazao da je Kanton Sarajevo u stabilnom stanju.

Ako je manda(ta)rina za premijera stvarno ovo izjavila, povlačim gore navedenu molbu, a umjesto štiva E. Bluma predlažem da se budućem prvom čovjeku Kantona Sarajevo pokloni udžbenik matematike za prvi razred osnovnih škola i abakus.
Kakva izjava jbt. :shock: Samo da mi je znati gdje, i u kojem segmentu, on vidi stabilnost kantona? I gdje vidi kontrolu u potrosnji budzeta? Uzasan osvrt na situaciju u kantonu. Koji samo moze biti naznaka, da je tu da se nista nebi promijenilo. Ni slucajno. ZaHebani ovi 'reformatori' iz SDA, pravo. :D
kluz franjo

#20659 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kluz franjo »

kluz franjo wrote:Za sve zlatne ribice i prijatelje.
Dino Konaković je 2006. direktor KK Bosna
Krajem aprila organizuje Final 8 ABA lige u Skenderiji.
U maju igraju Final 4 domaće lige i nakon pobjeda protiv Zrinjskog se Bosna sprema za finale protiv Širokog.
27.05.2006. igraju prvu utakmicu u Sarajevu (http://www.klix.ba/sport/bosna-i-siroki ... /060526028),
31.05.2006. je uzvratna u Širokom (http://www.klix.ba/sport/kosarkasi-siro ... /060531049),
a u majstorici 03.06.2006. u meču punom preokreta Bosna osvaja titulu.
Dino Konaković za web site kluba daje 06.06. izjavu: "KONAKOVIĆ: Urađeno je mnogo. Odbrana titule je bila imperativ i njoj smo sve podredili."
I najavljuje: "KONAKOVIĆ: Skupština kluba zakazana je za 19. juni. Tada će biti usvojen budžet i nakon nje biće situacija mnogo jasnija."
Onda ode i "Predmet Menadžment ljudskih resursa polaže 8. juna devetkom, a potom slijede desetke, 11., 13., 14. te 16. juna. Bit će da se potom umorio - 17. juna mu prosjek kvari predmet Jezička kultura - polaže je osmicom. Sutradan je već boljega raspoloženja, pa Sportski menadžment završava devetkom, a potom čitav studij okončava 22. osmicom i desetkom! (B.B. BHDani)".
Znači, čovjek u nepuna dva mjeseca organizuje Final 8 regionalne lige, organizuje kraj prvenstva, prati tim na utakmicama, priprema skupštinu i budžet kluba i pripremi i položi 9 ispita sa 2 osmice, dvije devetke i 5 desetki!!
Lik nije štreber, lik je genijalac. Ja bih mu odmah dao Vijeće ministara.
Isti taj genijalac, NIKADA nije odstupio od stranačke direktive i uvijek je "intelektualno dominirajući" marljivo sprovodio stranačku politiku nepotizma, političke korupcije i uništavanja svih pozitivnih društvnih vrijednosti.
...ili?
Gospođo Čudić, Moral i Etika nisu "švedski sto". Očekujem Vaš odgovor.
S poštovanjem
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20660 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Pored svih promjedbi koje iznesem, meni je ipak savjest čista što sam glasala NS.
Ne znam zašto ja @pk vidim kao našeg budućeg Pabla Iglesiasa. Samo kad se smanji administracija, vladajuće biračko tijelo.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#20661 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Kate, daleko smo mi od spanske svijesti. Mozda, ali samo mozda...nekada u buducnosti kada, i ako, se uspije objediniti lijevi i gradjanski front, pa u KS uspijemo progurati PK kao mandatara takve politicke tvorevine. :D Sada, kada znam ko nam je novi mandatar. :-) ...koliko klijenata je ovisno o strankama i sl..to mi zvuci k'o dobar SF film.

Ali, ko zna....nekada. Vrijedi sanjati. :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20662 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Kate, daleko smo mi od spanske svijesti. Mozda, ali samo mozda...nekada u buducnosti kada, i ako, se uspije objediniti lijevi i gradjanski front, pa u KS uspijemo progurati PK kao mandatara takve politicke tvorevine. :D Sada, kada znam ko nam je novi mandatar. :-) ...koliko klijenata je ovisno o strankama i sl..to mi zvuci k'o dobar SF film.

Ali, ko zna....nekada. Vrijedi sanjati. :D
Kad IMF obustavi pozajmice i nepismene budžetlije (časti rijetkim iznimkama) ostanu bez para i privilegija, imaćemo svijest da će biti mala Titova da primi sve prosvjednike. Mene, naravno, neće biti. Dajem empatije, onoliko koliko je dobivam. U svakom slučaju, zaista imam mirnu savjest glede glasa.
VjecitiStudent

#20663 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Pedja za Avaz: Konsekventno, kolega Konakovic će se, vrlo izvjesno, naći u situaciji da poput junakinje u filmu "Sofijin izbor" mora izabrati između tajkunskih navika vrhuške SDA i interesa KS i njegovih građana
:-)
Jel ovo neka kuga zavladala među političarima, pa se natječu ko će veću glupost izvaliti?
JThomas

#20664 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

nekako unaprijed naslućujem kakav će biti izbor kolege konakovića, ne znam otkud mi to... :D
biske

#20665 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by biske »

JThomas wrote:nekako unaprijed naslućujem kakav će biti izbor kolege konakovića, ne znam otkud mi to... :D
zeko rek'o.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#20666 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

....ama sigurno se dvoumi Dino...
biske

#20667 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by biske »

tvsabina wrote:....ama sigurno se dvoumi Dino...
Naravno. Pa i tajkuni su gradjani kantona.
Banksy

#20668 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Pedja za Avaz: Konsekventno, kolega Konakovic će se, vrlo izvjesno, naći u situaciji da poput junakinje u filmu "Sofijin izbor" mora izabrati između tajkunskih navika vrhuške SDA i interesa KS i njegovih građana
Jel ovo neka kuga zavladala među političarima, pa se natječu ko će veću glupost izvaliti?
Nevjerovatno ... :lol:
kluz franjo

#20669 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nevjerovatno ... :lol:
Za Peđu bi bilo vrlo poželjno da svoje političke stavove ne miješa sa ličnim emocijama. Vjerovatno nesvjesno je Dinu stavio u sljedeću poziciju:
Image
Kako sam uvijek konstruktivan, dajem sljedeći prijedlog za filmski opis dileme:
Image
a svi znamo kako se film završio:
Image
Pedja Kojovic

#20670 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Potpuno ste u pravu.
"Sofijin izbor" = momentary lapse of reason.
Stvarno svasta, pa i od mene.

p.k.
Innovation

#20671 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Gospodine Kojovicu, sta vi mislite o ovome? :-)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/odluka-v ... /150219081
Pedja Kojovic

#20672 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Innovation

Nismo dobili materijale, tako da nisam upoznat sa detaljima prijedloga.
Generalno, smatram da drzava treba prodati dionice preduzeca u kojima nema vecinski ili kontrolni udio.

p.k.
palermo

#20673 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Peđa, glavna tema ovih dana u BiH je Ante...više nije ni potrebno naglašavati koji Ante. Vaše mišljenje oovom slučaju.

Naravno, vrlo sam svjestan, da vas dovodim u nepriličan položaj, jer sam jedino vas od aktivnih političara u mogućnosti da pitam o tome što mislite o ovome slučaju. Zbog toga, unaprijed bih vam želio reći, da što se mene tiče, šta god odgovorite, meni će odgovor biti super. Samim time što postoji odgovor.
Pedja Kojovic

#20674 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

palermo

Prije par dana sam na svom FB profilu podijelio video klip sa Antinom izjavom i komentarom "Uzas".
Naknadne infomacije su, po mom misljenju neuspjesno, sugerisale da je Antina izjava izvadjena iz konteksta, izmanipulirana, itd.
Pojavile su se i oni koji Anti zahvaljuju sto nam je na "slona usred sobe" ukazao na nacin koji ne ostavlja prostor za daljnje guranje glava u pijesak.

Sta da kazem...
Sistem vrijednosti ima "nagon" da se reproducira,...da svoj kod prebacuje u naredne generacije.
Tesko je i zalosno vidjeti kako su "...izmi", bazirani na rasi, naciji i vjeri, uspjesni u tome.
"Zrtve", sto je posebno tesko shvatiti, samovoljno, svijesno, demokratski, sebe osudjuju na taj intelektualni invalidet.
Zao mi je Ante.

p.k.
kluz franjo

#20675 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

"Već godina dana prođe, a Vlada ne dođe..."
kao što se i očekivalo, formiranje Vlade KS i što je još bitnije predlaganje budžeta KS za 2015. se po oprobanom scenariju "štima" za 5 do 12.
Sudeći po izjavama mandatara ("KS je u stabilnom stanju"), priprema se primopredajna priča o "hrabrom i mudrom Kozadri", koji je ostvario nevjerovatne uštede...
Pa evo da malo rezimiramo 5-godišnji učinak ministra finansija u odlasku (ili možda ostanku?!)
Pregalačkim radom i zalaganjem Ministar, VD Premijer, Kantonalni i Zastupnik u Domu Naroda FBiH Kozadra će nakon završene petoljetke ostaviti finansije Kantona sa:
- cca. 170 mio KM obaveza po kreditima - bilansno
- cca. 110 mio KM obaveza po kreditima/garancijama - vanbilansno
- cca. 60 - 120 mio KM budžetskog deficita
- cca. 30-40 mio KM duga budžetskim korisnicima (kašnjenje isplate plata i davanja)
- cca. 25 mio KM odgođenih, a planiranih kapitalnih investicija (zdravstvo, školstvo, komunalna infrastruktura...)
- nepoznat višemilionski iznos dugovanja po osnovu pravosnažnih sudskih presuda
Znači možemo računati sa iznosom od cca. 400 mio do cca. 500 mio KM, koje će generacije stanovnika KS morati plaćati.
Stabilno, nema šta!
Locked