BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mega_mashcine

#20601 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mega_mashcine »

agent_zero wrote:
Point. wrote:
I koga bi umjesto njih?
Vrančića, onog malog iz Genta Hajradinovića, Mahmutovića, Hadžića iz Almerie, a zašto ne i Hušidića iz Galaxy-a.

A da ne govorim da ima dosta naših mladića nikad pozvanih po Švici, Švedskoj i Italiji. A glavno da se i dalje vuku stare vucibatine.
-Vrancica umjesto S.Vranjesa? Vrancic ne igra u klubu skoro niakko, ali je u kvalitetnijoj ligi i mladji, pa eto ovo je ok.
-Hajradinovic, umjesto koga? Salihovica ili Medunjanina? nema ga ni na klupi genta, ne znam je li otisao negdje na posudbu? kvalitetom je daleko i od jednog i od drugog, mora on jos mnogo raditi da bi bio kvalitet za reprezentacije.
-Mahmutovic umjesto Djurica? losi i jedan i drugi, ne vidim da bi ista dobili njegovim dolaskom, Cak bi i ja prije stavio Djurica u repku nego Mahmutovica, zbog visine, jer nam fali takvih igraca. Vec sam pisao da je Mahmutovic davno trebao biti clan reprezentacije, nazalost, bojim se da je njegovo vrijeme proslo sto se repke tice. A Djuric je i mladji, ima jos nade za njega da ce napredovati.
-Hadzic umjesto Zeca? Losa obojica, mada sam za da se nekada proba Hadzic, ali ove dvije utakmice za to niposto nisu prilika..
-Husidica zvati? da igra ili da dohvaca lopte? :lol:

Dakle, jedino se Vrancic mogao zovnuti umjesto S.Vranjesa, sto u sustini nista ne bi promijenilo, 99% nijedan ne bi zaigrao minute u ovom dvomecu.
Mislim, ako vam se ne svidja spisak, barem daj neka kvalitetna imena, a ne ista ili jos gora.. Ni meni se ne svidjaju neki igraci sa spiska, ali jednostavno nemamo boljih.
cyprus

#20602 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

agent_zero wrote:
Point. wrote:
I koga bi umjesto njih?
Vrančića, onog malog iz Genta Hajradinovića, Mahmutovića, Hadžića iz Almerie, a zašto ne i Hušidića iz Galaxy-a.

A da ne govorim da ima dosta naših mladića nikad pozvanih po Švici, Švedskoj i Italiji. A glavno da se i dalje vuku stare vucibatine.
Ma zajebavaš? Da je ove zovno, prvi ti bi reko što ne zove Vranješa, Sušića, Medunjanina, Đurića? :mrgreen: :oops:

Dobro, za Vrančića i možda Mahmutovića bih se i ja složio, mada ne vidim da bi ti pozivi činili neku značajnu razliku... Ali misliti da Hajradinović (koji nije ni na klupi Genta), Hadžić (prosječan igrač ispodprosječnog drugoligaša) i Baggio (koji se u Švedskoj nije mogao dokazati) mogu biti neko poboljšanje u odnosu na ovo što sad imamo - onda jebiga...

Nego, što to niko više ne spominje Prcića? :oops: Svojevremeno su se oči vadile zbog njega...
Point.

#20603 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

agent_zero wrote:
Point. wrote:
I koga bi umjesto njih?

Hm, znaci ti bi na 2 odlucujuce utakmice zvao igrace koji nikad prije nisu bili pozvani, i koji realno nisu nista bolji od pozvanih iskusnih. Mogu reci da mi je drago da nisi ti selektor. Za prijateljske zvati, svakako al zvati 5 novajlija pred ovakp bitne utakmice je bas nigdje veze.
shake69

#20604 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by shake69 »

Ovdje se tipkaju besmislice. Nema selektora ko bi u ovako bitnoj utakmici gurnuo u vatru debitanta. Besica i vjerovatno Medunjanina ce zamijeniti Hadzic i Salihovic, ili Susic jer bolje nemamo. I ja bih rado Kolasinca vidio na Muhamedovom mjestu, ali on to odavno nije igrao i tesko da ce Meho to eksperimentirati. Bilo bi frke ako ne bude i Lulica u kadru jer toliko rupa popuniti nije jednostavno.
Mehmed polaze doktorski na ovoj utakmici. Na nama je da navijamo pa sta Bog da.
ILVIIR

#20605 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ILVIIR »

Altsa wrote:bale sinoc nije mogao sastaviti dva dodavanja i potrcati 50 m
i jos igrao nesto vise od 20 minuta.

mislim da mu real nece dati da igra protiv bih.

ali bez dzeke, lulica i besica mi smo osakaceni, tesko cemo i kipar dobiti.
luckylaka

#20606 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Point. wrote:
agent_zero wrote:
Point. wrote:
I koga bi umjesto njih?

Hm, znaci ti bi na 2 odlucujuce utakmice zvao igrace koji nikad prije nisu bili pozvani, i koji realno nisu nista bolji od pozvanih iskusnih. Mogu reci da mi je drago da nisi ti selektor. Za prijateljske zvati, svakako al zvati 5 novajlija pred ovakp bitne utakmice je bas nigdje veze.
Daj bolan ti se zezas ovdje.Covjece mi imamo 14-15 fudbalera sigurnih moram ih opet nabrojati Begovic,Mujdza,Bicakcic,Sunjic,Vranjes,Besic,Spaha,Pjanic,Lulic,Izet,Dzeko,Vedo,Visca,Kolasinac,Zuka(mozda nekog zaboravio)i to je to.Sta se ponavljate iz posta u posta ,,nece Mesha rizikovat".Sta ce rizikovati.Od ostalih pozvanih malo ko ce zaigrati i zato kazem da je reprezentaciji trebalo prikljuciti par mladih,talentovanih igraca,Najzad gdje je i zasto Mesha hodao cijelo ljeto.Gledao nabrojane umjesto da trazi potencionalne igrace.Necu mu ja traziti igrace.Ovo sto je doveo mogao je kometno pozvati da ne mrdne iz kuce.
House

#20607 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by House »

hrasno38 wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/povrij ... /151005052

e jebat ga ako i Lulic ne bude mogao igrati onda se to zove stvarno PEH!!!!!

krenulo nas pravo :-)
luckylaka

#20608 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

ja71 wrote:
luckylaka wrote:Najzad gdje je i zasto Mesha hodao cijelo ljeto.Gledao nabrojane umjesto da trazi potencionalne igrace.Necu mu ja traziti igrace.Ovo sto je doveo mogao je kometno pozvati da ne mrdne iz kuce.
Pape bi to bez sumnje bolje odradio :wink:
Vec napisao pa mi izbrisu al opet cu.Diskutujemo o Meshi,Safet je na drugoj temi.Inace da podsjetim da je Safet iz dnevnog boravka doveo Bicu,Besu,Izeta,Sea..sta bi jos doveo da je hodao ko Mesha :)
Rilkoni

#20609 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Rilkoni »

Vidim po nekim portalima se Hadžić ofirno nudi da zamijeni Bešića, ako Meša stvarno ubaci ublehu Hadžića protiv Velsa onda nek da ostavku, nek nas poštedi na vrijeme nerviranja sa ovim kao "igračem"..
Nadam se da će Džeko i Lulić biti spremni za Vels..
luckylaka

#20610 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

I koga bi umjesto njih?[/quote]
Deni Milosevic,Smail Prevljak,Raif Husic,Damir Bektic,Ali Suljic,Emir Bijelic,Anes Omerovic,Adnan Curovic,Adnan Maric...bla.bla i jos desetine momaka koji igraju po europi samo se treba neko sjetiti da ovi momci postoje.Realnije je da pored Meshe na klupi sjde momci od 18,19,20 god.i druze se sa Dzekom,Vedom i elitom nego vec pozvani.Ali eto vi ste utvrdili da Mesha nema koga zvati osim Zeca,Stlica,Vranjesa,Coce i dr.pa da zavrsimo.
MOSALJOZE

#20611 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by MOSALJOZE »

Milosevic jedino od navedenih.Prevljak bi bio tek 3 ili 4 opcija u napadu.Husic bi tesko i Sehicu bio konkurencija.Ovi ostali :run:
limeni

#20612 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by limeni »

Rilkoni wrote:Vidim po nekim portalima se Hadžić ofirno nudi da zamijeni Bešića, ako Meša stvarno ubaci ublehu Hadžića protiv Velsa onda nek da ostavku, nek nas poštedi na vrijeme nerviranja sa ovim kao "igračem"..
Nadam se da će Džeko i Lulić biti spremni za Vels..
Sanse da Edin igra protiv Velsa su 10% on ce igrati protiv Kipra ako uzmemo ovu prvu pa makar 45 minuta.
Lulic ce biti vjerovatno spreman za Vels.
Mirza007

#20613 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Mirza007 »

Ko bi u ovoj situaciji i sa ovim kadrom bio najbolje rjesenje za defanzivnog veznog?
(ko se misli zaj....... i navoditi TSS moze taj korak odmah preskociti)
stari_rastafari

#20614 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by stari_rastafari »

Mirza007 wrote:Ko bi u ovoj situaciji i sa ovim kadrom bio najbolje rjesenje za defanzivnog veznog?
Abecednim redom: Cocalic, Grahovac, Hadzic, Kolasinac, Zukanovic. Licno mislim da ce Mesa dati prednost Hadzicu. Kolasinac ce lijevo a Zuka na stopera a mozda i klupa.
mfeed

#20615 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mfeed »

Mirza007 wrote:Ko bi u ovoj situaciji i sa ovim kadrom bio najbolje rjesenje za defanzivnog veznog?
poznato je pravilo da prije vaznih utakmica ne treba eksperimentisati zato bi ja na to mjesto stavio provjerenog defanzivnog veznog tss-a.
luckylaka

#20616 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

MOSALJOZE wrote:Milosevic jedino od navedenih.Prevljak bi bio tek 3 ili 4 opcija u napadu.Husic bi tesko i Sehicu bio konkurencija.Ovi ostali :run:
Za ostale vjerovatno nisi ni cuo pa prelistaj ih po imenima bar na google ili transfermarketu bice ti jasnije.
Point.

#20617 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

luckylaka wrote: Deni Milosevic,Smail Prevljak,Raif Husic,Damir Bektic,Ali Suljic,Emir Bijelic,Anes Omerovic,Adnan Curovic,Adnan Maric...bla.bla i jos desetine momaka koji igraju po europi samo se treba neko sjetiti da ovi momci postoje.Realnije je da pored Meshe na klupi sjde momci od 18,19,20 god.i druze se sa Dzekom,Vedom i elitom nego vec pozvani.Ali eto vi ste utvrdili da Mesha nema koga zvati osim Zeca,Stlica,Vranjesa,Coce i dr.pa da zavrsimo.
Naravno neke od navedenih zvati za iduce kvale, al za ove naredne utakmice NIKAKO. Pa ne mozes 5 debitanata zvati za dvije najvaznije utakmice kvalifikacija, sta vam je ljudi.
luckylaka

#20618 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Point. wrote:
luckylaka wrote: Deni Milosevic,Smail Prevljak,Raif Husic,Damir Bektic,Ali Suljic,Emir Bijelic,Anes Omerovic,Adnan Curovic,Adnan Maric...bla.bla i jos desetine momaka koji igraju po europi samo se treba neko sjetiti da ovi momci postoje.Realnije je da pored Meshe na klupi sjde momci od 18,19,20 god.i druze se sa Dzekom,Vedom i elitom nego vec pozvani.Ali eto vi ste utvrdili da Mesha nema koga zvati osim Zeca,Stlica,Vranjesa,Coce i dr.pa da zavrsimo.
Naravno neke od navedenih zvati za iduce kvale, al za ove naredne utakmice NIKAKO. Pa ne mozes 5 debitanata zvati za dvije najvaznije utakmice kvalifikacija, sta vam je ljudi.
Da ponovim
Begovic,Mujdza,Bicakcic,Sunjic,Vranjes,Besic,Spaha,Pjanic,Lulic,Izet,Dzeko,Vedo,Visca,Kolasinac,Zuka (to je to sorry ako sam nekog znacajnijeg promasioa).Sta nam znace ostali za najbaznije utkmice,neka pojacanja koja mogu prevagnuti utakmicu.Daj bolan.I ako se kvalifikujemo opet ce biti ,,zasluzni neka idu"a onda cemo se cuditi sto nam ovi mladi izmicu.
Point.

#20619 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

Pa nije samo odigrati utakmicu, tu su i treninzi gotovo 4 dana. Mislis da bi starijim igracima bilo svejedno da su tu klinci za kojih niko od njih nije cuo da se uce i kale, dok se ovi pripremaju za vazne meceve. Ni jedan, al ponavljam ni jedan, ozbiljan selektor na dva odlucujuca okupljanja nece zvati 6 novajlija da se uce kako to hoda u reprezentaciji. Cuj zvati nekog klinca Suljica, koji jos nema seniorske utakmice u nogama, na ovo okupljanje. Svasta ces procitati.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20620 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

de se držite play stationa živi bili :-)

nije stvarnost zovnut 11 najboljih pa derat sve redom već dumat noćima, rintat danima i ukomponovati ekipu

da se timovi vode tako ko što vi ovdje pišete pored Argentine, Brazila i Portugala ne bi se Svjetsko ni igralo
DonEmir

#20621 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by DonEmir »

Ma nista, ne prestaje druga nego da se guraju provjereni amateri pjevac Hadzic i adzina jabuka Tino Sveno. Kad smo vec gownima da snjima utonemo do kraja :zzzz:
Mirza007

#20622 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Mirza007 »

stari_rastafari wrote:
Abecednim redom: Cocalic, Grahovac, Hadzic, Kolasinac, Zukanovic. Licno mislim da ce Mesa dati prednost Hadzicu. Kolasinac ce lijevo a Zuka na stopera a mozda i klupa.
Cocalic I Zukanovic mislim da u zivotu nisu odigrali ovu poziciju.
Od ovih ostalih mozda je Kolasinac ponajbolje rjesenje trenutno pa da Zukanovic ili Salihovic odigraju lijevog beka. Moguce I Grahovac pa da Kolasinac odigra na svojoj poziciji. Bojim se ovdje treme kod Grahovca, mlad, nema puno takvih utakmica u nogama a utakmica jako bitna.
Citam danas Hadzic kaze:"Ako dobijem priliku, dacu sve od sebe". Jok, nego ces dati 90%. Meni vala ne bi odigrao ni minute pa dao i 200%.
DonEmir

#20623 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by DonEmir »

Mirza007 wrote:Citam danas Hadzic kaze:"Ako dobijem priliku, dacu sve od sebe". Jok, nego ces dati 90%. Meni vala ne bi odigrao ni minute pa dao i 200%.
:lol: :lol: ko uvjek.. a najjaci je kad otvara usta dok BHF sa tribine himnu..

Dace 100 posto...mozes misliti koliki mu je kapacitet, lik je igrac manje na terenu al et...kad smo vec do pojasa ili nam glava viri jos iz gowana valja zaroniti u gowna do kraja sa ovim panjem protiv Velsa a jos da se Tino Sveno nadje u prvih 11 da bude dernek..
svi u napad

#20624 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by svi u napad »

Slazem se sa Luckyevim razmisljanjem. Mi imamo 14-15 igraca i po meni bi ostatak trebali sacinjavati mladi igraci iz Evrope i 2 igraca iz nase lige (da ne guba nadu), Na kraju bih podsjetio pojedince da je nas dragi Amidza bez pardona na WM u Brazilu pocinjao "beznacajne "tekme sa "iskusnim troimenim momkom za kojeg smo mislili da ce samo dohvatati lopte. Licno mislim da je Grahovac bolji od adzinog malog i da ne bi bio los jer je u dobroj formi.
Na kraju moram reci da ovaj ljigo Hadzic je premazan sa hiljadu masti. Pred svaku tekmu clanak/intervju sa njim. Kako se samo ofirno trpa levat bezobrazni. Ako on pocne tekmu to je definitivno znak da Mesa ne odlucuje o pozivima i sastavu.
P.S. - Treba napasti levate i igrati sa 2 napadaca Vedo i Hodzic (mali je u formi). Pobijedit cemo ih abd. Naprije BiH :bih: :bih: :bih: :bih:
perfekcionista1

#20625 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by perfekcionista1 »

DonEmir wrote:Ma nista, ne prestaje druga nego da se guraju provjereni amateri pjevac Hadzic i adzina jabuka Tino Sveno. Kad smo vec gownima da snjima utonemo do kraja :zzzz:
ima tu i ovaj novi uguratni panj, stojan vranjes, i on je sramota i minus za bazdarevica, jos ako ga ubaci u igru. :-x
Post Reply