Ukrajina

Post Reply
madner

#20651 Re: Ukrajina

Post by madner »

Kombinacija zapostavljanja vojske od Ukraine i agresija Rusije. Ovi rasisti su pomalo retardirani.
zavrzlama

#20652 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Agresija na Ukrajinu,strategija i ciljevi rusije su skoro identicni srbijanskim tokom agresije na BIH..rusi imaju topovsko meso i izgovor za agresiju,toboze brane goloruke ruse u ukrajini..cilj je zauzeti sto veci dio Ukrajinske teritorije i onda nakon ostvarenja zacrtanih ciljeva,otpoceti dugogodisnje ili visedecenijske pregovore o statusu te teritorije..rusija je sila ali koja nema snage poput USA da za pola sata na bilo kojem dijelu svijeta angazuje 50 000 specijalaca,zato svoju silu uglavnom provodi u okolnim drzavama...Po meni Ukrajina ce decenijama voditi mucne pregovore sa MZ i rusijom oko statusa okupirane teritorije,sto je i cilj i zapadne politike,gdje ce ruse drzati konstantno pod ekonomskim blokadama,svjetskim negativcima i barbarima,uz sve to zapad ce moci na drugim dijelovima svijeta slobodno ostvarivati svoje strateske interese bez ruskog uplitanja...zato je Ukrajinska kriza nesto najgore po velikosrpske inetrese u BIH,zato i preko 800 strana ove teme jer su proruski i provelikosrpski forumasi svjesni da ITEKAKO rat u Ukrajini imam veze sa buducnosti BIH i njenog polozaja na medjunarodnoj sceni...

Sad ce krenut komentari" O cemu ti sinko" :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20653 Re: Ukrajina

Post by pici »

zavrzlama wrote:Agresija na Ukrajinu,strategija i ciljevi rusije su skoro identicni srbijanskim tokom agresije na BIH..rusi imaju topovsko meso i izgovor za agresiju,toboze brane goloruke ruse u ukrajini..cilj je zauzeti sto veci dio Ukrajinske teritorije i onda nakon ostvarenja zacrtanih ciljeva,otpoceti dugogodisnje ili visedecenijske pregovore o statusu te teritorije..rusija je sila ali koja nema snage poput USA da za pola sata na bilo kojem dijelu svijeta angazuje 50 000 specijalaca,zato svoju silu uglavnom provodi u okolnim drzavama...Po meni Ukrajina ce decenijama voditi mucne pregovore sa MZ i rusijom oko statusa okupirane teritorije,sto je i cilj i zapadne politike,gdje ce ruse drzati konstantno pod ekonomskim blokadama,svjetskim negativcima i barbarima,uz sve to zapad ce moci na drugim dijelovima svijeta slobodno ostvarivati svoje strateske interese bez ruskog uplitanja...zato je Ukrajinska kriza nesto najgore po velikosrpske inetrese u BIH,zato i preko 800 strana ove teme jer su proruski i provelikosrpski forumasi svjesni da ITEKAKO rat u Ukrajini imam veze sa buducnosti BIH i njenog polozaja na medjunarodnoj sceni...

:thumbup: proroce nasH....smajlikojiklanja :mrgreen:

sreda 3.09.2014 | 08:55 -> 11:43
Ipak bez dogovora o primirju
Izvor: Tanjug

Moskva/Kijev -- Zvanični Kremlj saopštio je da se predsednici Rusije i Ukrajine Vladimir Putin i Petro Porošenko u telefonskom razgovoru nisu dogovrili o prekidu vatre.

Kremlj je objasnio da su Putin i Porošenko dogovorili korake za postizanje mira na istoku Ukrajine, ali dogovora o prekidu vatre nije bilo pošto Rusija ne učestvuje u tom konfliktu.

Pres služba ukrajinskog predsednika prethodno je saopštila da su dvojica lidera postigla dogovor o "stalnom prekidu vatre" na istoku Ukrajine, u regionu Donbas, preneo je Rojters.

"Predsednici su se međusobno složili o koracima koji će omogućiti da nastupi mir", navodi se u saopštenju zvaničnog Kijeva, objavljenom nakon telefonskog razogovora između Putina i Porošenka.

Putinov portparol Dmitrij Peskov je, međutim, pojasnio da su "Putin i Porošenko zaista razgovarali o koracima koji će doprineti postizanju primirja između proruskih i ukrajinskih snaga, ali Rusija ne može da učestvuje u dogovaranju prekida vatre pošto nije jedna od strana u sukobu."

Nakon jutrošnjeg telefonskog razgovora Putina i Porošenka prvi se oglasio Peskov, koji je tada rekao da su se "dvojica lidera uglavnom složila oko toga šta treba da bude preduzeto da bi se okončala ukrajinska kriza".

"Predsednici dve zemlje su razmenili mišljenja oko toga šta treba prvo preduzeti kako bi se što pre okončalo krvoproliće na jugoistoku Ukrajine", rekao je Peskov.

"Stavovi Putina i Porošenka o mogućim načinima za okončanje ove teške krize se u značajnoj meri podudaraju", dodao je portparol ruskog predsednika.

Lideri Rusije i Ukrajine su se prošle nedelje sastali u Minsku, ali tada nisu ostvarili napredak prema okončanju konflikta na istoku Ukrajine, koji se poslednjih nedelja dodatno intenzivirao.

:mrgreen: jebo lud zbunjenog
General War

#20654 Re: Ukrajina

Post by General War »

madner wrote:
General War wrote:
madner wrote:Putin se nije prepao, nego ima ogranicene ciljeve.
Nisam stigao da vidim sta je dogovoreno, ali "ogranicene ciljeve"... ako je to, je tesko zadrzati ako nemas sporazum o trajnom miru a ne primirje, ovako...opet imam de ja vu na oluju '95...inace slazem se na tvoj i jos neciji drugi post od prije par dana o ideji instalacije PC na tlu ukrajine...ali ne vidim nacin kako to sada provesti u djelo od strane Putina.
Ne citas izmedju redova. Primirje izmedju Rusije i Ukraine bi znacilo da Moskva priznaje otvorenu agresiju. To se nece desiti. Ovo sada ce biti overtura za razgovore izmedju pobunjenika i Kieva i tu ce doci do trajnog sporazuma. Rusija je zaprijetila Kievu da ako ne private pregovore ulaze u novu fazu (Harkov i spajanje sa Krimom) i ta prijetnja nece nestati za dvije sedmice.

Ukraina je trenutno vojno porazena.
Ne treba posebno citanje izmedju redova, to je svima jasno da je Rusija agresor i bez cije pomoci nenaoruzana nejac nebi mogla se samo stvoriti iza ledja ukrajinskoj vojsci i zarobljavati parkirane i ispravne teknove verzija koje ukrajina ni nema...a pregovori kao pregovori mogu trajat do u nedogled ...do nekog Z4... ali vojna inicijativa ili upad moze se desiti samo jedamputu ovom opsegu.
Jeste, moze se zakljuciti da je vojska porazena...ali na taktickom nivou.
pici

#20655 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image

SLAVA UKRAINIII !!!!!
Challenger__

#20656 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Pričali meni moji o nekom starom begu koji je bio nepopravljivi Hitleroljubac. Bio je samac, bez djece, inače neloš čovjek. Tvrdio je da će "pregaziti Rusiju za mjesec dana" (SSSR je za njega uvijek bio "Rusija"), pa za tri mjeseca, za pola godine, godinu... Kada su počeli stizati glasine da Nijemci gube na istočnom frontu, on je to kategorički poricao uz izlive ljutnje i bijesa. Poricanje je trajalo godinama. Moji se kunu da su sa tim dedom dočekali 5. na 6. april 1945 godine na spratu kuće (memli strana) koja gleda na Kovače. Kada mu je moj predak u zoru rekao: "vidiš li, jadan ne bio da se na Kovačima vihori trobojka i petokraka", ovaj je i dalje poricao: "Hajde ne budali, ko će izaći na kraj sa Firerom". Kada je vidio partizane pred kućama (jedan od njih je bio otac moga oca :-D ), samo je tiho otišao svojoj kući. Za pet dana je umro.

Vidim, i na ovoj temi se istrajno i sistematski gaji kultura samozavaravanja.

:-D
zavrzlama

#20657 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

lopta11 wrote:
zavrzlama wrote:Agresija na Ukrajinu,strategija i ciljevi rusije su skoro identicni srbijanskim tokom agresije na BIH..rusi imaju topovsko meso i izgovor za agresiju,toboze brane goloruke ruse u ukrajini..cilj je zauzeti sto veci dio Ukrajinske teritorije i onda nakon ostvarenja zacrtanih ciljeva,otpoceti dugogodisnje ili visedecenijske pregovore o statusu te teritorije..rusija je sila ali koja nema snage poput USA da za pola sata na bilo kojem dijelu svijeta angazuje 50 000 specijalaca,zato svoju silu uglavnom provodi u okolnim drzavama...Po meni Ukrajina ce decenijama voditi mucne pregovore sa MZ i rusijom oko statusa okupirane teritorije,sto je i cilj i zapadne politike,gdje ce ruse drzati konstantno pod ekonomskim blokadama,svjetskim negativcima i barbarima,uz sve to zapad ce moci na drugim dijelovima svijeta slobodno ostvarivati svoje strateske interese bez ruskog uplitanja...zato je Ukrajinska kriza nesto najgore po velikosrpske inetrese u BIH,zato i preko 800 strana ove teme jer su proruski i provelikosrpski forumasi svjesni da ITEKAKO rat u Ukrajini imam veze sa buducnosti BIH i njenog polozaja na medjunarodnoj sceni...

mislim da grijesis,,da rusija nema mogucnost osvojiti zemlje poput libije i iraka

jedina razlika je sto rusija ima toliko prirodni bogastava da joj ne trebaju tudja za razliku od amerike..

ali reci da rusija nije u stanju poslati 200 bombardera na irak,srbiju ili siriju moze samo neznalica
Nije u stanju za pola sata imati mobilnih 50 000 specijalaca na bilo kojem dijelu svijeta,to jedino moze USA....

Ruska vojna doktrina su uglavnom oklopna masinerija i pjesadijske snage,a to nije dovoljno mobilno,brzo i funkcionalno da se ratuje van maticne drzave hiljadama kilometara..da ne govorim o odnosu zaveznika na strani USA i saveznika na strani rusije.....NATO drzi 80% svih geo-strateskih tacaka u svijetu,tako da rusi mogu se kicosit jedino u siromasnom susjedstvu ...
pici

#20658 Re: Ukrajina

Post by pici »

Challenger__ wrote:
Sve se to kod tebe pomiješalo, Pici. "Rapid Trident" se održava u Ukrajini još od 2008 godine. Ove godine je trebao da se dešava na Krimu, u Svesastopolju, ali je nešto zapelo ( :lol: ). Kako stvari stoje, ovo će biti jubilarni, posljednji "Trident". Što su vježbali, vježbali su.
Dubbed "Rapid Trident," the ground maneuvers have been held annually for a number of years with forces from Britain and other NATO countries as well as Ukraine, which has a partner relationship with NATO but is not a member.
LINK

to dok je bila kvislinšKa proruska Hunta na Ćelu s janukoviĆem...sad se višHe ne pitaju u čitavoj Ukrajini ćak ni tamo dje su rusi osvojili za njHa tj sebe :mrgreen: Biće Ukrajina našHa žitnica a ruska grobnica SLAVA UKRAINI !!!
animus

#20659 Re: Ukrajina

Post by animus »

madner wrote:
General War wrote:
madner wrote:Putin se nije prepao, nego ima ogranicene ciljeve.
Nisam stigao da vidim sta je dogovoreno, ali "ogranicene ciljeve"... ako je to, je tesko zadrzati ako nemas sporazum o trajnom miru a ne primirje, ovako...opet imam de ja vu na oluju '95...inace slazem se na tvoj i jos neciji drugi post od prije par dana o ideji instalacije PC na tlu ukrajine...ali ne vidim nacin kako to sada provesti u djelo od strane Putina.
Ne citas izmedju redova. Primirje izmedju Rusije i Ukraine bi znacilo da Moskva priznaje otvorenu agresiju. To se nece desiti. Ovo sada ce biti overtura za razgovore izmedju pobunjenika i Kieva i tu ce doci do trajnog sporazuma. Rusija je zaprijetila Kievu da ako ne private pregovore ulaze u novu fazu (Harkov i spajanje sa Krimom) i ta prijetnja nece nestati za dvije sedmice.

Ukraina je trenutno vojno porazena.
Nebi se slozio sa tvojim zakljuckom. Poraz izgleda drugacije. Ovo je izgledalo tek kao pocetak rata. Ukrajina je imala skroz nebitne gubitke. Pitanje je u stvari sta ce sada biti sa sankcijama. Ne vjerujem da ce ih ukinuti dok se Rusi skroz ne povuku a ovi to nece uraditi skoro sigurno.
Ako ostanu sankcije onda bi ja rekao da je Rusija porazena i da ju je ovaj rat debelo kostao. Uostalom naruseno je partnerstvo sa Europom i bez obzira sta se dalje bude desavalo Ruse ce ovo dosta kostati. Sta su dobili ovim ratom, jedno podrucje uz granicu koje ni po cemu nije bitno i skoz je poruseno, aerodrom u Luhansku, vezu sa Donjeckom i to je to. I da jedno brdasce koje u miru nema nikakvu ulogu Saure Mogile. Ukrajina na drugoj strani sada moze da mirno uredjuje drzavu nezavisna od pritisaka Rusije i separatista. Dobili su vrijeme za modernizaciju vojske, oporavak privrede, ucvrscivanje vlasti na podrucjima koja su se pokazivala trusna itd. Uglavnom sprema se bljesak i oluja.
Last edited by animus on 03/09/2014 15:42, edited 1 time in total.
pici

#20660 Re: Ukrajina

Post by pici »

Challenger__ wrote:Pričali meni moji o nekom starom begu koji je bio nepopravljivi Hitleroljubac. Bio je samac, bez djece, inače neloš čovjek. Tvrdio je da će "pregaziti Rusiju za mjesec dana" (SSSR je za njega uvijek bio "Rusija"), pa za tri mjeseca, za pola godine, godinu... Kada su počeli stizati glasine da Nijemci gube na istočnom frontu, on je to kategorički poricao uz izlive ljutnje i bijesa. Poricanje je trajalo godinama. Moji se kunu da su sa tim dedom dočekali 5. na 6. april 1945 godine na spratu kuće (memli strana) koja gleda na Kovače. Kada mu je moj predak u zoru rekao: "vidiš li, jadan ne bio da se na Kovačima vihori trobojka i petokraka", ovaj je i dalje poricao: "Hajde ne budali, ko će izaći na kraj sa Firerom". Kada je vidio partizane pred kućama (jedan od njih je bio otac moga oca :-D ), samo je tiho otišao svojoj kući. Za pet dana je umro.

:roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
zavrzlama

#20661 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Challenger__ wrote:Pričali meni moji o nekom starom begu koji je bio nepopravljivi Hitleroljubac. Bio je samac, bez djece, inače neloš čovjek. Tvrdio je da će "pregaziti Rusiju za mjesec dana" (SSSR je za njega uvijek bio "Rusija"), pa za tri mjeseca, za pola godine, godinu... Kada su počeli stizati glasine da Nijemci gube na istočnom frontu, on je to kategorički poricao uz izlive ljutnje i bijesa. Poricanje je trajalo godinama. Moji se kunu da su sa tim dedom dočekali 5. na 6. april 1945 godine na spratu kuće (memli strana) koja gleda na Kovače. Kada mu je moj predak u zoru rekao: "vidiš li, jadan ne bio da se na Kovačima vihori trobojka i petokraka", ovaj je i dalje poricao: "Hajde ne budali, ko će izaći na kraj sa Firerom". Kada je vidio partizane pred kućama (jedan od njih je bio otac moga oca :-D ), samo je tiho otišao svojoj kući. Za pet dana je umro.

pobrkao si loncice...ovdje rusi napadaju druge a ne drugi ruse...drugo,Ukrajina se ne boji domacih kvislinga nego njihovih pomagaca...trece i najglavnije je "samozavaravanje" da Ukrajinska kriza nema veze sa BIH..IMA ITEKAKO,zato se i pjeni na sve strane :wink:
sema911s

#20662 Re: Ukrajina

Post by sema911s »

Vidim, i na ovoj temi se istrajno i sistematski gaji kultura samozavaravanj

mozda se zastave spustise `45 al pricaces ti ich habe i u novcaniku nosit njemacke marke, zaklinjat nekoj angeli na vjernost, i pricat djeci bajke o teroristima sa istoka

hahahaha

ako nebudes tako htjeo pritjerace te tigrovi,panteri, abramsi, chelengeri a ti ces bjezat na svome traktoru preko drine,preko crnog mora sve do okenana gdje ce te cekat kasuomi nakata da vam vrati za onaj mali otok zlata
Last edited by sema911s on 03/09/2014 15:46, edited 1 time in total.
General War

#20663 Re: Ukrajina

Post by General War »

lopta11 wrote:

mislim da grijesis,,da rusija nema mogucnost osvojiti zemlje poput libije i iraka

jedina razlika je sto rusija ima toliko prirodni bogastava da joj ne trebaju tudja za razliku od amerike..

ali reci da rusija nije u stanju poslati 200 bombardera na irak,srbiju ili siriju moze samo neznalica

Samo neznalica moze ovo zakljuciti:
:lol:
1. Ne salju se bombarderi na saveznick zemlje
2.A i da bi napadala zemlje poput srbije, sirije ili iraka mora traziti dozvolu preleta iznad drugih drzava ili da idu okolo po medjunarodnim vodama i negdje na po puta bi bucnuli u more...za taj sport sto ti mislis ti trebaju baze sirom svijeta ...a rusija ih nema otkako je cccp se raspao...
sema911s

#20664 Re: Ukrajina

Post by sema911s »

Samo neznalica moze ovo zakljuciti:
2.A i da bi napadala zemlje poput srbije, sirije ili iraka mora traziti dozvolu preleta iznad drugih drzava ili da idu okolo po medjunarodnim vodama i negdje na po puta bi bucnuli u more...za taj sport sto ti mislis ti trebaju baze sirom svijeta ...a rusija ih nema otkako je cccp se raspao...[/quote]

kako nema rusija bazu pa imaju srbiju (cast dobrim srbinima) znas da ih ima od stockholma do johanesburga i svi su spremni za kralja i otadzbinu,., dobili su akumulatore za te avijone, eto avijacije koja moze da zaprijeti i marsovcima, a srbi ko nebeski narod netraze dozvolu za prelet neke zemlje oni to na nebeski nacin prelete
General War

#20665 Re: Ukrajina

Post by General War »

sema911s wrote:Samo neznalica moze ovo zakljuciti:
2.A i da bi napadala zemlje poput srbije, sirije ili iraka mora traziti dozvolu preleta iznad drugih drzava ili da idu okolo po medjunarodnim vodama i negdje na po puta bi bucnuli u more...za taj sport sto ti mislis ti trebaju baze sirom svijeta ...a rusija ih nema otkako je cccp se raspao...
kako nema rusija bazu pa imaju srbiju (cast dobrim srbinima) znas da ih ima od stockholma do johanesburga i svi su spremni za kralja i otadzbinu,., dobili su akumulatore za te avijone, eto avijacije koja moze da zaprijeti i marsovcima, a srbi ko nebeski narod netraze dozvolu za prelet neke zemlje oni to na nebeski nacin prelete
[/quote]
Dobro...a kako ce doletiti do srbije?
Jedno je protivpozarna avijacija (onaj aerodrom u Nisu) a drugo je strateski bombarderi...pa prije neki dan Poljska vratila avion sa ruskim zvanicnicima sto je krenuo za Madjarsku...i sta...okreci pa duzom rutom gdje moze.
sema911s

#20666 Re: Ukrajina

Post by sema911s »

General War wrote:
sema911s wrote:Samo neznalica moze ovo zakljuciti:
Dobro...a kako ce doletiti do srbije?
Jedno je protivpozarna avijacija (onaj aerodrom u Nisu) a drugo je strateski bombarderi...pa prije neki dan Poljska vratila avion sa ruskim zvanicnicima sto je krenuo za Madjarsku...i sta...okreci pa duzom rutom gdje moze.[/quote]

rasklopice sve avijone i poslat ih ko humanitarnu pomoc( vojne kamione ofarbat u bijelo, vojne brodove i sve ostalo) nece niko primjetit
daxon

#20667 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Da, volio bi vidjeti ta muda koja će oboriti ruski strateški bombarder, ono, Rumuni obaraju ruski Bombarder koji je krenuo da bombarduje obalu slonovače, ma daaaj :lol:

Druga je stvar, što se Rusi nikada neće spustiti toliko nisko da idu na drugi kraj svijeta da bombarduju i ubijaju neku bjedu i fukaru.
Last edited by daxon on 03/09/2014 16:05, edited 1 time in total.
General War

#20668 Re: Ukrajina

Post by General War »

Gelde i unatoc dogovora i pregovora glavni baba rekao da bas ne gaji neko povjerenje u putinove dilove a eno ga u komsiluku.

Tallinn, Estonia (CNN) -- Ukraine's President announced a ceasefire agreement Wednesday with Russia, but U.S. President Barack Obama greeted it with skepticism and Moscow downplayed it.
Obama, speaking during a visit to Estonia, said he was aware of the reported deal. But he said it was too early to see if all sides would follow through.
Any ceasefire effort has not worked up to now, he said, "either because Russia has not supported it or pretended it is not controlling the separatists" in eastern Ukraine.
"Having said that, if in fact Russia is prepared to stop financing, arming, training and in many cases joining with Russian troops' activities in Ukraine, and is serious about a political settlement, that is something that we all hope for," Obama added...

...A spokesman for the Russian President cast doubt on that reading of the call.
"There is no confirmation of a ceasefire because Putin cannot agree (to) a ceasefire because he is not party to the conflict, :lol: " Putin spokesman Dmitry Peskov told CNN.
"What was agreed were steps that would lead to a ceasefire. The important thing is to bring an end to the bloodshed and to stop the firing. Everyone is trying to de-escalate the conflict."
Peskov also said the longer term issue of constitutional reform in Ukraine was not discussed.
However, the spokesman told Russian state news agency Itar-Tass that Putin's view on possible ways out of the crisis "largely coincides" with that of Poroshenko.
Obama flies to Europe with a warning for Putin
pici

#20669 Re: Ukrajina

Post by pici »

malo je vezano za ovu temu dje je ta civilizacija itd...samo pogledat europu naspram rusije... :shock:

Kako izgleda vrli novi internet svet (FOTO)

Evo jednog potpuno novog načina gledanja na svet: karta koja pokazuje položaj svakog uređaja koji je konektovan na Internet.
Image

mislim da ne mislim... :shock:
daxon

#20670 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Po ovome, Kanada ispade veća rupčaga od Rusije, a?
Last edited by daxon on 03/09/2014 16:07, edited 1 time in total.
General War

#20671 Re: Ukrajina

Post by General War »

daxon wrote:Da, volio bi vidjeti ta muda koja će oboriti ruski strateški bombarder, ono, Rumuni obaraju ruski Bombarder koji je krenuo da bombarduje obalu slonovače, ma daaaj :lol:

Druga je stvar, što se Rusi nikada neće spustiti toliko nisko da idu na drugi kraj svijeta da bombarduju i ubijaju neku bjedu i fukaru.
Naravno, Rusija treha po bijedi i fukari samo uz granicu :lol:
daxon

#20672 Re: Ukrajina

Post by daxon »

General War wrote:
daxon wrote:Da, volio bi vidjeti ta muda koja će oboriti ruski strateški bombarder, ono, Rumuni obaraju ruski Bombarder koji je krenuo da bombarduje obalu slonovače, ma daaaj :lol:

Naravno, Rusija treha po bijedi i fukari samo uz granicu :lol:
Po kome to?
zavrzlama

#20673 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

vezano za Ukrajniski rat...
Volker navodi i da energetski projekti koje Zapad sada zagovara, jačaju ulogu Balkana.

- Ako se terminali za tečni plin instaliraju i napune u Hrvatskoj i Poljskoj i ta dva kraka spoje na zapadne plinovode, Rusija više nije u situaciji da svijet ucjenjuje svojim energentima. Balkan, dakle, dobija bitnu ulogu, a i daleko je od ruskog vojnog domašaja. To je strateška prednost koju imate. Zapad time dobija mnogo bolju pregovaračku poziciju kada kupuje plin iz Rusije i ne može ga se ucjenjivati - navodi Volker.

Putinovo igranje s RS

- To što Rusija radi preko Republike Srpske je akt smišljene opstrukcije i ometanja. RS je samo jedna od tačaka. No, RS je daleko od Rusije i Vladimir Putin im ne može priskočiti u pomoć jer nije u njegovom vojnom dometu.

Ako EU i NATO odluče da to prekinu na Balkanu, niko ih neće moći spriječiti i Putin će moći samo davati izjave, ako bude htio, djelovati možda diplomatski i to je sve - kaže Volker.
razlog kmecanja na preko 800 stranica ove teme :D ..mezit lagano i rahat se patiti :D
pici

#20674 Re: Ukrajina

Post by pici »

daxon wrote:Po ovome, Kanada ispade veća rupčaga od Rusije, a?

vala liliputanci kolko ste dizali majĆicu rusiju u vasiJonu ispade rusija naspram jalove EUrope...vukojebina i to ono bašH :shock: ...i ja sam iznenadjen :mrgreen:
pici

#20675 Re: Ukrajina

Post by pici »

zavrzlama wrote:vezano za Ukrajniski rat...
Volker navodi i da energetski projekti koje Zapad sada zagovara, jačaju ulogu Balkana.

- Ako se terminali za tečni plin instaliraju i napune u Hrvatskoj i Poljskoj i ta dva kraka spoje na zapadne plinovode, Rusija više nije u situaciji da svijet ucjenjuje svojim energentima. Balkan, dakle, dobija bitnu ulogu, a i daleko je od ruskog vojnog domašaja. To je strateška prednost koju imate. Zapad time dobija mnogo bolju pregovaračku poziciju kada kupuje plin iz Rusije i ne može ga se ucjenjivati - navodi Volker.

Putinovo igranje s RS

- To što Rusija radi preko Republike Srpske je akt smišljene opstrukcije i ometanja. RS je samo jedna od tačaka. No, RS je daleko od Rusije i Vladimir Putin im ne može priskočiti u pomoć jer nije u njegovom vojnom dometu.

Ako EU i NATO odluče da to prekinu na Balkanu, niko ih neće moći spriječiti i Putin će moći samo davati izjave, ako bude htio, djelovati možda diplomatski i to je sve - kaže Volker.
razlog kmecanja na preko 800 stranica ove teme :D ..mezit lagano i rahat se patiti :D
evo vala brate i meza i piĆe jebo kokice :mrgreen:

Image
Image

da malo i mi mezetimo uz šljivu dok hala gori :mrgreen:
Post Reply