GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20601 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

francuska željeznica u dugu 45 milijardi

od 1937. imaju taj sindikat i insituciju doživotnog posla tojest ugovora

vidite li sličnosti????

firme gdje nema otkaza zbog sranja su i većinom u gabulama

je li to kapitalizam?
trambusek88

#20602 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Jebo ti socijalizam pod ruskom čizmom.

Nije Tito bio lud kad je rekao NE Staljinu.
drug_profi

#20603 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Black swan wrote:Image

nemojte više ljudi

dokazi od venecuele do sjevrne koreje govore što biva kad se krene tim putom

idimo putom belgije nizozemske italije slovenije
Ne može se porediti Yu socijalizam sa ruskim tipom. Evo šta fali kineskom npr.?
Truba

#20604 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

biće bolje
al nas neće biti
Maharadza

#20605 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Maharadza »

drugi profil wrote:
Black swan wrote:Image

nemojte više ljudi

dokazi od venecuele do sjevrne koreje govore što biva kad se krene tim putom

idimo putom belgije nizozemske italije slovenije
Ne može se porediti Yu socijalizam sa ruskim tipom. Evo šta fali kineskom npr.?
Kineski 'socijalizam' gdje postoji više tajkuna/milijardera/milionera nego u bilo kojoj kapitalističkoj zemlji svijeta?! Give me a break! :lol:
drug_profi

#20606 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Pa da ali i to je socijalizam. I u jugi si mogao imati privatna preduzeca do 50 zaposlenih cini mi se.
Da je juga potrajala do danas, imao bi i veca preduzeca. Islo se u tom smjeru. Ali mi vise volimo da mozemo slobodno lajat, nego da mozemo slobodno hodat, radit, jest....
Dr. Kuca

#20607 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

trambusek88 wrote:Jok, eto GRAS sam sebe opstruira...

Eno i radnici su tražili da im kasni plata po nekoliko mjeseci, eto onako čisto da osjete kako je u nekim firmama.

Samo ćorav ne vidi da se GRAS opstruiše sa svih strana.
Radnici su podrzali i dalje podrzavaju sindikat, tako da naravno da sami sebe opstruirate.

Sto se tice plate nema strajkova, znaci da vma je dobro jer kradete gorivo, karte, dijelove, zice itd.
Truba

#20608 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

kad vidim da se razvaljuju barijere i zidovi te bodljikave žice da se uđe u nekapitalističku zemlju nastavit ćemo pričati

kapitalizam je odličan :D ali ne na bosanski način ili balkanski :D
Dr. Kuca

#20609 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

trambusek88 wrote:
BadBoy wrote:Smiješno ba, maštarije nekih zaostalih komunističkih sanjara koji mogu biti profitabilni samo ako država prisilno natjera sve da koriste njihove usluge. Jebo te takva profitabilnost, mogu i ja tako biti profitabilan da država naredi da svi moraju koristiti samo moje usluge.

Probudite se ljudi, 2018. godine komunizam je mrtav, kapitalizam je sadašnjost i budućnost. Najjače države na svijetu nisu komunističke nego kapitalističke. Ako ne možeš opstati u takvim uslovima; doviđenja i prijatno i što je najvažnije SAM SI KRIV ZA TO.
Svijet ide u pravcu da će se jednog dana vratiti socijalizam puškom, možda za pola vijeka, ali doći će taj dan.
Samo da ne treba dozvoliti da na vlast dođu psihopate poput Staljina i Kimova, nego pravi vladar kojeg će cijeniti čitav svijet poput Tita.

Ljudi na svijetu sve više, a sve ih više na radnim mjestima roboti zamjenjuju. Znači ako ne možeš da se prilagodiš, crkni? Šta će za 30 godina da radi neko ko ne može završiti fakultet? Neće moći dovijeka tako gospodo kapitalisti!
Nista, onda cekajte socijalizam bez plata. :thumbup:
trambusek88

#20610 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Dr. Kuca wrote:
trambusek88 wrote:
BadBoy wrote:Smiješno ba, maštarije nekih zaostalih komunističkih sanjara koji mogu biti profitabilni samo ako država prisilno natjera sve da koriste njihove usluge. Jebo te takva profitabilnost, mogu i ja tako biti profitabilan da država naredi da svi moraju koristiti samo moje usluge.

Probudite se ljudi, 2018. godine komunizam je mrtav, kapitalizam je sadašnjost i budućnost. Najjače države na svijetu nisu komunističke nego kapitalističke. Ako ne možeš opstati u takvim uslovima; doviđenja i prijatno i što je najvažnije SAM SI KRIV ZA TO.
Svijet ide u pravcu da će se jednog dana vratiti socijalizam puškom, možda za pola vijeka, ali doći će taj dan.
Samo da ne treba dozvoliti da na vlast dođu psihopate poput Staljina i Kimova, nego pravi vladar kojeg će cijeniti čitav svijet poput Tita.

Ljudi na svijetu sve više, a sve ih više na radnim mjestima roboti zamjenjuju. Znači ako ne možeš da se prilagodiš, crkni? Šta će za 30 godina da radi neko ko ne može završiti fakultet? Neće moći dovijeka tako gospodo kapitalisti!
Nista, onda cekajte socijalizam bez plata. :thumbup:
Ja kad sam bio u GRAS-u, nisam imao veze sa platama stalnih radnika, dobijao sam po 600KM što plati kanton i to je to. Zaboli me i za visinu njihovih plata i za sindikat. S njima nemam ništa.

Mada što se tiče voznog parka obavješten sam možda i bolje od nekih koji rade tamo. Poznajem istoriju bolje od dosta radnika, imam vozni park u malom prstu. Što ne znam na pamet imam zapisano ili na kompjuteru ili na internetu, a preko foruma kojeg vodim redovno sam obavješten o kvarovima i sl.

S jednim vozačem tramvaja koji je tu preko 35 godina imao sam raspravu jer me pokušao ubjediti da su 291 i 292 došli pred rad možda 1989, a ja vrlo dobro znam da su došli 1996, da su iz Bratislave, da su prepravljeni za naše šine, znam im brojeve iz Bratislave 7034 i 7038, znam da su 1974 godište...
Last edited by trambusek88 on 07/03/2018 10:14, edited 1 time in total.
bonersa

#20611 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bonersa »

Image

GRAS, ili ko je već postavljao table sa nazivima tramvajskih stajališta u Sarajevu, je na tablama odštampao pogrešan grb kantona Sarajevo sa obrnuto postavljenim bojama. Ista stvar je bila i sa zdravstvenim knjižicama kada su se sve knjižice sa pogrešno isprintanim grbom morale mijenjati!

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zzoks-p ... /170211008
https://www.klix.ba/vijesti/bih/povlace ... /170214091
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#20612 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by liaar »

Što se čuditi, državni organi ne znaju zastavu BIH postaviti ispravno.
trambusek88

#20613 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

bonersa wrote:Image

GRAS, ili ko je već postavljao table sa nazivima tramvajskih stajališta u Sarajevu, je na tablama odštampao pogrešan grb kantona Sarajevo sa obrnuto postavljenim bojama. Ista stvar je bila i sa zdravstvenim knjižicama kada su se sve knjižice sa pogrešno isprintanim grbom morale mijenjati!

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zzoks-p ... /170211008
https://www.klix.ba/vijesti/bih/povlace ... /170214091
Nije GRAS (nema čak ni Grasov logo) već Gradska uprava i Direkcija za puteve KS.
bonersa

#20614 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bonersa »

trambusek88 wrote:
bonersa wrote:Image

Nije GRAS (nema čak ni Grasov logo) već Gradska uprava i Direkcija za puteve KS.
Ok hvala, nisam bio siguran.
Thorgerson

#20615 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Thorgerson »

trambusek88 wrote: Ali narod je nasjeo na obećanja ovih likova da će Bosna biti nova Švicarska kad se sruše komunisti.
Image
Kakve veze ima Stjepan Mesić sa ovim?!
Truba

#20616 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
drug_profi

#20617 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Black swan wrote:kad vidim da se razvaljuju barijere i zidovi te bodljikave žice da se uđe u nekapitalističku zemlju nastavit ćemo pričati

Ajde jel to neko sprječavao jugoslovene da idu gdje hoće? Pa ni za USA ti nije trebala viza. Ne pričaj bezveze. Nije ni jedna socijalistička država bila ista. Jugoslavija je, kao i Kina, uočila manjkavosti sistema i krenula lagano u reforme. Da nam nisu uvalili "demokratiju" i dalje bi bila jedna politička opcija na vlasti, ali sa dosta reformiranim sistemom u privredi.
A ta politička opcija, za razliku od "demokratski izabrane" je uvijek gledala širu sliku. Tako sigurno ne bi javni gradski prevoznik došao u ovakvo stanje.
Kao što ni bolnice, zdravstveni sistem, obrazovanje, ne bi bilo ovako degradirano i razoreno.
kakaljin

#20618 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kakaljin »

drugi profil wrote:
Black swan wrote:kad vidim da se razvaljuju barijere i zidovi te bodljikave žice da se uđe u nekapitalističku zemlju nastavit ćemo pričati

Ajde jel to neko sprječavao jugoslovene da idu gdje hoće? Pa ni za USA ti nije trebala viza. Ne pričaj bezveze. Nije ni jedna socijalistička država bila ista. Jugoslavija je, kao i Kina, uočila manjkavosti sistema i krenula lagano u reforme. Da nam nisu uvalili "demokratiju" i dalje bi bila jedna politička opcija na vlasti, ali sa dosta reformiranim sistemom u privredi.
A ta politička opcija, za razliku od "demokratski izabrane" je uvijek gledala širu sliku. Tako sigurno ne bi javni gradski prevoznik došao u ovakvo stanje.
Kao što ni bolnice, zdravstveni sistem, obrazovanje, ne bi bilo ovako degradirano i razoreno.
Odosmo od teme, ali da nije valjao sistem u Jugoslavji nebi ga Svedska uvela sebi
Hajlac

#20619 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hajlac »

drugi profil wrote:Pa da ali i to je socijalizam. I u jugi si mogao imati privatna preduzeca do 50 zaposlenih cini mi se.
Da je juga potrajala do danas, imao bi i veca preduzeca. Islo se u tom smjeru. Ali mi vise volimo da mozemo slobodno lajat, nego da mozemo slobodno hodat, radit, jest....
Debelo se varas - drustveno-ekonomski sistem Kine od 90-ih na ovamo NIJE VIDIO socijalizma :!:

Tamo je u pitanju sistem dvije kaste - male ali izuzetno pohlepne i neoliberalno-kapitalisticki nastrojene elite i ogromne populacije polu-robova bez IKAKVIH PRAVA, a kamo li prava i drustveno-korektivnih poluga socijalizma kao samoupravljanje uposlenika tvornicama/kompanijama... :-)
drug_profi

#20620 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Treba gledati od čega je počelo. Svaka zemlja je druga priča. Hajd da ne širimo temu. Da završimo ovdje.
BadBoy

#20621 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BadBoy »

Hajlac wrote:
drugi profil wrote:Pa da ali i to je socijalizam. I u jugi si mogao imati privatna preduzeca do 50 zaposlenih cini mi se.
Debelo se varas - drustveno-ekonomski sistem Kine od 90-ih na ovamo NIJE VIDIO socijalizma :!:

Tamo je u pitanju sistem dvije kaste - male ali izuzetno pohlepne i neoliberalno-kapitalisticki nastrojene elite i ogromne populacije polu-robova bez IKAKVIH PRAVA, a kamo li prava i drustveno-korektivnih poluga socijalizma kao samoupravljanje uposlenika tvornicama/kompanijama... :-)
To je to :thumbup:
bumerangss

#20622 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

man_464 wrote:Odlične vijesti!

Autobusi na plin ponovo tenkuju.
Dakle oko 30ak autobusa vise u saobraćaju....

12 trolejbusa od iduce sedmice dodatno na linijama. Proradio tehnicki pregled trola.
Je li išta pojacan za Rajlovac? Ima li sad onaj oko 6:30 u Boljakovom prema Rajlovcu?
man_464

#20624 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

bumerangss wrote:
man_464 wrote:Odlične vijesti!

Autobusi na plin ponovo tenkuju.
Dakle oko 30ak autobusa vise u saobraćaju....

12 trolejbusa od iduce sedmice dodatno na linijama. Proradio tehnicki pregled trola.
Je li išta pojacan za Rajlovac? Ima li sad onaj oko 6:30 u Boljakovom prema Rajlovcu?
Nema ga, opet jučer nisu punili plinaši, sutra će biti kolaps ako ne napune danas.
bumerangss

#20625 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

:roll:

U petak kad sam se vracao sa posla iz Rajlovca onaj oko 20:00 bio onaj popularni vozac sto je odvukao majku sa djetetom u Hitnu i meni kad sam ulazio kaže "paša jesi li zamjenio kupon"? I ja velim "pa naravno da jesam" i pokažem mu iskaznicu.
Došlo mi je da ga zviznem svojim novcanikom :D

Svaku vjest o njemu sam lajkao i da znam to naci na fejzbuku sve bih sad odlajkao :lol:
Post Reply