BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#20626 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

Što se tiče Stojana... Nije mi jasno... Prošle godine se kukalo: što nema Štilića, pa što nema Štilića - fudbalera realno tek blago iznadprosječnog poljskog kluba... Sad kad se poziva Stojan - fudbaler jednog od 2-3 najjača (po sastavu možda i najjačeg) poljska kluba, to je sramota i nečuveno...

Mnogi su se ovdje posvađali sa logikom i dosljednošću...
DonEmir

#20627 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by DonEmir »

svi u napad wrote:Na kraju moram reci da ovaj ljigo Hadzic je premazan sa hiljadu masti. Pred svaku tekmu clanak/intervju sa njim. Kako se samo ofirno trpa levat bezobrazni. Ako on pocne tekmu to je definitivno znak da Mesa ne odlucuje o pozivima i sastavu.

Anel Hadžić došao na pripreme sa tortom

Samo u BIH :lol: :zzzz:
samkoF

#20628 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by samkoF »

Logovan wrote:
samkoF wrote:
Logovan wrote:perfekcionista1@ Safet ima baraž, SP i loš početak kvalifikacija, hajde vozdra. Na ignor si listi, tako da ćeš me bezveze citirati.
I sto ga poredis sa trenerom koji ima 4 odigrane kvalifikacijske tekme od kojih su 3 pobjede I jedan poraz (ocekivan od belgije) I dosad po rezultatima nigdje nije kiksao?
Nisam ga poredio. :-) Samo sam naveo šta je sve Pape uradio.
Pa dobro znaci analogno tome ovo je uradio pape al et znaci mesha nije.Pa eto ako bude imao toliko sansi kao Pape vidjecemo sta ce mesha da uradi, daj malo vremena.
samkoF

#20629 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by samkoF »

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:Jest jest zato su osma reprezentacija na svijetu a tu mi nismo nikada bili!!!! Ja govorim u kontekstu prijatnog iznanedjenja kao reprezentacije koja je poslije BiH i Belgije bila tek treca kao favorit
samkoF wrote:pa de napisi konkretno sta to oni rade isto u ovim kvalama sto smo I mi radili u kvalama za SP 2012?Eto ja sam napisao konkretno sta ne rade , ono glavno u cemu nema nikakve slicnosti nas I njih kao sto je bio npr broj postignutih golova sto govori opet kako smo mi igrali napadacki fudbal a oni ne.Ima li tu u tebe konkretan primjer te tvoje tvrdnje?Znaci govorim samo o zadnjoj recenici "ono sto oni rade u ovim kvalifikacijama mi smo radili 2012", samo mi to pojasni
aaaaa pa zar i tebi terba crtati neke stvari. Usli su u ove kvalifikacije kao treca ekipa po vrijednosti kao sto smo i mi u one kvalifikacije (druga ili treca ne sjeam se vise da li je Slovacka bila ispred nas) i isto kao sto smo mi vladali onom grupom tako i oni vladaju ovom (bar za sada). Isto kao sto smo mi otkinuli 4 boda Grckoj i oni su otkinuli 4 boda Belgiji. kakve veze ima kakav fudbal igraju.....kad se samo bodovi pisu i bodovi odlucuju. I nasa grupa za SP je bila puno laksa u odnosu na ovu sto i pokazuje osvojeni broj bodova svih reprezentacija osim Andore. Ako ti i sada nije jasno trazi neka ti neko drugi objasanjava a nemoj mene vise gnjaviti.
Ne treba meni nista crtati , nego ti trebas imati jace argumente kad nesto navodis.Ovo sto si ti sad naveo je toliko neozbiljno da bi te iz dijete iz vrtica pobilo koje je gledalo prosle kvalifikacije.Mi smo s grckom usli iz druge jakosne skupine a vels je sad usao iz cetvrte (mi smo bili prva jakosna skupina, belgija druga ,izrael treca).Znaci nema slicnosti s nama, dalje oni dobili favorite belgiju 0-1 , moze se reci isto ko grci sto su svojevremeno pobjedjivali sve sa 1-0, brane se ,zatvore se I vrebaju kontre , a belgijanci imali sijaset 100% sansi samo sto nisu mogli dati gola a nama su iz 3 polusanse dali 3 gola.Dalje znaci poredis kako smo mi grke onda dobili jace od sebe a I vels sad belgiju jesu dobili al na guzove dok smo mi grke derail ko majmun banana, dakle opet nigdje slicnosti.Reci da oni vladaju grupom kao sto smo mi onda vladali grupom je smjesno da ne kazem neku tezu rijec.CUj VELS VLADA GRUPOM :lol: stvarno grohotom se smijem.U 6 utakmica zabili kolko jel 7 golova (lupam napamet al znam da su dali bar 3-4 puta manje neg mi onda) a mi smo imali 27 golova prije zadnje dvije tekme.E kad neko da 27 golova I prvi je na tabeli , moze se reci da vlada grupom al sa pobjedama na guzove , tako gdje se brane I onda iz kontre zabiju golove to nije vladanje grupom, izvini molim te , al nisi upravu.Meni je sve jasno, tvrdnje koje navodis su obicno lupanje, argumente nemas a nedostatku istih , naravno da koristis onda tipicne fraze kao sto su "nemoj mene gnjavit vise" pa dok god neko tako nesto lupa ja ga moram "gnjaviti".
Tomahawk11
Globalni moderator

#20630 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Jesmo, bas smo satrali Grke u gostima, sadaka nas spasila kad je Gekas ili ko vec pogodio stativu sa pet metara, a gol bio prazan. Nerijeseno bilo da se nogom u guzicu udaramo. Kuci ih jesmo samljeli. No, Grci su nam cijelo vrijeme bili za vratom i prijetili da nas posalju u novi baraz.
Ne znam sto se prepirete oko Velsa, pa oni imaju kvalifikacije stoljeca, njima se sve poslozilo, na nosiocu grupe nakupili bodove, onda i mi se okliznuli, oni imaju generaciju koju predvodi Bale, igrac Real Madrida, tako da ovaj rezultat nije cudan. Igraju tako kako igraju, cvrsti u odbrani, cekaju svoju priliku u to je to.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20631 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

DonEmir wrote:Ma nista, ne prestaje druga nego da se guraju provjereni amateri pjevac Hadzic i adzina jabuka Tino Sveno. Kad smo vec gownima da snjima utonemo do kraja :zzzz:
Reci nam, svega ti, ko ih sad gura, pa da jednom za sva vremena rijesimo i tu temu. Eto sad je drugi selektor, je li to i Mesa povezan sa Germanijom?
Ovako zvucis ko pokvaren gramofon, kad je vec tako, pojasni nam kako stoje stvari, da vidimo ko gura ovu dvojicu i dan danas.
Da se razumijemo, ne smatram ni ja da imaju mjesto u reprezentaciji, ali neka prica koja se vec godinama servira se poprilicno usmrdjela.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20632 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

JoseMujica wrote:de se držite play stationa živi bili :-)

nije stvarnost zovnut 11 najboljih pa derat sve redom već dumat noćima, rintat danima i ukomponovati ekipu

da se timovi vode tako ko što vi ovdje pišete pored Argentine, Brazila i Portugala ne bi se Svjetsko ni igralo
:thumbup:
Da nam je dvojica iz Reala, pa onda bar jedan iz Barce, pa dvojica-trojica iz Uniteda, Chelsea, Bayerna, Dortmunda, Juventusa....eto ga. Dream team :oops: :mrgreen:
I Roberto Carlos da ga ubacimo u napad po krilu :lol: :lol:
stari_rastafari

#20633 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by stari_rastafari »

Mirza007 wrote:
stari_rastafari wrote:
Mirza007 wrote:Ko bi u ovoj situaciji i sa ovim kadrom bio najbolje rjesenje za defanzivnog veznog?
(ko se misli zaj....... i navoditi TSS moze taj korak odmah preskociti)
Abecednim redom: Cocalic, Grahovac, Hadzic, Kolasinac, Zukanovic. Licno mislim da ce Mesa dati prednost Hadzicu. Kolasinac ce lijevo a Zuka na stopera a mozda i klupa.
Cocalic I Zukanovic mislim da u zivotu nisu odigrali ovu poziciju.
Od ovih ostalih mozda je Kolasinac ponajbolje rjesenje trenutno pa da Zukanovic ili Salihovic odigraju lijevog beka. Moguce I Grahovac pa da Kolasinac odigra na svojoj poziciji. Bojim se ovdje treme kod Grahovca, mlad, nema puno takvih utakmica u nogama a utakmica jako bitna.
Citam danas Hadzic kaze:"Ako dobijem priliku, dacu sve od sebe". Jok, nego ces dati 90%. Meni vala ne bi odigrao ni minute pa dao i 200%.
Coca je igrao zadnjeg veznog ;) Zuka koliko znam nije al mislim da moze igrati tu poziciju. Ja licno bih radije vidio Zuku na stoperu pored Spahe i Seu na lijevom beku a Grahovca kao zadnjeg veznog, mada koliko je to realno ne znam, s tim da je Grahovac novajlija.... Tako da sam haman pa siguran da cemo gledati Hadzica na toj poziciji...
perfekcionista1

#20634 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by perfekcionista1 »

cyprus wrote:Što se tiče Stojana... Nije mi jasno... Prošle godine se kukalo: što nema Štilića, pa što nema Štilića - fudbalera realno tek blago iznadprosječnog poljskog kluba... Sad kad se poziva Stojan - fudbaler jednog od 2-3 najjača (po sastavu možda i najjačeg) poljska kluba, to je sramota i nečuveno...

Nije nije kukao sto nema Stojana, lik je panjina nametljiva koja je preko medija pritiskala Mesu da ga pozove a i menadzer je okrenuo par brojeva da se to sredi, i evo ga konacno, nakon cuvene utakmice protiv Meksika brat istetoviranog ponovo u repki, a nijedna ne zasluzuju tu biti. Ne znam ko ih gura
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20635 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

perfekcionista1 wrote:
JoseMujica wrote:
Mi smo nosilac ove grupe i prema tome timovi protiv Izraela i Kipra treba da nam budu zagrijavanje, a mi još strahujemo na šta će to izaći :roll: :skoljka:
Pa logicno da moramo strahovati kad nas je suskavac u crno zavio prvo porazlom kuci od kipra a onda nas izrael deklasirao, i sad nemamo pravo ni na jedan kiks pa logicno da moramo strahovati, Mesa je pod velikim pritiskom, covjek se ne smije ni kad pobjedujemo a papketu sve smijesno cak i kad izgubi.
to su već vanfudbalska i proizvoljna šupljiranja...mene interesuju rezultati a ne kako se češljaju selektori

davno napisah nek donosi bobe pa neka ga napuca, izvadi na sred press konferencije i opali Slavicu u čelo što se mene tiče :D

Meši je 6 boba u naredne dvije ili ko da nismo ni mijenjali selektora
perfekcionista1

#20636 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Ma ti nemas pojma o fudbalu, cuj nije ga briga, porediti stanje kad si imao cist racun da se boris za evropsko i situaciju kad dodjes vaditi brod koji ne da tone vec je gotovo potonuo je bezobrazno. Znam ja da vi navijate potajno cak i da izgubimo kako bi vase bozanstvo sapralo svoj obraz koliko toliko i kako biste mogli reci da ni mesa nije nista bolji,
cyprus

#20637 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

perfekcionista1 wrote:
cyprus wrote:Što se tiče Stojana... Nije mi jasno... Prošle godine se kukalo: što nema Štilića, pa što nema Štilića - fudbalera realno tek blago iznadprosječnog poljskog kluba... Sad kad se poziva Stojan - fudbaler jednog od 2-3 najjača (po sastavu možda i najjačeg) poljska kluba, to je sramota i nečuveno...

Nije nije kukao sto nema Stojana, lik je panjina nametljiva koja je preko medija pritiskala Mesu da ga pozove a i menadzer je okrenuo par brojeva da se to sredi, i evo ga konacno, nakon cuvene utakmice protiv Meksika brat istetoviranog ponovo u repki, a nijedna ne zasluzuju tu biti. Ne znam ko ih gura
Još jednom - niđe veze... Kakva je to replika? Ja govorim kukalo se što nema Štilića prošle godine, pa zašto je sad problem kad se iz iste te lige, ali boljeg kluba pozove Vranješ? I ti meni repliciraš: niko nije kukao zbog Stojana :-) E svaka ti čast, kad si tako pametan...

I taman ti znaš da je lik panjina :-)
perfekcionista1

#20638 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Zato sto je taj panj dobio svoju priliku, igrao je par utakmica i pokazao se kao svjetska panjina. zasto bi opet dobio sansu, ne postaje nista mladji i talentovaniji.
insomnia78

#20639 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by insomnia78 »

Tomahawk11 wrote:
JoseMujica wrote:de se držite play stationa živi bili :-)

nije stvarnost zovnut 11 najboljih pa derat sve redom već dumat noćima, rintat danima i ukomponovati ekipu

da se timovi vode tako ko što vi ovdje pišete pored Argentine, Brazila i Portugala ne bi se Svjetsko ni igralo
:thumbup:
Da nam je dvojica iz Reala, pa onda bar jedan iz Barce, pa dvojica-trojica iz Uniteda, Chelsea, Bayerna, Dortmunda, Juventusa....eto ga. Dream team :oops: :mrgreen:
I Roberto Carlos da ga ubacimo u napad po krilu :lol: :lol:
Jebo Carlosa, treba zvati ovog gospodina
Image
cyprus

#20640 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

perfekcionista1 wrote:Zato sto je taj panj dobio svoju priliku, igrao je par utakmica i pokazao se kao svjetska panjina. zasto bi opet dobio sansu, ne postaje nista mladji i talentovaniji.
:lol: :lol:

A Štilić je pokazao nešto, i za razliku od Vranješa postaje mlađi i talentovaniji...

I ja sam budala što išta pišem, kad je tema postala poligon za trolanje vitaša i ovog perfekcioniste :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#20641 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

perfekcionista1 wrote:

Ma ja jebe ih malo ime po tvojim kriterijumima....ti bi bio najsretniji da je to sve jednonacionalno...pa onda mjesec i zvijezdu na zeleni dres i ajmooooo....e cuna u po somuna sto ces gledati taj film!!!
perfekcionista1

#20642 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

cyprus wrote:
perfekcionista1 wrote:Zato sto je taj panj dobio svoju priliku, igrao je par utakmica i pokazao se kao svjetska panjina. zasto bi opet dobio sansu, ne postaje nista mladji i talentovaniji.
:lol: :lol:

A Štilić je pokazao nešto, i za razliku od Vranješa postaje mlađi i talentovaniji...

I ja sam budala što išta pišem, kad je tema postala poligon za trolanje vitaša i ovog perfekcioniste :-)
pokazao je vise od nejga, u istoj tog ligi je proglasen najboljim igracem, a sto se tice ovog panja

perfekcionista1

#20643 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Kako je Vranjes ginuo proslu tekmu protiv Belgije a i ranije u par navrata, npr protiv Grcke, tacno bi volio da vise niko ne gine onako za dres. Cuj ginu za dres, dobro vam je Ibisevic rekao, nema tu ginem za dres, tu se vecina bori za sebe jer zna da ako odigra lose ispada iz ekipe a igrati za repku znaci licnu promociju. Ne ginu mnogi od njih jer im je stalo do BiH, vec za svoju korist. Koja je to smijurija da neko gine za dres Bih a istetovira samo jedan entitet, i to onaj genocidni. :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#20644 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

perfekcionista1 wrote:Kako je Vranjes ginuo proslu tekmu protiv Belgije a i ranije u par navrata, npr protiv Grcke, tacno bi volio da vise niko ne gine onako za dres. Cuj ginu za dres, dobro vam je Ibisevic rekao, nema tu ginem za dres, tu se vecina bori za sebe jer zna da ako odigra lose ispada iz ekipe a igrati za repku znaci licnu promociju. Ne ginu mnogi od njih jer im je stalo do BiH, vec za svoju korist. Koja je to smijurija da neko gine za dres Bih a istetovira samo jedan entitet, i to onaj genocidni. :roll:
I ja bih volio kad ne bi bilo takvih navijaca ali i ljudi ali jebi ga ne psotoji idealno.....
perfekcionista1

#20645 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

"Prvo, sve što kažem je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu", počeo je Ibišević.

"Ne znam iz kojih je razloga Ognjen to uradio, ali potpuno razumijem reakciju navijača. To što je uradio velika je uvreda za navijače, za BiH. Vranješ je objeručke prihvaćen u reprezentaciji, kao i svi mi. Prihvatili smo ga svi, pogotovo navijači. Reprezentacija mu je sve dala, kao ostalima. Ne znam da li je to uradio iz gluposti, kako je rekao ili iz nekih drugih razloga, ali to nije u redu", istakao je napadač "zmajeva".

Upravu si Ibisevicu, ovi ocigledno ne vole drzavu, svejedno im makar neko zapalio nasu zastavu, rekli bi bas me briga politika me ne zanima. :run:

"Sve je to u redu. Obevaza svakom igraču u svakom klubu je da se boriš. Uostalom za to smo i plaćeni. To nema veze s ljubavi prema klubu i dresu. Ako se šetaš onda te trener izvadi. Tako to ide. U reprezentaciji se ljubav iskazuje na drugi način. Tetovaža to nije sigurno. Ne može se sada prozivati navijače. Oni su povrijeđeni jer bodre svakog od nas. Koliko god bio šok i skanda, najvažnije je da smo pobijedili", rekao je Ibišević.

http://mondo.ba/a577107/Sport/Fudbal/Ve ... e-BiH.html
Stargate Punk

#20646 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Stargate Punk »

U potpunosti se slazem sa perfekcionistom.
Da su Modric, Rakitic i par drugih Hrvata iz Bosne htjeli igrati za BiH bili bi prihvaceni od mene i od vecine navijaca a isto tako Subotic i par Bosanskih Srba.
Reprezentacija treba da bude najbolji tim koja drzava ima a ne salter za socijalu.
Stariji Vranjes nije ni za sto. Mladji je prespor da bude bek, nizak i slab u zraku da bude centralni i jednostavno zauzima mjesto mladjim i taletovanijim.

Vranjes, Vranjes, Hadzic (ovaj iz Austrije), Stilic, Djuric i Zec nemaju tu sta da traze. Medunjanin i Hajrovic isto tako ne bi bili na mom spisku jer neigraju vec dugo. TSS bi bio pozvan jer kad je igrao nije igrao lose.
Milosevicu i Hodzicu (Dinamo) dati sansu a isto imati u vidu jos par drugih igraca kao Ancic, Vrancic, Grahovac, Cocalic, Cimirot.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20647 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Cuj Hodzicu dati sansu.....onom Hodzicu iz Dinama?! Pa momak odusevljava ove sezone, naravno da mu treba dati sansu! Ako nastavi kako je poceo, on je nasa buducnost u napadu :thumbup:
trcicu trceci

#20648 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

Hrvatska liga je karina, dok predje u ozbiljniji klub, tek onda
Tomahawk11
Globalni moderator

#20649 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

trcicu trceci wrote:Hrvatska liga je karina, dok predje u ozbiljniji klub, tek onda
Nek je, jesi li vidio kakve spektakularne golove daje?!
Bolji je od Zeca, sigurno. A i mladji. Sto ne bi dobio priliku?
mO k3

#20650 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mO k3 »

trcicu trceci wrote:Hrvatska liga je karina, dok predje u ozbiljniji klub, tek onda
pa da, zato imamo gomilu vrhunskih igraca koji cekaju samo na poziv iz repke.. ja grdne rane sta nas ceka sljedecih 10 godina
Post Reply