Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

GAU8

#20651 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Je li to napokon priznajes da ipak nije zavjera nego nesposobnost i javašluk?
bitangeIprinceze

#20652 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

Ma ne moze nikako biti nesposobnost i javasluk kad je dalida tito pravosudne mafije. I sad sabina za njom ista kopija.
suspect_zero

#20653 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

bitangeIprinceze wrote: 30/09/2021 07:32 Ma ne moze nikako biti nesposobnost i javasluk kad je dalida tito pravosudne mafije. I sad sabina za njom ista kopija.
Jeli Dalida još uvijek na godišnjem?
uglavnomja

#20654 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Billy The Pljuc wrote: 30/09/2021 05:22 Ne znam što vam smetaju protesti, ugrožava li vas Muriz Memić istim, kako vas većina tvrdi nemate nikakve veze ni sa slučajem ni učesnicima i onda se k'o fol ibretite i komentarišete, naravno da će protestvovati, jel' treba da uzima pravdu u svoje ruke, ubije nekoga????

Svaki put kad budem mogao podržaću iste, taman nas tamo samo troje bilo, smatram da zaslužuje istinu ma kakva god da je, ne ovu koju vi ili korumpirana policija i tužilaštvo plasiraju.

Vama ako je normalno da u institucijama ordiniraju likovi poput ovoga Dupovca, policajaca koji "ne znaju" osnove svog posla i svjesno rade isti pogrešno, Burzićke, Sarajlije, Kreštalice i još mnogo mnogo drugih, meni nije.

Reset drugovi i drugarice, ovo je odavno preraslo slučaj neriješenog ubistva jednog mladića, reset nama treba i nećemo se više susretati sa "misterijama" neriješenih slučaja ubistava, krađa, pronevjera, napada i koječega a zbog kojih niko nije odgovarao.
ovo vise nisu protesti protiv sistema da se rijesi slucaj nego su protesti protiv dijela sistema koji ne odgovara nekim strukturama i memicima, a za drugi dio tog istog sistema, koji je jos korumpiraniji od prvog, nizeg, olicen u gordani tadic :roll:

slucaj je rijesen 2016. , zna se ko je bio na licu mjesta, sve priznao, vise puta, na razne nacine, i vise ljudi potvrdilo, plus materijalni dokazi

citajuci oslobadjajucu presudu vidi se "zavjera" da se oslobode romi jer sud nije prihvatio optuznicu kao cjelinu, nego je uzeo samo neke fragmente i posmatrao ih samostalno ... i na osnovu njih donio presudu

isti modus "zavjere" kao i optuznica protiv mutapa sada, uzeti su neki fragmenti, koji cak nisu ni krivicno djelo i izmisljena veza izmedju ljudi koji se cak ni ne poznaju i natovaren im organizovani kriminal, ukljucujuci i curu koja je i sama mogla podleci to vece

nista dupovac nije uradio sto je za kaznu, ni niko od ostalih, dapace sve sto je radio uradio je da se slucaj sto brze rijesi rijesi

sud se treba sistematski rusiti iz temelja, na zdravim osnovama, na cinjenicama i istini i prvenstveno objektivno
a ne na ho-ruk po zeljama i manipulacijama pojedinaca
i pogotovo ne uz medijsko dirigiranje avaza :roll:

sve u svemu - izgleda da jucerasnji sastanak sa vstv nije prosao po murizovom zeljama
YouAreMyDestiny

#20655 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Čemu protesti? Suđenje počinje sedmog oktobra. 🤷‍♀️ Udovoljili su im u svemu: oslobodili Ljubu i podigli optužnicu protiv Mutapa i ostalih. I potvrdili je. 🤷‍♀️
Tesla Edison

#20656 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

klix wrote: 30/09/2021 09:04 Čemu protesti? Suđenje počinje sedmog oktobra. 🤷‍♀️ Udovoljili su im u svemu: oslobodili Ljubu i podigli optužnicu protiv Mutapa i ostalih. I potvrdili je. 🤷‍♀️
Jučerašnjom izjavom na TVSA, definitvno mi je pao u očima. Kaže da je nezadovoljan sastankom u VSTV-u, jer se nije udovoljilo njegovim zahtjevima budući da VSTV traži da se sve "uradi u skladu sa zakonom". Očigledno je umislio da tužilaštvo treba hapsiti, a VSTV smjenjivati onako kako im on jedino kaže, a nikako drugačije. Opet je branio GT, nebulozno tvrdeći da je smjenjena isključivo zbog njegovog slučaja. I na kraju kaže da im daje rok od 100 godina da pronađu ubicu, indirektno priznavajući da ovdje nema ništa. Vjerovatno, ako oslobode Mutape, udariće i po državnom tužilaštvu i sudu, tvrdeći da bi bili osuđeni da je GT bila tu i da Sud BIH nije korumpiran, dio mafije i sl.... Ide lagano ka izlaznoj strategiji iz ovog lonca koji se sam zakuhao svojim istupima i oslobađajući ljude, koji su najvjerovatnije i krivci, a to su Ljubo i Bekrija.

Sve u svemu, ako ovo ne radi namjerno, onda je naivan i nadasve glup, kad je dopustio da drugi mogu tako manipulisati sa njim, a on im slijepo vjeruje. Prvenstveno mislim na njegovog advokata pa onda i na ostale iz njegovog užeg kruga, koji vjerovatno u ovome samo gledaju svoj interes. Ne mogu da shvatim da je toliko opčinjen određenim ljudima, bez da se uopšte dokazala bilo kakava krivica za njegove tvrdnje.

Nije ovo dobro što radi. Nije nikako. Gubi podršku ljudi, jer je narod ovo počelo iritirati i to dobro.
kakotakonikako

#20657 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

Tesla Edison wrote: 30/09/2021 09:23
klix wrote: 30/09/2021 09:04 Čemu protesti? Suđenje počinje sedmog oktobra. 🤷‍♀️ Udovoljili su im u svemu: oslobodili Ljubu i podigli optužnicu protiv Mutapa i ostalih. I potvrdili je. 🤷‍♀️
Jučerašnjom izjavom na TVSA, definitvno mi je pao u očima. Kaže da je nezadovoljan sastankom u VSTV-u, jer se nije udovoljilo njegovim zahtjevima budući da VSTV traži da se sve "uradi u skladu sa zakonom". Očigledno je umislio da tužilaštvo treba hapsiti, a VSTV smjenjivati onako kako im on jedino kaže, a nikako drugačije. Opet je branio GT, nebulozno tvrdeći da je smjenjena isključivo zbog njegovog slučaja. I na kraju kaže da im daje rok od 100 godina da pronađu ubicu, indirektno priznavajući da ovdje nema ništa. Vjerovatno, ako oslobode Mutape, udariće i po državnom tužilaštvu i sudu, tvrdeći da bi bili osuđeni da je GT bila tu i da Sud BIH nije korumpiran, dio mafije i sl.... Ide lagano ka izlaznoj strategiji iz ovog lonca koji se sam zakuhao svojim istupima i oslobađajući ljude, koji su najvjerovatnije i krivci, a to su Ljubo i Bekrija.

Sve u svemu, ako ovo ne radi namjerno, onda je naivan i nadasve glup, kad je dopustio da drugi mogu tako manipulisati sa njim, a on im slijepo vjeruje. Prvenstveno mislim na njegovog advokata pa onda i na ostale iz njegovog užeg kruga, koji vjerovatno u ovome samo gledaju svoj interes. Ne mogu da shvatim da je toliko opčinjen određenim ljudima, bez da se uopšte dokazala bilo kakava krivica za njegove tvrdnje.

Nije ovo dobro što radi. Nije nikako. Gubi podršku ljudi, jer je narod ovo počelo iritirati i to dobro.
Pitanje, onako ljudski: Sta bi ti uradio da ti je neko UBIO dijete ?
hladan.preminger

#20658 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hladan.preminger »

kakotakonikako wrote: 30/09/2021 09:29

kako ti neko može odgvoriti na to pitanje?
Tesla Edison

#20659 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

kakotakonikako wrote: 30/09/2021 09:29

Tražio istinu, a ne slijepo slijedio druge, kojima to očigledno nije interes.

To tvoje pitanje je i dovelo do ovoga, da smo sve dalje i dalje od istine, da se njevjerovatnije ubice oslobađaju. Ta lažna empatija i ta pitanja "šta bi ti uradio" i one konstatacije "mrtvo dijete, ljudi!",.....

Tako se ne dolazi do istine, već činjenicama, dokazima, istragom, a ne galamom, empatijom i patetikom.

Kad se pročitaju sve tri presude, zaključak je da rahmetli Dženan nije podlegao od posljedica saobraćajne nesreće. Sve ostalo je, manje više potvrđeno, posebno u zadnjoj presudi. Tužilaštvo je amaterski pristupilo slučaju, nisu naveli ispravnu pravnu kvalifikaciju, improvizovali su dokaze kako bi ih prilagodili pogrešnoj kvalifikaciji djela, i uz galamu, proteste i nema šta sve ne, došli smo do situacije da se vjerovatne ubice oslobađaju zbog proceduralne greške i nesposobnosti tužilaštva, dok je Muriz i dalje u potrazi za fantomskim ubicom, iz vrha SDA, upličući se sve više i više u politiku, te samim tim, rapidno gubi i podršku ljudi.

Ja bih tebe upitao, da li ti je cilj istina, ili osuda Mutapa, bez obzira bili oni krivi ili ne?

Ne možemo suditi ni zauzimati stav shodno empatiji i emocijama. To nije ispravno i ne dovodi do istine.
uglavnomja

#20660 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

zanimljivo je da broj tekstova u avazu o slucaju rapidno opada

plus - ni jedne murizove rijeci o jucarasnjem sastanku
u "uobicajenim" okolnostima bi bilo bar 10 tekstova napravljenih od jedne izjave

fahrina borba se nastavlja naravno, ali memici izgleda vise nisu jedno od glavnih oruzja
YouAreMyDestiny

#20661 Re: Slučaj Dženan Memić

Počelo je ovo sve iritirati ljude. 🙄
Patetika, emocije, manipulacija i šuplja priča bez osnova. Vika, cika i galama. Zavjera moćnika...
A zapravo ništa.

Ne znam, da li je postao bar malo svjestan, da je ubica pronađen i oslobođen? Zapita li se ikada, šta ako je stvarno Ljubo?
vjeshalica

#20662 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

GAU8 wrote: 30/09/2021 06:36 Je li to napokon priznajes da ipak nije zavjera nego nesposobnost i javašluk?
Zanijivo je kako javaslik i nesposobnost se samo javlja na stetu onih koji nisu u tajkunskim krugovima

Nego kako sa iferom kuburis povlaci li te po podu ko dosad
Koume

#20663 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

Ma ljudi, ko god da je ubica,ko god da je zataskao, ko god da je probao da zataska, decko je ubijen, dokazi su beskorisni, istraga je unistena. Strasno je kakav sistem imamo, strasno je kakve tuzioce imamo, kriminal na svakom koraku i to je nasa buducnost. Nama su kriminalci u pravosudnik organima, u vlasti i to su cinjenice. Cinjenice su da je decko ubijen, cinjenica je da je slucaj zataskan. Htjeli vi to ili ne slucaj tesko da se moze rijesiti, jer nakon 5.5 godina mozete i bacit sve niz vodu jer ovi nece priznat, ovi optuzeni mozda dobiju koju godinicu zatvora, pocinoc se nece sam sigurno javiti. A i ovi momci koje spominjete, strasno bi mi bilo da su oni to uradili jer licno poznajem neke
vjeshalica

#20664 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Sve je to tacno, ali ako znas nekoga, opet da li ces povjerovati ili ne da su to uradili (npr) je tvoja privatna stvar
Koume

#20665 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

uglavnomja wrote: 30/09/2021 08:08
Billy The Pljuc wrote: 30/09/2021 05:22 Ne znam što vam smetaju protesti, ugrožava li vas Muriz Memić istim, kako vas većina tvrdi nemate nikakve veze ni sa slučajem ni učesnicima i onda se k'o fol ibretite i komentarišete, naravno da će protestvovati, jel' treba da uzima pravdu u svoje ruke, ubije nekoga????

Svaki put kad budem mogao podržaću iste, taman nas tamo samo troje bilo, smatram da zaslužuje istinu ma kakva god da je, ne ovu koju vi ili korumpirana policija i tužilaštvo plasiraju.

Vama ako je normalno da u institucijama ordiniraju likovi poput ovoga Dupovca, policajaca koji "ne znaju" osnove svog posla i svjesno rade isti pogrešno, Burzićke, Sarajlije, Kreštalice i još mnogo mnogo drugih, meni nije.

Reset drugovi i drugarice, ovo je odavno preraslo slučaj neriješenog ubistva jednog mladića, reset nama treba i nećemo se više susretati sa "misterijama" neriješenih slučaja ubistava, krađa, pronevjera, napada i koječega a zbog kojih niko nije odgovarao.
ovo vise nisu protesti protiv sistema da se rijesi slucaj nego su protesti protiv dijela sistema koji ne odgovara nekim strukturama i memicima, a za drugi dio tog istog sistema, koji je jos korumpiraniji od prvog, nizeg, olicen u gordani tadic :roll:

slucaj je rijesen 2016. , zna se ko je bio na licu mjesta, sve priznao, vise puta, na razne nacine, i vise ljudi potvrdilo, plus materijalni dokazi

citajuci oslobadjajucu presudu vidi se "zavjera" da se oslobode romi jer sud nije prihvatio optuznicu kao cjelinu, nego je uzeo samo neke fragmente i posmatrao ih samostalno ... i na osnovu njih donio presudu

isti modus "zavjere" kao i optuznica protiv mutapa sada, uzeti su neki fragmenti, koji cak nisu ni krivicno djelo i izmisljena veza izmedju ljudi koji se cak ni ne poznaju i natovaren im organizovani kriminal, ukljucujuci i curu koja je i sama mogla podleci to vece

nista dupovac nije uradio sto je za kaznu, ni niko od ostalih, dapace sve sto je radio uradio je da se slucaj sto brze rijesi rijesi

sud se treba sistematski rusiti iz temelja, na zdravim osnovama, na cinjenicama i istini i prvenstveno objektivno
a ne na ho-ruk po zeljama i manipulacijama pojedinaca
i pogotovo ne uz medijsko dirigiranje avaza :roll:

sve u svemu - izgleda da jucerasnji sastanak sa vstv nije prosao po murizovom zeljama
Ako ti nije jasno ili mozda ne znas ja cu ti napisat 5 stvari za koje ce Dupovac ici u zatvor
Interesantno kako se po tebi sud treba ponovo gradit, a ne tuzilastva ks, fbih i ovo novo koje ce da dodje na celu drzave. Sramota
bitangeIprinceze

#20666 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

Koume wrote: 30/09/2021 11:57 Ma ljudi, ko god da je ubica,ko god da je zataskao, ko god da je probao da zataska, decko je ubijen, dokazi su beskorisni, istraga je unistena. ....
Zato i treba sve ove zlocince pronaci i pohapsiti jer ce ponoviti zlodjelo danas-sutra na tebi, meni, nekom trecem, .... Ne treba nam repriza a ovi su spremni na sve.
il dottore

#20667 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by il dottore »

Koume wrote: 30/09/2021 11:57 Ma ljudi, ko god da je ubica,ko god da je zataskao, ko god da je probao da zataska, decko je ubijen, dokazi su beskorisni, istraga je unistena. Strasno je kakav sistem imamo, strasno je kakve tuzioce imamo, kriminal na svakom koraku i to je nasa buducnost. Nama su kriminalci u pravosudnik organima, u vlasti i to su cinjenice. Cinjenice su da je decko ubijen, cinjenica je da je slucaj zataskan. Htjeli vi to ili ne slucaj tesko da se moze rijesiti, jer nakon 5.5 godina mozete i bacit sve niz vodu jer ovi nece priznat, ovi optuzeni mozda dobiju koju godinicu zatvora, pocinoc se nece sam sigurno javiti. A i ovi momci koje spominjete, strasno bi mi bilo da su oni to uradili jer licno poznajem neke
Tako je nazalost ispalo da je Murizu "jedina" sansa bila Gordana Tadic. Probao je na tu kartu ali smijenise je
Mislim da ce se sada ovo zatrpati i nikad rijesiti
Vidi se i po forumu kako se debili i kondomi raduju
td_maajka

#20668 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Bit ce teze sad, svakako, ali nije nemoguce.
Ima tu jos svega, dovoljno da se sve zaokrene za sekundu.
Tesla Edison

#20669 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

Koume wrote: 30/09/2021 11:57 Ma ljudi, ko god da je ubica,ko god da je zataskao, ko god da je probao da zataska, decko je ubijen, dokazi su beskorisni, istraga je unistena. Strasno je kakav sistem imamo, strasno je kakve tuzioce imamo, kriminal na svakom koraku i to je nasa buducnost. Nama su kriminalci u pravosudnik organima, u vlasti i to su cinjenice. Cinjenice su da je decko ubijen, cinjenica je da je slucaj zataskan. Htjeli vi to ili ne slucaj tesko da se moze rijesiti, jer nakon 5.5 godina mozete i bacit sve niz vodu jer ovi nece priznat, ovi optuzeni mozda dobiju koju godinicu zatvora, pocinoc se nece sam sigurno javiti. A i ovi momci koje spominjete, strasno bi mi bilo da su oni to uradili jer licno poznajem neke
Pa ako dobiju koju godinu u zatvora, znači da Murozova priča drži vodu, i tad treba biti lom da se sve dovede na čistac, koliko god da je godina prošlo.

Čim je neko osuđen za zataškavanje, ne mora ni dobiti kaznu zatvora, znači da nešto krije i da "moćni" ubica fakat postoji. Ko bi za cigu ometao istragu? Budimo realni.

Zato kažem i pišem od početka. Sve zavisi od ovog postupka. Ako se Mutapi oslobode, to je to. Motaj kablove.

Ako se proglase krivim (kazna je nebitna), onda treba sve da gori. To znači da sistem zaista štiti ubice i da ovo nije zajebancija.
Koume

#20670 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

Tesla Edison wrote: 30/09/2021 12:34
Pa ako dobiju koju godinu u zatvora, znači da Murozova priča drži vodu, i tad treba biti lom da se sve dovede na čistac, koliko god da je godina prošlo.

Čim je neko osuđen za zataškavanje, ne mora ni dobiti kaznu zatvora, znači da nešto krije i da "moćni" ubica fakat postoji. Ko bi za cigu ometao istragu? Budimo realni.

Zato kažem i pišem od početka. Sve zavisi od ovog postupka. Ako se Mutapi oslobode, to je to. Motaj kablove.

Ako se proglase krivim (kazna je nebitna), onda treba sve da gori. To znači da sistem zaista štiti ubice i da ovo nije zajebancija.
Ja mislim da se nece oslobodit jer se moraju koplja na nekom prelomit. Tako da mislim da ce butapi bit faktor za zadovoljit javnost u neku ruku, ubistvo ce ostat bez ubice. Vjerovatno ce se osudjenim ponudit neka kompenzacija za svoj boravak u celiji. Za pare ce ove lude sve da rade
Koume

#20671 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

il dottore wrote: 30/09/2021 12:27
Tako je nazalost ispalo da je Murizu "jedina" sansa bila Gordana Tadic. Probao je na tu kartu ali smijenise je
Mislim da ce se sada ovo zatrpati i nikad rijesiti
Vidi se i po forumu kako se debili i kondomi raduju
Sto mislis sto je smijenise, malo previse pocela istrazivat diplome i slucaj Memic, malo dovodila na ispitivanje za respiratore i odmah te smijene. Ali pojedini bilmezi ovdje su slijepi ne to pa ne vide dalje od toga
Koume

#20672 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

bitangeIprinceze wrote: 30/09/2021 12:21
Koume wrote: 30/09/2021 11:57 Ma ljudi, ko god da je ubica,ko god da je zataskao, ko god da je probao da zataska, decko je ubijen, dokazi su beskorisni, istraga je unistena. ....
Zato i treba sve ove zlocince pronaci i pohapsiti jer ce ponoviti zlodjelo danas-sutra na tebi, meni, nekom trecem, .... Ne treba nam repriza a ovi su spremni na sve.
Mogao je Dzenan bit svacije dijete, na kraju krajeva mogao je to neko bit od nas. Sve u svemu jedno staro dobro pitanje ko ce nas cuvat od cuvara
YouAreMyDestiny

#20673 Re: Slučaj Dženan Memić

Ne miješaj slučaj Memić sa respiratorima. Nije to isti rang. :-)
Tesla Edison

#20674 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

Koume wrote: 30/09/2021 12:40
Tesla Edison wrote: 30/09/2021 12:34

Ja mislim da se nece oslobodit jer se moraju koplja na nekom prelomit. Tako da mislim da ce butapi bit faktor za zadovoljit javnost u neku ruku, ubistvo ce ostat bez ubice. Vjerovatno ce se osudjenim ponudit neka kompenzacija za svoj boravak u celiji. Za pare ce ove lude sve da rade
Ma nema tu zadovoljavanja javnosti ako se osude. Tad tek počinje spektakl. Čuj osuđeni za prikrivanje, a nigdje ubice. Tad treba sve naopako okrenuti. Ne vjerujem da će Memići to mirno prihvatiti, i svi protesti nakon osuđujuće presude, biće žestoki. To sam siguran 100%.
i agree

#20675 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

Aj tinks da se preko pomagaca zeli doci do ubice jer da se zna pravi ubica vjerovatno bi do sad bio priveden,logicno,jedino ako zijo nije ubica ili hanuma bivsa od dzekija,nebi me nista cudilo ni da ga je ona opalila palicom.Nije dzaba rekla dalida ja nju nedam,ona je moja,nesto na taj fol.
Ovde je jedno sigurno a to je da nista nije nemoguce.
Locked