Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#20601 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Heroji, revolucionari, najhrabriji ljudi na planeti građani i borci Darije (Daraya) naselja koje je 4 kilometra udaljeno od strogog centra Damaska a koje je još uvijek čvrsto u rukama građana Darije.

Video: Darija od 2011. pa do 01.03.2016.

Heroji, i ljudi sa srcem k'o planina i nakon 5 godina traže odlazak krvnika Sirije i masovnog ubice, njegove porodice i muslimanske elite.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
Challenger__

#20602 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:...(Daraya) naselja koje je 4 kilometra udaljeno od strogog centra Damaska...
Netačno, 8 kilometara.

_____

- Put za Alepo deblokiran, ISIL pretrpio velike gubitke.

- Hasaka. ISIL potisnut daleko na jug uz velike gubitke u ljudstvu:

Image
General War

#20603 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

NATO Commander: Russia uses Syrian refugees as 'weapon' against West

NATO's top commander in Europe, Philip Breedlove, made the claim about the migration crisis during US Senate testimony. He also warned lawmakers that Russia posed a renewed existential threat to the US and its allies.

NATO's top general accused Russia and Syria of fomenting a mass exodus of refugees as a "weapon" against the West.
Philip Breedlove, the supreme allied commander in Europe for the 28-member military alliance, told US lawmakers on Tuesday that the mass bombing of civilian targets appeared to serve no other purpose than to weaken Europe by creating a massive, and continuous, wave of people desperate for food, shelter and safety.

"Together, Russia and the Assad regime are deliberately weaponizing migration in an attempt to overwhelm European structures and break European resolve," Breedlove told the Senate Armed Services Committee.

Breedlove pointed to Russia's six-month air campaign and the Syrian government's use of barrel bombs against civilian targets as proof that the two countries are simply trying to create a mass displacement of people.

He added that the refugee crisis further served to distract Western powers from the root cause of the crisis, as they grapple with huge numbers of arriving people.

"These indiscriminate weapons used by both Bashar al-Assad, and the non-precision use of weapons by the Russian forces - I can't find any other reason for them other than to cause refugees to be on the move and make them someone else's problem," Breedlove said.

Russia poses 'threat' to US

The four-star general also warned lawmakers that Russia poses a renewed threat to the United States itself....
ioannes

#20604 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Malo manje NATO propagande molim....rat traje vec petu god. nakon par mil. izbjeglica ,odjednom rusi koriste izbjeglice kao oružje....kakva providnost.
Pročitaj knjigu od Kelly Greenhill iz 2010 god. "weapons of mass migration" možda ti se upali svijetlo
Em2r

#20605 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Plus svako ozbiljnije istrazivanje je dokazalo da polovina ako ne i vise izbjeglica koje su preplavile evropu su ekonomski migranti koji uopste i nisu iz Sirije.

Edit
Plus izbjeglice iz Libije koju je nato "oslobodio".
sumirprimus

#20606 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ioannes wrote:Malo manje NATO propagande molim....rat traje vec petu god. nakon par mil. izbjeglica ,odjednom rusi koriste izbjeglice kao oružje....kakva providnost.
Pročitaj knjigu od Kelly Greenhill iz 2010 god. "weapons of mass migration" možda ti se upali svijetlo
Nato je nas cilj.drzave bosne i hercegovine.avejtlo u mraku.prijatelj.saveznik.skrbnik.ne djasvi ti se? Kaj se radi.menjaj frekfenciju na neki slobodarskiji forum...
Co0l

#20607 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Plus sto Asad i Putin ne bi ni mrava zgazili.
Ljude bi,doduse.
sumirprimus

#20608 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

I ostalim..slobodno uzivajte u svojim teorijama zavjera.svjeckog poretka nepravde.kontri.
Ali nato je interes drzave bih.sve ostalo je.lelemud
.i neprijateljski akt.
Hvala bogu dusmana nam nikad nije falilo...
celava_dlaka

#20609 Re: Sirija vol. 2

Post by celava_dlaka »

sumirprimus wrote:I ostalim..slobodno uzivajte u svojim teorijama zavjera.svjeckog poretka nepravde.kontri.
.i neprijateljski akt.
Nemoj tako bratska rusija ce nas izvaditi iz celjusti prozapadnih zvijeri :)
putin sahovski velemajstor
sumirprimus

#20610 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

celava_dlaka wrote:
sumirprimus wrote:I ostalim..slobodno uzivajte u svojim teorijama zavjera.svjeckog poretka nepravde.kontri.
.i neprijateljski akt.
Nemoj tako bratska rusija ce nas izvaditi iz celjusti prozapadnih zvijeri :)
putin sahovski velemajstor
Islamski teroristi su jednako kontraprodultivni interesima drzave bih.
sumirprimus

#20611 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Naravno mislim na teroristicke org...
Da ne bi lijepili etikete...
bvcx

#20612 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

Rampage wrote:
sarajevoxxxx wrote:Nakon 5 godina rata i zločina koji su MNOGO veći od Isilovih, Hezbollah konačno na listi terorističkih organizacija zemalja Zaljeva.

Pošto avioni Koalicije već bombarduju u Siriji položaje Isila red bi bio da poklope i ostale teroriste i monstrume inače najveće kukavice na planeti zemlji TERORISTE iz HEZBOLLAHA.
Ti nas malo ovdje u zdrav mozak, 'nako, lagano, jel' tako:)? Pa miša mu i mi imamo Internet, gdje su ti zločini Hezbollaha:)?

Čuj zločini mnogo veći od ISIL-ovih, nadmašio si sam sebe, svaka čast:)
Za njega razapinjanje na semafor i obezglavljivanje nije neki zločin.
salik79

#20613 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

bvcx wrote:
Rampage wrote:
sarajevoxxxx wrote:Nakon 5 godina rata i zločina koji su MNOGO veći od Isilovih, Hezbollah konačno na listi terorističkih organizacija zemalja Zaljeva.

Pošto avioni Koalicije već bombarduju u Siriji položaje Isila red bi bio da poklope i ostale teroriste i monstrume inače najveće kukavice na planeti zemlji TERORISTE iz HEZBOLLAHA.
Ti nas malo ovdje u zdrav mozak, 'nako, lagano, jel' tako:)? Pa miša mu i mi imamo Internet, gdje su ti zločini Hezbollaha:)?

Čuj zločini mnogo veći od ISIL-ovih, nadmašio si sam sebe, svaka čast:)
Za njega razapinjanje na semafor i obezglavljivanje nije neki zločin.
Al-Thani rek'o, ima da je tako i nikako drugacije!
General War

#20614 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

ioannes wrote:Malo manje NATO propagande molim....rat traje vec petu god. nakon par mil. izbjeglica ,odjednom rusi koriste izbjeglice kao oružje....kakva providnost.
Tip mi nudi da citam knjigu iz 2010 za dogadjaje iz 2015 :lol:
pa kaje: "This "coercion by punishment" strategy can be effected in two ways: the first relies on straightforward threats to overwhelm a target's capacity to accommodate a refugee or migrant influx; the second, on a kind of norms-enhanced political blackmail that exploits the existence of legal and normative commitments to those fleeing violence, persecution, or privation".
Sta je tacno General slagao ako mi kao kontra argument postavis "teoriju" koja upravo potvrdjuje to sto on govori? :roll:
salik79

#20615 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Umal' da zaboravim - Husein ef Kavazovic je katastrofa za ovaj narod! Thani rek'o! :oops:

:skoljka:
sumirprimus

#20616 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Ajde ba i ti ovde na glavu sta iran kaze...
General War

#20617 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

salik79 wrote:Umal' da zaboravim - Husein ef Kavazovic je katastrofa za ovaj narod! Thani rek'o! :oops:

I to pijuci kafu iz "Starbucksa" :D
insomnia78

#20618 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:Umal' da zaboravim - Husein ef Kavazovic je katastrofa za ovaj narod! Thani rek'o! :oops:

Smjesno je kad ti prozivas nekog za to :D
Kikibombona

#20619 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Sta je bilo Salice, ne izgledas mi nesto raspolozeno!??

Saudi prekinuli saveznistvo sa Hezbolahom pa ti nije dobro? :D

Nista od milijardi, nista od saradnje...

Jos ih zalijepise na listu teroristickih organizacija, zajedno sa Katarom, Kuvajtom, Emiratima i ostalim mikro drzavicama...
sumirprimus

#20620 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:

Smjesno je kad ti prozivas nekog za to :D
Koj reko.ajatolah reko... :mrgreen:
insomnia78

#20621 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

K'o sto Dino onomad fino rece "daleko su Teheran i Moskva"
Co0l

#20622 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Pola teme se osjeca ko oni sto su komentarisali pogibiju onog Iranca sto je kod nas bio-''ja sam za Asada al' ovaj se u Bosni protiv nas borio' :D
General War

#20623 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Co0l wrote:Pola teme se osjeca ko oni sto su komentarisali pogibiju onog Iranca sto je kod nas bio-''ja sam za Asada al' ovaj se u Bosni protiv nas borio' :D
:lol: ...jbg, ironija u svom najjasnijem obliku :D
Zgoljo

#20624 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Podrzavate li osnivanje medjunarodnog suda za ratne zlocine pocinjene u Siriji?
insomnia78

#20625 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Zanimljivo pitanje
Mislim da ce Rusi staviti veto
Jasno je kome bi se, vecinom sudilo
Locked