Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kandelabar

#20601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kandelabar »

Ali ima tu jedna druga tsvar što nakon protesta su vladajuće oligarhije potrudile se da protestante označe kao huilgane da bi svaki onaj normalan narod ostao kući da ne bi bio s huliganima to je taktička varijanta,druga stvar je bila kako se pali Arhiv gore institucije propade država,a kad je propado Šipad,Agrokomerc,ENergopetrol,Krivaja,Dita,Konjuh, tad se država kao nije rušila..Analizirjaući sve te stvari interesuje me da li je vlast osujetila i sprijecila buduce masovne proteste jer koliko vidim bar u Tuzli smao radnici protestvuju nema više studenata penzionera i ostalih..
Pedja Kojovic

#20602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

palermo

Ako ste u intervjuu "procitali" poruku da ja vjerujem da su protesti rjesenje za nase probleme onda vjerovatno nisam bio dovoljno precizan u odgovorima.

p.k.
kluz franjo

#20603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

ovo već prevazilazi grupni kapacitet imaginacije autora "Vjerovali ili ne", "Top lista nadrealista" i "Zona sumraka".
http://www.ks.gov.ba/najava/posjeta-min ... bjektima-u
"Posjeta ministra Hrenovice privrednim subjektima u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde-poziv medijima
Obavještavamo vas da će SUTRA /PETAK/ 06. februara 2015. godine u 10:00 sati ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica posjetiti Bosansko-podrinjski kanton Goražde na poziv ministra privrede tog kantona Eseda Radeljaša.
...
Za zainteresirane predstavnike medija prijevoz je obezbijeđen, a polazak je planiran u 08:30 sati ispred zgrade Kantona Sarajevo.
Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe."

za Peđu Kojovića
Na stranu pitanje svrsishodnosti troškova posjete ministra (uz to iz stranke NSRZB, koja u novom sazivu SKS neće biti ni zastupljena) koji je već evo tačno godinu dana u tehničkom mandatu i koji će za koji dan i konačno biti razriješen dužnosti.
Interesuje me konkretno (a ako ne znate Vi, onda možda putem poslaničkog pitanja) sljedeća informacija:
Koliko su iznosili troškovi prevoza predstavnika zainteresiranih medija i jesu li isti išli na teret budžeta KS?
Da li je u alokaciji budžeta 2014. KS za min. privrede predviđena pozicija "troškovi prevoza predstavnika medija"?
Ako nije, da li je min. privrede tj. Vlada KS prekršila član 35., stavove 5 i 6 zakona o budžetima u FBiH (veza privremeno finansiranje)?
Ako je izvršen prekršaj, da li isti podliježe prekršajnoj odgovornosti definisanoj u članu 103. tačka 2 istog zakona?
Hvala
palermo

#20604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Pedja Kojovic wrote:palermo

Ako ste u intervjuu "procitali" poruku da ja vjerujem da su protesti rjesenje za nase probleme onda vjerovatno nisam bio dovoljno precizan u odgovorima.

p.k.
Moram iskreno priznati meni je čitav ovaj intervju nejasan. Sa mnogo nedorečenosti koja ostavljaju prazan prostor za različita tumačenja. Između ostalog i ono što sam ja spomenuo.

Dopuštam mogućnost da je do mene i moje perspektive.
Pedja Kojovic

#20605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

franjo kluz

Ja potpuno razumijem vas bijes, ali isto tako znam da vi odlicno znate o cemu se tu radi.
Ministru Hrenovicu u SKS vise necemo vidjeti.
Njegov nasljednik ce verbalno mozda i osuditi takvo rasipnistvo.

p.k.
Pedja Kojovic

#20606 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

palermo

Posto je mozda stvar do mene slobodno pitajte i ja cu vam probati pojasniti svoje stavove koij su vam ostali nejasni.

p.k.
Haman

#20607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Haman »

P o d v a l a
Innovation

#20608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

ssimens wrote: Pedja, nemj se ljutiti ali si mi NAJODVRATNIJI tip na ovoj politickojj sceni.##
Pravilan odgoj, sastoji se u tome da se iz svakog izvuce ono sto je najbolje.
Kod tebe izgleda to nije uspjelo. :oops:
starisalko

#20609 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Innovation wrote:
ssimens wrote: Pedja, nemj se ljutiti ali si mi NAJODVRATNIJI tip na ovoj politickojj sceni.##
Pravilan odgoj, sastoji se u tome da se iz svakog izvuce ono sto je najbolje.
Kod tebe izgleda to nije uspjelo. :oops:
Mozda nije imao nikog da ga odgaja,ili su ONI koji su ga odgajali uspjeli 100%.
ps.doticni je inace obozavalac lika i djela F.Radoncica
zippoo87

#20610 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

http://www.nasastranka.ba/vijesti/peda- ... -zlocinca/
bravo Pedja...ovako bi svi trebali reagovati,da zele dobro i BiH i gradjanima a ne sebi i uskom stranackom krugu

VIJESTI
_MG_9262
Peđa Kojović: Nećemo glasati za Čavaru koji je u Busovači dočekao ratnog zločinca

U nastavku pročitajte cijeli govor potpredsjednika Naše stranke Peđe Kojovića na sjednici Doma naroda FBiH:

S obzirom na to da naš Ustav ne omogućava da se o kandidatima za predsjednika i dva potpredsjednika FBiH izjašnjavamo pojedinačno, obrazložiću zašto ću glasati protiv predložene liste. 26. februara 2001. godine Dario Kordić je osuđen na 25 godina zatvora. Individualna krivična odgovornost utvrđena je za sljedeća djela:

- ubistvo,

- nečovječan tretman i protivzakonito hapšenje i držanje civila

- nezakonit napad na civile, nezakoniti napad na civilne mete, rušilaštvo bez opravdanog vojnog razloga i namjerno uništavanje obrazovnih i religijskih objekata

- protjerivanje ljudi na osnovu političkih i religijskih motiva

Opis djela za koja je osuđen Dario Kordić steriliziran je hladnim pravničkim jezikom, i upotpuniću ga imenom jedne od lokacija na kojoj su počinjeni neki od zločina za koje osuđen – Ahmići. Nakon izdržane dvije trećine kazne, u junu 2014, gospodin Kordić je pušten iz zatvora. I u Zagrebu i u Busovači tom prilikom je jedan manji broj nacionalističkih ekstremista organizovao nešto što se može opisati kao svečani doček za heroja.

Nažalost, među tim osobama još uvijek otrovanim ideologijom koja je uzrok zločina za koje je gospodin Kordić osuđen nalazili su se i sadašnji član Predsjedništva BiH gospodin Dragan Čović, predsjedavajuća Doma naroda, gospođa Lidija Bradara i kandidat za predsjednika Federacije BiH, Marinko Čavara.

Zbog svega navedenog, kao što sam glasao protiv izbora gospođe Bradare, i danas ću glasati protiv izbora gospodina Marinka Čavare za najvišu javnu funkciju, za predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

Entuzijastično učešće gospodina Čavare u dočeku čovjeka osuđenog za djela protiv čovječnosti nedvosmisleno govori da on u ovih 20 poslijeratnih godina nije naučio ništa iz ogromne tragedije koju smo doživjeli devedesetih, a koju tako jasno prezentiraju obrazloženja haških presuda. Njegovo ponašanje u junu 2014. godine meni ne daje razloga da vjerujem da se gospodin Čavara može beskompromisno i iskreno zalagati za ono na šta Ustav FBiH kao i tekst svečane zakletve obavezuju predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

Uslov svih uslova za napredak naše zemlje jest da se rat 1992-1995. završi i u glavama, i da konačno postane neponovljiva prošlost. Upravo zato što ne želim odustati od tog cilja, glasaću protiv predložene liste. A i vas, poštovane kolege, pozivam da još jednom razmislite, i da ne poštujući instrukcije svojih partijskih centrala zauzmete stav da nikad i nigdje nećemo na javne pozicije birati ljude koji osuđene ratne zločince dočekuju kao heroje.

StupskaBitanga

#20612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by StupskaBitanga »

Svaka čast za PK :thumbup:
JThomas

#20613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

samo da se upišem prije kmečanja o nekonstruktivnoj i antidržavnoj opoziciji...
StupskaBitanga

#20614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by StupskaBitanga »

Lično smatram da je ovo državnički i za svaku pohvalu
VjecitiStudent

#20615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

:thumbup:
General War

#20616 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Strasno je sto se moralo o tome i raspravljati...nevjerovatna je bezobrastina branilaca stada dokle sve idu.

U svakom slucaju jedan :thumbup: za P.K
palermo

#20617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Super :thumbup:

Ali, moram da dodam, ovo su blagodeti opozicijskog statusa
pumica

#20618 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pumica »

palermo wrote:Super :thumbup:

Ima ih jos u opoziciji...kakva korist?

Bravo Pedja :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#20619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by It_is_a_Leclerc »

Alternativa glasanju za ovu listu je status bezvlašća u FBiH, koje, de facto, i imamo od jula 2013.

Ne može FBiH čekati dovoljno dugo dok u HDZ-u ne nađu nekog ko nije u datom trenutku podržavao Kordića, Bobana ili danas ne smatra njihove svjetonazore dobrim.
General War

#20620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

It_is_a_Leclerc wrote:Alternativa glasanju za ovu listu je status bezvlašća u FBiH, koje, de facto, i imamo od jula 2013.

Ne može FBiH čekati dovoljno dugo dok u HDZ-u ne nađu nekog ko nije u datom trenutku podržavao Kordića, Bobana ili danas ne smatra njihove svjetonazore dobrim.
...Sto je jos jedan pokazatelj kako je u Bosni sve mougce i kako se lako preko svega prelazi..ovi ako nas ne uvedu u evropu niko nece :roll:
Bosna je u limbu otkako je otisao Esdaun...on je takve slao kuci na hladjenje...a sad pozeljni partneri u vlasti...strasno i boze sacuvaj.
Better Man

#20621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:Alternativa glasanju za ovu listu je status bezvlašća u FBiH, koje, de facto, i imamo od jula 2013.

Ljudi koji podržavaju i dočekuju ratne zločince su sramota ovog društva i takvim treba zabraniti da budu izabrani na bilo koju funkciju. Oni koji su danas podržali izbor čavare su se narugali nevinim žrtvama Ahmića i stavili na istu stranu zajedno sa ratnim zločincem Dariom Kordićem i neka ih je stid i sram.
_Reds_

#20622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

pumica wrote:

I sta da nije izabrano i to vise, sta bi, imali bi status quo do Bog zna kada. A znakon ne poznaje vanredne izbore.
zippoo87

#20623 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

_Reds_ wrote:
pumica wrote:

I sta da nije izabrano i to vise, sta bi, imali bi status quo do Bog zna kada. A znakon ne poznaje vanredne izbore.
ne bi imali status quo...nije Cavara jedini kandidat ispred HDZa...predlozili bi nekog drugog i to je to
zasto pokusavate komplikovati...ovakve stvari nisu normalne i trea ih sasjeci u korijenu...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#20624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Odlično Peđa.

Čitajući gornje postove konstatovala bih da je postavljanje bilo kakvih uslova HDZ-u suludo...

Rezultati izbora su jasni....

Zato Čavara danas postavlja uslove , najmanje šest ministarskih pozicija u budućoj vladi FBiH.
kox

#20625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kox »

Lijepo je ovo kao neki simboličan gest obzirom da, koliko sam shvatio, nema nikakvog konkretnog efekta.
Locked