"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#20626 Re: "Majstori" parkiranja
Ma pretjeralo se kao i uvijek... a mojim godinama je kazu sve opasno.... 
-
kakavdanakneiskustvu
#20627 Re: "Majstori" parkiranja
Ne, ne, ne! Kad se ide na džumu, onda se ima pravo kršiti zakon i parkirati gdje ti je volja. Kad s ide na posao, onda se zakon mora striktno poštovati. Dakle, zavisi od prioriteta.[/quote]Laplace wrote:Čisto sumnjam, mislim nisam dosad čuo za takav slučaj, da je policija nekog kaznila, jer je obišao vozilo u mirovanju na punoj liniji.Tomahawk11 wrote:Ja sam prekršila zakon da spasim sebe od rulje čiji sam i sama dio postala, sklonim se na prvo mjesto i ponovo zovem policiju da dočaram haos i pitam gdje su više.dobar osjecaj wrote: Čekala? Ok, moguće da je bila špica iz suprotnog smjera, nećeš glavu u torbu i preko pune, u krivinu.
Zato gledaš da ocijeniš da nećeš ugroziti ni sebe niti drugoe učesnike u saobraćaju i obiđeš.
Svi bi mi identično postupili, bezveze natezanje na ovoj temi.
Zakon, zakon, zakon....valjda ima nešto po logici stvari što se može uraditi kao izuzetak mimo zakona, u vandrednim okolnostima.
da,bas tako
-
vauvau
#20628 Re: "Majstori" parkiranja
Svaka čast. Ovdje svi samo kukaju i fotkaju, niko nema muda da nešto poduzme. Ili poštuj zakon i budi principijelan ili učini nešto u svezi s tim.Seawolf wrote:Zbog čega bi policija trebala kazniti traktoristu, koji se kreće cestom kojom je dopušteno kretanje traktora, svojom saobraćajnom trakom, maksimalnom brzinom kojom se to vozilo može kretati?mk ultra wrote:...
niko se ne upita gdje je policija da kazni traktoristu ...
Koji vam je više ... Mislite svi da vam se drugi trebaju sklanjati sa ceste ...
Ako imaš muda, daj gas i pretekni ga preko pune linije, spreman da trpiš poslijedice, jer kršiš zakon ... ako ne, vozi iza njega i čekaj isprekidanu liniju.
Onome smetaju raštimana svjetla pa fotka i postavlja na forum, umjesto da preuzme odgovornost i inicijativu i polupa farove ako mu smetaju.
Ne, sve sami demaGogi i pič*ice.
-
condy
#20629 Re: "Majstori" parkiranja
Slazem se, policija na cesti je cesto primjer kako ne treba voziti, preticu na punoj bez rotacije, parkiraju se na trotoar i onda druge zaustavljaju i kaznjavaju...s tim da pravdu ne mozes uzeti u svoje ruke, i krsiti propise iz bilo kojih razloga osim ako te dovodi drugi u direktnu opasnost. Na punoj liniji se ne pretice, sacekas malo isprekidanu i preteknes kamion. Ako vec ne mozes cekati predji kamion koji ide jako sporo kao i traktor ali ako platis kaznu za to onda nemoj se zaliti. Da li je trebao kazniti i vozaca kamiona mozda jest mozda nije ali svako odgovara za sebe.Laplace wrote:Loše je kad dozvoliš kamionu da se toliko pretovari da ne može ići uzbrdo brže od 10 km/h, a kažnjavaš one koji ga obilaze. To ne šalje ispravnu poruku vozačima koji su kažnjeni. Da bi kazna dala odgovarajući efekat, mora iti pravedna i moraju biti kažnjeni svi koji su prekršili zakon.condy wrote:Rade svoj posao pišu naloge
Nije loša stvar kad te policija kazni, ne šalim se, a nije ni smak svijeta. Preventivno to djeluje, nije ljudima toliko ni do novca već je povređen neki njihov ego, " đe ćeš mene zvanog Hamiltona kaznit ".Samo znam, gdje god da se boje murije, a boje se je vani pravo, većina vozi jako pažljivo, i vremenom takav način vožnje postaje uobičajen i onda ti i ne treba murija....vani nemaš radara na svakom ćošku, kao ni pumpi
, nema murije na svakom ćošku, al braco kad te jednom kazne, zaboravi na ovih naših 50-100 KM, 200 eura u De je kazna za korištenje mobitela u vožnji, usput Gorane
Kamion je obavezan da se sklanja i da ne vuče za sobom kolonu. Takođe, pri utovaru ej obavezan da se pridržava propisane nosivosti, pri kojoj bi mogao da se kreće normalnom brzinom, odnosno u okviru ograničenja +/- tolerancije.
Dozvoljavanjem kamionima da nekažnjeno stvaraju kolone i usporavaju saobraćaj i kažnjavanjem ljudi koji se ne žele pržiti na 35+°C i pregrijavati motor u prvom (ili eventualno drugom) stepenu prenosa šalje jasnu poruku da kazna služi punjenju budžeta a ne uređivanju saobraćaja. Pri tome otvaraš vrata teoriji zavjere po kojoj su policajci uvezani sa prevoznicima.
- nepass1
#20630 Re: "Majstori" parkiranja
Kako sam slatko preskocioTravnički Noćni Šetač wrote:Ne mogu da vjerujem da sam.propustio diskusiju puna linija , obilazenje ili preticanje i traktori dodatno....
Ostario sam izgleda i ja... refleksi na teme nula bodova...
- Travnički Noćni Šetač
#20631 Re: "Majstori" parkiranja
hm.. ja ne vidi da si ti odmakeo dalje od demagoga... i ti na forumu pišeš o drugima koji postavljaju slike.... evo ja sam taj koji je postavio sliku raštimanih farova... hajd eto poslusaj sam sebe , ne budi demagog i pič*ica nego budi principijelan , stani iza svojih riječi i uradi nešto po tom pitanju osim piskaranja po forumu...vauvau wrote:Svaka čast. Ovdje svi samo kukaju i fotkaju, niko nema muda da nešto poduzme. Ili poštuj zakon i budi principijelan ili učini nešto u svezi s tim.
Onome smetaju raštimana svjetla pa fotka i postavlja na forum, umjesto da preuzme odgovornost i inicijativu i polupa farove ako mu smetaju.
Ili se malo skontaj i malo više budi kulturan prema ljudima ovdje... Bilo bi lijepo za promjenu...
- Bakir1
#20632 Re: "Majstori" parkiranja
Snjure....
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#20633 Re: "Majstori" parkiranja
I zavrsi u PU na ispitivanjuvauvau wrote: Svaka čast. Ovdje svi samo kukaju i fotkaju, niko nema muda da nešto poduzme. Ili poštuj zakon i budi principijelan ili učini nešto u svezi s tim.
Ne moze pojedinac uzimati policijski posao u ruke
Svaki put kad vidim nekoga ko cini ozbiljan prekrsaj na magistralnoj cesti ja zovnem 122. To je moja duznost, svađe i razbijanje farova nisu.
I u pravu je Seawolf oko traktora, ali koliko si puta na nasoj cesti vidio aktivno zuto rotaciono svjetlo na traktoru dok ide cestom. Ja samo na ViK bagerima.
-
vauvau
#20634 Re: "Majstori" parkiranja
Ja poduzmem. Kao prvo ne fotkam dok upravljam automobilom. Raštimana svjetla mi ne smetaju, jer su mi svi retrači s automatskim samozatamnjenjem. Ako mi smeta u tolikoj mjeri da ometa moju vožnju, zaustavim se i skrenem pažnju vozaču da su mu svjetla raštimana i zamolim ga da spusti snop svjetala. Mada to mi se desilo jednom u vožnji, obično navučem stražnju roletnu.Travnički Noćni Šetač wrote:hm.. ja ne vidi da si ti odmakeo dalje od demagoga... i ti na forumu pišeš o drugima koji postavljaju slike.... evo ja sam taj koji je postavio sliku raštimanih farova... hajd eto poslusaj sam sebe , ne budi demagog i pič*ica nego budi principijelan , stani iza svojih riječi i uradi nešto po tom pitanju osim piskaranja po forumu...vauvau wrote:Svaka čast. Ovdje svi samo kukaju i fotkaju, niko nema muda da nešto poduzme. Ili poštuj zakon i budi principijelan ili učini nešto u svezi s tim.
Ili se malo skontaj i malo više budi kulturan prema ljudima ovdje... Bilo bi lijepo za promjenu...
Ne pada mi na pamet da u vožnji vadim mobilni iz sakoa sa stražnjeg sjedišta i stavljam to na forum. To je odlika nemoćnih i slabih. Mi smo ih u mahali nekad zvali plačipič*e, uvijek bi trčali kući zvali tatu i mamu.
Izgleda da neki nikad ne odrastu.
- Travnički Noćni Šetač
#20635 Re: "Majstori" parkiranja
Ja ne koristim mobitel snimam dash camerom... nemam "retrače" ali imam samozatamnjujuće retovizore na autu koji nemaju svrhu kad mi auto ili motor dolazi u susret... A iskreno volio bih vidjeti kako i na koji način nekoga zaustaviš i skreneš mu pažnju na njegovu grešku.... Bez obzira u kojoj državi to uradiš... to se inače kažnjava kao blokiranje prometa i sprečavanje slobodnog kretanja što je Ustavno pravo svakog čovjeka... a prekršaje rješava policija...
...
Ja sam ovdje na forumu vjerujem već poznat kao osoba koja ne podržava kršenje zakona... tako da jesam i protiv mobitela i protiv prelaska preko pune linije i svašta nešto... Ali vjeruj mi da koliko god neko griješi nema šanse da ga zaustaviš onako kako opisuješ...
...
I ja sam rastao u mahali... ali sam već tada shvatio da ne valja sve ljude trpati u isti koš i vrijeđati bez razloga...
...
Ja sam ovdje na forumu vjerujem već poznat kao osoba koja ne podržava kršenje zakona... tako da jesam i protiv mobitela i protiv prelaska preko pune linije i svašta nešto... Ali vjeruj mi da koliko god neko griješi nema šanse da ga zaustaviš onako kako opisuješ...
...
I ja sam rastao u mahali... ali sam već tada shvatio da ne valja sve ljude trpati u isti koš i vrijeđati bez razloga...
-
vauvau
#20636 Re: "Majstori" parkiranja
A ti si se možda prepoznao u onom fotkanju, to se odnosilo na drugog momka, on je izvadio mobilni u vožnji da fotka raštimana svjetla pa postavio ovdje. Slika druge prekršitelje i istovremeno ne vidi sebe kako pravi prekršaj.Travnički Noćni Šetač wrote:Ja ne koristim mobitel snimam dash camerom... nemam "retrače" ali imam samozatamnjujuće retovizore na autu koji nemaju svrhu kad mi auto ili motor dolazi u susret... A iskreno volio bih vidjeti kako i na koji način nekoga zaustaviš i skreneš mu pažnju na njegovu grešku.... Bez obzira u kojoj državi to uradiš... to se inače kažnjava kao blokiranje prometa i sprečavanje slobodnog kretanja što je Ustavno pravo svakog čovjeka... a prekršaje rješava policija...
...
...
U svezi sa zaustavljanjem, to je zgodno uraditi na naplatnim postajama na autocesti, mada ima i drugih, sasvim legalnih načina da se nekog zaustavi.
- Travnički Noćni Šetač
#20637 Re: "Majstori" parkiranja
Pokušao sam ti dati poentu da kad kažeš: " sve sami demaGogi i pič*ice " , da to nije najbolji način za komunikaciju za forumu, jer uključuje upravo kako si i napisao: sve učesnike na forumu...
...
Hajmo dalje, pogrešna tema za ovo admin nas je do sada već trebao ozbiljno upozoriti...
...
Hajmo dalje, pogrešna tema za ovo admin nas je do sada već trebao ozbiljno upozoriti...
- Travnički Noćni Šetač
-
tempuser
#20640 Re: "Majstori" parkiranja
Reci nam veliki preuzimacu odogvornosti gdje je groblje tih sto si ih tako neustrasiv i principjelan polupao. Eto imas sansu da se izdignes iznad svih i dokazes da nisi jedan od neustasivih forumskih palamudologa.vauvau wrote:
Svaka čast. Ovdje svi samo kukaju i fotkaju, niko nema muda da nešto poduzme. Ili poštuj zakon i budi principijelan ili učini nešto u svezi s tim.
-
tempuser
#20641 Re: "Majstori" parkiranja
Ja odavno nesto smijesnije nisam procitao.vauvau wrote:zaustavim se i skrenem pažnju vozaču da su mu svjetla raštimana i zamolim ga da spusti snop svjetala.
Sve i da se zaustavis , sto je malo vjeroJatno, procenat koji ce pored tebe proci kao da te nema se krece izmedju 99,9998 i 99,9999%.
Last edited by tempuser on 23/08/2018 23:13, edited 1 time in total.
-
tempuser
#20642 Re: "Majstori" parkiranja
Tebe danas bas nesto nosa...vauvau wrote:mada ima i drugih, sasvim legalnih načina da se nekog zaustavi.
-
Throttle
#20643 Re: "Majstori" parkiranja
Stavis li reflektivni prsluk kad ih zaustavljas nasred ceste
-
tempuser
#20644 Re: "Majstori" parkiranja
Taj rad...Throttle wrote:Stavis li reflektivni prsluk kad ih zaustavljas nasred ceste
- Laplace
#20645 Re: "Majstori" parkiranja
Nije stvar u tome šta ću ja uraditi, hoću li biti kažnjen i hoće li on biti kažnjen. Stvar je u tome šta se kaznama želi postići i šta se stvarno postiže. Analizira li neko to?condy wrote: Slazem se, policija na cesti je cesto primjer kako ne treba voziti, preticu na punoj bez rotacije, parkiraju se na trotoar i onda druge zaustavljaju i kaznjavaju...s tim da pravdu ne mozes uzeti u svoje ruke, i krsiti propise iz bilo kojih razloga osim ako te dovodi drugi u direktnu opasnost. Na punoj liniji se ne pretice, sacekas malo isprekidanu i preteknes kamion. Ako vec ne mozes cekati predji kamion koji ide jako sporo kao i traktor ali ako platis kaznu za to onda nemoj se zaliti. Da li je trebao kazniti i vozaca kamiona mozda jest mozda nije ali svako odgovara za sebe.
Da li je neko analizirao koliko se nesreća sa poginulima desilo tokom preticanja vozila koje se kreće debelo ispod ograničenja?
Da li je neko analizirao pretovarene kamione dok nam željeznice propadaju?
Da li je neko analizirao rad auto škole, čijim kandidatima poslije polaganja i ne padne na pamet da se može voziti i brže od 30 km/h (ne računajući onu manjinu koji, poslije svih tih časova peglanja brzinama 10-30 sjednu u svoj auto i voze kao pas pušten sa lanca)?
Najmanji je problem u tome što ću ja krenuti četiri sata ranije da bih na vrijeme stigao na destinaciju udaljenu pola sata vožnje.
- amar1994
#20646 Re: "Majstori" parkiranja
ma ovo je lesh bio , u takvim uslovima je isao do 40tempuser wrote: Ja sam 4 mj vozio 5,0 V10 TDI i max sto je trosio sa pedalom do poda (slizbeno gorivo) u “S” je bilo malo manje od 27 lit
-
tempuser
#20647 Re: "Majstori" parkiranja
To je davno predjeno gradivo, zeljeznica je drzavna firma iz koje treba da se krade i iznosi, a kamioni su privatni u vlasnistvu ljudi iz vlasti ili bliskih vlasti.Laplace wrote:
-
condy
#20648 Re: "Majstori" parkiranja
Ti mislis da kad vozac ostane bez vozacke zbog preticanja na punoj liniji, da ce nakon sto mu se vrati ponovo isto raditi ?Laplace wrote:Nije stvar u tome šta ću ja uraditi, hoću li biti kažnjen i hoće li on biti kažnjen. Stvar je u tome šta se kaznama želi postići i šta se stvarno postiže. Analizira li neko to?condy wrote: Slazem se, policija na cesti je cesto primjer kako ne treba voziti, preticu na punoj bez rotacije, parkiraju se na trotoar i onda druge zaustavljaju i kaznjavaju...s tim da pravdu ne mozes uzeti u svoje ruke, i krsiti propise iz bilo kojih razloga osim ako te dovodi drugi u direktnu opasnost. Na punoj liniji se ne pretice, sacekas malo isprekidanu i preteknes kamion. Ako vec ne mozes cekati predji kamion koji ide jako sporo kao i traktor ali ako platis kaznu za to onda nemoj se zaliti. Da li je trebao kazniti i vozaca kamiona mozda jest mozda nije ali svako odgovara za sebe.
Da li je neko analizirao koliko se nesreća sa poginulima desilo tokom preticanja vozila koje se kreće debelo ispod ograničenja?
Da li je neko analizirao rad auto škole, čijim kandidatima poslije polaganja i ne padne na pamet da se može voziti i brže od 30 km/h (ne računajući onu manjinu koji, poslije svih tih časova peglanja brzinama 10-30 sjednu u svoj auto i voze kao pas pušten sa lanca)?
Najmanji je problem u tome što ću ja krenuti četiri sata ranije da bih na vrijeme stigao na destinaciju udaljenu pola sata vožnje.
Ja mislim da vecina kad ostane bez vozacke, jako pazi u buduce kako vozi osim kretena.
Svrha kaznjavanja je da budes sankcionisan za prekrsaj i da u buduce ne pretices na punoj, da ne jurcas i sl. Ne govorim direktno tebi...na radiju sam slusao da je u ZDK dosta smanjen broj prometnih nezgoda kako je vise radarakih kontrola...definitivno se vozi dosta sporije. To je dobro. A jos bi bolje bilo da imamo bolje i brze ceste.
Moja logika je sto si vise obazriv i pazljiv za volan, i sto vise vozis po propisu, da ce biti sigurnija voznja. Ostalo na sto ne mogu uticat, hebiga al me i ne interesuje...ja znam da necu nikom nasteti za volanom al kakvih krkana vidim da ima i sta vidis sve na internetu...ma samo kaznjavaj i deri ih!
- Raigor Stonehoof
#20649 Re: "Majstori" parkiranja
šta kaže, retrači

- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#20650 Re: "Majstori" parkiranja
Svako malo druga osoba piše sa ovog "vauvau" profilaRaigor Stonehoof wrote:šta kaže, retrači![]()
![]()
![]()
![]()