Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#20601 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

konektovan wrote:Ja uvijek pri promjeni guma, zimske/ljetne i obrnuto , radim balans. Mnogi kazu da bacam pare, ali ja ne mislim tako.
Govori se o promjeni tockova, ne guma.
Zlaja9

#20602 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Zlaja9 »

Hocu definitivno, s kocnicama se nije zaheb... Al eto cudno mi da struze dok se spusta, ne mogu da u glavi stvorim sliku sta bi moglo strugat dok odvaja.
preludezalude

#20603 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by preludezalude »

Bitango...
Imas li kakvo misljenje o Delphi diskovima?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20604 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

preludezalude wrote:Bitango...
ne znam sta bi ti rekao,srednja zalost,na manjim autima nema problema ,ali na tezim i brzim se desavalo da se pokrive,ja ako mogu izbjegnem ih...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20605 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

NediM17 wrote:
konektovan wrote:Ja uvijek pri promjeni guma, zimske/ljetne i obrnuto , radim balans. Mnogi kazu da bacam pare, ali ja ne mislim tako.
Ja ja pri promjeni tockova, imam dva seta, alu i celicne. :mrgreen:
Ja to redovno radim. :mrgreen:
preludezalude

#20606 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by preludezalude »

bitanga_sa_otesa wrote:
preludezalude wrote:Bitango...
ne znam sta bi ti rekao,srednja zalost,na manjim autima nema problema ,ali na tezim i brzim se desavalo da se pokrive,ja ako mogu izbjegnem ih...
Hvala...prekrizeno.
Imas li ti neku preporuku za diskove za Granda. Vec sam te ranije pitao oko performance diskova i rekao si da nema potrebe za tim ako se radi o normalnoj cestovnoj upotrebi. Imam keramicke premium disk plocice i sad hocu neke diskove koji ce funkcionisati kako treba.
Htjedoh naruciti neke bocsh-ove ali pronadjoh na netu dosta prituzbi na krivljenje. Izbor je velik i sam neznam sta izabrati. Rado bih Brembo ali nemaju u ponudi zadnje diskove za Granda.
NediM17

#20607 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

konektovan wrote:
NediM17 wrote:
Ja ja pri promjeni tockova, imam dva seta, alu i celicne. :mrgreen:
Ja to redovno radim. :mrgreen:
Ti si pravi odlikas. :thumbup:
Ja po potrebi, zamijenim tockove, provozam, vidim treba li ili ne treba, a obicno nema potrebe. Cuvam ih propisno, ne penjem se po trotoarima, trudim se da izbjegavam rupe. Ljetni set na SX4 je jos uvijek na tvornickim postavkama, evo 4 sezone i nista ne trese.. Vidjecu sad kad ih postavim hoce li im sta trebati, ovo im je svakako pozdravna sezona.
commendatore

#20608 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

evo ovaj se ne krivi

Image
kabal1337

#20609 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

Trw uzmes i miran a medju jeftinijima je
spreca

#20610 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

Kupio sam Golf IV u papirima pise da je prva registracija 2011g , dali je to moguce.....inace dizel 1,9 74Kw GTI ali samo da naglasim Gcrveno :lol: :lol: :lol: ...auto je vozo neki profesor i moram priznati da odavno nisam vidio ovako ocuvano auto i uglavnom je garazirano....Pitanje za majstore mehanicare.....kakvi su ovo motori i na sta treba odmah da obratim paznju i da uradim......auto stvarno ide ko zmaj.
Optimist

#20611 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Optimist »

Isto da citam post DGL-a, i onda ce za par mjeseci poceti sa problemima oko odlaska u safe mode, te drugim gremlinima. :D

Najvaznije je da je njega vozio profesor i da ima crveno G. Ostalo zajebi.

I da, taj datum prve registracije je datum kad je vjerovatno prvi put registrovan u BiH, tj kad je uvezen.
NediM17

#20612 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Optimist wrote:Isto da citam post DGL-a, i onda ce za par mjeseci poceti sa problemima oko odlaska u safe mode, te drugim gremlinima. :D

Najvaznije je da je njega vozio profesor i da ima crveno G. Ostalo zajebi.

I da, taj datum prve registracije je datum kad je vjerovatno prvi put registrovan u BiH, tj kad je uvezen.
Kad smo vec kod njega nidje vise lika. Da li je rijesio problem? Najjaci su mi ti sto zakmece na forumu a onda ih nidje vise s povratnom informacijom da li su i kako rijesili problem.
bitanga_sa_otesa

#20613 Re: Pitamo Mehanicare ?

preludezalude wrote: Hvala...prekrizeno.
Imas li ti neku preporuku za diskove za Granda. Vec sam te ranije pitao oko performance diskova i rekao si da nema potrebe za tim ako se radi o normalnoj cestovnoj upotrebi. Imam keramicke premium disk plocice i sad hocu neke diskove koji ce funkcionisati kako treba.
Htjedoh naruciti neke bocsh-ove ali pronadjoh na netu dosta prituzbi na krivljenje. Izbor je velik i sam neznam sta izabrati. Rado bih Brembo ali nemaju u ponudi zadnje diskove za Granda.
ja sam na 2 jeepa kao tvoj stavio zadnje i prednje trw diskove i plocice i nikakvih problema evo 3 god,kupio kod sandora ima na stanju ..
commendatore

#20614 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

sad bi fiat svaki trebo servisirat i dzip zar ne
bitanga_sa_otesa

#20615 Re: Pitamo Mehanicare ?

trebao bi valjda ..
MAN-lion's coach

#20616 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by MAN-lion's coach »

JavierBosnia wrote:
MAN-lion's coach wrote:Ma ne, nisi me razumio, kažem ciganski mi je presvlačiti oštećenja. Opet nekako, ako i sredim te sitnice, one će se neminovno opet pojaviti, nego me strah s obzirom da ću vozariti na posao, a zimi udaraju kamenice na sve strane, da sad ispadne ko da voženo na ratištu. Pa barem koliko-toliko da zaštitim da to ne korodira poslije.
Golf 5.
Imamo isti auto
Image

Bas nekidan sam se ovdje ibretio da me lik na privatnom parkingu ovako izudarao. I sta sutra ja odlucim popravljati to i ulozim par stoja, ovo ce se pojaviti kroz 10 dana. Msm auta stara 15 godina i ne vrijedi toliko ulagati
Mislio sam da ti je auto po prici 2015 god, lezi i ne razmisljaj o tome.
Eh, ne znas ti koliko sam ja love spucala u svoju Jettu 2 da je osposobim dok ne skontam nesto bolje. Prvo joj je otisao karburator, a pola do motora izmjenjala stvari. Nove gume na njoj i akumulator. Nekad prosle godine u ljeto mijenjane kugle krajnice i aksijalni i nazad isto.I onda jos ove sice, ulje, termostat,svjecice,kablovi....ali dzaba Pierburg 2E niko ne moze popraviti niti ces naci drugi da valja, a o dihtungu koji ide na granu motora gdje se naslanja karburator da ne govorim. To se nema kupiti, pa je teglila u Brezu da steluje se...ma haos zivi, i sad kad je kobajagi proradila, ona je propala u zimu sa podom skroz, nije ni vozana zimi barem 7 godina, ovo joj je bila prva, a i zadnja.A dobra mi je za posla bila. Nisam trazila nista posebno oko auta ali eto volim da je onako sto vise ucuvam da imam fin autic da ne izgleda ko da je sa ratista. :)
commendatore

#20617 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

manje bi popravljala na zastavi 128 :mrgreen:
commendatore

#20618 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

manje bi popravljala na zastavi 128 :mrgreen:
MAN-lion's coach

#20619 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by MAN-lion's coach »

Moguće :D
bitanga_sa_otesa

#20620 Re: Pitamo Mehanicare ?

MAN-lion's coach wrote:
Eh, ne znas ti koliko sam ja love spucala u svoju Jettu 2 da je osposobim dok ne skontam nesto bolje.
jesi se to ponovila?
JavierBosnia

#20621 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JavierBosnia »

Problem. Prije jedno 3-4 dana vozio se nekih pola sata po gradu, dosao na parking i da parkiram primjetim gori lampica od rucne, al vec se parkirao bio. Ugasim auto i odem. Spustena rucna bila

Danas krenuo u grad, registruje da je rucna podignuta al nije. Pisti i upozorava,vozio sam do ilidze i nazad tako ne osjecam da su kljesta zaglavila i slicno, kad se ppdigne funkcionise normalno

Odoh svakako sutra kod majstora, al eto sta bi moglo biti odjednom
hladan.preminger

#20622 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hladan.preminger »

Jel vw grupacija?
530i

#20623 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

JavierBosnia wrote:
Odoh svakako sutra kod majstora, al eto sta bi moglo biti odjednom
Provjeri nivo kočione tekućine. To je sekund posla. Ako odjednom fali onda negdje fino curi i lagano do majstora odvezi auto.
bitanga_sa_otesa

#20624 Re: Pitamo Mehanicare ?

moguce da su se plocice istrosile pa opao nivo tekucine,provjeri tockove sa unutrasnje strane jesu li masni,ako nisu samo dolij dot 4
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20625 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

NediM17 wrote: Ti si pravi odlikas. :thumbup:
Ja po potrebi, zamijenim tockove, provozam, vidim treba li ili ne treba, a obicno nema potrebe. Cuvam ih propisno, ne penjem se po trotoarima, trudim se da izbjegavam rupe. Ljetni set na SX4 je jos uvijek na tvornickim postavkama, evo 4 sezone i nista ne trese.. Vidjecu sad kad ih postavim hoce li im sta trebati, ovo im je svakako pozdravna sezona.
Ma kod mene se zna desiti, da se sa alu felgi odlijepi teg nakon nekog perioda voznje i pocne volan da se trese k'o jermenija. :mrgreen: Sa zimskim tj. celicnim nemam problema, ali bez obzira, uvijek radim balans.
Post Reply