SDA-All about
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#20626 Re: SDA-All about
Bakir bez šljema na ovoj slici gore,glavu rizikuje.Sve za jedinstvo...i snagu!
Oduvijek sam znao da je on jedno lavlje srce! 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#20627 Re: SDA-All about
prljavi Hare wrote:Bakir bez šljema na ovoj slici gore,glavu rizikuje.Sve za jedinstvo...i snagu!Oduvijek sam znao da je on jedno lavlje srce!
Don Neonko je uvik hrabar bio...još kad su onomad on i babo sami obranili Precedništvo
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20628 Re: SDA-All about
Ništa ne brigaj @Jose, svakom napiše isti post mjesna zajednica, nisi za to, itd... svakom neistomišljenikuJoseMujica wrote:nemampojma0 wrote: Ne bi bilo lose, al nikad ti se to nece ostvariti.Tvoj domet je maksimalno mjesna zajednica. Konfliktan si,a kukas kad ti se uzvrati, em nemas konzistentnu pricu...preskaces s teme na temu, pa gdje upali spin.Slabo je to, slabo.![]()
Jedino ako se dokazes svojim novim ujedinjenim prijateljima, pa da ti oni plate smucanje na Alpama, al od tog se zna smučiti...skoci na nos. Znam neke kojim je placano ljetovanje u Turskoj, pa izgorili..bilo im previse.
dok se počmete bavit mojim likom i nedjelom a ne temom znam da sam ubo![]()
najofirnije spinovanje je prozivanje, a Ajfon, Šamarđija, Smućar i Esso s mindžom nastavljaju ćućat buđete ko da su im babovina
-
HM 2011
#20629 Re: SDA-All about
Na hitnoj telefonskoj sjednice Vlade FBiH donijeta je Odluka kojom je data saglasnost na sporazum između Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH, Vlade Federacije BiH i elektroprivrednih kompanija u Federaciji BiH.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić potpisao je Sporazum između Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH, Vlade Federacije BiH i elektroprivrednih kompanija u Federaciji BiH jučer.
Iz Vlade Federacije BiH saopćeno je da je Vlada uz ovu odluku donijela i Zaključak kojim je uz saglasnost na tekst Sporazuma, u cilju njegove realizacije, zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da za prvu narednu sjednicu Vlade Federacije BiH pripremi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o električnoj energiji.
Podsjećamo, premijer Novalić kazao je kako smatra da nema potrebe za povećanjem cijena električne energije i da je to posljednja opcija.
“Bitno je istaći da će se sredstva planirana za funkcionisanje Fonda za razvoj i modernizaciju rudnika uglja obezbijediti kroz uštede, restrukturiranje i optimizaciju rada, te ukoliko budu nedostatna, razmotrit ćemo i mogućnost povećanja cijene električne energije. No, ukoliko se svaka od strana potpisnica ovog sporazuma bude držala dogovorenog, te bude provodila mjere koje su u njemu definisane, uvjeren sam da do povećanja cijene električne energije neće doći. Jako sam ohrabren i stavovima SSRRFBiH i njihovim viđenjem problema, te ovo vidim kao otpočinjanje sistemskog rješavanja ovog pitanja”, naglasio je federalni premijer.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)Na drugu stranu, direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije izjavio je da ovo nije dogovoreno na jučerašnjem sastanku i da mu se čini da on i predstavnici Vlade FBiH "kao da nisu bili na istom sastanku".
Iz Vlade Federacije BiH potvrđeno nam je još jednom da cijene električne energije neće rasti.
Plan je da iz postojeće cijene električne enrgije, dakle bez poskupljenja, izdvaja se 0,01 posto za rudare, a što će kasnije biti nadoknađeno smanjenjem izdvajanja za plate u Elektroprivredi BiH.
-------------------------------------------------------------------------------
U jedinstvu je snaga !
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić potpisao je Sporazum između Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH, Vlade Federacije BiH i elektroprivrednih kompanija u Federaciji BiH jučer.
Iz Vlade Federacije BiH saopćeno je da je Vlada uz ovu odluku donijela i Zaključak kojim je uz saglasnost na tekst Sporazuma, u cilju njegove realizacije, zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da za prvu narednu sjednicu Vlade Federacije BiH pripremi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o električnoj energiji.
Podsjećamo, premijer Novalić kazao je kako smatra da nema potrebe za povećanjem cijena električne energije i da je to posljednja opcija.
“Bitno je istaći da će se sredstva planirana za funkcionisanje Fonda za razvoj i modernizaciju rudnika uglja obezbijediti kroz uštede, restrukturiranje i optimizaciju rada, te ukoliko budu nedostatna, razmotrit ćemo i mogućnost povećanja cijene električne energije. No, ukoliko se svaka od strana potpisnica ovog sporazuma bude držala dogovorenog, te bude provodila mjere koje su u njemu definisane, uvjeren sam da do povećanja cijene električne energije neće doći. Jako sam ohrabren i stavovima SSRRFBiH i njihovim viđenjem problema, te ovo vidim kao otpočinjanje sistemskog rješavanja ovog pitanja”, naglasio je federalni premijer.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)Na drugu stranu, direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije izjavio je da ovo nije dogovoreno na jučerašnjem sastanku i da mu se čini da on i predstavnici Vlade FBiH "kao da nisu bili na istom sastanku".
Iz Vlade Federacije BiH potvrđeno nam je još jednom da cijene električne energije neće rasti.
Plan je da iz postojeće cijene električne enrgije, dakle bez poskupljenja, izdvaja se 0,01 posto za rudare, a što će kasnije biti nadoknađeno smanjenjem izdvajanja za plate u Elektroprivredi BiH.
-------------------------------------------------------------------------------
U jedinstvu je snaga !
- nemampojma0
#20630 Re: SDA-All about
Nakon dva dana i dalje se vrtis oko istog...toliko o tome sta je koga uboloKatarinaKosaca wrote:Ništa ne brigaj @Jose, svakom napiše isti post mjesna zajednica, nisi za to, itd... svakom neistomišljenikuJoseMujica wrote:nemampojma0 wrote: Ne bi bilo lose, al nikad ti se to nece ostvariti.Tvoj domet je maksimalno mjesna zajednica. Konfliktan si,a kukas kad ti se uzvrati, em nemas konzistentnu pricu...preskaces s teme na temu, pa gdje upali spin.Slabo je to, slabo.![]()
Jedino ako se dokazes svojim novim ujedinjenim prijateljima, pa da ti oni plate smucanje na Alpama, al od tog se zna smučiti...skoci na nos. Znam neke kojim je placano ljetovanje u Turskoj, pa izgorili..bilo im previse.
dok se počmete bavit mojim likom i nedjelom a ne temom znam da sam ubo![]()
najofirnije spinovanje je prozivanje, a Ajfon, Šamarđija, Smućar i Esso s mindžom nastavljaju ćućat buđete ko da su im babovinaČak nimalo ne izmjeni
![]()
Katice, jel se i na oficijelnom pučkom jeziku kaže "mjesna zajednica" ili je to nevažno, jer vi bacate oko na DKP-a države koju biste da podijelite?
-
almir90
#20631 Re: SDA-All about
Joj ove mlade, ne odvaja se od mladunca, nema slike ni dešavanja da nema nje uz nama milog, surog i žestokog precednica. Haman Sebija plaho ljubomorna, da neće Bake uštekat se negdje, pa ga ne ispušta iz vida.KvaziExpert wrote:
- kamen spoticanja
#20632 Re: SDA-All about
Uh...ovo je bio sastanak mirsad kukic vs sebija izetbegovicalmir90 wrote:Joj ove mlade, ne odvaja se od mladunca, nema slike ni dešavanja da nema nje uz nama milog, surog i žestokog precednica. Haman Sebija plaho ljubomorna, da neće Bake uštekat se negdje, pa ga ne ispušta iz vida.KvaziExpert wrote:
Cudi me samo da je seka povela ridjobradog
-
almir90
#20633 Re: SDA-All about
Povela ga na slikovavanje. 
- XXS
#20634 Re: SDA-All about
Dobro joj se slaze uz cipele i torbicu.
On ridjobrk, a cipelice zelene.
On ridjobrk, a cipelice zelene.
- XXS
#20635 Re: SDA-All about
Najgore mi je kad ovi "pametni" pocnu srati protiv nase SDA:
"Ako se pored toga ima u vidu da političke stranke danas u BiH predstavljaju ništa drugo nego politička udruženja rođaka, prevaranata i političkih diletanata, situacija postaje još tragičnija i grotesknija."
"Interesi ovih političkih koalicionih grupa potpuno blokiraju djelovanje izvršne vlasti koja u okviru svoje nadležnosti ne raspolaže de facto nikakvom izvršnom ili političkom moći. Zbog visokog stepena kriminalnog utjecaja ovih političkih grupa na sve segmente izvršne vlasti, državna, birokratska i profesionalna, struktura vlasti ostaje zakržljala i nesposobna da obnaša elementarne dispozicije vlasti na svim nivoima. Isti procesi razaranja odvijaju se i u sudskoj vlasti koja striktno prati interese vladajućih koalicionih političkih grupa koje kontrolišu zakonodavnu vlast u Parlamentu"
Nedžad Bašić
Političko udruženje rođaka na svim nivoima.
U sto glupljem narodu je snaga.
"Ako se pored toga ima u vidu da političke stranke danas u BiH predstavljaju ništa drugo nego politička udruženja rođaka, prevaranata i političkih diletanata, situacija postaje još tragičnija i grotesknija."
"Interesi ovih političkih koalicionih grupa potpuno blokiraju djelovanje izvršne vlasti koja u okviru svoje nadležnosti ne raspolaže de facto nikakvom izvršnom ili političkom moći. Zbog visokog stepena kriminalnog utjecaja ovih političkih grupa na sve segmente izvršne vlasti, državna, birokratska i profesionalna, struktura vlasti ostaje zakržljala i nesposobna da obnaša elementarne dispozicije vlasti na svim nivoima. Isti procesi razaranja odvijaju se i u sudskoj vlasti koja striktno prati interese vladajućih koalicionih političkih grupa koje kontrolišu zakonodavnu vlast u Parlamentu"
Nedžad Bašić
Političko udruženje rođaka na svim nivoima.
U sto glupljem narodu je snaga.
-
The BEN10
#20636 Re: SDA-All about
Ljudi moji, nije lahko biti ni forumski troll, šta vam je! Ljudi tu po zadatku a vas dvoje se našli prigovarat...KatarinaKosaca wrote:Ništa ne brigaj @Jose, svakom napiše isti post mjesna zajednica, nisi za to, itd... svakom neistomišljenikuJoseMujica wrote:dok se počmete bavit mojim likom i nedjelom a ne temom znam da sam ubonemampojma0 wrote: Ne bi bilo lose, al nikad ti se to nece ostvariti.Tvoj domet je maksimalno mjesna zajednica. Konfliktan si,a kukas kad ti se uzvrati, em nemas konzistentnu pricu...preskaces s teme na temu, pa gdje upali spin.Slabo je to, slabo.![]()
Jedino ako se dokazes svojim novim ujedinjenim prijateljima, pa da ti oni plate smucanje na Alpama, al od tog se zna smučiti...skoci na nos. Znam neke kojim je placano ljetovanje u Turskoj, pa izgorili..bilo im previse.![]()
najofirnije spinovanje je prozivanje, a Ajfon, Šamarđija, Smućar i Esso s mindžom nastavljaju ćućat buđete ko da su im babovinaČak nimalo ne izmjeni
![]()
- sunceKOtepsija
#20637 Re: SDA-All about
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nastavlj ... /150721026
Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH, kaže za Klix.ba kako je iz SDA dobio poziv da se u četvrtak sastane s Bakirom Izetbegovićem te da se nakon tog sastanka ozvaniči ulazak Stranke za BiH u koaliciju.
No, prema Jerlagićevom mišljenju, mnoge stvari još nisu definirane te je zatražio da se prije tog sastanka i ozvaničenja koalicije održi još jedan sastanak na nivou delegacija SDA i Stranke za BiH.
"Nama je SDA ponudila jedan dokument koji je usaglašavan još u novembru prošle godine s prvobitnim koalicionim partnerima. Mi želimo prvo razgovarati o principima i usaglasiti ih, a potom i o samim pozicijama. Tek nakon toga možemo ići na potpisivanje sporazuma o koaliciji", kaže Jerlagić za Klix.ba.
- lerdi
#20638 Re: SDA-All about
Ti to najbolje znaš.The BEN10 wrote:Ljudi moji, nije lahko biti ni forumski troll, šta vam je! Ljudi tu po zadatku a vas dvoje se našli prigovarat...KatarinaKosaca wrote:Ništa ne brigaj @Jose, svakom napiše isti post mjesna zajednica, nisi za to, itd... svakom neistomišljenikuJoseMujica wrote:dok se počmete bavit mojim likom i nedjelom a ne temom znam da sam ubo![]()
![]()
Nego imal kakvog posla u Telecomu po pristupačnim cijenama? Ove godine su fakat pretjerali.
-
privremeni
#20639 Re: SDA-All about
Konstruktivno, prava konstruktivna rasprava, dodje mi da vas posamaram.... zaboravih ima ih iskusnijih u tom poslu... onda nista... nastavite ....lerdi wrote:Ti to najbolje znaš.The BEN10 wrote:Ljudi moji, nije lahko biti ni forumski troll, šta vam je! Ljudi tu po zadatku a vas dvoje se našli prigovarat...KatarinaKosaca wrote:
Ništa ne brigaj @Jose, svakom napiše isti post mjesna zajednica, nisi za to, itd... svakom neistomišljenikuČak nimalo ne izmjeni
![]()
![]()
Nego imal kakvog posla u Telecomu po pristupačnim cijenama? Ove godine su fakat pretjerali.
- JoseMujica
#20640 Re: SDA-All about
evo i Ivanić počeoIvanić: Srbija pokazala spremnost da istraje na politici pomirenja
hebga tako je kad se naguziš i s osmjehom kažeš izvolte
- lerdi
#20641 Re: SDA-All about
Prijatelju konstruktivne rasprave nažalost nema odavno na ovom forumu. Oni koji su imali koju pametnu da kažu se jave ponekad ili su prestali skroz pisati. Ostalo je par likova koji nemaju šta pametnije raditi pa im forum umjesto za diskusiju služi za izbacivanje negativne energije, par ovih što kontaju da se nešto znaju i konstantno daju neke prognoze koje se u pravilu pokazuju netačnim te naravno par trolova koji su večinom tu po zadatku. Što se mene tiče ja sam vazda za konstruktivnu raspravu ali slabo da se ima skim kvalitetno diskutovati.privremeni wrote:Konstruktivno, prava konstruktivna rasprava, dodje mi da vas posamaram.... zaboravih ima ih iskusnijih u tom poslu... onda nista... nastavite ....lerdi wrote:Ti to najbolje znaš.The BEN10 wrote: Ljudi moji, nije lahko biti ni forumski troll, šta vam je! Ljudi tu po zadatku a vas dvoje se našli prigovarat...![]()
-
StupskaBitanga
#20642 Re: SDA-All about
koji cirkussunceKOtepsija wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/nastavlj ... /150721026
Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH, kaže za Klix.ba kako je iz SDA dobio poziv da se u četvrtak sastane s Bakirom Izetbegovićem te da se nakon tog sastanka ozvaniči ulazak Stranke za BiH u koaliciju.
No, prema Jerlagićevom mišljenju, mnoge stvari još nisu definirane te je zatražio da se prije tog sastanka i ozvaničenja koalicije održi još jedan sastanak na nivou delegacija SDA i Stranke za BiH.
"Nama je SDA ponudila jedan dokument koji je usaglašavan još u novembru prošle godine s prvobitnim koalicionim partnerima. Mi želimo prvo razgovarati o principima i usaglasiti ih, a potom i o samim pozicijama. Tek nakon toga možemo ići na potpisivanje sporazuma o koaliciji", kaže Jerlagić za Klix.ba.
Sad kad Jerlagić uleti kao ministar energetike
- sunceKOtepsija
#20643 Re: SDA-All about
jel ti nekom nesto prijetis, nisam shvatio kome? i zastoprivremeni wrote:lerdi wrote:Konstruktivno, prava konstruktivna rasprava, dodje mi da vas posamaram.... zaboravih ima ih iskusnijih u tom poslu... onda nista... nastavite ....The BEN10 wrote: Ti to najbolje znaš.![]()
- JoseMujica
#20644 Re: SDA-All about
Vučić: Ne bojim se incidenata, Beograd je kozmopolitski grad
moj Don Neonko jel te ikad stid ičega
- JThomas
#20645 Re: SDA-All about
baš se bake nasekir'o, on gleda kako će elektroprivredu...
- madner
#20646 Re: SDA-All about
Ne cita Bake vjesti, treba mu ovo prenjet neko na kafici. 
-
hizo ramidovic
#20647 Re: SDA-All about
treba te znat dasamo veliki drzavnici podizu ovolku prasinu kad dolaze uneki grad
- nemampojma0
#20648 Re: SDA-All about
Tako je hizo kralju, samo se za golemim konjima diže prašina.hizo ramidovic wrote:treba te znat dasamo veliki drzavnici podizu ovolku prasinu kad dolaze uneki grad
- jazzer
#20649 Re: SDA-All about
izdrkava po Baketu i znani i neznani junakJoseMujica wrote:Vučić: Ne bojim se incidenata, Beograd je kozmopolitski grad![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
trpa li ga Vule trpa
moj Don Neonko jel te ikad stid ičegakako te veslaju zadnji primitivci
Kazu juce iz MUPa Srbije da ce pokazati poznatu srpsku gotoprimljivost
Jos samo da se oglasi udruzenje pcelara Niskog okruga, osudi napad na pickoustog i poruci
Baketu da se nema cega bojati u Beogradu i da oni nisu kao mi
-
Innovation
#20650 Re: SDA-All about
Vlada Federacije BiH u cijelosti je opovrgnula navode dvojice razriješenih članova Uprave Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne Nikole Krešića i Mate Pavkovića, te dioničara Huseina Ahmovića i izrazila iznenađenje što u donošenju privremene mjere kojom je zaustavljena njihova smjena, Općinski sud u Sarajevu nije konzultirao Vladu kao vlasnika ove javne kompanije. Naime, Općinski sud u Sarajevu je, po do sada neviđenoj ažurnosti, zakratko produžio "život" dvojici "platformaških" direktora prihvaćajući kao ispravna njihova stajališta, odnosno odvjetnika, izričući mjere nepostupanja prema donesenim odlukama sa skupštine o izboru nove uprave i nadzornog odbora.
http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=& ... Fy6kTET1kgVlada je odbacila tvrdnje da nije dala suglasnost Amri Đendušić da bude zastupnica na skupštini EP HZ HB, te da je u sukobu interesa jer je savjetnica premijera Federacije BiH.