Slazem se.Qoom wrote:Bjelici trajno zabraniti suđenje!
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#20651 Re: Utakmice.
- Grean
#20652 Re: Utakmice.
Ti bas vazda crnjake pucas.trener-profesionalac wrote:nama trenutno fali najmanje 6 klasnih igraca za ove lige.najcrnji moguci scenario je da iz dva sljedeca kola ne osvojimo ni bod i eto nas u ligi za opstanak. napisao sam davno da nema evrope sa ovim kadrom i dalje to tvrdim.nemamo bekova i imamo dva pokusaja krila crnkic i duljevic. saidu bi trebalo zahvalnicu i prekid ugovora jer ga masno placamo a nikakvog hajra od njega osim sjecanja.bekovi krila centralni vezni i LEON BENKO
Po cemu bi nam trebalo 6 igraca? Dobro, ako su nasa krila Duljevic i Crnkic pokusaji sta to imaju Zrinjski i Zeljo na tim pozicijama pa da mi trebamo roniti suze nad kvalitetom nasih? Mislim da je ovo dobro nerealno vidjenje. Stevanovic svaka cast, ostali sigurno individulano nisu bolji od Duljevica i Crnkica.
Nama fale igraci koji daju golove jer trenutno imamo samo jednog takvog a i on je jednodimenzionalan, uglavnom daje na ubacaje i kad mi imamo pritisak. Treba nam neko ko to moze uraditi i iz kontre. Treba nam i da se ovaj Cetkovic nadje u ovoj ulozi plejmejkera, vidi se da zna ali ponekad usporava igru a i jos uvijek ne vidimo onih odlucujucih zadnjih pasova sto je njegov zadatak.
Slazem se sa Dzakmicem da ova ekipa ima kvalitet za ovu ligu, treba joj uigranosti i energije. Ovo zadnje je nesto u cemu je Zeljo pokazao vise od nas u zadnjim utakmicama, znaju pritisnuti protivnika na duze periode. Tako je bilo u Bijeljini a i protiv Krupe an Grbavici.
Vidjet cemo i sta ce donijeti povratak Kovacevica i Catakovica. Ovo je trebala biti sezona da se Catakovic isprofilira pored Merse kao alternativa ali eto nemadosmo srece. Za Kovacevica se nadam da ce naci formu sto prije jer onaj Balic mi ne ulijeva povjerenje.
- Stroj-2
#20653 Re: Utakmice.
Duljević i Crnkić puno peljaju loptu kad su u situaciji da centriraju, pogotovo Dulja. Nije da ne znaju, nego zadržavaju loptu, zato i malo centaršuteva dolazi od njih, nisu oni onaj klasični profil krila, protrči i centriraj.Grean wrote: Po cemu bi nam trebalo 6 igraca? Dobro, ako su nasa krila Duljevic i Crnkic pokusaji sta to imaju Zrinjski i Zeljo na tim pozicijama pa da mi trebamo roniti suze nad kvalitetom nasih? Mislim da je ovo dobro nerealno vidjenje. Stevanovic svaka cast, ostali sigurno individulano nisu bolji od Duljevica i Crnkica.
Nama fale igraci koji daju golove jer trenutno imamo samo jednog takvog a i on je jednodimenzionalan, uglavnom daje na ubacaje i kad mi imamo pritisak. Treba nam neko ko to moze uraditi i iz kontre. Treba nam i da se ovaj Cetkovic nadje u ovoj ulozi plejmejkera, vidi se da zna ali ponekad usporava igru a i jos uvijek ne vidimo onih odlucujucih zadnjih pasova sto je njegov zadatak.
Vidjet cemo i sta ce donijeti povratak Kovacevica i Catakovica.
Ovo si u pravu za brzu igru. Treba brži protok igre. Imamo igrače pogotovo u sredini koji vole da zadržavaju loptu, i često se vrte oko svoje ose s loptom, što daje vremena protivniku da se vrati i postavi. Mi smo davali više golova recimo u onoj šampionskoj generaciji jer smo imali uvijek nekog kao ''polušpica'' (Velkoski ili Bilbija), ko će uletiti iza napadača, sad toga nemamo. Četković je vezni, on nije taj profil igrača da bude nešto tako.
Čatakovića i Kovačevića ne treba računat ozbiljno ovu sezonu. Njima će trebat mimo rehabilitacije još 2,3 mjeseca da vrate ''osječaj'' i pitanje je hoće li se riješiti straha od duela. Glava je najbitnija.
Dva stopera, vezni (dešnjak), napadač i polušpic. To je što nama treba.
- Grean
#20654 Re: Utakmice.
Ovo je do postavke igre i uloge Duljevica i Crnkica u ovoj postavci.Stroj-2 wrote: Duljević i Crnkić puno peljaju loptu kad su u situaciji da centriraju, pogotovo Dulja. Nije da ne znaju, nego zadržavaju loptu, zato i malo centaršuteva dolazi od njih, nisu oni onaj klasični profil krila, protrči i centriraj.
Radi se o igracima koji su primarno desnjaci a igraju na lijevom krilu, znaci igraju prije poluspica nego sto igraju krilo. Od njih niko ne treba ocekivati centarsuteve iz trka jer da trener hoce to imao bi ljevake na toj strani i mi bi igrali 442 formaciju.
Njihova uloga je da ulaze sa krila prema sesnest i da budu taj drugi spic pored Ahmetovica. Ako cemo zadrzati ovakvu formaciju onda je prije svega lijevi bek taj koji na toj strani treba da uduplava kod nasih napada i bude zaduzen sa klasicne ubacaje sa lijeve strane.
Na desnom krilu je druga situacija kad igra Hebibovic dok kad igramo sa Bekicem na desnoj strani onda je to ista situacija kao sa Duljevicem i Crnkicem. Ljevak na desnom krilu.
Sve u svemu, ako cemo nastaviti sa 4231, krila moraju vise pomagati Ahmetovicu, ulaziti u sesnest i davati vise golova a bekovi su ti koji trebaju biti zaduzeni za centarsuteve. Inace neka se orijentise na 442, neka ukopa Ahmetovica i jos jednog u protivnicki sesnesterac i hrani ih loptama sa dva klasicna krila za sta ja licno nisam jer je to prevazidjen fudbal.
-
trener-profesionalac
#20655 Re: Utakmice.
do kakve crne postavke igre, ovu citavu godinu promjenilo se tri trenera, tri postavke i duljevic ama bas ne moze da nadze nikakvu poziciju da odigra vrhunsku utakmicu.osim kila sto je nabacio, instagrama, fejsbuka i ostalih drustvenih mreza na terenu izgleda izgubljeno. jucer posebno neki padovi pokusaji imitiranja ronalda.ako je nama crnkic vrhunsko krilo onda se ne trebamo sikirati oko trofeja i evrope.necemo je vidjeti.o bekovima necu ni da govorim.nemamo beka.ivetic nije ni blizu onoga sto nama treba . u odbrani je katastrofalno los u napadu malo bolji.desnog beka nemamo.sredina bez idejna.najvise se spominje saric kao najvise grijesio ju cer. jedini se i nudio sa loptom.donekle cetkovic odgovorio zadatku ali onda calina izmjena i nismo napravili neku normalnu akciju nego opet nabijanje lopte. rustemovic je totalno van forme,na kraju utakmice ne moze vazduha da uhvati da izadze sa terena.onaj semjonov kondicioni ih je toliko lose spremio da je to nevjerovatno, pred kraj utakmice imamo sansu za kontru tri nasa igraca samo istrcavaju dok ostali nemaju snage ni do centra..da j Bože samo da ne bude crn razvoj situacije u naredna dva kola pa da ne odemo u dio tabele za opstanak.iako je cala uradio dobar posao vidi se da se pokusava neki sistem graditi i kod nas je trebalo kao i celo u kona kazne za kilazu, za nesportski zivot.ovi likovi ne kontaju izgleda gdje igraju za koga igraju.
sve u svemu mrka kapa iako imamo opet po ko zna koji put raspored za pozeljeti.u ovom drugom dijelu dvije zaredom kod kuce pa "gosti" olimpiku pa opet kuca.a evo i sada imamo od 4 utakmice pocevsi od slobode tri kod kuce...
HVALA EDISU KUSTURICI,DINOKIU I OSTALIM ZAJEDNO SA MALEZIJCIMA STO OVO URADISE OD KLUBA
sve u svemu mrka kapa iako imamo opet po ko zna koji put raspored za pozeljeti.u ovom drugom dijelu dvije zaredom kod kuce pa "gosti" olimpiku pa opet kuca.a evo i sada imamo od 4 utakmice pocevsi od slobode tri kod kuce...
HVALA EDISU KUSTURICI,DINOKIU I OSTALIM ZAJEDNO SA MALEZIJCIMA STO OVO URADISE OD KLUBA
-
1946--1987
#20656 Re: Utakmice.
igraci nam imaju snage za jedno poluvrijeme i tad to i lici na nesto.
u drugom svaka taktika i postavka pada u vodu jer nemaju kuveta, ne mogu se pomiriti sa cinjenicom da vecima timova u ligi ima vise snage od nas, da su spremniji.
u drugom svaka taktika i postavka pada u vodu jer nemaju kuveta, ne mogu se pomiriti sa cinjenicom da vecima timova u ligi ima vise snage od nas, da su spremniji.
- jeza u ledja
#20657 Re: Utakmice.
Nijedan igrac koji je skolovan u nasoj ligi to nije kako treba naucio, tako da je to bespredmetno. Ovo sto rade je svakako samo imitacija, pa neki to rade bolje neki losije. Nekom ce se potrefiti da mu sjedne nekoliko puta, pa onda to poslije zaboravi.Stroj-2 wrote:Niđe veze. To se uči. To il si školovan ili ne, a ne na sreću.jeza u ledja wrote:
Ma znam ba samo kazem malo je besmisleno praviti konstatacije da neko zna ili ne zna centrirati. Svakom nekad upali. Samo je pitanje koliko cesto.
Ja sam imao milion "tehnika" koje su sve bile pogresne jer ih nikad nisam naucio, a cesto ispadnu super. Kako osutati snazno a da ostane po zemlji. Kako ustopati visoku dijagonalu. Kako pucati glavom. Sve pogresno. Kad sam poceo igrati s nekim ljudima koji su imali bar malo "skole", ljudi mi se smijali jebiga, iako sustinski nisam na terenu bio nista losiji od njih.
Neke od ovih stvari je teze nauciti sam od drugih. Jedna od njih je centarsut, pogotovo ovaj iz trka, kad trcis pod pravim uglom, ubacujes okomito u luku. Kod nas se igrac jebote mora skroz okrenuti prema golu maltene da bi je ubacio, punim, umjesto unutrasnjim.
To centriranje i generalno sve sto zahtjeva duge lopte i veliki teren je nekako po meni teze nauciti jer nisi prirodno odrastao dodavajuci se i pucajuci na po 30-40 metara razdaljine. Sve sto je minijatura, driblanje i slicno, mi smo dobri. Sve sto zahtjeva trku, fiziku i tehniku koja nije za picigena kod nas odmah kvalitet opada. Tako se bar meni cini.
- Anestezija
#20658 Re: Utakmice.
Nama u 15 minuta drugog poluvremena moze svako dat go,bas padamo tad.
-
todd_smith
#20659 Re: Utakmice.
Nama moze barem dva komada svaka ekipa uvaliti od 1 do 90 minute ako cemo realno.
Crnkic ove sezone dosta korisniji nego Duljevic, vise je zabijao vise je asistirao. Ne kazem da ne bolji igrac ali je vise doprinosa imao nego Duljevic.
Njega treba sto prije prodati, cijena mu pada svaku utakmicu koju igra.
Crnkic ove sezone dosta korisniji nego Duljevic, vise je zabijao vise je asistirao. Ne kazem da ne bolji igrac ali je vise doprinosa imao nego Duljevic.
Njega treba sto prije prodati, cijena mu pada svaku utakmicu koju igra.
- lijek-za-sve
#20660 Re: Utakmice.
i vi sve to vidite a nema vas na tekmI? ja pola tih stvari na tekmamam ne vidim.....ali vidim ono sto vi kraj tv ne vidite ...i opet danima i tome pisete i komentarisete ......
- Stroj-2
#20661 Re: Utakmice.
A šta to oko vidiš ti ? Prosvijetli nas 
-
Itsoktobealone
#20662 Re: Utakmice.
Bit' će dobro ako vas Zeljeznicar ne napuni sa 2 komada do poluvremena.
- lijek-za-sve
#20663 Re: Utakmice.
mozda vise nego bilo ko na tekmi ali kakve veze to ima sa onim sto mnogi ne vide i nisu na istoj tekmi a danima ovde vaze
- lijek-za-sve
#20664 Re: Utakmice.
ne mogu oni napuniti tj nafilovati ni paprike a ne nasItsoktobealone wrote:Bit' će dobro ako vas Zeljeznicar ne napuni sa 2 komada do poluvremena.
-
Itsoktobealone
#20665 Re: Utakmice.
Budi ozbiljanlijek-za-sve wrote:ne mogu oni napuniti tj nafilovati ni paprike a ne nasItsoktobealone wrote:Bit' će dobro ako vas Zeljeznicar ne napuni sa 2 komada do poluvremena.
- Stroj-2
#20666 Re: Utakmice.
Pa pitam te šta vidiš ? Podijeli s ljudima svoje te utiske.lijek-za-sve wrote:mozda vise nego bilo ko na tekmi ali kakve veze to ima sa onim sto mnogi ne vide i nisu na istoj tekmi a danima ovde vaze
- lijek-za-sve
#20667 Re: Utakmice.
ma podijelio bi ja al nema ovde ljudiStroj-2 wrote:
Pa pitam te šta vidiš ? Podijeli s ljudima svoje te utiske.
- Stroj-2
#20668 Re: Utakmice.
Nego ?lijek-za-sve wrote:ma podijelio bi ja al nema ovde ljudiStroj-2 wrote:
Pa pitam te šta vidiš ? Podijeli s ljudima svoje te utiske.
- lijek-za-sve
#20669 Re: Utakmice.
sve sami strucnjaci i sveznalice na daljisnki....nek uzivaju...Stroj-2 wrote:
Nego ?
- jeza u ledja
#20672 Re: Utakmice.
Ne kontam sta hoces da kazes? Nesto se vidi na tv, nesto ne vidi. Neke stvari bolje vidis na tv nego uzivo, jer imas privilegiju usporenog snimka i uvecanog kadra. Kretanje igraca bez lopte se cesto ne vidi na tv. Mislim to ono ako bas pratis. Ja govorim samo o igranju s loptom u nogama, a to se sve vidi preko kamere, jebiga ne mozes reci da to vidis bolje ako gledas uzivo kad je kamera uvijek na onom ko ima loptu.
Ako hoces da vidis cijeli teren, kretanje formacije, pokrivanje, kretnje pojedinih igraca, pa cak i ponasanje na terenu, komunikaciju medju sobom, to je druga stvar.
Uglavnom meni nekako vise ima smisla govoriti o tome koliko puta neki igrac uradi nesto dobro ili lose, a ne da konstatujem da neko ne zna i nema kvalitet i na tome zavrsim pricu. Prodje par sedmica isti taj igrac odjednom kao zna. Prodje jos par sedmica onda opet kao zaboravio. Znaci nije da zna ili ne zna nego jednostavno mu se mijenja forma. Nijedan igrac nece svaki put svoj centarsut uvijek savrseno uradit. Isto vazi i za sut na gol, uklizavanje, itd. Jedino ih ima koji nece nikad odredjeni potez uraditi kako treba, a sto se tice nasih bocnih igraca svi su u odredjenom trenutku izgledali kao Dani Alvesi i u drugom kao Comori.
Ako hoces da vidis cijeli teren, kretanje formacije, pokrivanje, kretnje pojedinih igraca, pa cak i ponasanje na terenu, komunikaciju medju sobom, to je druga stvar.
Uglavnom meni nekako vise ima smisla govoriti o tome koliko puta neki igrac uradi nesto dobro ili lose, a ne da konstatujem da neko ne zna i nema kvalitet i na tome zavrsim pricu. Prodje par sedmica isti taj igrac odjednom kao zna. Prodje jos par sedmica onda opet kao zaboravio. Znaci nije da zna ili ne zna nego jednostavno mu se mijenja forma. Nijedan igrac nece svaki put svoj centarsut uvijek savrseno uradit. Isto vazi i za sut na gol, uklizavanje, itd. Jedino ih ima koji nece nikad odredjeni potez uraditi kako treba, a sto se tice nasih bocnih igraca svi su u odredjenom trenutku izgledali kao Dani Alvesi i u drugom kao Comori.
- Muhamed Đakmić
#20673 Re: Utakmice.
Pa majstore ako mi nismo ljudi kako to da možeš komunicirati sa nama?
Izgleda da nisi ni ti 
-
todd_smith
#20675 Re: Utakmice.
Mi smo stoka i ovceMuhamed Đakmić wrote:Pa majstore ako mi nismo ljudi kako to da možeš komunicirati sa nama?Izgleda da nisi ni ti