Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- _Reds_
#20626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I jel vi milite da se vlast mogla formirati bez HDZ-a ??
Fakat ste naivni. I vi kao da ne znate HDZ, eto oni su bas spremni da ispoštuju sve što ovdje nekom naum padne.
Pa oni su obili vlast u proslom sazivu jer nisu dobili sva hrvatska mjesta, toliko o njihovoj tvrdoglavnosti.
Njihova politika je, nama dajete hvratsko, ostalo nas ne ineteresuje. A ako neko misli da se bez njih moze formirati vlast, eto neka proba.
Fakat ste naivni. I vi kao da ne znate HDZ, eto oni su bas spremni da ispoštuju sve što ovdje nekom naum padne.
Pa oni su obili vlast u proslom sazivu jer nisu dobili sva hrvatska mjesta, toliko o njihovoj tvrdoglavnosti.
Njihova politika je, nama dajete hvratsko, ostalo nas ne ineteresuje. A ako neko misli da se bez njih moze formirati vlast, eto neka proba.
- Ridjobrki
#20627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zamalo da Naša stranka povali Čavaru.
Biće bolje idući put, samo polako. Vrag odnija hiću...
Biće bolje idući put, samo polako. Vrag odnija hiću...
-
breuer
#20628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Fino ti je neko gore rekao, nije moglo bez HDZ, al ih se moglo ucjenjivati da ponude drugog člana...još će Peđa ispasti kriv što je Marinko izabran_Reds_ wrote:I jel vi milite da se vlast mogla formirati bez HDZ-a ??
- _Reds_
#20629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ucjenjivati ?? Sta tebi nije jasno, i sta bi dobili, mislis da bi HDZ popustio ??? Jel tebi jasno da oni nisu popustili ni 2010, kad ih je SDP ucjenjivao.breuer wrote:Fino ti je neko gore rekao, nije moglo bez HDZ, al ih se moglo ucjenjivati da ponude drugog člana...još će Peđa ispasti kriv što je Marinko izabran_Reds_ wrote:I jel vi milite da se vlast mogla formirati bez HDZ-a ??
Nije Peđa kriv. I lijepo je da i oni koji nisu znali, da znaju kod je Čavara, ali HDZ je nužno zlo.
-
StupskaBitanga
#20630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a na kraju šta će nam vlast skontal ismo da možemo i bez nje
-
kluz franjo
#20631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ustav FBiH - na koji su novi predsjednik i dopredsjednici položili zakletvu - počinje sljedećim riječima:
"Uvjereni da demokratske institucije temeljene na poštivanju ljudskih prava i sloboda najbolje stvaraju sklad između sebe i svojih zajednica,
Odbijajući nasilje rata,
U želji da doprinesu unaprijeđenju mira,
...",
Imajući gore navedeno u vidu, Odluka NS-a o (ne)glasanju za listu predloženih kandidata za predsjednika i dopredsjednike FBiH sa obrazloženjem koje je dato, je jedna obična, mala, normalna, civilizacijska gesta koja je - kako je ja doživljavam - prvenstveno usmjerena protiv jedne većinske politike "Zaboravljanja".
Mislim da je obaveza svakog pojedinca, a posebno plaćenih i izabranih predstavnika grupa pojedinaca, da ne prihvataju nametanje politike "tihog zaborava" zarad dnevne politike.
U tom kontekstu, moje pohvale NS-u.
U kontekstu "ne-talasanja" zarad viših ciljeva, iskreno želim da u sljedeća dva mjeseca (3 su već prošla od potvrđivanja rezultata izbora) imamo pokrenute konkretne korake na izmjeni ustava i izbornog zakona, pokretanje socioekonomskih reformi, te knjiženje perspektivne vojne imovine. Ovo neće opravdati šutnju, ali bi opravdalo koaliranje.
Od morala se ne živi. Bez morala se živi, ali u društvu gdje je osuđeni ratni zločinac-heroj, a osuđeni kriminalac-ministar privrede.
"Uvjereni da demokratske institucije temeljene na poštivanju ljudskih prava i sloboda najbolje stvaraju sklad između sebe i svojih zajednica,
Odbijajući nasilje rata,
U želji da doprinesu unaprijeđenju mira,
...",
Imajući gore navedeno u vidu, Odluka NS-a o (ne)glasanju za listu predloženih kandidata za predsjednika i dopredsjednike FBiH sa obrazloženjem koje je dato, je jedna obična, mala, normalna, civilizacijska gesta koja je - kako je ja doživljavam - prvenstveno usmjerena protiv jedne većinske politike "Zaboravljanja".
Mislim da je obaveza svakog pojedinca, a posebno plaćenih i izabranih predstavnika grupa pojedinaca, da ne prihvataju nametanje politike "tihog zaborava" zarad dnevne politike.
U tom kontekstu, moje pohvale NS-u.
U kontekstu "ne-talasanja" zarad viših ciljeva, iskreno želim da u sljedeća dva mjeseca (3 su već prošla od potvrđivanja rezultata izbora) imamo pokrenute konkretne korake na izmjeni ustava i izbornog zakona, pokretanje socioekonomskih reformi, te knjiženje perspektivne vojne imovine. Ovo neće opravdati šutnju, ali bi opravdalo koaliranje.
Od morala se ne živi. Bez morala se živi, ali u društvu gdje je osuđeni ratni zločinac-heroj, a osuđeni kriminalac-ministar privrede.
- It_is_a_Leclerc
#20632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šta je alternativa glasanju za ovu listu ?! U realnim okvirima je to opstrukcija, vlada u tehničkom mandatu, probijanje zakonskih rokova, a onda - let the games begin. A i onda će HDZ na to mjesto dovesti nekog ko je isto bio ili želio biti na dočeku Kordića, ali nije stigao, ili se zaboravio uslikati...Better Man wrote:Ljudi koji podržavaju i dočekuju ratne zločince su sramota ovog društva i takvim treba zabraniti da budu izabrani na bilo koju funkciju. Oni koji su danas podržali izbor čavare su se narugali nevinim žrtvama Ahmića i stavili na istu stranu zajedno sa ratnim zločincem Dariom Kordićem i neka ih je stid i sram.It_is_a_Leclerc wrote:Alternativa glasanju za ovu listu je status bezvlašća u FBiH, koje, de facto, i imamo od jula 2013.
Ne može FBiH čekati dovoljno dugo dok u HDZ-u ne nađu nekog ko nije u datom trenutku podržavao Kordića, Bobana ili danas ne smatra njihove svjetonazore dobrim.
A to što se bez HDZ-a ne može više ništa u ovoj državi, je neka druga priča.
-
kluz franjo
#20633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na ovoj temi, kao uostalom i na temi DF, postoji neka potreba pretjeranog ubjeđivanja, da ne kažem nadjeb.v.nja. Istovremeno sam uvjeren da simpatizeri NS-a i simpatizeri DF-a imaju mnogo više zajedničkog i u osnovi imaju više afiniteta prema toj drugoj političkoj opciji, nego prema SDA npr.It_is_a_Leclerc wrote: Šta je alternativa glasanju za ovu listu ?!
...
Da odgovorim na pitanje. Opozicionoj stranci poput NS-a je po mom mišljenju obaveza da uz navedenu argumentaciju NE glasa za navedenu listu, a koalicionoj stranci je obaveza DA glasa za navedenu listu, ali uz obaveznu napomenu da NISU ZABORAVILI.
Naime, imamo prije nekih 9 mjeseci potpis Emira Suljagića povodom protestnog otvorenog pisma zbog dočeka ratnog zločinca, a totalni muk danas.
Ponavljam, ako je današnji muk cijena za SKORO pokretanje socioekonomskih reformi, ustavnih i izbornih izmjena, uknjiženja perspektivne vojne imovine... Aferim.
Mi (simpatizeri NS) mislimo da nema SKOROG napretka sa Izetbegovićem, Zvizdićem, Čovićem i Čavarom. Vi (simpatizeri DF) mislite da je to moguće.
MI u svakom slučaju navijamo za VAS.
- zunazu
#20634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne SKOROG nego ikakvog, ikad.kluz franjo wrote:Mi (simpatizeri NS) mislimo da nema SKOROG napretka sa Izetbegovićem, Zvizdićem, Čovićem i Čavarom. Vi (simpatizeri DF) mislite da je to moguće.
Ko čeka da mu SDA i HDZ naprave državu, bolje mu je nek se odmah sam dotuče. To je nažalost tako.
- Ridjobrki
#20635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja ću vjerovati u neki napredak sa Našom strankom onda kad njen cjelokupan zakonodavni kapacitet bude u stanju za jedan dan iscijepati nekih sedam-osam metara meke bukovine.
Do tada pozdravljam simpatične i društvu prijeko potrebne populističke izjave sa visokim sadržajem morala i etike.
Do tada pozdravljam simpatične i društvu prijeko potrebne populističke izjave sa visokim sadržajem morala i etike.
-
kluz franjo
#20636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U nekom momentu pomislih da Riđobradi ima potencijal da možda izraste u VjecitogStudenta-Argumentovano Kontraprotivan. Ali prevarih se, ipak se radi o prosjeku biračkog tijela...Ridjobrki wrote:Ja ću vjerovati u neki napredak sa Našom strankom onda kad njen cjelokupan zakonodavni kapacitet bude u stanju za jedan dan iscijepati nekih sedam-osam metara meke bukovine.
Apeliram na NS da prestane sa etikom, a da krene sa donacijama 7-8 metara drva, kako bi ubjedila dotične.
- Ridjobrki
#20637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Imaš li šta bolje od nekih personalnih kvalifikacija?kluz franjo wrote:U nekom momentu pomislih da Riđobradi ima potencijal da možda izraste u VjecitogStudenta-Argumentovano Kontraprotivan. Ali prevarih se, ipak se radi o prosjeku biračkog tijela...Ridjobrki wrote:Ja ću vjerovati u neki napredak sa Našom strankom onda kad njen cjelokupan zakonodavni kapacitet bude u stanju za jedan dan iscijepati nekih sedam-osam metara meke bukovine.
Apeliram na NS da prestane sa etikom, a da krene sa donacijama 7-8 metara drva, kako bi ubjedila dotične.
Mogu li 3-4 zastupnika NS zajedno za dan iscijepati 7-8 metara drva? Možda moguće ali ne bih se kladio.
I ne znam šta da u životu napišem, nikad ne bih vrijeđao "prosjek biračkog tijela". Sposobnost političke stranke da ga prepozna je upravo ono što razlikuje uspješnu stranku od neuspješne. Ima nas koji smo možda pametniji od "prosjeka biračkog tijela" ali ga poznajemo i poštujemo jer čine većinu ljudi koji glasaju. Dok god neka stranka vodi politiku "tu smo ali smo predobri za glasače i druge stranke" do tad će imati 4 zastupnika na relevantnim pozicijama.
Lijepo je to visoko mišljenje o sebi ali da Peđa nije Srbin i da nije uključen u zbivanja oko imenovanja rukovodstva FBiH u zadnjih mjesec-dva bi se o NS čulo taman onoliko koliko o ostalim lokalnim i regionalnim strankama u BiH - što NS objektivno svojim kapacitetom, infastrukturom i izbornim rezultatom jeste.
-
kluz franjo
#20638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uz moje izvinjenje zbog eventualnih personalnih (dis)kvalifikacija, ali sa jedne strane je bila argumentacija Ustav, Moral i Etika (sa citatima), a sa druge strane dolazi metar drva...Ridjobrki wrote: Imaš li šta bolje od nekih personalnih kvalifikacija?![]()
Dozvolićeš da se ne slažemo. Meni su sasvim dovoljna 4 poslanika koji ne podilaze prosjeku biračkog tijela. 4 poslanika koja ne dočekuju ratne zločince, koja ne imenuju kriminalce za ministre, koja ne kupuju "prosjek biračkog tijela" sa 3-4 metra bukovine itd. Dozvolićeš da mislim da je bolje i za "prosjek biračkog tijela" da postoje ljudi koji stalno podsjećaju da može drugačije.Ridjobrki wrote: I ne znam šta da u životu napišem, nikad ne bih vrijeđao "prosjek biračkog tijela".
Upravo tako, ali baš je dobro da barem imamo tako nekog, inače se nikakav glas te vrste ne bi čuo.Ridjobrki wrote:Lijepo je to visoko mišljenje o sebi ali da Peđa nije Srbin i da nije uključen u zbivanja oko imenovanja rukovodstva FBiH u zadnjih mjesec-dva bi se o NS čulo taman onoliko koliko o ostalim lokalnim i regionalnim strankama u BiH - što NS objektivno svojim kapacitetom, infastrukturom i izbornim rezultatom jeste.
- Ridjobrki
#20639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I ja se slažem da su ljudi poput Peđe nasušno potrebni Bosni i Hercegovini i jako pazim da svoj kriticizam Naše stranke odvojim od njega kao takvog. S druge strane, zadržavam pravo da umjesto da citiram razne zakonike i pravilnike jednostavno slikovito ilustrujem opseg i kapacitet konkretne političke moći njegove stranke. Ukoliko bilo šta što kažem odudara od istine, vjerujem da se lako može dokazati.
I meni je drago imati visokomoralne zastupnike koje je lijepo čuti i vidjeti (mada osim Peđe nešto ni ne čujemo druge) ali, kako sam u više navrata istakao, ja nemam ništa protiv ni malo manje pametnih i moralnih a konkretno upotrebljivih. Ja to tako nekako gledam i ne mislim da se bilo ko treba slagati sa mnom.
U svakom slučaju, pozdravljam napore NS da povali i SDA i HDZ BiH i toplo savjetujem da ih probaju uzeti jedne po jedne, ovako odjednom to ide teže.
I meni je drago imati visokomoralne zastupnike koje je lijepo čuti i vidjeti (mada osim Peđe nešto ni ne čujemo druge) ali, kako sam u više navrata istakao, ja nemam ništa protiv ni malo manje pametnih i moralnih a konkretno upotrebljivih. Ja to tako nekako gledam i ne mislim da se bilo ko treba slagati sa mnom.
U svakom slučaju, pozdravljam napore NS da povali i SDA i HDZ BiH i toplo savjetujem da ih probaju uzeti jedne po jedne, ovako odjednom to ide teže.
-
kluz franjo
#20640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A evo, ja ću se složiti sa tobom i potpisujem gore navedeno.Ridjobrki wrote: I meni je drago imati visokomoralne zastupnike koje je lijepo čuti i vidjeti (mada osim Peđe nešto ni ne čujemo druge) ali, kako sam u više navrata istakao, ja nemam ništa protiv ni malo manje pametnih i moralnih a konkretno upotrebljivih. Ja to tako nekako gledam i ne mislim da se bilo ko treba slagati sa mnom.
podizanje moralne svijesti sa jedne, a istovremeno podizanje životnog standarda sa druge strane...
nedostajalo je npr. nekih 15 - 20.000 glasova u KS da se krene u "eksperiment"...
ovako... iskreno želim sve najbolje DF-u u pokušaju, ali bojim se...
- Better Man
#20641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pustimo alternative sad i jasno i glasno recimo da svi oni koji su dali glas da Čavara bude izabran za predsjednika FBIH su isti kao on i ne samo kao on, već kao ratni zločinac Dario Kordić i to je uvreda za sve nevine žrtve koje su stradale od ruke ratnog zločinca Kordića i njegovih ljudi.It_is_a_Leclerc wrote:Šta je alternativa glasanju za ovu listu ?! U realnim okvirima je to opstrukcija, vlada u tehničkom mandatu, probijanje zakonskih rokova, a onda - let the games begin. A i onda će HDZ na to mjesto dovesti nekog ko je isto bio ili želio biti na dočeku Kordića, ali nije stigao, ili se zaboravio uslikati...Better Man wrote:Ljudi koji podržavaju i dočekuju ratne zločince su sramota ovog društva i takvim treba zabraniti da budu izabrani na bilo koju funkciju. Oni koji su danas podržali izbor Čavare su se narugali nevinim žrtvama Ahmića i stavili na istu stranu zajedno sa ratnim zločincem Dariom Kordićem i neka ih je stid i sram.It_is_a_Leclerc wrote:Alternativa glasanju za ovu listu je status bezvlašća u FBiH, koje, de facto, i imamo od jula 2013.
Ne može FBiH čekati dovoljno dugo dok u HDZ-u ne nađu nekog ko nije u datom trenutku podržavao Kordića, Bobana ili danas ne smatra njihove svjetonazore dobrim.
-
kox
#20642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prosjek biračkog tijela ili bar njegov najveći dio (oko 50%) čine vječito nezadovoljni koji nikada neće uraditi ništa po tom pitanju osim kukati. Na dan izbora ostaju kod kuće ili predaju prazne listiće, a nakon toga su naravno nezadovoljni rezultatima.kluz franjo wrote:U nekom momentu pomislih da Riđobradi ima potencijal da možda izraste u VjecitogStudenta-Argumentovano Kontraprotivan. Ali prevarih se, ipak se radi o prosjeku biračkog tijela...Ridjobrki wrote:Ja ću vjerovati u neki napredak sa Našom strankom onda kad njen cjelokupan zakonodavni kapacitet bude u stanju za jedan dan iscijepati nekih sedam-osam metara meke bukovine.
- Banksy
#20643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čestitke Peđi za principijelnost i dosljednost.
Glas za Čavaru ne bi ništa promijenio, kao što ne mijenja ni ovo protivljenje. Ipak, lijepo je vidjeti da još uvijek postoji neko ko razmišlja svojom glavom i djeluje van okvira zadate matrice i spinova kojima smo skoro svi podlegli, a to su oni o ''državotvornosti'' SDA, višim interesima, tobožnjem putu ka Evropi, nadmudrivanju Dodika, političkoj realnosti, gorkim pilulama koje se moraju progutati i šta nam sve nisu podmetali zadnjih mjeseci.
Iskreno, iznenađena sam, pozitivno, naravno i još jednom
Glas za Čavaru ne bi ništa promijenio, kao što ne mijenja ni ovo protivljenje. Ipak, lijepo je vidjeti da još uvijek postoji neko ko razmišlja svojom glavom i djeluje van okvira zadate matrice i spinova kojima smo skoro svi podlegli, a to su oni o ''državotvornosti'' SDA, višim interesima, tobožnjem putu ka Evropi, nadmudrivanju Dodika, političkoj realnosti, gorkim pilulama koje se moraju progutati i šta nam sve nisu podmetali zadnjih mjeseci.
Iskreno, iznenađena sam, pozitivno, naravno i još jednom
-
Heartbeats
#20644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svaka cast za dosljednost i moralnu vertikalu, ali relano, da se ne lazemo, ko trazi moral i dosljednost neka je trazi daleko od politike.
Moral i etika ne postoje u politici tj postoje koliko i tragovi ljesnjaka u mlijecnoj cokoladi. To sto kazu da je samo kod nas tako, lazu jer se nemoralne. beskrupulozne i vise nego nedosljedne stvari radi u velikom broju "starih" demokratija, od engleske, skandinavije, francuske..
Kiki moj bi i Nasa Stranka i P.K. mogli docirati sa strane da imaju veci kapaciet (lijepi nacin da kazem da su dobili veci broj glasova i mogucnost da participiraju u vlasti i sprovode svoje programe - da ne kazem da donose odluke, i Cavara i Bradara bi glat prosli i sa NS i PK).
Moral i etika ne postoje u politici tj postoje koliko i tragovi ljesnjaka u mlijecnoj cokoladi. To sto kazu da je samo kod nas tako, lazu jer se nemoralne. beskrupulozne i vise nego nedosljedne stvari radi u velikom broju "starih" demokratija, od engleske, skandinavije, francuske..
Kiki moj bi i Nasa Stranka i P.K. mogli docirati sa strane da imaju veci kapaciet (lijepi nacin da kazem da su dobili veci broj glasova i mogucnost da participiraju u vlasti i sprovode svoje programe - da ne kazem da donose odluke, i Cavara i Bradara bi glat prosli i sa NS i PK).
-
kluz franjo
#20645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pitanje za P. Kojovića ili A. Zuhrića.
Imajući u vidu da je odluka o privremenom finansiranju KS na snazi još 45 dana, te da je očigledna intencija da se javna rasprava o istom vodi u roku kraćem od predviđenog, a istovremeno znajući da je već prekršen član 68. Poslovnika o radu SKS, želio bih da znam da li će NS (kao konstruktivna opozicija) tražiti od gdina Delalića sazivanje hitne sjednice SKS, a na kojoj bi se raspravljalo o Izvještaju o izvršenju budžeta KS za 2014. koji je dužan podnijeti v.d. premijer i ministar finansija u višegodišnjem tehničkom mandatu gospodin Kozadra.
Također bih želio znati, da li će NS, a ukoliko Sabahudin Delalić odbije sazvati sjednicu, pokušati da u skladu sa članom 69. Poslovnika o radu SKS okupi 1/3 glasova poslanika u SKS i sazove sjednicu mimo volje SDA.
Kad već "pozicija" očigledno djeluje destruktivno, možemo li računati barem sa konstruktivnom opozicijom po pitanju budžeta - najvažnijeg zakonskog i političkog akta sa aspekta svakodnevnog života građana KS?
Imajući u vidu da je odluka o privremenom finansiranju KS na snazi još 45 dana, te da je očigledna intencija da se javna rasprava o istom vodi u roku kraćem od predviđenog, a istovremeno znajući da je već prekršen član 68. Poslovnika o radu SKS, želio bih da znam da li će NS (kao konstruktivna opozicija) tražiti od gdina Delalića sazivanje hitne sjednice SKS, a na kojoj bi se raspravljalo o Izvještaju o izvršenju budžeta KS za 2014. koji je dužan podnijeti v.d. premijer i ministar finansija u višegodišnjem tehničkom mandatu gospodin Kozadra.
Također bih želio znati, da li će NS, a ukoliko Sabahudin Delalić odbije sazvati sjednicu, pokušati da u skladu sa članom 69. Poslovnika o radu SKS okupi 1/3 glasova poslanika u SKS i sazove sjednicu mimo volje SDA.
Kad već "pozicija" očigledno djeluje destruktivno, možemo li računati barem sa konstruktivnom opozicijom po pitanju budžeta - najvažnijeg zakonskog i političkog akta sa aspekta svakodnevnog života građana KS?
-
Pedja Kojovic
#20646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo
Potpuno ste u pravu.
SDA stalno obecava da mandatar biti imenovan "koliko sutra".(Malo sutra?)
Posljednja najava kaze da ce to biti u ponedjeljak.
MIslim da bi, ukoliko se to ne dogodi do srijede, trebalo pokrenuti mehanizme o kojima govorite.
Mi cemo sasvim sigurno sredinom sedmice pokrenuti kontakte sa partijama koje bi mogle biti dio te 1/3 poslanika.
p.k.
Potpuno ste u pravu.
SDA stalno obecava da mandatar biti imenovan "koliko sutra".(Malo sutra?)
Posljednja najava kaze da ce to biti u ponedjeljak.
MIslim da bi, ukoliko se to ne dogodi do srijede, trebalo pokrenuti mehanizme o kojima govorite.
Mi cemo sasvim sigurno sredinom sedmice pokrenuti kontakte sa partijama koje bi mogle biti dio te 1/3 poslanika.
p.k.
-
kluz franjo
#20647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo nekoliko podataka, a činjenice obično daju najtačnije odgovore.
Od sredine novembra 1996. god. i imenovanja prvog ministra finansija KS prošlo je 18 godina i 3 mjeseca (ili 219 mjeseci).
U tih preko 18 godina SDA je imala ministra finansija i upravljala kantonalnim budžetom skoro 16 godina (ili 190 mjeseci).
U tih skoro 16 godina SDA je samo u Kantonu Sarajevo upravljala sa preko 8 milijardi KM budžetskih sredstava.
I za kraj "da pokucamo na vrata zaboravljenih finansijskih asova".
Kemal Kozarić Nov.96-Feb.2001
Aida Haverić Feb.2003-Okt.2009
Muhamed Kozadra (uz 5-omjesečni intermezzo) od Okt.2009 - do danas, sutra ili malo sutra...
Hvala im!
Od sredine novembra 1996. god. i imenovanja prvog ministra finansija KS prošlo je 18 godina i 3 mjeseca (ili 219 mjeseci).
U tih preko 18 godina SDA je imala ministra finansija i upravljala kantonalnim budžetom skoro 16 godina (ili 190 mjeseci).
U tih skoro 16 godina SDA je samo u Kantonu Sarajevo upravljala sa preko 8 milijardi KM budžetskih sredstava.
I za kraj "da pokucamo na vrata zaboravljenih finansijskih asova".
Kemal Kozarić Nov.96-Feb.2001
Aida Haverić Feb.2003-Okt.2009
Muhamed Kozadra (uz 5-omjesečni intermezzo) od Okt.2009 - do danas, sutra ili malo sutra...
Hvala im!
-
Haman
#20648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
O kakvim mi to politicarima pricamo. Mi nemamo politicara, mi imamo samo male i velike kriminalce. Koliko je samo " visokih politicara" bilo pod istragom. Da nabrojima samo neke: Bicakcic, Brankovic, Covic, Ljiljanovic, Sarovic, Mandic itd. Ko je od njih osudjen? Niko naravno jer ih stite oni drugi slucni njima koje smo mi birali da zgrcu pare, zaposljavaju svoju familiju itd.
Nasa stranka nije nasa i iz tog razloga nemam sta da pitam, a i ono sto bi mi neko kazao nece biti potkrijepljeno nikakvim argumentima. Dakle, pricam ti pricu od koje nema nista.
Nasa stranka nije nasa i iz tog razloga nemam sta da pitam, a i ono sto bi mi neko kazao nece biti potkrijepljeno nikakvim argumentima. Dakle, pricam ti pricu od koje nema nista.
-
Pedja Kojovic
#20649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo
Potaknuti dijelom i vasim postom kontaktirali smo SBB i SDP.
Ukoliko SDA veceras ne objavi ime mandatara i zakaze sjednicu sutra skupljamo 12 potpisa i predajemo zahtjev za sazivanje SKS na ruke predsjedavajucem.
p.k.
Ukoliko SDA veceras ne objavi ime mandatara i zakaze sjednicu sutra skupljamo 12 potpisa i predajemo zahtjev za sazivanje SKS na ruke predsjedavajucem.
p.k.
- Banksy
#20650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja Kojovic wrote:kluz franjo
p.k.