skupljac_zeljeza wrote: ↑15/05/2024 22:59
Moram ići zbog površine na dvije 18-tke. Imao sam 12-tke i nisu mogle pokrivati i sada sam razmišljao da li Takai35 ili Takai50 i kada ti napisa da modulira između 380 i 600 W onda nisam htio opet da se 'kockam' ako se može potrošnja po potrebi spustiti i tako. Feedback tek tamo aBda u novembru ili decembru. Zbog buke koju pravi na FAN 'vrlo brzo' FT držim na 'srednje' (dvije crtice) i u januaru je radila bez prestanka dok sada se uključi svakih pola sata na par minuta tako da sada reći bilo šta nije mjerilo. I potrošnja je drastično smanjena. Napiši sve što ti bude zanimljivo u radu zato što je isti model meni će sve to biti bitno.
Gledam mogućnosti ubacivanja toplog zraka po satu i FT ne bježi skoro ništa Takai jer navodno FT na FAN 4 može ubaciti 750 m3/h dok Takai na istoj brzini 720 m3/h. Realno blizu, a razlika je u 1000 KM. Da sam išao na Takai35 razlika bi bila u 1.440 m3/h po danu.
Ne znam kakva je vanjska temp. sinoc bila, mozda 11-12-13 c. Klima je bila podesena na 23c i max fan speed. Krene na recimo 380-550w raditi jedno 5-10 minuta (nisam mjerio tacno vrijeme), pa onda malo poveca na 550-650w, i na kraju poveca jos jednom na 650-850w pa se ugasi na nekoliko minuta. Takve cikluse je sinoc ponavljala. Ja recimo nisam osjetio pad temperature dok je klima na "pauzi" bila.
Smijer puhanja je bio nastiman da puse fiksno prema kuhinjskom podu (a klima je u dnevnoj).
A bice uskoro Takai 35-ica na stanju, stize novi kontingent. Ali kao sto gore napisah, ne bih da kupujem unaprijed ako mi ne treba, tj, ako ova jedna 18-ka moze temperaturne odnose u prostorijama ovako odrzati i kada su vani minusi. A ako i bude potrebe radi boljeg rasporeda, nekako kontam da bi mozda i Takai 25 bio sasvim dostatan. A uskoro stize i Airhome 800 serija, nasljednica Takai-a s integrisanim wifi modulom.