Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20601 Re: Zeničani
Glavni problem sa kojim se klub suočava jesu i pregovori sa igračima, obzirom na dugovanja koje klub ima prema istima.
“Mi bi se vrlo lako i brzo dogovorili s njima o novom angažmanu za naredni period u klubu, ali igrači koji su iznijeli proteklu polusezonu imaju velika potraživanja zbog obećanih nagrada u slučaju opstanka u Premijer ligi koje je obećao bivši predsjednik Selvedin Šatorović. Radi se o ‘masonskim’ ciframa koje su obećane i zapanjuje me ta činjenica kako je to moguće da se tako nešto obeća. Ponovo smo okruženi tužbama, jer ti igrači imaju svoja potraživanja”.
O konkretnim ciframa dugovanja Memišević navodi da se radi o igračima koji su iznijeli proteklu polusezonu.
“Radi se o igračima koji trenutno ne treniraju u klubu, ali čekaju naš signal da ih pozovemo i dugovanja prema tim igračima iznose oko 80.000 KM. Radi se o četiri-pet igrača kojima se treba pomenuta cifra isplatiti za proteklu polusezonu. Mislim da, kako stvari stoje, da ćemo bez ovih igrača ostati, te ćemo ponovo dobiti tužbe koje će nam stvoriti dodatni problem”, navodi Memišević.
Kako nezvanično saznajemo, prošla Uprava na čelu sa Šatorovićem je imala na raspolaganju oko 500.000 KM, a duga u svom mandatu od 6 mjeseci je ostavila skoro 200.000 KM.
https://www.zenit.ba/u-toku-ove-sedmice ... ige-video/
“Mi bi se vrlo lako i brzo dogovorili s njima o novom angažmanu za naredni period u klubu, ali igrači koji su iznijeli proteklu polusezonu imaju velika potraživanja zbog obećanih nagrada u slučaju opstanka u Premijer ligi koje je obećao bivši predsjednik Selvedin Šatorović. Radi se o ‘masonskim’ ciframa koje su obećane i zapanjuje me ta činjenica kako je to moguće da se tako nešto obeća. Ponovo smo okruženi tužbama, jer ti igrači imaju svoja potraživanja”.
O konkretnim ciframa dugovanja Memišević navodi da se radi o igračima koji su iznijeli proteklu polusezonu.
“Radi se o igračima koji trenutno ne treniraju u klubu, ali čekaju naš signal da ih pozovemo i dugovanja prema tim igračima iznose oko 80.000 KM. Radi se o četiri-pet igrača kojima se treba pomenuta cifra isplatiti za proteklu polusezonu. Mislim da, kako stvari stoje, da ćemo bez ovih igrača ostati, te ćemo ponovo dobiti tužbe koje će nam stvoriti dodatni problem”, navodi Memišević.
Kako nezvanično saznajemo, prošla Uprava na čelu sa Šatorovićem je imala na raspolaganju oko 500.000 KM, a duga u svom mandatu od 6 mjeseci je ostavila skoro 200.000 KM.
https://www.zenit.ba/u-toku-ove-sedmice ... ige-video/
- apsidejzi
#20602 Re: Zeničani
Nije nemoguce. Treba mnogo volje, mnogo brainstorminga i naravno podrska. Sta mislis da se od stadiona napravi centralno okupljaliste za raju na "neki nacin". Zamisli da se neka djevojcica sminka u 17:00 kako bi otisla na stadion jer ce tamo sresti momka koji joj se svidja. Boli nju klinac jel to kod konjske, kod sata il na stadionu. Ona ce se tamo nacrtat bez obzira na sve. Kad se to napravi od Celika i BP onda ce to biti i vise nego samoodrzivo. Samo treba biti kreativan i otvoren a ne misliti na sitne i kratkorocne koristi koje se mogu izvuci. Na zalost, Celik je okruzen sitnim hijenama koje ga crpe. Bojim se da ce ga iscrpiti i samo cekati zrtveno janje koje ce zakucati ekser u mrtvacki kovceg.Kikibombona wrote:Ni sport ni klutura nisu samoodrzivi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#20603 Re: Zeničani
Ko mu je slago da sport, narocito fudbal nije samoodrziv.
Nije kad imas prihode ko Trotter import export, a ponasas se kao Google.
Nije kad imas prihode ko Trotter import export, a ponasas se kao Google.
- Kikibombona
#20604 Re: Zeničani
[quote="apsidejzi"]Nije nemoguce. Treba mnogo volje, mnogo brainstorminga i naravno podrska. Sta mislis da se od stadiona napravi centralno okupljaliste za raju na "neki nacin". Zamisli da se neka djevojcica sminka u 17:00 kako bi otisla na stadion jer ce tamo sresti momka koji joj se svidja. Boli nju klinac jel to kod konjske, kod sata il na stadionu. Ona ce se tamo nacrtat bez obzira na sve. Kad se to napravi od Celika i BP onda ce to biti i vise nego samoodrzivo. Samo treba biti kreativan i otvoren a ne misliti na sitne i kratkorocne koristi koje se mogu izvuci. Na zalost, Celik je okruzen sitnim hijenama koje ga crpe. Bojim se da ce ga iscrpiti i samo cekati zrtveno janje koje ce zakucati ekser u mrtvacki kovceg.[/quote]
Nas gradonacelnik je nepismen covjek. Poslusaj nase vijecnike, totalno nepsimeni ljudi. Iz njih izbija intelektualna skucenost. Nisam zavrsio fakultet, draze mi bilo klosarenje od skolovanja, ali kao takav sam procitao vise knjiga nego pola vijeca zajedno. Stavljam glavu na panj pri ovoj tvrdnji. O cemu pricamo? Ljudi koji vode grad su totalni idioti, sta onda ocekivati od fudbalskog kluba!??
Konacno trebamo priznati da nemamo kadrove, da nemamo pametne ljude. Obrazovanje je na aparatima, fakulteti od talenta ne prave kvalitet. Studenti su generalno ocajni.
Nemam znanje niti reference da bilo sta pokrenem. Ja sam toga apsolutno svjestan. Moje znanje je dovoljno da pomognem, da poguram kvalitetnu ideju koju ce neko pametniji od mene osmisliti. Mi nemamo progresivne ljude koji ce bilo sta kvalitetno napraviti. To je cinjenica.
Mi mozemo mastati kao sto sada ti mastas. Ja se slazem sa tobom. Problem je sto nemamo ljude koji ce to implementirati. To je gorka istina.
Bato
Nije samoodrziv. Svi klubovi su u minusu. Sve je propalo. KK Bosna je propala. Zeljo, Sarajevo, Borac, Celik, Sloboda, Velez... svi su u minusu. Bilo je nekih kratkorocnih projekata poput Leotara, Brotnja, Ljubuskog, Posusja itd. Svi ti kolubovi su veoma brzo propali nakon sto su investitori skontali da im se novac ne vraca. Giganti poput Zvezde i Partizana su u debelom minusu. Hajduk isto tako. Vojvodina, Osijek, Napredak itd. Svi klubovi su u crvenom. I Dinamo je bio u debelom minusu, pred gasenjem, do dolaska Mamica. To je klub koji igrace prodaje za 20-30 miliona eura. Oni su izuzetak. Sarajevo i Rijeku su pogurali stranici, iz ko zna kakvih razloga. Svi ostali su u debelom minusu.
Ako Zvezda i Partizan ne mogu poslovati pozitivino, kako ce Celik!? To su klubovi koje pomazu grad i drzava. Zvezda je bila prvak Evrope a Partizan igrao finale Lige sampiona. Ti klubovi imaju par miliona simpatizera. I opet Vucic kaze kako ne zna sta sa njima napraviti. Sta ocekivati od Celika? Mi nemamo pametne ljude koji ce voditi grad a da imamo u Celiku. Ljudi koji imaju kapacitet za velike stvari sigurno nece zagaziti u blato Zenice i Celika.
Svi smo mi pametni kada treba pricati a malo ko zna ista napraviti. Socijalno, zdrastveno i redovna plata. To je nas mentalitet i krajnji domet. Zeljezara, Rudnik i KPD.
Malo sam popio.

Nas gradonacelnik je nepismen covjek. Poslusaj nase vijecnike, totalno nepsimeni ljudi. Iz njih izbija intelektualna skucenost. Nisam zavrsio fakultet, draze mi bilo klosarenje od skolovanja, ali kao takav sam procitao vise knjiga nego pola vijeca zajedno. Stavljam glavu na panj pri ovoj tvrdnji. O cemu pricamo? Ljudi koji vode grad su totalni idioti, sta onda ocekivati od fudbalskog kluba!??
Konacno trebamo priznati da nemamo kadrove, da nemamo pametne ljude. Obrazovanje je na aparatima, fakulteti od talenta ne prave kvalitet. Studenti su generalno ocajni.
Nemam znanje niti reference da bilo sta pokrenem. Ja sam toga apsolutno svjestan. Moje znanje je dovoljno da pomognem, da poguram kvalitetnu ideju koju ce neko pametniji od mene osmisliti. Mi nemamo progresivne ljude koji ce bilo sta kvalitetno napraviti. To je cinjenica.
Mi mozemo mastati kao sto sada ti mastas. Ja se slazem sa tobom. Problem je sto nemamo ljude koji ce to implementirati. To je gorka istina.
Bato
Nije samoodrziv. Svi klubovi su u minusu. Sve je propalo. KK Bosna je propala. Zeljo, Sarajevo, Borac, Celik, Sloboda, Velez... svi su u minusu. Bilo je nekih kratkorocnih projekata poput Leotara, Brotnja, Ljubuskog, Posusja itd. Svi ti kolubovi su veoma brzo propali nakon sto su investitori skontali da im se novac ne vraca. Giganti poput Zvezde i Partizana su u debelom minusu. Hajduk isto tako. Vojvodina, Osijek, Napredak itd. Svi klubovi su u crvenom. I Dinamo je bio u debelom minusu, pred gasenjem, do dolaska Mamica. To je klub koji igrace prodaje za 20-30 miliona eura. Oni su izuzetak. Sarajevo i Rijeku su pogurali stranici, iz ko zna kakvih razloga. Svi ostali su u debelom minusu.
Ako Zvezda i Partizan ne mogu poslovati pozitivino, kako ce Celik!? To su klubovi koje pomazu grad i drzava. Zvezda je bila prvak Evrope a Partizan igrao finale Lige sampiona. Ti klubovi imaju par miliona simpatizera. I opet Vucic kaze kako ne zna sta sa njima napraviti. Sta ocekivati od Celika? Mi nemamo pametne ljude koji ce voditi grad a da imamo u Celiku. Ljudi koji imaju kapacitet za velike stvari sigurno nece zagaziti u blato Zenice i Celika.
Svi smo mi pametni kada treba pricati a malo ko zna ista napraviti. Socijalno, zdrastveno i redovna plata. To je nas mentalitet i krajnji domet. Zeljezara, Rudnik i KPD.
Malo sam popio.
- Norm
#20605 Re: Zeničani
Kikibombona wrote:Nas gradonacelnik je nepismen covjek. Poslusaj nase vijecnike, totalno nepsimeni ljudi. Iz njih izbija intelektualna skucenost. Nisam zavrsio fakultet, draze mi bilo klosarenje od skolovanja, ali kao takav sam procitao vise knjiga nego pola vijeca zajedno. Stavljam glavu na panj pri ovoj tvrdnji. O cemu pricamo? Ljudi koji vode grad su totalni idioti, sta onda ocekivati od fudbalskog kluba!??apsidejzi wrote:Nije nemoguce. Treba mnogo volje, mnogo brainstorminga i naravno podrska. Sta mislis da se od stadiona napravi centralno okupljaliste za raju na "neki nacin". Zamisli da se neka djevojcica sminka u 17:00 kako bi otisla na stadion jer ce tamo sresti momka koji joj se svidja. Boli nju klinac jel to kod konjske, kod sata il na stadionu. Ona ce se tamo nacrtat bez obzira na sve. Kad se to napravi od Celika i BP onda ce to biti i vise nego samoodrzivo. Samo treba biti kreativan i otvoren a ne misliti na sitne i kratkorocne koristi koje se mogu izvuci. Na zalost, Celik je okruzen sitnim hijenama koje ga crpe. Bojim se da ce ga iscrpiti i samo cekati zrtveno janje koje ce zakucati ekser u mrtvacki kovceg.
Bato
Malo sam popio.![]()
P.S.
...zamezi malo...
- kamen spoticanja
#20606 Re: Zeničani
Kikibombona wrote:Nas gradonacelnik je nepismen covjek. Poslusaj nase vijecnike, totalno nepsimeni ljudi. Iz njih izbija intelektualna skucenost. Nisam zavrsio fakultet, draze mi bilo klosarenje od skolovanja, ali kao takav sam procitao vise knjiga nego pola vijeca zajedno. Stavljam glavu na panj pri ovoj tvrdnji. O cemu pricamo? Ljudi koji vode grad su totalni idioti, sta onda ocekivati od fudbalskog kluba!??apsidejzi wrote:Nije nemoguce. Treba mnogo volje, mnogo brainstorminga i naravno podrska. Sta mislis da se od stadiona napravi centralno okupljaliste za raju na "neki nacin". Zamisli da se neka djevojcica sminka u 17:00 kako bi otisla na stadion jer ce tamo sresti momka koji joj se svidja. Boli nju klinac jel to kod konjske, kod sata il na stadionu. Ona ce se tamo nacrtat bez obzira na sve. Kad se to napravi od Celika i BP onda ce to biti i vise nego samoodrzivo. Samo treba biti kreativan i otvoren a ne misliti na sitne i kratkorocne koristi koje se mogu izvuci. Na zalost, Celik je okruzen sitnim hijenama koje ga crpe. Bojim se da ce ga iscrpiti i samo cekati zrtveno janje koje ce zakucati ekser u mrtvacki kovceg.
Bato
Malo sam popio.![]()
Sjajno
"Ljudi koji imaju kapacitet za velike stvari sigurno nece zagaziti u blato Zenice i Celika. "
A onda na povrsinu ispliva talog,mulj i kleptomani najgore vrste...upravu je Bato...fudbal ne moze biti neprofitabilan...ako sluzi tome...da bude profitabilan
Nas je sluzio i dalje sluzi za kupovinu stanova svima koji su tamo nesto pitali...
A za 15 miliona duga realno bi bilo imati 8 Dzeka koji bi godisnje u klub donosili milion od transfera
No nikad niko nije pitao hamku begagica zasto su u celiku 15 godina igrali polufudbaleri iz cacka,valjeva i gornjeg milanovca...
I btw debelog iz breze doveo je opet hamko...a ne perco kako se ovde potenciralo...doduse vjerovatno je i perco u lancu ali se ne pita plaho...stari smrad i dalje jase ko u najboljim danima
-
Mustang1
#20607 Re: Zeničani
Cuo sam da se na masinstvu vrsi obuka za varioca, traje oko mjesec, da mozda cak i biro to placa. Zna li neko nesto vise?
-
lokalni_razdjevicar
#20608 Re: Zeničani
Raspitaj se pa nam javiMustang1 wrote:Cuo sam da se na masinstvu vrsi obuka za varioca, traje oko mjesec, da mozda cak i biro to placa. Zna li neko nesto vise?
- BlackCaviar
#20609 Re: Zeničani
Tesko, nisam cuo za to a gore sam od jutra do mraka. Obuke za zavarivace vrse se na Metalurskom institutu Kemal Kapetanovic u Travnickoj ulici.Mustang1 wrote:Cuo sam da se na masinstvu vrsi obuka za varioca, traje oko mjesec, da mozda cak i biro to placa. Zna li neko nesto vise?
Vidjet cu ti na masinstvu danas, pa ti javim.
-
Mustang1
#20610 Re: Zeničani
Mozda je i ovaj covjek pogresno cuo. Spomenuo je CO2 varioc. I on ce se raspitati pa javiti kod ovog covjeka sto mu je rekao, on se bavi time. Rekao valjda da treba radnika.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#20611 Re: Zeničani
Dvije milje maraka se plaća, pos'o se istina moze lako naci. Stalno traze varioce.Mustang1 wrote:Mozda je i ovaj covjek pogresno cuo. Spomenuo je CO2 varioc. I on ce se raspitati pa javiti kod ovog covjeka sto mu je rekao, on se bavi time. Rekao valjda da treba radnika.
-
enkoo83
#20612 Re: Zeničani
Oko 1300 km dodje sa certifikatom neki dan se raspitivao.Obuka se vrsi na institutu a ne na fakultetuJimmy McNulty wrote:Dvije milje maraka se plaća, pos'o se istina moze lako naci. Stalno traze varioce.Mustang1 wrote:Mozda je i ovaj covjek pogresno cuo. Spomenuo je CO2 varioc. I on ce se raspitati pa javiti kod ovog covjeka sto mu je rekao, on se bavi time. Rekao valjda da treba radnika.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#20613 Re: Zeničani
Meni drug ide na to, on kaze 2000 maraka. Ne znam sto bi me lago.enkoo83 wrote:Oko 1300 km dodje sa certifikatom neki dan se raspitivao.Obuka se vrsi na institutu a ne na fakultetuJimmy McNulty wrote:Dvije milje maraka se plaća, pos'o se istina moze lako naci. Stalno traze varioce.Mustang1 wrote:Mozda je i ovaj covjek pogresno cuo. Spomenuo je CO2 varioc. I on ce se raspitati pa javiti kod ovog covjeka sto mu je rekao, on se bavi time. Rekao valjda da treba radnika.
-
enkoo83
#20614 Re: Zeničani
Zavisi jel za argon ili co2.ja neki dan gore bio i pitam onog sto obucava kaze oko 1300 cak nije ni 1300 manje je al se nesjecam tacne cifreJimmy McNulty wrote:Meni drug ide na to, on kaze 2000 maraka. Ne znam sto bi me lago.enkoo83 wrote:Oko 1300 km dodje sa certifikatom neki dan se raspitivao.Obuka se vrsi na institutu a ne na fakultetuJimmy McNulty wrote: Dvije milje maraka se plaća, pos'o se istina moze lako naci. Stalno traze varioce.
- avenija
#20615 Re: Zeničani
https://www.zenit.ba/prodaje-se-hotel-i ... -u-zenici/
Agencija za privatizaciju FBiH objavila je javni poziv za prikupljanje zatvorenih ponuda za prodaju poslovnog objekta Hotel “International” u vlasništvu Željezare “Zenica” d.o.o. Zenica, po cijeni od 9,8 miliona KM.
Samo da terasu osposobe
Agencija za privatizaciju FBiH objavila je javni poziv za prikupljanje zatvorenih ponuda za prodaju poslovnog objekta Hotel “International” u vlasništvu Željezare “Zenica” d.o.o. Zenica, po cijeni od 9,8 miliona KM.
Samo da terasu osposobe
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#20616 Re: Zeničani
Ma dobro, vjerujem ti. I ja sam odmah pomislio da je ovaj uzeo neki takoreći "bolji" smjer.enkoo83 wrote:
Zavisi jel za argon ili co2.ja neki dan gore bio i pitam onog sto obucava kaze oko 1300 cak nije ni 1300 manje je al se nesjecam tacne cifre
@avenija
Šampita je meni u Interu najbolja na svijetu, a pojeftina
- Warashii
#20618 Re: Zeničani
Iskreno ovo je jako jako malo novca.avenija wrote:https://www.zenit.ba/prodaje-se-hotel-i ... -u-zenici/
Samo da terasu osposobe
- N.N.
#20619 Re: Zeničani
Mi smo prije desetak godina skontali da nam kucka od konobarice polovi sampite a naplacuje regularno sve
I onda smo malo galamili i dobili kako se i zasluzuje
Sada ne znam kakve su i ima li toga jos...
A dobra stvar je sto se prodaje, nadam se da ce ga neko uzeti i dobro srediti
I onda smo malo galamili i dobili kako se i zasluzuje
Sada ne znam kakve su i ima li toga jos...
A dobra stvar je sto se prodaje, nadam se da ce ga neko uzeti i dobro srediti
-
smartXL
#20620 Re: Zeničani
Sto dosta raje cita moje komenatre sa klixa, i onda moja pisanja prenose, ali me ne potpisuju
Fudo je dosta slicno govorio o Celiku, bas kao i ja a sad i ovi

Ne spominju Grad, nego pune tribine. Bez punih tribina, Celik ce se patit i dalje. Od ove sezone trebamo dokazat jesmo li stvarno za Celik, il nam je Celik samo retorika.
Ne mora bit 12.000, al brate necu da zamisljam BP manje od 8.000!

Ne spominju Grad, nego pune tribine. Bez punih tribina, Celik ce se patit i dalje. Od ove sezone trebamo dokazat jesmo li stvarno za Celik, il nam je Celik samo retorika.
Ne mora bit 12.000, al brate necu da zamisljam BP manje od 8.000!
- avenija
#20621 Re: Zeničani
Kakva je ovo ekspanzija ugostiteljskih objekata, 6-7 live svirki sutra, red je da se posjeti taj Black Pearl 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#20622 Re: Zeničani
Drago mi je radi ovoga. Volio bih da ga kupi neko sa stilom i smislom, mada nisam bas optimistican. Ali hajde da ne budemo negativni unaprijed. Za mene je Inter jedan od simbola grada. Ona terasa je pornografijaavenija wrote:https://www.zenit.ba/prodaje-se-hotel-i ... -u-zenici/
Samo da terasu osposobe
Bombonjera, legendo, osim nevjerovatne ljubavi za Celik, na kojoj ti svaka cast, ti ovdje nista konkretno nisi napisao. A nije da nisi ispisao puno redova.Kikibombona wrote: Bato
Malo sam popio.![]()
Jedno je celik kao simbol, drugo je Celik kao entitet u svakodnevnom zivotu i poslu. Kao simbol je neprikosnoven, ali kao real life entitet to je jedno leglo kriminala, nezajazljive pljacke, nekompetentnosti i odsustva realnosti. Pa jesi li vidio cifre bolan i ne bio kojima se gadjaju? Eto radis u jakoj firmi, uostalom kao i ja, pa razmisli malo o tome....
- Ja_Ja
#20623 Re: Zeničani
U potpunosti se slazem s tobom (osim po Kurdskom pitanjuKikibombona wrote: Nas gradonacelnik je nepismen covjek. Poslusaj nase vijecnike, totalno nepsimeni ljudi. Iz njih izbija intelektualna skucenost. Nisam zavrsio fakultet, draze mi bilo klosarenje od skolovanja, ali kao takav sam procitao vise knjiga nego pola vijeca zajedno. Stavljam glavu na panj pri ovoj tvrdnji. O cemu pricamo? Ljudi koji vode grad su totalni idioti, sta onda ocekivati od fudbalskog kluba!??
Bato
Malo sam popio.![]()
Mislim da potencijala ima u Zenici, kao i u citavoj drzavi. Problem je sto su ljudi zatucani 25 godina pa kao rezultat imamo skolovane ali ne i obrazovane ljude, imamo slobodu ali ne znamo sta da radimo s njom. Osilni smo, nervozni smo, ne prilazimo problemima analiticki, gledamo samo da sfuserimo sve sto radimo, da se ugradimo u sve, kad nam nesto treba ili kad je za nase dobro onda smo spremni ukrasti, podmititi, zajebat i drzavu i drustvo i sve nam je to normalno, ali kada mi izvlacimo deblji kraj tog svega onda jebemo i Aliju i drzavu, i sve zivo. A u sustini smo mi sami sebi najveci problem.
Zbog toga sam i rekao da zivim za dan kada ce se neko u javnoj upravi pojaviti poput ovih momaka koji su se pojavili u ZACELIK. Za mene koji sam pratio njihov rad od samog pocetka oni su skolski primjer upornog, analitickog, i konkretnog rijesavanja problema. Ljudi su imali konkretne korake sta i kako se mora desiti da bi klub stao na noge. Nikada nisu rekli eh daje nama samo ovo (reprogram/statut) i teci ce med i mlijeko, ljudi su jasno i glasno govorili da je to samo pocetak i da ce se jos krvi propisat da sve dodje na svoje. Mislim da Celik moze biti zdrav klub uz minimalnu pomoc grada (do 100,000KM godisnje) za par godina sa svjesnim poslovanjem. Par izleta u Evropu, malo nesto sponzora, jaca posjeta na stadionu i od Celika se moze napraviti stabilan prvoligas koji moze bar svake druge godine zavrsiti u jednom od Euro kupova. Siroki Brijeg je dobar primjer da se moze ziviti tako.
Isto vazi i za javnu upravu grada. Svi, ama bas svi problemi Zenice su rijesivi i velika vecina njih je rijesiva na nasem lokalnom nivou. Samo treba pogledati zakon o zastiti zivotinja i sve ce vam biti jasno. Zakon je dobar za zivotinje. Dobar je i za ljude, ali ljude koji znaju da se nose sa problematikom. Ja sam ubjedjen da i sa trenutnim kapacitetom azila problem pasa se moze rijesiti za 2-3 godine. Dijelom udomljavanjem ili azilom, a dijelom eutanazijom (opasni i bolesni psi se mogu eutanizirati, a svaki pas koji ujede ili je agresivan je opasan).
Na isti nacin se moze prici i ostalim problemima od grijanja, zagadjenja, kladionica, vode, puteva, pa do svega ostalog. Napravi plan korak po korak i drzi se plana. ne obacavaj narodu da ces zavrsiti nesto za 2 mjeseca ako realno trebaju 2 godine...itd..itd. Mozemo ovdje o svakom problemu razglabati do besvjesti. Nego treba pametne ljude ohrabriti da se prikljuce javnim procesima i uzmu ucesce na izborima, a mi koji nismo toliko pametni imamo nadam se toliko pameti da prepoznamo pozitivna kretanja i da ih podrzimo i poguramo na sve nacine.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#20624 Re: Zeničani
Eh kad bi se kod nas ulazilo u politiku da se rjesavaju problemi...
-
korice
#20625 Re: Zeničani
Savršen opis prosječnog Zeničanina/Bosanca/Balkanca. Ni Meša Selimović ga ne bi bolje opisao.Ja_Ja wrote: Mislim da potencijala ima u Zenici, kao i u citavoj drzavi. Problem je sto su ljudi zatucani 25 godina pa kao rezultat imamo skolovane ali ne i obrazovane ljude, imamo slobodu ali ne znamo sta da radimo s njom. Osilni smo, nervozni smo, ne prilazimo problemima analiticki, gledamo samo da sfuserimo sve sto radimo, da se ugradimo u sve, kad nam nesto treba ili kad je za nase dobro onda smo spremni ukrasti, podmititi, zajebat i drzavu i drustvo i sve nam je to normalno, ali kada mi izvlacimo deblji kraj tog svega onda jebemo i Aliju i drzavu, i sve zivo. A u sustini smo mi sami sebi najveci problem.