Demokratska fronta Željko Komšić
- tandmand
#20626 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cuj, manjinska vlada u kojoj ce se nalaziti "legitimni" predstavnici. Kako to? 
-
almir90
#20627 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bakira boli briga za Bošnjake, ovo mu je posljednji mandat, i više se ne može kandidovati za predsjedništvo, da li će nakon ovog mandata u penziju, ostaje pred nama da vidimo. Samo se nadam da neće više biti Izetbegovića da nas vode, mada me brine kakva će nam dalje bagra doći.
Dobro je da Komšić ne popušta, mi ionako patimo dvadeset i kusur godina, pa još koje vrijeme nam i neće puno značiti.
Ako ništa, makar Dragana i Bakira hebe u mozak.
Dobro je da Komšić ne popušta, mi ionako patimo dvadeset i kusur godina, pa još koje vrijeme nam i neće puno značiti.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20628 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dragana ne, Draganu odgovara savršeno vakum situacija, stagnacija i upitnik nad BIH. Koga jebe je baš nas građane BIH.almir90 wrote:Dobro je da Komšić ne popušta, mi ionako patimo dvadeset i kusur godina, pa još koje vrijeme nam i neće puno značiti.Ako ništa, makar Dragana i Bakira hebe u mozak.
- It_is_a_Leclerc
#20629 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo polako... Sutra će se HDZ sjetiti da bi i oni mogli jedno ministarstvo međusobno "dogovoriti" sa DF-om 
-
almir90
#20630 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
KatarinaKosaca wrote:
Dragana ne, Draganu odgovara savršeno vakum situacija, stagnacija i upitnik nad BIH. Koga jebe je baš nas građane BIH.
Ma nije ni Draganu svejedno, daleko od toga. Čovjek se bori da se vlast formira, da se pođe krasti, ipak četiri godine bez vlasti, nije malo, ne možeš očekivati da se čovjek zadovolji sa samo "bijednih" 5-6 000 KM.
- KatarinaKosaca
#20631 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, Draganovi ciljevi su treći odnosno potpuno slabljenje države i anarhija da se to što bezbolnije uradi, a zatim pripajanje Hrvatskoj i nestanak BIH u današnjim granicama. Ne budi naivan. Nije njemu do 5 milja, pa to ima u malom desnom džepu.almir90 wrote:KatarinaKosaca wrote:
Dragana ne, Draganu odgovara savršeno vakum situacija, stagnacija i upitnik nad BIH. Koga jebe je baš nas građane BIH.
Ma nije ni Draganu svejedno, daleko od toga. Čovjek se bori da se vlast formira, da se pođe krasti, ipak četiri godine bez vlasti, nije malo, ne možeš očekivati da se čovjek zadovolji sa samo "bijednih" 5-6 000 KM.
- JohnnyS
#20632 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako mislite da HDZ i SDA ne smiju u manjinsku vladu koju bi podržao DF jer nemaju na koga svaliti krivicu, bojim se da se varate. S obzirom da sve odluke i zakoni koji padnu u parlamentu, past će zbog DF-a, opet se mogu vaditi na nekoga. "Mi smo htjeli, ali DF nije dao". Ipak stožerne stranke imaju tradiciju manipulacije pukom i zakulisnih igara dulju od dva desetljeća.
- KatarinaKosaca
#20633 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nadati se ipak, da DF neće blokirati zakone koji idu u korist građana ove zemlje, a ne partijskih poslušnika. SDA jeste blokirala SDP u tom smislu, ali ruku na srce i SDP je nastojao provući sve zakone za legalizaciju svoje pljačke i amnestiju svojih pljačkaša. Za sav kriminal koji su počinili i kao opozicija i kao pozicija.JohnnyS wrote:Ako mislite da HDZ i SDA ne smiju u manjinsku vladu koju bi podržao DF jer nemaju na koga svaliti krivicu, bojim se da se varate. S obzirom da sve odluke i zakoni koji padnu u parlamentu, past će zbog DF-a, opet se mogu vaditi na nekoga. "Mi smo htjeli, ali DF nije dao". Ipak stožerne stranke imaju tradiciju manipulacije pukom i zakulisnih igara dulju od dva desetljeća.
- Altsa
#20634 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bolje izaci nego da ga guze ridobradi i tovar iz mostaradpjokala26 wrote:It_is_a_Leclerc wrote:I moj isto !Altsa wrote:Zeljko uradio si ono sto bi i ja, izasao i poslao ih u 3pm. Znaci opravdao si moj glas koji sam ti dao na izborima. Sada je do ridobradog kriminalca da se vadi kako zna i umije ali prije toga nek kupi vazelin zbog krimosa iz adz-a.
Ponosan sam na Željka Komšića, Emira Suljagića i DF, što su pokazali državnički stav.![]()
ponosan na pobjegulju? salis se???
- Altsa
#20635 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja se nadam da hoce uz pomoc sdp-a i sbb-aKatarinaKosaca wrote:Nadati se ipak, da DF neće blokirati zakone koji idu u korist građana ove zemlje, a ne partijskih poslušnika. SDA jeste blokirala SDP u tom smislu, ali ruku na srce i SDP je nastojao provući sve zakone za legalizaciju svoje pljačke i amnestiju svojih pljačkaša. Za sav kriminal koji su počinili i kao opozicija i kao pozicija.JohnnyS wrote:Ako mislite da HDZ i SDA ne smiju u manjinsku vladu koju bi podržao DF jer nemaju na koga svaliti krivicu, bojim se da se varate. S obzirom da sve odluke i zakoni koji padnu u parlamentu, past će zbog DF-a, opet se mogu vaditi na nekoga. "Mi smo htjeli, ali DF nije dao". Ipak stožerne stranke imaju tradiciju manipulacije pukom i zakulisnih igara dulju od dva desetljeća.
-
almir90
#20636 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja i dalje vjerujem da ipak sve u novcu. Pripajanje Hrvatskoj mu ne igra ulogu. Jer, šta će Dragan biti u Hrvatskoj? Neće sigurno biti ono što je danas u BiH, tj. vođa Hrvatskog naroda. Priča o novim podjelama se vrti haman pa od 2000., da se radi o tome da Dragan želi samostalnu Republiku Herceg-Bosnu, onda bih i mogao nekako prožvakati to, jer bi vjerovatno on bio na čelu te "države", ovako da se spoji sa Hrvatskom, gubi svoju vrhovnu moć. Da li to njegovi glasači žele, pa moguće je da žele, ali Dragan lično sumnjam. Jer, do sada bi uradio nekakav korak, ne bi samo pričao priče, baš kao i Mile. Previše se odužila "samo priča", nema djela ni jednog ni na vidiku. Ali, i dalje držim sve sa rezervom, ni sam nisam siguran u ovo što sam napisao, već je to neko moje trenutno viđenje situacije.KatarinaKosaca wrote: Ne, Draganovi ciljevi su treći odnosno potpuno slabljenje države i anarhija da se to što bezbolnije uradi, a zatim pripajanje Hrvatskoj i nestanak BIH u današnjim granicama. Ne budi naivan. Nije njemu do 5 milja, pa to ima u malom desnom džepu.
- JThomas
#20637 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
u velikoj ili većoj hrvatskoj dragana zatvaraju u roku 6 mjeseci, i to mu optimistično dajem. njemu je ovako sjajno. još bi mu bolje bilo da dobije treći, ali i ovako je on dovoljno blizu neograničenom satrapu svih hrvata u bih.
- JohnnyS
#20638 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
KatarinaKosaca wrote:Nadati se ipak, da DF neće blokirati zakone koji idu u korist građana ove zemlje, a ne partijskih poslušnika. SDA jeste blokirala SDP u tom smislu, ali ruku na srce i SDP je nastojao provući sve zakone za legalizaciju svoje pljačke i amnestiju svojih pljačkaša. Za sav kriminal koji su počinili i kao opozicija i kao pozicija.JohnnyS wrote:Ako mislite da HDZ i SDA ne smiju u manjinsku vladu koju bi podržao DF jer nemaju na koga svaliti krivicu, bojim se da se varate. S obzirom da sve odluke i zakoni koji padnu u parlamentu, past će zbog DF-a, opet se mogu vaditi na nekoga. "Mi smo htjeli, ali DF nije dao". Ipak stožerne stranke imaju tradiciju manipulacije pukom i zakulisnih igara dulju od dva desetljeća.
Cijenim optimizam kojeg imaš, pa misliš da će birači znati raspoznati koji su zakoni bili u interesu BiH, a koji ne. Ja sam ipak skloniji da će im SDA i HDZ servirati priču da su zakoni koje je DF blokirao ključni pa smo zato tu gdje jesmo. A birači će pojesti servirano i još će tražiti repete.
- KatarinaKosaca
#20639 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja, itekako vidim djela.. Uz punu pomoć SDA-SDP koji nisu željeli zlo ovoj zemlji možda i raspad, ali jesu preokupirani vlastitom pljačkom propustili vrijeme, prilike i načine za entabliranje države kao neupitne činjenice što lobiranjem vani, što ekonomskim jačanjem. Kako Dragan tako i Dodik su to jako dobro iskoristili i ja probosanske snage vidim slabije nego ikad, a BIH kao državu klimaviju kao nikad.almir90 wrote:Ja i dalje vjerujem da ipak sve u novcu. Pripajanje Hrvatskoj mu ne igra ulogu. Jer, šta će Dragan biti u Hrvatskoj? Neće sigurno biti ono što je danas u BiH, tj. vođa Hrvatskog naroda. Priča o novim podjelama se vrti haman pa od 2000., da se radi o tome da Dragan želi samostalnu Republiku Herceg-Bosnu, onda bih i mogao nekako prožvakati to, jer bi vjerovatno on bio na čelu te "države", ovako da se spoji sa Hrvatskom, gubi svoju vrhovnu moć. Da li to njegovi glasači žele, pa moguće je da žele, ali Dragan lično sumnjam. Jer, do sada bi uradio nekakav korak, ne bi samo pričao priče, baš kao i Mile. Previše se odužila "samo priča", nema djela ni jednog ni na vidiku. Ali, i dalje držim sve sa rezervom, ni sam nisam siguran u ovo što sam napisao, već je to neko moje trenutno viđenje situacije.
-
vade_mecum
#20640 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kakvo crno pripajanje hrvatskoj. hrvatska ne moze da izadje na kraj sa svojom sirotinjom, a kamoli da prima novu.almir90 wrote:Ja i dalje vjerujem da ipak sve u novcu. Pripajanje Hrvatskoj mu ne igra ulogu. Jer, šta će Dragan biti u Hrvatskoj? Neće sigurno biti ono što je danas u BiH, tj. vođa Hrvatskog naroda. Priča o novim podjelama se vrti haman pa od 2000., da se radi o tome da Dragan želi samostalnu Republiku Herceg-Bosnu, onda bih i mogao nekako prožvakati to, jer bi vjerovatno on bio na čelu te "države", ovako da se spoji sa Hrvatskom, gubi svoju vrhovnu moć. Da li to njegovi glasači žele, pa moguće je da žele, ali Dragan lično sumnjam. Jer, do sada bi uradio nekakav korak, ne bi samo pričao priče, baš kao i Mile. Previše se odužila "samo priča", nema djela ni jednog ni na vidiku. Ali, i dalje držim sve sa rezervom, ni sam nisam siguran u ovo što sam napisao, već je to neko moje trenutno viđenje situacije.KatarinaKosaca wrote: Ne, Draganovi ciljevi su treći odnosno potpuno slabljenje države i anarhija da se to što bezbolnije uradi, a zatim pripajanje Hrvatskoj i nestanak BIH u današnjim granicama. Ne budi naivan. Nije njemu do 5 milja, pa to ima u malom desnom džepu.
- KatarinaKosaca
#20641 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma, jok, odbiće ih ako MZ zatvori oči i pristane na rastakanje.
Reći će Karamarko, ne hvala, mi vas nećemo..
-
StupskaBitanga
#20642 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
šapatom pade
-
almir90
#20643 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pročitaj sve pa citiraj.vade_mecum wrote: kakvo crno pripajanje hrvatskoj. hrvatska ne moze da izadje na kraj sa svojom sirotinjom, a kamoli da prima novu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#20644 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Onaj koji sa puno puno vise radosti ulazi u koaliciju sa strankom koja je razgradjivala, rusila BiH prije 20 godina a i dan danas to pokusava samo drugim sredstvima nego sa strankom na cijem celu je covjek koji je stao u odbranu sveg tog je potpuno isti kao i ovaj koji je rusio. Dakle od danas za mene vise nema razlike izmedju SDA i HDZ-a. Ja mislim da si i rahmetli Alija okrece u kaburu sta mu radi stranka i sin na celu te stranke. Pale su sve maske doduse poodavno ali danas bas onako da bi slijepac vidio. SDA je od danas stranka koja zajedno sa HDZ-om razjebava F BiH a kad im dodamo jos i SNSD eto ekipe za razjebanje komletne BiH. Nikad nisam mogao ni pomisliti dok sam nosao pusku od 92-96 da ce mi SDS postati simaticniji os SDA a u ovom trenutku to jeste!!!!!GoldenSpoon wrote:u potpunosti je jasno da su bakir izetbegovic i SDA najveci neprijatelji Bosne i Hercegovine....
-
vade_mecum
#20645 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
scenarij je malo reci smijesan, a Karamarko bi se zadnji pitao u tom slucaju sta hoce i sta zeli. uostalom, sta bi bilo sa hrvatima iz srednje bosne i posavine?KatarinaKosaca wrote:Ma, jok, odbiće ih ako MZ zatvori oči i pristane na rastakanje.Reći će Karamarko, ne hvala, mi vas nećemo..
podjela BIH na nacin koji neki ovdje zele da prezentuju ne da je nemoguca, nego nema nikakvih pravnih i geografskih okvira. ekonomska podjela i okupacija je sasvim druga stvar.
-
StupskaBitanga
#20646 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
to je već završenovade_mecum wrote:podjela BIH na nacin koji neki ovdje zele da prezentuju ne da je nemoguca, nego nema nikakvih pravnih i geografskih okvira. ekonomska podjela i okupacija je sasvim druga stvar.
- tandmand
#20647 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zelja da se medja izmedju dvije njive pomakne ne ovisi o ekonomskom blagostanju. Srbija bi rado u svoje okrilje vratila Kosovo, skupa sa svima ovima koji masovno bjeze na zapad.vade_mecum wrote: kakvo crno pripajanje hrvatskoj. hrvatska ne moze da izadje na kraj sa svojom sirotinjom, a kamoli da prima novu.
-
HM 2011
#20648 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Malo mačku teleća glava.....
Al što narod može pokuditi dobro i nahvaliti ono što je loše po njega samoga - to ne može niko....
Šta kažu - malo je sad i 6 ministarstava....
SDA gotova - kaznit će ih birači ? Za šta ? Što žele formirati vlast ?
Al što narod može pokuditi dobro i nahvaliti ono što je loše po njega samoga - to ne može niko....
SDA gotova - kaznit će ih birači ? Za šta ? Što žele formirati vlast ?
-
almir90
#20649 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta ćeš ti ovdje, tamo su tvoji zeleni da drugoj temi.HM 2011 wrote:Malo mačku teleća glava.....
-
vade_mecum
#20650 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mislim ok, imas elektroprivredu HB, HT eronet, šume herceg bosne, bog zna sta vec...jedino nema preduzece koje bi upravljalo zeljeznicom od mostara do čapljine i ovdje je dilema o 3. entitetu.almir90 wrote:Pročitaj sve pa citiraj.vade_mecum wrote: kakvo crno pripajanje hrvatskoj. hrvatska ne moze da izadje na kraj sa svojom sirotinjom, a kamoli da prima novu.
pitanje 3. entiteta je samo ubacivanje jedne recenice u ustavu.